Laʻau

Aloe vera fugalaau: togafitiga ma togafitiga faafomai o le laau

O le mafanafana ma le māgogo o nisi o itulagi o Madagascar ma Aferika i Saute e le mafai ona faʻatagaina e laau uma. O se tasi o sui auai faifai pea aloe. O le auai i le aiga Asphodel, o se fugalaau mai le ituaiga Succulents. Alesana le Sili na aumaia o ia i Europa. E masani ona taʻua o Barbados. Morocco, Aikupito, India, le motu o Barbados - o nei mea na o nisi o nofoaga masani o lenei sui matagofie o le fugalaau.

Fugalaau fugalaau

Aloe vera o se fugalaau o loʻo i ai le mafiafia, lau mafiafia, laulaʻau foliga lapopoa i luga o se ogaumu. O le tino o laulaau ua tumu i se lapisi gel e pei o le samasama. O pito o laupepa e faʻamalosia ma maua ai le vaʻaia. O lau paʻu e mafai ona oʻo i le 50-60 cm le uumi ma o loʻo faʻatulagaina i luga o le ogalaau i se siosiolio, ma faʻapipiʻi.

Laʻau aloe vera

Taua! Ona o le fausaga o le laulaau, o lona tino ua vaevaeina i nilala e mafai ai e le laau ona taofia le susu mo se taimi umi. I le tele o le susu, o le pepa ua sasaa ma faateleina. I se lamala, ua tapunia gutu o laulaau, ma ua faʻaaogaina e le laau faʻaagaga totonu.

Aloe vera i le faaliliuga - aloe moni, i tulaga masani e lafoaia ai lanu samasama poo le mumu. Latou te tu i luga o le puipui laupapa, o lona umi e mafai ona oʻo i le 90 cm. Faʻatasi ai ma le potu, e mafai ona fuga, ae e seasea lava.

Fale Tausi Fugalaau

O mea faʻamalolo o le fugalaau violet tricolor - faʻamatalaga o le laau

Fugalaau fugalaau ma ola aloe i totonu o se ulo. Aloe vera, e pei o se laau, e le lelei, ae manaʻomia se avanoa faapitoa mo ona anotusi. O le ipu e tatau ona filifilia tele ma faʻatulagaina ina ia mafai ai ona ola laulaau. Mo le umi o le taumafanafana, e mafai ona ave le aloe i totonu o le auala i fafo, faatasi ai ma le amataga o le tau malulu na aumaia i totonu o le fale.

Otioti pepa

Suiga

A oo mai le taimi e totoina ai fualaau aina i totonu o se isi ipu, e fautuaina e faia se faasologa o sauniuniga.

Toto i le gafatia

E fai ma sui o taga nei:

  • 10 aso aʻo le i faia le galuega, e tele le fausiaina o aso taitasi ina ia mafai ai ona faʻafefe le eletise eleele e ufiufi aʻa ma mafai ona faigofie ona aveeseina le laau;
  • o le pito i lalo o le fugalaau fou e ufiufi i se alavai alavai 5-7 cm le maualuga, e faʻaaoga ai piliki piliki, tamai maa, ma isi;
  • eleele fou ua sasaaina i totonu o le alavai ua saunia ma se pyramid, faatumuina le ipu i le afa;
  • ua aveeseina le fugalaau mai le fagu muamua, liliu agai i lalo ma taofi le aloe i tafatafa o le ogalaau;
  • fufulu aʻa o le eleele tuai, faʻapipiʻi i luga o le pyramid, faʻasaʻo aʻa, ma faʻatumu le vaʻai o totoe ma se mea fou;
  • pe a faʻatumu, o le palapala ua faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete, ia mautinoa o le ua uʻu e 2.5 cm i lalo ifo o le pito o le ulo.

I le faaiuga o le galuega, o le eleele e sina susu ma ua fuga ese le fugalaau i totonu o se fale paolo. I totonu o le 5-6 aso, e le fautuaina le fausiaina o le laau.

Faʻalogo! E manaʻomia le faʻaleleia alavai ina ia le pala le vaega pito i lalo o aʻa ona o le tele o le susu. O le i ai o sea palapala e le o le uiga o le leai o se alavai. Afai e leai se mea i totonu o le fagu fou, ona tatau lea ona faia taʻitoʻatasi.

Totoina o laau

O laau tuai e le fetaui i totonu o pusa e sili ona toe faʻafouina. Mo lenei mea, o le pito i lalo laititi ma le pito i luga e vavae ese, e tele le vai e fafagaina ai le lua mo le lua vaiaso. Ma, faatasi ai ma le tausiga lelei, o le a maua ai laulaau fou.

Tofiga

Ina ia faʻaleleia le aloe vera, e tatau ona e ave ni tipu o le laau (o le tumutumu pito i luga ma ni laulaau) ma tuu i totonu o se fagu vai. A maeʻa 3-4 vaiaso, o le a aliaʻe aʻa i luga oi latou. Ona mafai lea ona e totoina aloe i totonu o se fagu, matauina tulafono uma o le totoina, ma faaauau pea ona tausia le fagafao.

Lueina

Mo faʻamatalaga. Ina ia maua se taunuuga lelei, e tele aʻago e mauaʻa, ona filifilia lea o le sili ona lelei. E le taliaina le taina i le faaiuga o le autumn ma le taumalulu. O le tautotogo ma le mafanafana e sili ona talafeagai mo lenei mea. E manaʻomia le faʻatusatusaina o aso o galuega ma le kalena o le masina.

Malamalama ma le vevela

Afai e ola se laau toto i le vevela ma le vevela o le la, e le o lona uiga e le tatau ona faʻafeinu ma tausia i le la. Faʻasalaga le susulu o le la i le lau. E mafai ona ufiufi i lanu moli. O le mea lea, o le malamalama ma le vevela o le 18-220C o tulaga talafeagai ia mo le tausia o se fugalaau i le fale.

Laʻau ma le faʻamaʻi

Aloe fiafia ile palapala, e ui lava, e pei o le cacti, e manaʻomia mea faʻainisinia (vaega faʻavaivai) tuʻu i totonu o se ulo. O se faleoloa mo le fufuluina o fugalaau e tatau ona fetaui lelei mo le galueaina o suauu. Ae peitai, o ia eleele e mafai ona saunia tutoatasi.

Ina ia faia lenei mea, filifili vaega nei:

  • fua mo le cacti poʻo le togalaau aina - 2 vaega;
  • oneone - 2 vaega;
  • humus - 1-0.5 vaega;
  • Piliki piliki poo le faalauteleina o le omea - 0.2 vaega;
  • suauʻu eletise lelei - 0.2 vaega.

O tulaga muamua e tolu e fefiloi eseese - o le palapala lenei. Ma le isi, o le faʻafefiloi piliki, koala ma maua ai le eleele (i le fua faatatau o le 1: 1: 1) o loʻo faataatia i le pito i lalo - o le alavai lenei.

Vaega o le fafaga

I le tau mafanafana, ia faʻamalosi i aso uma i lalo o le aʻa. E lelei le suavai ile palapala ina ia iloa ai le vai i totonu o le apa. E timu pe a uma le 2-3 itula, o le mea lea e alu aʻe ai le vaega o le susu i aʻa.

Lapataiga I le malulu po o le taumalulu, pe a vevela le potu pe leai foi, faʻafefe uma i le 4-5 aso. I lalo o ia tuutuuga, e sili atu le faʻafuina o le fugalaau nai lo le faatulagaina o le tele o susu.

O le vevela i totonu o se potu i le tau malulu e afua i le vaitau o le taumafanafana. E tatau ona amanaia lenei mea pe a filifilia le taimi e fafaga ai pe a tausia se fugalaau.

O mea faʻamalolo o le laau

Fugalaau alofatua: tausiga o aiga ma ituaiga eseese

I le tupu aʻe o se fuga aloe, faʻapefea ona faʻaaogaina e fai ma vailaʻau? O fualaau suamalie e faʻaaogaina i le gaosiga o vali ata. O le uiga ese o le faʻaaogaina o le aloe mo togafitiga e na o le lau laʻau po o le sapwood (vaega o le aʻa) e talafeagai mo nei faʻamoemoega. O fua e aoina e ala i le tipiina o laulaau ma faʻapipiʻiina i se lomitusi.

Mo faʻamatalaga. O le suamalie poo le sabour (extract extract) o togafitiga sili ona aoga. O faʻasalaga Aloe ua faaopoopo i vailaʻau e le aoga.

Faʻasologa o aloe aloe aofia ai:

  • aloe o le suauʻu aloe;
  • suauu;
  • gel;
  • syrup;
  • siʻosiʻomaga i totonu o le vai.

Ina ia toe faʻafoʻi le tino pe a maeʻa se faʻamaʻi, o le aloe extract o loʻo faʻaaogaina i le intramuscularly poʻo le iniseti foi e ala i le iniseti.

Tausiga o fale

Fugalaau Mimosa: tulaga tuputupu aʻe ma togafitiga o togalaau

O le faʻaaogāina o meaʻai e fai i fale e mafai ona ave ai e le gata o se faʻamalosiga faʻamalolo, ae e afaina foi. E manaʻomia ona e naʻo laulaau o le tolu tausaga. O le a le auala sili e faʻaaoga ai le fuga aloe mo togafitiga faafomaʻi i le fale? E mafai ona e faʻaaogaina na o le sua fou o lau o fugalaau ma le lau. O fualaau e faaaoga e saunia ai laulaʻau ma mea manogi. O se laupepa e tipi le umi i papatusi e faʻaaoga i le paʻu. O le a se isi mea e mafai ona faia i le aloe, e mafai ona e mauaina e ala i le suesue i fautuaga a se fomaʻi.

Faamatalaga. I le gastritis, o le laʻau e 2-2.5 cm le umi ua tipiina, o le naifi ma vao tuitui ua tipiina i se naifi, fufulu i le vai ma 'ai i se manava gaogao. Faʻasalaga lelei le masini ma 'aveʻesea se mea i totonu mo le 15-20 minute. O le faʻaaogaina o le aloe i vaiaso taitasi i le taeao o le a fesoasoani ai i le osofaia o le gastritis, faʻaleleia le motumotu o le intestinal, ma faʻasaʻo mai osofaʻiga o maʻi i le taeao.

Vaaia o laau toto

Aloe e teuteuina ma togafitiga. Fugalaau fomai e aofia ai:

  • Barbados
  • lapoʻa (soapy);
  • laau-pei (agave);
  • auai (faatuatua);
  • mataʻutia.

Agave (agavale) ma aloe vera (taumatau)

E masani ona fenumiai tagata i aloe vera ma agave. E talitonuina o le fuga lava lea, ae e leai. O ituaiga ia o le aloe e lua, ma fea o vailaau? Agagi e le agave fugalaau lanumumu i le taimi o le fuga, aloe o loʻo i ai - samasama. O ituaiga uma o laau totino ei ai a latou vailaau faafomai.

O a Faʻamalologa Aloe

O fualaau ma lau o laulaau matala e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi:

  • gastrointestinal tract;
  • paʻu o le paʻu;
  • anaemia ma le le talafeagai le gaioiga;
  • ituaiga uma o abscesses (maʻila, maʻi o le gaʻo), purulent ma faʻamaʻi pipili;
  • malulu afaina o le ENT ma le foma;
  • ophthalmic;
  • tuberculosis (injection aloe extract extracts)

Aloe - o le a se isi mea na ia togafitia? Pulusili e oso ese mai le sola, faʻafefe le vevela, taofi le dysentery.

Le faʻaaoga

O le a se mea e mafai ona faia mai le aloe, faʻaaogaina e fai ma vailaʻau? O faʻamaumauga mai le laulaʻau e faʻaaoga e ala i le faʻaaogaina o manua. O le gaioiga o le sua sua suamalie e aoga i le faʻamalolo ona o ona aʻafiaga faʻapitoa.

Faʻalogo! Aloe vera e le gata o se faʻamalosia e mafai ona fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le tino, ae o se malosi tele.

O le a le mea o loʻo faia ma aloe e faʻaaoga ai manuʻa? O se fasi pepa e 3-4 cm le umi e tipi. Oti i luga o se vaalele tele, tipiina vao tuitui i itu. O le a faʻailoa mai ni papatusi se lua. Faaaoga i luga o le maʻi tiga ma le pulupulu, ufiufi i le gau ma le fusi. E mafai ona e faʻaaogāina se fesoasoani. E le aoga le saunia o papatusi mo le lumanaʻi. Faaaoga na o le fou.

Faʻaaogā laulaʻau laulaʻau i le paʻu

<

Aloe vera o se fausaga muamua ma le matagofie e teuteu ai totonu, ma se fomaʻi masani o loo i ai i taimi uma. O le fugalaau e le faʻaaogaina i le tausiga, e mafai ona saogalemu i totonu o le fale mo 2-3 vaiaso e le o faʻamoemoeina, muamua na matua faasusuina.

Vitio