Laʻau

Ontsidium - o le lafu o moa i luga o lanu susulu

Oncidium o se laau lalelei ma matagofie o le aiga o Orchidaceae. O le epiphytic, lithophytic ma le terrestrial e maua i le ituaiga. O le fugalaau e sili ona lauiloa i le au faifaatoaga ona o le tele o le fugalaau. Mo le tele o masina, e tele ni fugalaau fugalaau e fuga mai i luga o le puipui, lea, e pei o se lafu o moa, feosofi i luga o laʻau. O nisi o meaola e le faʻatusatusaina fugalaau ma pepe, ae faʻatasi ai ma pepe mananaia e siva, faʻapipiʻi i luga o filo le vaaia. O le mea lea, o le oncidium e taua foi o "siva siva." E ui i lea, e le faigofie tele le ausia o fua; o tulafono o tausiga e tatau ona matua tausisia.

Faamatalaga o le Botanical

O le Orchid oncidium o se mea faʻaleleia lelei e ola i totonu o vaomatua o vaomatua i luga o le maualuga e oʻo i le 4 kilomita. O ituaiga tagata taʻitasi e mafai ona eseese tele. O le laau ei ai se mea faʻapuupuu poʻo se mea faʻalanuumi, lea ua faʻaleleia mo le faʻapipiʻiina i luga o se papa poʻo se faʻavae. Pseudobulbs o se foliga lautele, e ufiufi i paʻu lanu meamata lanu mumu, e maualuga i luga o aʻa o le fugalaau.







O le maualuga o le vaega eleele o le 10-40 cm. Mai pseudobulb, 1 to 3 sessile lau lauusiusi lanu meamata. O lapisi laupepa o le oncidium e iai le fusi e pei o le fusipaʻu ma itu lamolemole ma le pito i luga. E faʻatatau i le maualuga o le maota (i luga o maupuepue), e vaevaeina le kulimi i le vevela-alofa ma le malulu. Afai o le lau muamua ua i ai se maota e sili atu ona mautu ma mafiafia, o le mea lauiloa e iloagofie e laulaau manaia ma lamolemole.

O le fugalaau o le oncidium e mafai ona tupu i soo se taimi o le tausaga, ma o nisi taimi e tupu faalua i le tausaga. O le faʻasalaga e aofia ai faʻamalosi mataʻetaʻe malosi o lena lala. O le uumi o le tasi le puipui e mafai ona 0.1-5 m. O tamai fugalaau susulu ua totoina i luga o lala. O latou lanu sili e samasama, enaena ma mumu. O se selu lapisi faʻatasi ma le pisi puupuu e tu i luga o le lipine o le kitara. O le lapoa o le fugalaau matala e mafai ona 1-12 cm. O le fua o le oncidium o le a tutu i totonu o se fagu mo le 3 vaiaso.

Ituaiga o Oncidium

O le tele o le oncidium e tele naua, e sili atu i le 700 ituaiga mama ua faamauina i totonu. E le gata i lea, o le au faifaatoʻaga ua latou gaosia le tele o hybrids teuteu.

Oncidium Suite Sugar. O le laau e eseese i pepa faʻatusa. E oʻo lava i le taimi o le fugalaau, o lona maualuga e le sili atu i le 35 cm. O le umi o le fugalaau e 3 cm, o ona petals e vali samasama.

Oncidium Suite Sugar

Oncidium e manaia. E faigata ona toto le laʻau. Faʻasalaina e se vaʻa, latou valiina i lanu uliuli ma lanu violē. I luga o se saʻo, e iai ni laulaau e le masani ai o le ponuncle e 15-20 lanu samasama susulu. O le limite o le pua o le 5-8 cm.

Oncidium e manaia

Oncidium o le samasama. O se mea e le mafaamatalaina ma sili ona lauiloa o laʻau i le taimi o le fugalaau ua ufitia i le tele o fugalaau o le paolo o le lemoni.

Oncidium samasama

Oncidium Lanza. O laʻau o le fleshy e sili atu lona mama i luga ma se pito i lalo ifo. I tafatafa o pito, e mafai ona iloa ai fasi lanu enaena. I luga o se pale umi o loʻo i ai le tele o fugalaau samasama lanumeamata-manogi. O le laugutu lautele e sinasina-lanu enaena.

Oncidium Lanza

Oncidium Twinkle. O lenei tamaʻi orchid i le taimi o le fugalaau e ufiufiina i le tele o fugalaau e iai le diamita o le 1.5 cm. O latou gaʻo e valiina i paʻepaʻe, samasama samasama poʻo le piniki. O le laau e puipuia i le maualalo o le vevela.

Oncidium Twinkle

Faʻatauga auala

I le fale, o le toe gaosia o le oncidium e faia i le auala o le vaevaeina o le vao. O le taimi sili mo le faʻatinoga o Fepuari-Mati. E naʻo se orchid ua televave e tatau ona vaeluaina ina ia tumau ai le tolu pseudobulb i totonu o tufatufaga taitasi. Muamua, faʻamago atoa le meaʻai ma faʻasao aʻa mai ai. I le faʻaaogaina o se mata matala mataʻutia, e manaʻomia lou tipiina o se puʻupuʻu e fesoʻotaʻi faʻatasi ma matamata. O le nofoaga o le tipi o loʻo faʻasusu i le malala ma faʻaputuina vave i totonu o se mea fou fou.

A maeʻa le toe gaosia, e le tatau ona faʻafeinu le oncidium mo le 7-12 aso, ina ia le tupu ai le aʻa i nofoaga tipi. O le suavai e faia e ala i le susuluina o luga o le laau.

Tulafono Faʻaliliu

O loʻo faʻaaogaina se faʻapapaina o le oncidium pe a manaʻomia, talu ai o ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e faʻasaina tigaina e se orchid. Afai o le palapala e amata ona pala pe aʻa mai aʻa i totonu o le alavai, e aveeseina le togi mai le ulo ma faʻasaʻo atoa mai le paluga o le eleele. E mafai foʻi ona e faʻaaogaina sina mea itiiti mo se taimi puupuu e aveese ai vaega o le lalolagi. O le fagu e lautele lautele ma papaʻu. Filifilia o se pusa manino e le talafeagai. Ia mautinoa ia fai ni alavai i le pito i lalo ma sasaa i luga se papa mafiafia o laumei po o piliki mumu mumu. O le palapala mo le orchid ua faia i vaega nei:

  • pine paʻu fasi pine;
  • vaega o malala;
  • laʻau oneone;
  • vaʻalele sphagnum;
  • penisina.

I le taimi o le totoina, o le pito i luga o le pseudobulb o loʻo totoe i luga o le eleele.

Oncidium Care

O le tausiga o le inchid oncidium i le fale e manaʻomia ai le tausisia o le faʻafefe ma le vevela. Ina ia mafai e le laau ona fiafia i le tele o fugalaau, e taua tele le faamautinoa o le taimi tumau tumau. I le tautoulu, a maeʻa le oncidium, e tatau ona faʻaitiitia le faʻavaʻaiga i le tele e mafai ai ma faʻaitiitia le vevela o le ea i le 3-5 ° C. A maeʻa le 2-3 masina o lenei mea, e faasolosolo malie ona toe foʻi le tochi i ona tulaga masani ma e le o toe mamao ae aliali mai le pupuni o loʻo faʻatali umi.

Malamalama Oncidium e sili atu i le susulu malamalama ma itula uumi i le gasologa o le tausaga. I le taumalulu, e ono manaʻomia se moli susulu. I le vevela vevela, e sili atu le paolo o laulaau mai le aoauli o le aoauli.

Lulu O le maualuga o le vevela o le ea mo vailaʻau faʻasamala e + 20 ... + 25 ° C. O ituaiga anufe e tatau ona lafoaʻi e manaʻomia ona saunia + 7 ... + 15 ° C. I le tau mafanafana, e tatau ona e faʻamalosi le potu, ae ia puipuia ma le faʻaeteete le vailaʻau mai faʻataʻitaʻiga ma le mafanafana o le po.

Totogi. O le tagata nofo i le vaomatua e manaʻomia le maualuga o le maualuga o le 'ea, ma o ituaiga fou totoga e fetaui lelei i tulaga o fale i taulaga. E fautuaina e faʻapipiʻi le pale i lea taimi ma lea vai mama. I le taimi o le malolo, e mafai e lenei faiga ona suia le faʻamafa. Pe a malūlū i + 18 ° C, e taofi le pulupulu.

Faʻasa. I le vaitau o le alualu i luma tuputupu ae ma le fugalaau, e manaʻomia tele le faʻamaina o le togi. O le suavai i luga e sili atu pe a sasaa le vai i totonu o se pani pe faʻapipiʻi faʻapulou ipu i totonu o se apa vai. I le taimi o le taotoga, o le faguina i soo se 20-25 aso e lava lea.

Fertilizer. I le tautotogo ma le taumafanafana, o le oncidium e fafagaina i le mineral composition mo le pepuni faatasi ai ma le faafia ona tasi i le 15-20 aso. E faʻaaoga le fofo i le palapala. E tatau ona e filifilia ni mea faʻalavelave e maualalo le maualalo ole sima.

Maʻi ma faʻamaʻi. O le tele lava o taimi, o le oncidium e afaina i le aʻa po o maʻi faʻaleagaina i luga o le aʻa ma lau. O le mafuaʻaga e taoto i le faʻavalea faʻamafanafana poʻo le faʻaleleia o le vai i totonu o le sinuses. I le taumafanafana, e masani lava ona afaina ai le ulu o le ischi i le fua o iniseti, pusi vaʻaia ma aphids. Mai mea faʻamaʻi, e sili atu ona lelei le faia o togafitiga puipuia i le tautotogo.

Faʻafefea ona fuga ma pe faafia i le tausaga. Tali i fesili mai le au fai saofaga.