Laʻau

Fugalaau fugalaau e fai i paʻu, sima ma isi mea

O elemene teuteu o le togalaau e masani lava ona lauiloa. O se togalaau manaia e fesoasoani e alu ese mai popolega o le olaga i aso faisoo ma malolo atoa. O fugalaau mo le nofo ai i le mafanafana e le na o se avanoa mo se fai togalaau e filifilia ai le lelei o le eleele mo gaosiga lanumeamata taʻitasi, ae o le auala sili foi e faʻaopoopo ai faʻasiga e mafai ona faʻamalosia ai le soʻotaga ma le matagofie o le togalaau. O pusa teuteu e mafai ona faʻatauina i faleoloa faapitoa poʻo le faia foi o fagu fugalaau e le masani ai ma ou lava lima.

O se faʻaaoga fou mo mea tuai - o se fugalaau e faia i paʻu

O le tele o fai togalaau, i le mauaina o teuteuga malie mo fugalaau mai pusa o taavale i luma o togalaau, e masani lava ona mafaufau i le fesili "pe faapefea ona fai se fugalaau mai se paʻu o le a avea ma se teuteuga matagofie o totonu o le togalaau."

Pusa o taavale, i le faʻaaoga tatau o latou taimi, e mafai ona maua se olaga fou e ala i le avea o se elemene manaia ma lelei o le teuteuga o le togalaau aina

O fugalaau e fai-oe-oe mai paʻu - o se auala vave, faigofie ma le sili ona taua e faʻavae ai uluai teuteuga e mafai ona faamamafaina le matagofie ma le matagofie o laau totō ua toto i lalo. E mafai ona e taofi mea mo le faia o se fugalaau i totonu o soo se taʻaloga o paʻu.

Ina ia fatuina se elemene e le masani ai i totonu o se fuafuaga a le tagata lava ia, e te manaʻomia se mafaufauga itiiti ma pe a ma le afa itula o taumafaiga faaletino e tipiina ai petals ma isi vaega o le fagu ma se naifi malosi poo se eletise eletise.

O le tekonolosi mo le faia o se fugalaau mai se paʻu e ufiufi ma ou lava lima e faigofie lava. Soo se paʻu o le paʻu e mafai ona filifilia: R12-R17, ma isi mea faapena. Seʻio tatou o:

  • Faʻavae sauniuniga. O le tipiina o le uʻamea e faia i se naifi i luga o le tuaoi o le fesuiaiga mai le paʻu vaivai e faʻamalosi ai le paʻu atoa. I lalo o le taʻavale i totonu o le paʻu o se maea uamea, lea e le mafai ona vavae. O le maea o le a avea o se tuaoi faalenatura lea e tatau ona faia mai i le ogatotonu i le taʻavale i le puipui o le paʻu.
  • Tipiina. 5-10 cm vavae loloto e faia i se naifi malosi. O le lautele o le rifling o soʻo, ae le itiiti ifo i le 10 cm, talu mai mulimuli ane o le a latou avea ma faavae mo mea teuteu o le fugalaau.
  • Faʻalavelaveina o le paʻu. A maeʻa ona tipi i le tafaʻi atoa o le paʻu, e tatau ona fuli i totonu. O le faia o lenei mea, o le paʻu ua paʻu i lalo e ala i vae, faatasi ai ma le vae ua faʻasaga i le eleele i le itu ma se pitonuʻu mautu i le vaega o le suiga i le taʻavale. Mo le faʻagasologa o le paʻu, e tatau ona tuusaʻo taumafaiga mai le ogatotonu o le oloa ma i le maualuga o le 45 tikeri. I le toesea o se vaega itiiti o le paʻu, o isi galuega e faigofie.
  • Elemene mamanu. Liliu i totonu, o le paʻu ua foliga nei o se fugalaau moni, lea e lava e faaopoopo atu i nai elemene laiti ma vali i le lanu e manaʻomia. O le paʻu vaega i le va o faʻavae e mafai ona faʻaleleia atili i petals, semicircles, triangles. O fugalaau e fai-it-yourself e te teuteu ai le pito i luma, patio, ma nofoaga malolo.
  • Faatumu le fugalaau i palapala. Soo se mea e gaosia i luga o le meaʻai e tuu i le pito i lalo o le fugalaau, e puipuia ai le veleina o vao ma saunia le alavai talafeagai. Ua tumu le tane i le eleele lelei mo le totoina o laau ma fugalaau. Mo lenei faamoemoe, o le paʻu mai le loli ua faataatia i le faavae ma ua tumu i se palapala o le eleele, mai luga - o se fagu uili R16-17, ma le lona tolu o vaega o pusa R12-R13.

O le auala lenei e foliga mai ai lenei mea uma:

Ina ia liua paʻu ma se fugalaau mananaia, e tatau ona e ave muamua se malosi malosi i totonu, lea e masani lava ona i ai i le nofoaga e fetaui ai le uili i le pulou

Manaʻo e fai se fugalaau mo le togalaau i luga o le laulau, e le mafai ona e tipiina le autu, ae faʻaaoga e fai ma faavae mo le pesini

O nisi nei o faʻataʻitaʻiga o mea e mafai ona faia i le lava lava ituaiga:

Pusa vailaʻau faʻapipiʻi

Manaʻo e faia se teuteuga mataʻina mo se togalaau poʻo se togalaau fugalaau, lea e sili atu ma le tasi le sefulu tausaga, e mafai ona e faia ni fugalaau teuteu mai le sima ma ou lava lima. O le a e manaʻomia le sima, oneone, vai ma soʻo se ituaiga mo le sasaa. Afai o le mauaina o mea mo le gaosiga e masani lava e le o se faafitauli, ona sosoo ai lea ma le sailiga mo le pepa, aemaise lava pe afai e muamua pe faigata, e mafai ona tulai mai ni fesili. E mafai ona maua fomu ua maeʻa i fale faufale. E masani lava ona faia i le palasitika.

Aʻo leʻi faʻatumu le fomu i le sima vailaʻau, e tatau ona togafitia lona pito i totonu i le suāuʻu masini, suauʻu poʻo le pamu mo le gaosia o gaosi oloa. O togafitiga faʻapitoa o le a mulimuli ane faigofie ona vavae ese le mailei mai le sima. O le vaifofo o loʻo tosoina i se pusa eseese. E naʻo le maeʻa ona sasaa atu ile tolu i le pepa.

O se atigipusa o laʻititi laiti (faʻapipiʻiina foi ma se moli) e fai ai se taimi malolo mo le tuʻuina o le fugalaau ua faatofuina i le ogatotonu o le fugalaau pe a fai o le fofo e fai si laʻititi, ae o loʻo faʻapala pea

O le vavave i le va o puipui e sasaa atu i le moli i le pito ma tuu mo ni nai aso e faʻamautu ai. O le faʻataʻitaʻiga e faigofie lava ona aveeseina mai le masima sima aʻo maeʻa faʻamaʻi faʻatasi ma se samala i fafo.

I le leai o se avanoa e tuʻuina atu ai tau faaopoopo o le faatauina mai o se siaki, e mafai ona e faʻaaogaina ni pusa pepa kateni masani e lua o ituaiga eseese. Ina ia faia lenei mea, o faʻamau o le atigipusa e faʻamalosia i le faʻamau. O se vaega lamolemole o le oneone e sasaa i le pito i lalo o le pusa lapoa ma sasaa le sima i luga o le kuata o le pusa. E ui o le fofo e fai sina siʻosiʻomaga, e tatau ona saunia le isi atigipusa laʻititi ma faʻapipiʻi le pito i lalo. Ona faʻapipiʻi lea o lenei pusa i le pito i luga o le sima sima. O le vavao i le va o puipui o pusa e sasaa ai fofo. E manaʻomia le 5-6 aso e faʻamautu ai le pepa. Ua aveese le pusa tioata mai le fulufulu. O le pito i lalo o le fagu e faʻamalosi i le tele o nofoaga ina ia mautinoa ai le talafeagai o alavai o le vai. O loʻo iai se fugalaau fugalaau mo fugalaau: e mafai ona e faʻatumu se vaega o fugalaau ma fualaau totō.

Matou te ofoina atu ia te oe le faʻataʻitaʻiga o le gaosiga o se masini sima e faʻaaoga ai mamanu:

O le a se isi mea e mafai ona faʻaaoga e avea o se fugalaau?

Pusa i fafo mo fugalaau e faia i mea masani: laupapa, maʻa, sili atu ona talafeagai i le natura natura. Ulutala fugalaau muamua e mafai ona faia mai laupapa laupapa tuai, pusa, pusa, kata.

O se mea matagofie sili ona lelei e mafai ona sau mai se ogalaau tuai. O le faavae mo sea ituaiga fugalaau e mafai ona maua i totonu o le vaomatua. Ina ia faia ni mea e le masani ai, o fatu o laau tuai o ituaiga eseese uiga ese e atoatoa. Ina ia faia se taimi malolo mo le tuʻuina o laau toto, ia vaʻai pu i ni nofoaga i luga o le pito i luga ole mamao mai le tasi. A maeʻa lena, o le totonugalemu o totonu o le fafie e faigofie lava ona faʻaaogaina i chisels. O le mea e leai se aoga i le ogatotonu o le tumutumu ua tumu i le eleele mo le totoina.

I lima o le matai, i le taimi muamua na tilotilo ai, o koneteina masani e mafai ona liua i totonu o pusa matagofie matagofie mo fugalaau, lea o le a avea ma se paʻi susulu o soʻo se totonu

I nei ituaiga fugalaau mai fatu laau eseese e foliga matagofie: petunia, viola, balsam, coleus, lobelia, pelargonium

O le faʻalauteleina o le ola o se fugalaau mai se laau, e manaʻomia le togafitia o le tino i vailaʻau faʻapitoa ma ufiufi ai se laulau varnish poʻo le faʻamagoina o le suauu.

O le faʻaaogaina tele o vases fugalaau o laufanua, o le gaoioi, lea e faigofie ai ona suia le "vaaiga" o totonu. O fugalaau o--------------------oe-e-le----------------------------------------------