Laʻau

Rosa Alofa (Alofa) - faʻamatalaga eseese

O le maualuga o le aʻega Igilisi e taʻua o Compiegne, poʻo Belle de London, o se teuteuga matagofie o togalaau. O lona samani maualuga fugalaau e oo atu i le 15 cm le lautele le fuga i luga o vao e oo i le 3 mita le maualuga.

Rosa Alofa (Alofa, Belle de Londres)

I le 1973, na faalauiloa atu ai i tagata lautele e le kamupani Peretania Harkness, le uluai ituaiga fou o roses.

O le vao umi ma le malosi malosi e oo atu i le 2-3 m le umi ei ai ona lau laau lanu lanu lanumeamata. O le aofaʻiga o meaʻai e tutusa, ae o mea uma lava e sili ona mataʻutia ma tele.

Rose belle de londres

O le fugalaau Terry ma le diamita o le 12-15 cm o loʻo i ai se foliga e masani ai mo laʻau-laʻau. O le manogi e malosi tele ma manaia. O se petal (e oʻo atu i le 45 fugalaau) ma se lau o loʻo i luga o le pito i luma o se pulu piniki mama, ma mai totonu, o semoni ma ni fulufulu mai le moli i le peach. Buds fai i pito o tanu i se aofaiga mai le 1 i le 5 vaega.

E sili le fiafia i le malulu ile lelei. Mo lenei mafuaaga, e tatau ona le itiiti ifo i le 0.5 mita mai puipui o le fale poʻo le pa. O le mea e fautuaina ai le totoina o le 1 laau i le 1 m2.

Mo se faʻamatalaga! I aso nei, o le eseesega o loʻo i totonu o faʻamaumauga i lalo ifo o le igoa Compassion (Eng. "Alofa") ma Belle de Londres (FR. "Beautiful London").

Rose Mana

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O le lelei o le aʻei luga o le rose e tele:

  • I le 1976, o tagata tomai faapitoa i le totoina o roses na tofia le vaega ADR i le ituaiga, lea ua na o laau e iloagofie e ala i lo latou tutumau ma le tetee atu i faamaʻi.
  • Siʻitia o le kiona - e oʻo atu i -34 ° С (4 le itumalo).
  • Faʻaleleia fuālaʻau, pe a uma le galu muamua, e tatau ona faʻatoʻa faʻagasolo se laina lona lua i le lua vaiaso.
  • E mafai ona galo i soʻo se lagolago - vaʻa, koluma, arbors, trellises, ma isi.
  • Tetee i le paʻu palapala, otaota.

O mea le lelei:

  • O le manaʻoga e faʻamafa ma faʻaulu luga, a aunoa ma lea ua faʻaitiitia le numera o le faʻaʻau, ma o fugalaau latou te laiti.
  • O ni manogi mataʻutia, o le galulue faatasi ma le togavao e naʻo le faʻaogaina o totigilima.
  • E manaʻomia le teuteuga pepa.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

O le oso aʻe o rosa e faapitoa lava le totoina mo le totōina i le tele o lagolago. O le faʻamalosi i latou i la latou laʻau lauolaola ma fua tele ai vaovao, o le vao e fausia ai le faʻaogaina o le laufanua ma puipui mea ou te manaʻo e faʻafefete (o se ituaiga e le sili ona matagofie).

O le isi talosaga o le faʻatulagaina lea, faia o vaʻavaʻa.

O tuaoi pito sili ona lelei o fanua e puipuia ai eleele ma e maualalo le totoina o fualaau aina e mafai ona faapalepale e masani ona faasusu ma faasusu: au, fitafita, petunia, verbena.

Rose Alofa ile puipui

Fugalaau ola

O le faatauina o se fatuga e tatau ona faia i le vasega pepe, talu ai e le mafai ona maua ituaiga eseese o le Igilisi i isi nofoaga. O loʻo i ai se tulaga maualuga o le faʻatauina o se meaola tutusa i se mea i totonu o le maketi, ae le o faʻaalia e le faʻafitauli o le faʻamaʻi i totonu o Kompet.

Rosa Red Naomi (Red Naomi) - o se faʻamatalaga o le ituaiga Dutch

E le o faʻatau atu fatu. E na o laau totō e ola mai le seleseleina poʻo le faʻamau mo le 2-3-tausaga le matua o le vaʻavaʻa ua faʻatau atu (o mea faapena e sili atu le maualuga o le faʻasao).

Faʻalogo! E sili ona lelei le faʻatau o se laau ma se aʻa i totonu o se atigipusa, aua e sili ona faigofie ona maua aʻa i se nofoaga fou.

O le vaitau lelei o le tulaʻiina o le autumn (afa lona lua o Setema). O le totoina o le tautotogo e faʻatinoina aʻo lei amataina pupuʻu i luga o le fatu, ae pe a uma ona faʻamū le palapala i le eria i le + 10 ° C.

O le 'upega tafaʻilagi e filifilia maualuga ma lelei. I le afa muamua o le aso e tatau ona malamalama lelei, ao le timu ma le suavai o le vai e tatau ona faʻataʻatia saʻo mai ai, e aunoa ma le faʻaaogaina. O le lagolago o loʻo latalata i le vao ma e maualuga lona 2 m.

E faʻapefea ona saunia le palapala ma fugalaau mo le totoina

Laʻau maa, loam, eleele laufusi e matua faʻasaina. Laufanua laulelei ma le maualuga o le suavai ma le loma lemu e sili ona talafeagai. O se togavao e iai se aʻa aʻa e le manaʻomia se sauniuniga. O laʻau ma ni aʻa amata i le po ao leʻi totoina, ua faʻafefeteina i se masamu o le vai ma le eleele.

Faʻasalaga taualumaga taʻitasi i lea laasaga

  1. E faʻamapu le fatuina: aʻa - e oo i le 30 cm, sasa - e oo i le 20 cm.
  2. O le mamao i le va o fualaau aina mai 1 m.
  3. O le lua ua eliina ma le loloto o le 70 cm, sasaa ai se paluga o oneone ma iliili mo alavai i le pito i lalo.
  4. O le aʻa ua tanumia 10 cm (fuga - 3 cm) mo le sili atu o le malosi o le kiona.
  5. A maeʻa ona faʻatumu, o le palapala e vave ona faʻafeinu ma mulimulu.

Tausiga o togalaau

Ole faiga mo le tausiga o le ituaiga e le eseese mai le tulaga masani mo sopo uma.

Rosa Princess Anne - faʻamatalaga o le ituaiga

O le faʻaleleia e faia i le 1-2 taimi i le vaiaso, e faʻatatau i le tau. I lalo o laau taʻitasi, sasaa le 10 lita o le vai mafanafana. Taofi le fafaga i le sefulu tausaga muamua o Setema.

I le taimi o le mafanafana, faatasi ai ma se vaitaimi o le 2-3 vaiaso, ua faʻafeiloaʻi ai le malosi o le nitrogen ma le phosphorus-potassium fertilizing.

Taua! O le teuteuina i le tausaga muamua e faia i le tele o taimi i le taimi o le taumafanafana, aveese uma mata "vaai" i totonu o le togavao, tuu mea uma i fafo mo le sao saʻo o le pale.

I le tausaga muamua, e fautuaina le aveeseina uma o pulupulu ina ia aʻafia le rosa i le mea sili e gata ai ma fausia ai ni malosi malolosi. Mai le tausaga lona lua, ua vavae uma fugalaau fugalaau. I le tautoulu, 2 vine ua seleseleina ina ia sili atu ona fou. I le tautotogo, o le tuputupu ae o le vao ua aveeseina i lalo o le nofoaga o le sikiona.

E tatau ona ufiufi se rose maualuga. Ua aveeseina ona pupu mai le lagolago, punou i le eleele ma ufiufi i le agro-tapoleni poo le afaina. E mafai ona tuʻuina i luga o le lagolago e ala i le afifi i le ufiufi o mea. Aveese puipuiga i le faaiuga o Aperila.

Blooming Rose Alofa

Rose Osiria (Osiria) - o se faʻamatalaga o le ituaiga mai Siamani

E oʻo atu i le amataga o Iuni, o loʻo i ai se vao vevela o puao. Latou te tatala lemu, fiafia i se mea manogi manaia ma fugalaau fugalaau mo le itiiti ifo ma le 3 vaiaso i le laina.

O le ituaiga o loʻo faatatau i le toe faʻaleleia. O lona uiga, i le tausiga lelei, o le a faʻamalosolo atu pupuva i vaitau pupuu i le malulu. Afai a maeʻa muamua le fugalaau e leai ni fua fou, e taʻu mai ai e leai ni meaʻai po o le fausiaina o le togavao.

Bush alofa i le togalaau

I le taimi o le fuga, faʻafefeteina le taeao e aoga. Ua aveeseina le ufiufi ina ia leai se malosi o le laau e taumafai e toto fatu. Ia Setema, ua aveeseina le taamilosaga ina ia sili atu ona saunia le vao mo le taumalulu.

O le a le mea e fai pe afai e le fuga? Le leai o le malūlū ma le potassium i totonu o le eleele o le a le mafai ai ona faʻamalosia le faʻaoga. E faʻaaogaina fuga i vaitaimi o 2-3 vaiaso faʻatasi ai ma le faʻafeinu. E aoga foi le faʻaopopo o le uʻu laupapa ile pito i luga.

Taua! Mullein e faʻafeinu i se vaega e 10 kilokalama i le 50 lita o le vai.

Fugalaau fugalaau

Faʻapenaina e ala i le vaevaeina o le vao i le tautotogo seia oʻo ina tatala mai puaʻa, faʻapea foi ma laau e ala i le vavaeina. Lanu e tanumia i le 10 cm, ma e na o le toto na sosoo ai. Le metotia o fatu mo le Variety Kompashn - e le fetaui.

O le taimi sili ona lelei mo le faapipiina o Iuni. I le taimi lava e tasi, o loʻo tuʻuina atu se nofoa vaʻaia mo mea na tutupu i le taumafanafana i totonu o le kiona, talu ai o le ola fua pe a mavae le taumalulu e le o 100%.

Auiliiliga auiliiliga

O taualumaga mo le faapipiiina o faapenei:

  1. E vaeluaina le vaeluaina ma 2 internodes.
  2. O laʻau maualalo uma ua aveesea, ma o pito i luga ua vavae.
  3. Lafu ma eleele o loʻo faʻafefiloi i le ratio 1: 1 ma o koneteina ua tumu.
  4. Faʻapipiʻi le tipi i le 2 cm ma ufiufi i se pulou manino.
  5. Tausia 2-3 vaiaso ile mafanafana (+ 22-24 ° C) i le lafoaʻi.

Faʻasolosolo aʻafia aʻa

<

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma auala e faʻafefe ai

O le mea sili, o le oso aʻe o roses e afaina:

  • Aphids. Mai ia mea latou te gaosia ai "Aktara" ma "Karbofos".
  • Spider mite. O le fasioti tagata "Neoron" fesoasoani.
  • Mai faʻamaʻi faʻamaʻi (paʻu paʻu, gutu pala) i le tautotogo e togafitia ma le vai Bordeaux.

Aʻe aʻei luga Kompshn o se laau teuteu e le faigata ona faʻaleleia. O laʻau matagofie ma le manogi teuteu le togalaau i tausaga uma, ma avea ma mea sili ona matagofie. O le ituaiga e tatau ona mataala lelei i tagata e fiafia i fugalaau.