Fualaau aina

Laʻau mūmū i le windowsill i le tausaga atoa: faʻapefea ona toto i le fale?

E i ai le manogi manaia, e aofia ai meaʻai e tele, fesoasoani i togafitiga o faʻamaʻi.

Ina ia maua se seleselega o fualaau aina fou i le tausaga atoa, e mafai ona e totoina le meaʻai i le fale - i luga o le faamalama sili ona taatele o le potu.

Mai le tusitusiga na ofoina atu i lou mafaufau, e mafai ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona filifili fatu o se ituaiga laau talafeagai ma totoina ni fatu mai ia i latou; o le a matou talanoa e uiga i tulafono o le totoina ma pe faapefea ona tausia lelei laau.

E mafai ona ou totoina se laau i se fale mautotogi?

O le tele o faifaatoʻaga e totoina le suavai i luga o le windowsill, faapaologa po o le loggia. Faatasi ai ma le tausiga lelei, e ola saogalemu le fale i le fale.

Lagona lagona lelei i luga o le faamalama o le faamalama i saute. I le taumalulu-taumalulu e tatau ai ona faʻapipiʻiina le moli o le palasitini.

E taua. O le vevela ole ea vevela e tatau ona iai i le laina mai +14 i le + 18 ° C. O tau mai le +7 i le + 10 ° C e mafai ona talia, ae o laʻau e tupu faʻafuaseʻi i ia tulaga.

E le faʻafefeina e le laulaau le ea vevela. I le taumalulu, e tatau ona puipuia le laulaʻau mai aafiaga o masini faʻavevela ma e masani ona faʻapipiʻi pepa paʻu mai le pamu moli.

Fatuina o fatu

Filifiliga Eseese ma Togafitiga o Fanau

E eseese fesuiaiga i le lūlūina o le taimi, laʻau lapoa ma le tofo. O tagata fai togafitiga faʻapitoa e fautuaina le totoina vave o ituaiga o meaʻai i le fale e talia lelei ai le vaomatua. O le mea sili ona talafeagai o:

  • Gigantic. O le laupeʻa e aofia ai laulaau o le tele o laʻau. Ripens i le masina pe a uma le fuʻa muamua. O loʻo i ai se tofo faʻamalolo ma e fautuaina mo le fafagaina o tamaiti.
  • Stoic. E i ai laupepa o le tele o laʻau. O le vaitaimi mai le germination i le matua faʻapitoa e 14-20 aso.
  • Leafy. O loʻo faʻamatalaina i laʻau o le tino ma se mea e faʻafefe ai. E sauni e selesele i le 35-40 aso i le maea ai o le faʻaalia o uluaʻi fuālaau.
  • Victoria. O lapotopoto lafoaʻi e fai ai se pusa faʻatusatusa. O le amataga o le vasega matua, e tupu i le 25-40 aso.
  • Strawberry. Sauni e 'aʻai i le lua i le tolu vaiaso pe a uma le fuʻa muamua. E le gata o lau, ae o fua foi.

Afai e tupu le moa mo le taimi muamua, e fautuaina e totō fatu o le tele o ituaiga.

A o lei totoina, e tatau ona susunuina fatu i le vai mafanafana mo se aso. . O le faʻatinoga o le a faʻateleina ai le faʻavaeina o le germination ma faateleina ai le pasene o le fatuina o fatu. A maeʻa, tuʻu le mea totō mo le lua i le tolu itula i se vaivaiga vaivai o le potassium mo le faʻasologaina. Ona aveese lea ma malogo ma se solo pepa.

Laasaga taʻitasi algorithm o gaioiga, pe faʻapefea ona totoina lelei

  1. Saunia le palapala ma le gafatia.
  2. Iloilo le palapala ile ogaumu mo le tusa o le afa itula pe togafitia ile vaifofo o le potassium.
  3. I le pito i lalo o le ulo e faʻafefe ai le alavai - faʻalautele le gaʻo poʻo le maama.
  4. Faʻasaʻo le mea faʻapipiʻi togafiti i luga.
  5. I le pito i luga faia ni togalaau ma se loloto o le tasi ma le afa senitimita.
  6. Faʻatulaga fatu i totonu o togavao, ma tuʻu ai vaeluaga e lua i le tolu senetimita.
  7. Fafaga i sina tamaʻi eleele.
  8. Faʻamamaina ma le mama le palapala ile pulumu.
  9. Ufiufi le fagu i tioata poʻo afifi palasitika.
  10. Taofi i se nofoaga mafanafana.
  11. Pe a foliga mai o fulo muamua, aveese le fale. E masani lava o pine muamua e aliali mai pe a mavae le vaiaso ma le afa pe a uma ona lulu.

Ona mafai lea ona e matamata i se vitio aoga i luga o le auala e totoina ai fatulaʻau i luga o se windowsill po o le faletusi o se fale o le aai:

E tatau ona ou lulu?

A maeʻa le seleseleina o le seleselega muamua, ona fautuaina lea e toto fatu fou i le nofoaga avanoa. O lenei fuataga e mautinoa ai le alualu i luma o le lauusiusi.

E faʻapefea ona toto laau?

O fualaau e mafai ona ola tutoatasi:

  1. Saunia fatulaina fatulaupapa, kaseti ma eleele lautele mo laau toto.
  2. Fatuga taitasi e tuu i totonu o kaseti i le loloto o le tasi le centimita.
  3. Faʻalu le palapala e faʻaaoga ai se fana fana.
  4. Ufiufi laau i le ata.
  5. Tausia le vevela mai le +18 i le + 20 ° C.
  6. A mavae le 8-10 aso, pe a oʻo mai pine muamua, aveese le ata.
  7. Tuʻuina le vevela mafanafana o + 18 ° C ma le maualuga o le moli. Afai e manaʻomia, faʻaopoopo le faʻamalamalamaga atili i le tino.
  8. Pe a tupu mai tamaʻi tamaʻitaʻi mai i sela, faʻapipiʻi i totonu o fagu.

O le a le taimi ma le mea e faamoemoe e selesele?

Selesele pe afai e lima poʻo le ono laulaʻau lapopoa e fausiaina. O fua muamua o le seleselega na ripena i le 28-36 aso talu ona lulu. O le tofo o le meaʻai i le fale e le o lalo ifo o le togalaau.

E faʻapefea ona tausi?

Lulu

E taua.O le laʻititi o le vevela lea e maua mai ai le meaʻai e totoina ai fualaʻau i le vāega mai le +7 i le + 10 ° C. I ia tulaga, o laulaa e tupu malie.

Le maualuga o le vevela o le vevela + 20 ° C. Afai o faʻatusa aʻe luga o lenei faailoga, e vave aliali mai le pulou.

O le maualuga o le vevela e mai le +14 i le + 18 ° C.

Lafoa ma le susu

Manaomia le faʻamautu masani. O le suaina o le eleele e leaga ai le sua. O vai faʻafou fou e faia i le faʻamamaina o le pito i luga o le eleele.Mo le faʻaaogāina o le faʻaaogaina o vai faʻafefe i le vevela o le potu. A uma le suāuʻu o le meaʻai o le a faʻagasolo malie.

O le ea e tatau ona susu, a leai o le vave amataina o ponuncles o le a amata. O pusa pepa e felafolafoaʻi faʻatasi i le aso i le vai i le vevela o le potu, i le vevela o le mea na tupu na faaluaina.

Malamalama

O faʻataʻitaʻiga talavou e manaʻomia le pritenyat i le aoauliia puipuia mai le susulu o le la. A leai, o le a susunuina laulaau.

I le taumalulu, o le aso malamalama mo le faʻamaina o fualaau aina e faʻateleina i se moli faapitoa mo le itiiti ifo i le 2 itula o le taeao po o le afiafi.

Malamalama le aso e tatau ona umi 10-12 itula. E tatau ona faapipii le moli i se maualuga o le 50-60 centimita i luga aʻe o le tane.

I luga o le tau, o le moli mo moli faaopoopo o le sipuni e mafai ona faʻaavanoa mo le 14 itula.

Eleele

Faʻalogo! E faʻasaina le eleele fufulu ma le faʻaopoopoga o le paʻu. E le tatau ona i ai se maualuga maualuga o le meaʻai.

E mafai ona e faʻatau eleele uma i totonu o le faleoloa pe saunia lau lava palapala.e ala i le faʻafefiloi o fiva o le biohumus ma le niu i se fua faatatau 1: 2. O le fiva paʻu e mafai ona suia le perlite poʻo le vermiculite.

Laʻei pito sili

E manaʻomia? O le fea e sili atu ona fai? A maeʻa le totogo mai o uluaʻi fuālaau, e mafai ona e faia se meainu vai. I le fale e faʻaaoga ai le hydrogen peroxide, amonia, Fitosporin. Afai o le lūlūina o fatu sa faia i totonu o le eleele lafulemu, e le manaomia e le faʻaleleia o togalaau se faʻaleleia faaopoopo.

Malosiaga mo le lanu meamata

Mo le totoina o le suavai i luga o le windowsill po o le faletalimalo, o mea uumi, maualalo, lautele e talafeagai. O totogo taitasi e valu valu valu senetimita o le nofo.. E le afaina le gafatia.

Greens e ola lelei i pusa laupapa poʻo palasitika, faapea foʻi ma fagu fugalaau masani e faia mai le omea, palasitika, ma mea lanu. I le pito i lalo o le tane e tatau ona avea ma se lua mo le faʻafefe o le susu.

Thinning

A maeʻa le faʻavaeina o le pepa lona lua lona lua e faʻapipiʻi moli. Ua aveeseese kopi ua sili atu, ma tuua ai vavao o le 10-15 simita. A maeʻa le faʻatinoga, ia sasaa le meaʻai tele.

E tatau ona ou toe faatulaga le pusa i luga o le windowsill?

O pusa poʻo ipu i luga o le windowsill e suia i le 180 ° i aso uma, ma tuʻuina atu le meaʻai ma le faʻamalamalama lanu.

Faʻaauau tausiga i luga o le pusa

Afai o loʻo i luga o le faapaologa e leai se meaʻai, e tatau ona ufiufi muamua lau laʻau talavou, puipuia i latou mai le sun o le tautotogo ma faʻafefe o le vevela i aso taitasi. A oʻo ina faʻaitiitia le vevela o le ea i le 9 ° °, e tatau ona siitia atu pusa i le fale.

E mafai ona totoina fualaau aina e le gata i le togalaau, ae faapena foi i le fale. Ina ia mafai ona maua lau lauulu i lau laulau i le tausaga atoa, e tatau ona e galue malosi. E tatau ona filifili le ituaiga saʻo, mulimuli i le tekonolosi teu, tausia tulaga lelei mo laau ma selesele i le taimi.