Laʻau

Hatiora - tausia ma toe gaosia i le fale, ata o meaola

Hatiora o le sua masima. Ata

O Hatiora o se fomaʻi malosi mai le aiga o cactus. O loʻo faʻamatalaina i pine e sili ona faʻalauteleina, lignified shoots, e aofia ai vaega taʻitasi. O vaega, faʻalagolago i le ituaiga o meaola, e mafai ona faʻamafolaina, faʻavalanisi, poʻo le fusi.

Homeland Hathioras Faʻanoanoa Pasila. I tulaga masani, e tupu i luga o ogalaau ma lala o laau; i totonu o le fale, o se mea e faaaoga mo le galueaiina. Fugalaau e naʻo luga o tumutumu laiti e faataatia. E fuafua i ituaiga, e mafai ona samasama, piniki pe mumu.

Ia maitau foi le matagofie o laau Schlumberger ma prickly pears.

Ole laʻititi maualalo, faʻaopopo le umi e tusa ma le 4-5 cm i le tausaga.
Fuga mai le taumalulu e puna.
Faigofie le tuputupu aʻe faigata.
Laʻau tele.

Faailoga ma talitonuga taufaasese

E sili ona lauiloa o "loimata tane." O lenei igoa ua faamatalaina e le faatuiese, e tusa ai ma le fugalaau "ola" mai alii. E le tatau i se tasi ona talitonu faapitoa i ia faailoga. Afai ei ai sou atugaluga, e mafai lava ona faʻaaogaina le laau i se potu e le masani ona asiasi i ai tagata.

Tulaga o le ola i le fale. Faʻapuupuu

Hatiora i le fale e manaʻomia se tausiga itiiti:

Tulaga o le vevelaI le taumafanafana, totonu, i le taumalulu + 10-12 °.
Faʻamamaga o le eaE tusa ma le 40%, i le taumafanafana i le 2-3 aso e sosolo ai le laau.
MalamalamaLulu ae faasalalauina, puipuia mai le susulu o le la.
FaʻasaI le talafeagai, e tatau ona faʻamago le maualuga i le va o vai.
SooO meaʻai lelei, vai-malosi ma se gaioiga malie.
Fertilizer ma le faʻamaloloI le vaitau o le tuputupu ae malosi, faʻapitoa faʻapitoa mo suauu.
Hathior le totoinaA o tuputupu ae, i le averesi tasi i le 2-3 tausaga.
TofigaTuiina o fatu ma tipi.
Tulaga TutupuI le tau mafanafana, e aoga le alu i le ea fou.

Hatio tausi ile fale. Auiliiliga

E faigofie le tausiga ole fale. E oo lava i se tagata e amataina le fale o le a feagai ma lona galueaina.

Fuga

O le hatiora o le fale e tupu mai ia Tesema ia Mati. I pito o ona aʻa, ua aliali mai se fuainumera tele o lanu samasama po o piniki piniki. Buds ua naʻo luga lava o vaega pito sili ona laiti. A maeʻa ona fufulu, o fua o le lanu paʻepaʻe po o samasama o loʻo fusifusia. A maeʻa, e mafai ona faʻaaogaina fatu mai ia mea mo le lulu.

Tulaga o le vevela

I le tau mafanafana, e teu ai otaota i le potu vevela masani, pe a manaʻomia, e faigofie ona faʻafefeteina le maualuga o le vevela e oʻo atu i le + 30 °. E oʻo atu i le ogatotonu o le autumn, e maua ai le fale ma ni mea malulu. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e tuʻu lemu i luga o se vaʻaiga matagi po o se faitotoʻa.

I le taumalulu, e teuina i le + 15 °. I ia tulaga, e fuga lelei ma faifai pea.

Lafoaia

E fesuisuiai atoatoa le fuga o le hatoru i tulaga o le potu, e aunoa ma le manaomia o le suʻeina i aso taitasi. E na o le taimi o le vevela vevela vevela pe a vevela pe a fai o le vevela o mea o le taumalulu e sili atu i le + 15 °. O le vai e faʻaaogaina e tatau ona faamalulu ma mafanafana.

Malamalama

Lelei faʻasaga i le itu i saute e sili ona talafeagai. I le taumafanafana, e tatau ona puipuia le laau mai le la susulu.

I le taumalulu, ma le leai o se malamalama, e fautuaina e faʻamalamalama le laau.

Faʻasa

I le taumafanafana, faʻafeinu i le 2-3 aso, aʻo le maualuga o le palapala i le va o vai e tatau ona faʻagogo. I le taumalulu, pe a fatuina ni mea e malu ai, o le fagogo i le 2 vaiaso o le a lava.

Pot

E mafai ona ola le 'aiga i le palasitika ma ipu masima. O le mea taua o loʻo iai a latou alavai, talu ai e oʻo lava i se tasi faʻamau e mafai ona oʻo atu ai i le oti o le laau.

Soo

Mo le togafitia o le hatiora, o le susu, o le mea e sili ona malosi e manaʻomia ile tali atu. E aofia ai vaega tutusa o le turf, humus ma le oneone. Afai e leai se avanoa mo sauniuniga a le tagata lava ia, e mafai ona e faʻaaogaina le maeʻa se faʻafefiloi o mea lautele.

Fertilizer ma le faʻamalolo

A o faagasolo le vaitau o le tuputupu aʻe faʻateleina mai ia Mati e oo atu i Setema, latou te fafagaina fagalaʻau mo le cacti poʻo le suauu. E faʻalauiloa i vaitau o le 1-2 taimi i le masina. I le amataga o le fuga, e fafagaina le fagaina i le 2 vaiaso faatasi ai ma fugalaʻau ma le maualuga o le potassium.

Suiga

Suiga ulugalii faia i tai 2-3 tausaga i le tautotogo. O le laau e faigofie lava ona tuʻuina atu i se mea e sili atu le vateatea. I le taimi lava e tasi, e fautuaina e faʻaitiitia le faaleagaina o le eleele, ona o se aʻa fou e fausia mo se taimi umi lava.

E faapefea ona totoina?

E le manaʻomia e le tagata faʻapipiʻi teuteu teuteu poʻo teuteu. O ona lala vevesi ua uma ona motusia. O le mea lea, pe a galue ma se laau, e tatau ona ave le tausiga.

Taimi e malolo ai

E leai se taimi malolo. I le taumalulu, e fuga mai, ao faaauau pea ona tuputupu ae malosi. Mo se taumalulu sili atu ona lelei, e manaʻomia e le fale ona faʻaleleia tulaga lelei.

Tuputupu ae fatu fatu o le hatiora

O le fatu fatu o le toe gaosia i totonu o le vaomatua e masani ona faʻaaogaina. O le totoina o fatu e masani ona faʻaaogaina mo le faʻaleleia o faamoemoega. E faʻamatalaina lenei mea i se vaitau umi o le tuputupu ae. E manaʻomia le 3-4 tausaga mo tipu e avea ma 'auʻau, ma lelei ona totoina.

Afai e tatau ai, o fatu e totoina i luga i luga o se mea e gaogao, susu. Ina ia fatuina le faateleina o le susu, ia ufiufi le fagu i se fasi tioata. A maeʻa, ona vave aveese lea.

O le taimi lava e oʻo atu ai le laau i le maualuga o le 2-3 cm, e faʻafefe faʻapitoa i ni pusa eseese. O le tausia oi latou e talitutusa lava ma le tausia o laau matutua.

Faʻapenaina o le Hatoria e le opu

O le Hachioru e masani ona faʻalauteleina e ala i le vavaeina. O seleni e mafai ona seleseleina i le gasologa o le tausaga. Mo le totoina o le eleele, ua saunia le eleele, ua faia i vaega tutusa o le humus ma le vai mama mama. A o leʻi totoina, e tatau ona faʻamago le tipi mo le 3-5 aso. Pe a totoina, e tanumia e le silia le 1-1.5 cm.

Ufiufi i latou i pepa e le fautuaina. I tulaga o le maualuga o le susu, e vave lava ona pala. Pe a fatuina ni tulaga lelei mo le aʻafia, o le a alu pe a ma le masina. A maeʻa le atinaʻeina o aʻa, o le a amata ona vave tupu vave.

E mafai ona faʻaaogaina laʻau i totonu o le vai. Ina ia faia lenei mea, o latou foi ua muaʻi faʻamago. O le manaʻomia mo le faʻamagoina e mafai ona faʻamatala manino. E pei o soʻo uma i le pupu, o loʻo i ai se sapalai tele o le susu ma meaʻai. Seia vagana ua faʻaaoga uma e le laau ona punaoa uma, e le manaʻomia ona atiina ae se aʻa. Ae ona o le le lava o meaʻai, o le a tatau ona faʻamavae aʻa ina ia ola ai.

A aʻafia i le vai e puipuia ai le pala, o le a tuʻuina se fasi malala i totonu o le koneteina. A maeʻa le atinaʻeina o aʻa muamua, ona vave totoina lea o laʻau i totonu o se faʻafefiloi o le eleele mo laau matutua. O lo latou faaumiumi taimi i le vai e le manaomia. I le masani ai i le siosiomaga o le vai, e sili atu ona faigata ona faʻafetaui i tulaga masani e tupu ai.

Maʻi ma meaʻai

Faatasi ai ma ni mea sese i tulaga o mea o loʻo i totonu o le faʻaoloa, atonu e ono mafatia o ia mai le tele o faafitauli:

  • Buds ua pauu. O le pau ma le fugalaau e matauina pe a faʻaaogaina le laau. I le taimi o le fugalaau, e le tatau ona toe faʻaleleia pe fesuiaʻi le tagata faʻaoga. E mafai foi ona mataʻituina le faafitauli i le tele o feeseeseaiga i le vevela ma faʻataʻitaʻiga faifai pea.
  • Hatiora e le fuga. O le mafuaaga e mafai ona taoto i le le lava o maa. Ina ia mafai e le laau ona maua le malosi e faataatia ai pamu mo le tausaga e sosoo ai, e tatau ona siitia atu i le eleele fou ma o le laei e fautuaina e tatau ona faaaoga i le taimi o le taumafanafana.
  • Laʻau ma le lau lau. O le laau e leai se susu e mafua mai i le le lelei o le susu po o le mafatia i le ea. Ina ia faasaʻo le tulaga, e tatau ona fetuunai tuutuuga o le taofia.
  • Malamalama malamalama. O le laau na maua mai le la. I le taumafanafana, pe a tuu i le faamalama i saute, e tatau ona ufiufi le hatorio.
  • Hatiora faʻaosooso lemu. I le leai o se taimi talafeagai i luga o laei, o le a amata ona leai se meaʻai o meaʻai. O se taunuuga, o lona atinaʻe ua taofia.
  • O aʻa e pala. O le faʻafitauli e tupu i le tele o le inu i le leai o se alavai. Ina ia mafai ona lavea le laau, e tatau ona fai le fesuiaiga ile eleele fou. I le lumanaʻi, e tatau ona mataʻituina tulafono masani o loʻo faʻatonuina.

O faʻamaʻi pipisi na maua: mealybug ma spider mite.

Ituaiga ituaiga fale ma ata ma igoa

I totonu o le vaomatua, o ituaiga nei e masani ona faʻaaogaina:

Hatiora Hermina (Hatiora herminiae)

Vaʻai faʻatasi ma fugalaau tetele o lanu o le suka. O vaega o le upega o le palaniki. Faʻafetai i ona laʻau uumi, o le meaola e lelei mo le faʻatoʻaga o le ampel.

Hatiora salicornioide (Hatiora salicornioide)

Le masani masani. O laau toto e pei o le vao, e 40-50 cm le maualuga. O loʻo tafe faʻasolosolo i lalo o se laina faʻapipiʻi, e aofia ai le tele o vaega o le kalapu. O fugalaau e laiti, foliga-logo, samasama.

Hatiora Gartner (Hatiora gaerneri)

O le foliga o le tipu ma le ituaiga fugalaau e foliga tutusa ma le Schlumberger. O faʻamau o loʻo i ai ni vaega faʻamafolaina ma pito i luga. O fuga lanumumu lanumumu e oʻo atu i le 5 cm.

Hatiora pink (Hatiora rosea)

Lanu o lanu lanu meamata lanu meamata ma mumu lanu mumu. O le foliga o le vaega e faasolosolo malie ma foliga lelei. E taua tele le ituaiga o fugalaau fugalaau lanumoana, e pei o le lili.

Faitau nei:

  • Epiphyllum - tausiga o aiga, ata o meaola, toe gaosia
  • Sansevia
  • Brugmansia - tuputupu ae ma tausi i fale, ata o meaola
  • Falemaʻi i totonu - tausi fale, ituaiga o meaola ma ituaiga
  • Cymbidium - tausiga o aiga, ata o meaola, gafa ma le toe gaosia