Berries

O ituaiga sili ona lelei o le togalaau uumi

I nai tausaga ua tuanaʻi, ua le toe i ai ni meaʻai ma le taugata o le totoina i totonu o le togalaau. E tele isi faʻamatalaga e uiga i lenei vavega e teu ai, ma toetoe lava o faifaatoaga uma e mafai ona taumafai lona lima i le tuputupu ae. Sei o tatou iloa po o le fea ituaiga o laumei uumi e manatu e sili ona lelei.

"Patriot"

Blueberry ituaiga uumi "Patriot" - o se laʻau faʻapitoa o le matua matua. O lona uiga o le a mafai ona fiafia i vine i le ogatotonu o le taumafanafana.

O le maualuga o le lanumoana e amata i le 150 cm ma e mafai ona oʻo i le 2 m. O fua e lapoa, e oʻo i le 2 cm le lautele. O lenei ituaiga e matua lauiloa e le gata ona o le tele o le seleselega o fua suamalie, ae ona o le maualuga o le teuteu o le laau.

I le tautotogo, o le tele o fugalaau o le a teuteuina lau togalaau, ma o lau lanu o le ai luga o lala ao lei amataina le kiona muamua. O le seleselega e faʻamaonia lelei ai femalagaiga ma toe teuina, ae o lona tofo fiafia e sili ona lagona i le maeʻa ai o le seleselega.

O le fuafuaina e toto i luga o le saite e tatau ona gauai atu i gooseberries, currants, yoshtu, fugalaau, fugalaau, irgu, buckthorn, vine, goji, suauu siliva, suamalie suamalie, hawthorn, cranberries, dogwood, chokeberry.
"Patriot" e lelei tele mo le tuputupu ae i ni aofaiga telē, mo se faʻataʻitaʻiga, mo le faʻatau. E mafai ona taofiofi vine i luga o lālā mo le 10 aso e aunoa ma le paʻu'ū, lea e faigofie ai ona latou aoina.

Blueberries "Patriot", e tusa ai ma le faʻamatalaga o ituaiga eseese o faʻatoʻaga faʻatoʻaga, toleniga malulu malulu, o fuainumera e le fefefe i lalo -30 ° C - ua lava e ufiufi ai le ogalaau pe a paʻu le vevela. O le isi avanoa o le maualuga maualuga o teteʻega i faʻamaʻi masani e pei o le mumu, pala ma isi.

E taua! Nofoaga mo le totōina o fatugava e afaina ai le tofo ma fua o le vao. E tatau ona totōina i totonu o se nofoaga lelei, a leai, o le a suamalie fualaʻau, ma o le aofaʻiga atoa o le aofaʻiga o le a faʻaitiitia.

"Bluecrop"

Blueberry ituaiga uumi "Bluecrop" na maua se lauiloa faapitoa i le Iunaite Setete. O le laau toto e ola i le 2 mita le maualuga, o fua e lapoa, o le lapoa e oʻo i le 2 cm. E fua mai Bleukrop mai le faaiuga o Iulai seia oʻo i le faaiuga o Aukuso. Faʻasalaga lelei, e mafai ona faʻaopopo lenei vaitau mo se isi masina.

E mafai ona tumau fualaʻau matutua i luga o le vao mo le tolu vaiaso. Ae e tatau ona maitauina afai e te tuua i luga o lālā, ona fafaga ma fafagaina lea o laau e tatau ona faateleina. O lenei mea o le a fesoasoani i le faʻaputuina o meaʻai mo le faʻamamaina o vine nei. O le maualuga o le gaosiga, puipuiga lelei i le taimi o felauaiga, faapea foi ma le mafai gafatia le faagasologa o le faapipiiina o vine ona faia lenei ituaiga talafeagai mo le gaosiga o fale gaosi oloa. O le togavao o le malulu - faʻafeiloaʻi le malulu ile -30 ° C.

O foliga o le tausiga mo "Blyukrop" e aofia ai:

  • mamao i le va o vaovao e le itiiti ifo i le 1.5 m;
  • Polokalame faʻapitoa o le tautotogo o lala ua pala ma mamago;
  • masani ona faʻasusu ma totoina laau.
E tatau foi ona masani lelei i uiga o ituaiga lanu vine Meli ma Northland.

"Northlandu"

Faatasi ai ma ituaiga umi "Northblue" na o le "puupuu" - O lona maualuga e le mafai ona oʻo ile 1 mita. Ae, e ui lava i le maualalo o le tuputupu ae, o le seleselega mai le tasi togavao e mafai ona oʻo i le 3 kilokalama

O se tulaga iloga o lona tetee atu i le kiona - Tagata faʻatau Amerika e valaʻau le numera i le -40 ° C. Ae e le tatau ona e faʻataʻitaʻi ile gutu - afai i lau eria e mafai ona oʻo ile vevela o le malulu -30 ° C, ona sili atu lea ona faʻaogaina le lalafi o vao.

O le le lelei o le tausiga ma le seleselega sa faia i Northble e masani ona asiasi i togalaau patino.

E te iloa? Blueberries o se tasi lea o vine sili ona lauiloa i Amerika i Matu. O tafaoga eseese e faia i lona faʻaaloalo, o lenei pusa o se faailoga o le setete o New Jersey.

"Vaitafe"

Totoga maualuga e oʻo i le 2 mita. O fua o vine o loʻo matua mai i le faaiuga o Iulai, e 15 mm le maualuga o latou fua. O le gaosiga e maualuga, ma le tausiga lelei mai se togavao e mafai ona aoina e tusa ma le 10 kilokalama o vine.

Eseese "Vaitafe" e oʻo mai i le faaiuga o Iulai - e mafaufauina vave vave. I le tausiga o le togavao e le mautonu. I le faaopoopo atu i le maualuga o fua, e talisapaia foi mo lona foliga teuteu.

"Lagomeli"

O le maualuga o le vaomatua e le mafai ona oʻo i le tasi ma le afa mita. Ae i le taimi lava e tasi e mamana ma felafolafoaʻi. E mafai ona aoina le itiiti ifo ma le 5 kilokalama o vine mai le togavao, ma ia tausia lelei, o le aofaiga o fualaau aina e mafai ona seleseleina e mafai ona oʻo atu i le 7 kilokalama. O la latou lapopoa o le avefeʻau, o le lanu e lanumoana.

E paʻu le paʻu, e mafai ai ona faʻaalia le Bluebold mo le faimalaga poʻo le teuina umi. O lenei vailaʻau o loʻo tuʻufaʻatasia ma isi mea totino e faʻaaogaina i le mamanu.

E taua! Blueberries e manaʻomia le palapala eleʻele. Ina ia ausia le maualuga o le pH manaomia, o le citric acid poo le vineta ua faaopoopo i le palapala. E faapena foi vao mulimuli Ia mautinoa e faʻamafanafana i le peat.

"Puru"

"Puru" e faatatau ile vaeluaga o vaitau. O fua muamua e mafai ona filifilia i le ogatotonu o Iulai. O le pine vine "Puru" e tupu i le 1.7-2.0 m le maualuga, e saʻo, lea, i le auala, e mafai ai ona faʻaaogaina blueberries mo le fausia o puipui i luga o le site.

O le fua o le laau e tasi e oʻo ile 5-7 kg. "Puru" e gafatia femalagaaiga. O le eseʻesega o lenei ituaiga o le vevela i luga o le paʻu o le fualaau aina - e avea o se pa puipuia mo le faʻaleagaina o meaʻai.

"Duke"

O le vao e saʻo, o itu itu e toetoe a leai. E maualuga le maualuga o le maualuga i le 180 cm. Toto "Duke" lelei le fetaui ma le malulu ma le vevela o le vevela. Fua e fua mai ai le laʻau, tofo ma sina manogi, ma i le taimi e teu ai le faateleina o le ita.

O le seleselega o le Tusi a Mamona e faʻapipiʻi ai se faaputuga o vine, ae o le seleseleina e mafai foi ona faʻaaoga. Blueberries "Duke" e le taliaina le tele o le eleele palapala. O uiga o le togavao - masani ona teuteuina, lea e afaina ai le aofaiga o le seleselega.

"Sunrise"

Toto "Sunrise" seasea faaaoga mo le gaosiga o fale gaosi oloa. O lenei mea e mafua ona o le umi faaumiumi o fualaau aina ma le maualalo o le gaosiga. Ina ia ausia se seleselega o le 8 kilokalama o vine, e tatau i le togavao ona oʻo i le 4 tausaga.

Ae o lenei uiga e le aveesea mai le tofo o le fua - e suamalie, ma i le taimi o le teuina o le a atili ai ona tumu le tofo. O le paʻu e mafiafia, lea e lelei ai le lalaga mo le felauaiga. Feteenaʻiga i faʻamaʻi eseese i se tulaga maualalo.

E te iloa? Ua leva ona faʻaaogaina le vine tipi e valivali ai lavalava, fale ma e oʻo lava i fua o le Eseta.

"Toro"

Blueberry "Toro" - faʻavae i luga o le faʻamatalaga, o le tuai o le fua o le 'aina e amata ile amataga po o le ogatotonu o Aukuso. O le vao e maualuga, mai le 1.8 i le 2 m, o vine i luga o le paranesi e ola e pei o se faaputuga vine. O fualaau ua suamalie e le mafai ona sasaa pe taʻe, lea e talafeagai ai mo le umi o le teuina ma felauaiga.

Faatasi ai ma le gaogao o le ituaiga "Toro", e mafai ona matauina le maualalo o le tetee atu i faamai, aemaise lava, afaina o le eleele, ae o le laau e nofouta i suiga o le vevela ma le le lava o le susu i le eleele.

Ae, i le isi itu, o le vave ma le faʻamaʻateleina o le faʻamaina o vine, fua tele ma a latou meaʻai suamalie ua mafai ai ona tumau pea i tulaga maualuga i isi ituaiga lanumoana talafeagai mo le faʻatauina faapisinisi.

"Elisapeta"

Bush "Elisapeta" e maualuga le maualuga mai le 1.5 i le 2 m. Fualaau lapoa (e oo i le 22 mm) e masani lava mo lenei ituaiga. "Elisapeta" e malosi lona tetee atu i le kiona. O fua e lanumoana lanu i le lanu, ua i ai sina lanu mumu lanu. E maualuga le fua o le gaosiga, o le a lelei lelei le gaosiga o vine i le taimi o femalagaaiga, ae le talafeagai mo le teuina umi.

O le ituaiga "Elisapeta" ua sili ona lauiloa i le au faifaatoaga ona o le tuufaatasiga atoatoa o le tofo ma le manogi. Blueberry "Elisapeta", e tusa ai ma le faʻamatalaga o le ituaiga, o le faʻavasegaina o ia lava, e ui i lea, ina ia maua ai se fua i se maualuga maualuga, e manaʻomia le i ai i luga o le laupepa ni isi ituaiga o laumei.

"Bonus"

Blueberry "Bonus" e fua mai fua i le faaiuga o Iulai - amataga o Aukuso ma e aofia ai i le tele o ituaiga o vaitau. O le maualuga o le ogalaau e le sili atu ma le 160 cm. O le Blueberry "Bonus" e lauiloa mo le tele o vine, ma le tausiga lelei o le laau, o fua e ola e oo i le 30 mm.

O se ituaiga laʻitiiti laʻitiiti lea o le lanumoana, ae o le au faifaʻailoga e manatu lelei tele, aemaise ona o le maualuga o fua mai le vao ma le telē tele o vine. Latou te tofo i le suamalie, o le paʻu o le paʻu, ma le paluga o meaʻai e mafai ai e oe ona felafolafoaʻi fua tetele e aunoa ma ni faʻafitauli.

"Spartan"

Laʻau vine "Spartan" e tupu mai i le 1.6 i le 1.9 m. O lona gaioiga e tele tele - ma le tausiga lelei, e mafai ona e maua le 6 kilokalama mai se togavao. I lenei tulaga, o vine i luga o lala e le o teuina - afai e leai sou taimi e selesele ai, latou te malepelepe. O le taimi ole seleselega fautuaina e tasi i le vaiaso.

E suamalie le fua, suamalie. O le faʻafefe o le kiona e maualalo. I le faʻaopoopoga, pe a faʻapupulaina i laulau, e ono tulaʻi mai nisi o faʻafitauli - o laumei e maaleale i latou tekinolosi mea tau faʻatoaga, o le a le tupu tele le toʻaga, i le lua tausaga muamua ua telegese le tupu.

Mo le teuteuina o le fasi fanua latou te totoina ai se chubushnik, se kiona, lilac, sela moli, boxwood, ashisi mauga, budleyu, sikuea, heather, laumei paʻepaʻe, fitafita o le fanua, Brugmansia, mea teuteu honeysuckle.
Ina ua uma ona e faitauina lenei tusiga, na e iloa ai o fualaau suamalie e le gata o teuteuga o toga, ae o se auiliiliga auiliili o ona ituaiga eseese o le a fesoasoani ia te oe e fuafua ai le maketi o le togalaau.