Fua o le gaosiga

Kapisi "Megaton f1": uiga masani pe a lūlūina ile laufanua, totoina togafiti, tausi

"Megaton F1" - o se laʻau faʻapitoa o kāpeti, ua lauiloa mo lona maualuga maualuga. Ina ia mafai ona selesele se seleselega, e tatau ona filifili le nofoaga saʻo mo le totoina, ia mautinoa le faapaleniina ma le tausiga. I lenei tusiga tatou te faʻamatalaina ai faʻaaliga uma o le tuputupu ae o "Megaton" mai le lulu i le seleselega.

Faʻapitoa vailaʻau

Eseese paluga "Megaton F1" e faatatau i se numera o ituaiga Dutch. O laʻau kapisi ei ai lapoa lapopoa o foliga lapotopoto, e ufiufi i se ufi paʻu. O le lau o le lau e vaʻaia. O ulu e fusi, faataamilo, mafolafola. O le mamafa o se ulu matua o kapisi e 5-6 kg. O nisi ulu uluʻau atonu e sili atu ma le 10 kilokalama. Matua kapisi uiga ituaiga "Megaton" o gaosi. Faʻasusu ma faʻaleleia lelei, e mafai ona aoina i le 960 kilokalama mai le 1 hectare. O le fua o le fua e maualuga atu nai lo isi ituaiga, e 20-30%. O le faʻaleleia e tupu i le 136-168 aso pe a uma le germination.

E te iloa? "Megaton" e aofia ai 43 mg o vitamini C mo le 100 g. I le kapisi o loʻo i ai i lona foliga mamā ma i se foliga o manu (ascorbigen).

Faʻatau ma faʻasoa

Kapisi "Megaton F1" e tele mea lelei, e aofia ai:

  • tetee i le kiona;
  • maualuga fua;
  • puipuiga faʻamaʻi i faʻamaʻi faʻamaʻi, lea e aofia ai le eleelea uliuli, fusarium oe, keel;
  • lelei le tofo;
  • tamai fatu;
  • felauaiga e le afaina ai le aoaoga;
  • Ulu le ulu pe a suia le tau.
E tele naua mea le lelei o lenei ituaiga:
  • pupuu le umi o le teuina (pusa kuka kuka mai le 1 i le 4 masina);
  • sili atu le faigata i le amataga muamua o le seleselega;
  • lalo ifo o le sugar nai lo isi ituaiga;
  • pe a suamalie le lanu o lau o le a amata ona pogisa.

Lauina o fatu i le eleele tatala (leai se fatu)

O se mea taua tele o ituaiga kāpuni "Megaton F1" o le avanoa lea e lulu i luga o le laufanua avanoa e aunoa ma le totoina muamua o laau. E foliga mai e 3-10 aso talu ona toto.

Siaki foi i mea tau alamanuia o le totoina o isi ituaiga kapisi: laulaau mumu, broccoli, savoy, kohlrabi, Brussels, Beijing, failafele, Chinese ch choi, kale.

Upu mo le lulu

O le taimi sili e toto ai ono tausaga muamua o le. O le maualuga o le taumafanafana mo le faʻamaʻiina o fatu e + 12-19 ° C. E mafai ona mate le paʻu pe a fai o fulufulu laititi, aʻo le tele o laʻau e mafai ona maua le maualalo o le vevela ile -8 ° C. Manatunatu i foliga o lau vasa tau. Afai e mafai i le amataga o le masina o Me, ona faʻafeiloaʻi lea o le lūlūina i le faaiuga o le masina - o le ulutala o le ai ai le taimi e ola ai seia oʻo i le ogatotonu o Oketopa. Ma le "Megaton" e mafai ona lūlūina ia Mati mo laau toto, sosoo ai ma le totoina i le amataga o Iuni.

Filifilia se nofoaga

Mo le tuputupu ae lelei o ituaiga kapisi "Megaton" e sili atu ona lelei matala. E i ai le tele o vaega o le paolo i lalo o laau fualaau suamalie. E le gata i lea, aua nei fetaui ma le nofoaga i lalo o le itu i matu o le fale pe faʻasaʻa. Afai a maeʻa le totoina o laau toto ua vevela le vevela o le tau, i aso muamua e fautuaina ai e faia se paolo ina ia le tupu ai laau laiti. E le fetaui lelei mo le totoina o "Megaton", o le tausaga na teʻa nei na tupu ai le laʻau, susulu poʻo le kapisi. O muamua e fiafia i ai o pateta, kāloti ma tamato.

Sauniuniga i le nofoaga

E sili atu le lelei o le lauʻeleʻele mo le faʻatupulaia o nei ituaiga kāpeti. O le nofoaga e faamoemoe mo le luluina o le "Megaton", i le tautoulu, fufulu ese toega laau. Pe a eli, faʻaopopo se faʻafefiloi o humus ma manure (10 sikuea sikuea o le paluga i le 1 mita sikuea o palapala). Afai o loʻo i ai se eleele palapala maualuga i luga o lau 'upega tafaʻilagi, sasaa le lime poʻo le pefu i le taimi o le eliina, o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻeina o maʻi funga.

Fatuina sauniuniga

Ina ia faatelevaveina le germination fatu e manaʻomia ona saunia. I sina vaega itiiti o le vai, o le fatu e vevela i le 50 ° C. A maeʻa le mafanafana, faʻafefe le vai, ma faʻamaʻele fatu i se vaifofo o le "Zircon" (poʻo se isi fomaʻi fomaʻi). Fufulu fatu fatu ua togafitia. O lea ua latou saunia mo le totoina sao i le avanoa.

E taua! Afai na e faatauina fatu muamua na togafitia i se maʻi malie, ona le manaʻomia lea o sauniuniga - e mafai ona e toto vave.

Lauina o fatu: le mamanu ma le loloto

O le totoina o togalaau, pei o isi ituaiga, o loʻo i laina. Aua nei galo o lapisi o lenei ituaiga kāpisi e tele, o lea o le mamao i le va o laina e tatau ona le itiiti ifo i le 40 cm. Taumafai ia aua nei totoina mafiafia. O le ituaiga "Megaton" o loʻo faʻamatalaina e le tele o laʻau (tupu mai i le 80-100% o mea na luluina). E lulu fatu i le loloto o le 1-3 cm.

Tausiga tatau - le ki i se seleselega lelei

O le ae mauaina se seleselega lelei o kapeti, pe afai e te maua ni tulaga sili ona lelei: lelei le vai, faʻamalo le palapala, faʻapipiʻi masani le moega. Faʻalogo lelei i le i ai o meaola faalafua. I le faʻaopoopoga i faʻamaʻi pipisi, e mafai ona afaina ai le urosa ma iniseti.

Faʻasalaga, veleina ma faʻamalo

Aʻo lei tupu le totoina o laau toto susu i se pulumu. O le faʻavelaina o le paluga e mafai ona taʻitaʻi atu i le fatu. E amata le tomatini pe a aliali mai le tolu lau muamua i luga o laau. O le suamalie e fai i le taimi e ono laʻau i luga o laau. E fiafia Megaton i le avanoa. Ia mautinoa o laau e le tupu tele. O le totoina o paluga e tupu ile 2-3 aso. Mo sikuea sikuea taʻitasi o palapala, sasaa 7-10 lita o vai. A amata ona sasaa le ulu, faʻaitiitia le faʻafeinu, ma le 2-3 vaiaso aʻo lei faʻamaina le taʻavale. E taofia ai le gaogao o le ulu.

Lauga vao

Hilling faia mo le puipuia o faʻamaʻi o vae ma le fesuiaʻi o fua tetele, lea e punou i le eleele. E taua foi mo le fausia o aʻa i totonu o laau laiti. E puʻe Spud ina ua maeʻa lona lua, o lona sao i le fausia o se aʻa mafiafia. Toe faʻaputu ile 1.5 masina i le taimi o le ulu. Faʻaaoga le kuka, toso ese le pito i luga o le palapala i totonu o le laina o le 20-25 cm i le aʻa o le laau.

E taua! Hilling e faaaluina i le tau vevela i ni nai aso pe a uma ona fafaga. O le palapala palapala e mafai ona mafua ai le pala.

Laʻei pito sili

Muamua laei pe a maeʻa lona lua. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga fualaʻau faʻasaina. A maeʻa le 2-3 vaiaso mo se faʻavae lelei o le aʻa, faʻapipiʻi masima masima ma masima (5 g i le 1 sq. M). Nitrogenous fertilizers e toe faʻaaogaina i le taimi o le fausiaina o le ulu. E faʻatamaoaigaina le palapala i le eletise e faʻaopopo i le vailaʻau (i le fua faatatau o le 30 g i le 10 l) vai, e mafai ona faʻaaoga le moa moa po o le povi povi. E fafagaina le fafagaina i le 2-3 vaiaso. I totonu o se pakete e 10-lita ma vai e faʻamoemoeina mo le faʻaleleia o vai, faʻamafola le 20 g o le masima ma 30 g o le superphosphate. Faʻamau lelei le fugalaʻau ma faʻaleleia lelei ia laau.

A maeʻa le faʻaaogaina o le faʻalaʻau, e tatau ona vela ma faʻamalo le palapala.

E taua! Faatasi ai ma le le lava o mea oona i totonu o le eleele, o le ulu o loʻo tuputupu ae lemu, ma o lau lanu lanu samasama.

Seleseleina ma le teuina o le seleselega

O le seleselega taimi e faʻatatau i tulaga tau fesuiaiga. Maturation e masani ona tupu i totonu faaiʻuga o Setema poʻo Oketopa. ◊Oti tipi i le tau vevela, pe a uma ona taofi le faasusu. Faʻalogo e leai ni faailo o le pala i luga o le aʻa.

Teu Megaton i totonu o le eleele faʻagogo po o totonu o se puʻega lelei. O le mafanafana lelei o le malulu e mai le 0 i le +4 ° le ao. Ua tuu le kalama lapisi i luga o fata. E mafai ona teu ulu mo 1-4 masina. E mafai ona e faʻasalalau le ola ola pe afai e te tautau le kapisi i aʻa i se maea poʻo se uaea. O se auala lelei e puipui ai le fua mai le pala o le afifiina lea o laupepa faʻatasi ai ma le faʻamalosi ata. Mo le teuina o le taimi umi, "Megaton" e togitogi pe faʻafefe.

E te iloa? I le setete o West Virginia (USA), o loʻo i ai se tulafono faʻasaina le kapisi kuka, ona o le uiga masani o le manogi e mafua mai i lenei faiga e mafai ona mafua ai le le fiafia i tuaoi.

I le maitauina oa matou fautuaga mo le tausiga o le sipuni "Megaton F1", o le ae mauaina se seleselega tele ma o le a mafai ona e talisapaia le lelei o se ituaiga o ituaiga o le ituaiga Dutch. Maualuga maualuga ma le manaia lelei o le "Megaton" ia avea o se tasi o ituaiga sili ona lauiloa mo le galueaina i totonu o la tatou eria.