Laʻau

Fai-BB-BBQ mai le piliki: fai se ogaumu mo le kuka i luga o se afi

O tagata Amerika latou te talitonu na latou faia se kekekeke, e ui lava latou te ioeina o le au Sipaniolo na latou vaaia le faagasologa o le kukaina o aano o manu i luga o se afi mumu mai tagata Peruvian Initia. Ae ui i lea, o le upu barbecue (barbecue poʻo le bbq) o le gagana Peretania ma faʻamatalaina e pei o le kuka i luga o se afi mumu. I le ogatotonu o le seneturi lona luasefulu tausaga, na faia ai se mea e faʻaaogaina ai le afi, ma mulimuli ane, na faʻaalia ai se palukeke i le faʻalelei. O le ogaumu fagakeke piliki ua sili ona lauiloa. E tusa ma le 100,000 keke o loʻo faʻatutuina i tausaga taʻitasi i Rusia ma le 900,000 tagata feaveaʻi e faʻatau atu.

Filifilia o le ogaumu saʻo mo se nofoaga e nofo ai

Pe a filifilia se ogaumu vevela mo se nofo i le taumafanafana, e tatau ona e mafaufau lelei e le gata i ou manaʻoga, ae faʻapea foʻi ma mea moni. O mea nei o le a matua aʻafia ai le filifiliga:

  • Nofoaga ole barbecue avanoa. I le avea ai o se tulafono, ua faʻapipiʻi le ogaumu i luga o le saite i luma o le fale poʻo le fale. Peitai, mo lenei faamoemoe, e mafai foi ona faʻaaoga le teritori o le 'upega tafaʻilagi. O le ogaumu e mafai ona avea ma se vaega o le gasebo.
  • Faʻamatalaga tautupe o le pule o le pisa. Afai e te filifilia le telefoni feaveaʻi, ona fai lea mo le afe o rubles o se masini feaveaʻi poʻo le uili uili e fai mo oe. O se piliki tumau po o se ogaumu maa o le a sili atu ona taugata. Aemaise lava pe afai e tatau ona e liliu atu i tagata tomai faapitoa mo lona fausiaina.
  • Mamanu o oloa. O le ogaumu, pei o isi elemene o le saite, e tatau ona foliga tutusa. O le ituaiga toniga o le fale, o le nofoaga lata ane ma elemene uma lava o loʻo i ai e taua tele. Faʻafefe, e le o faʻamatalaga i le taimi muamua, e oʻo lava i le taimi e oʻo ai ina matua le fiafia.

Pe a filifilia, e tatau ona taulaʻi i le suauu e galue ai le ogaumu. O faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai nei e faʻaaogaina ai le kesi i totonu o pusa paʻu, malala poʻo le eletise.

O lenei ogaumu, lea e foliga mai e soona inu i le tala o lauusiusi ma fugalaau, ua faʻaogaina saʻo: e le foliga mai o le vevela e pei o le vevela e alu mai

O se ogaumu manaia matagofie o le a foliga matagofie i totonu o se togalaau aina, faʻatasi ai ma le taualuga mumu mumu ma isi mea tutusa

Mataupu faavae autu mo le filifilia o se ogaumu

O le tele o taimi, o le faasinoga mo le filifilia o se nofoaga e manatu o se umukuka. O lona vavalalata e faigofie i le mea e te le tau faʻaalu ai le tele o le taimi e faʻalauteleina ai meaʻai ma ipu i le ogaumu. Ae ei ai isi mea e tatau ona mafaufau i ai:

  • O le ulaula mai le ogaumu e mafua ai feteʻenaʻiga ma tuaoi, o lea e tatau ai ona e tuu se kekekeke mai se nofoaga o se tasi tagata.
  • O le faʻaaogaina o se paluga faʻafefeteina i lalo o palealii o laau e le faatagaina, aua e afaina i avanoa lanumeamata ma mai le vaaiga o le saogalemu o le afi, o sea laasaga o se mea leaga.
  • Pe a fausiaina se fale tumau, e tatau ona amanaia le tele o le matagi. O le mumū e tatau ona ufiufi mai ona lagona pe i luga o le puipui poʻo se puipui puipui.

O le filifiliga sao o le nofoaga o le a mafai ai e oe ona fiafia i taunuuga o lau galuega, e aunoa ma le fefe e tatau ona e toe faʻaleleia mea uma.

Afai e faʻapipiʻi le ogaumu ina ia le faʻalavelave i tuaoi, o le a le o se mafuaʻaga o feeseeseaiga, ae o se taimi mo se taumafataga fiafia

I totonu o se ogaumu, o le afi mumū e mafai ona puipuia mai le matagi o le matagi, e manaia le kuka, ma o sea saite aʻo lei fausia e faigofie ona tausia mama

Faʻatulagaga o se nofoaga mo le malologa ma le keke

E le faigofie le fausiaina o se ogaumu vevela i ou lava lima, ae e mafai ona faatoilaloina uma faʻailoga pe afai e te le faanatinati ma faia mea uma i taimi uma ma faʻatauvaʻa. O le fausiaina o oe lava ia o le a mafai ai e oe ona fausia mea e te manaʻo ai, faʻasaoina i luga o le galuega a tagata faigaluega totogi. E le gata i lea, o le fiafia o le faagasologa o le foafoaga lava ia e mautinoa foi.

Mata e fefe ai, ma lima e fai - o le mataupu autu lenei o le galuega a matai aiga: e leai se mea e faigata pe ae taumafai e aua le faanatinati

Laasaga # 1 - teuina faʻatasi ma mea talafeagai

O mea sauniuni muamua o loʻo i ai i taimi uma o se amataga sili lea i se faiga o galuega. Mo le fausiaina o se ogaumu vevela fafo e fai-e-oe, tatou te manaʻomia:

  • Maea sima. E mafai e oe, i le mea moni, ona faʻatau se fofo, ae sili atu le taugofie, sili atu ona faigofie ma e sili atu le tamaoaiga e faia e oe lava ia.
  • Komiti. O le a le alu le laupapa i luga o le pepa, ma o le a matou faʻaaogaina le laupapa laupapa e avea ma faavae mo le faʻatautaia o le pusa.
  • Tuʻu faʻasamaʻi. E tatau ona faʻamalosia le faavae. O ituaiga uma o uʻamea e le talafeagai mo isi galuega o le a faʻaaogaina mo lenei faʻamoemoe. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona avea ma uili tuai, vaeluaina o alavai, se tulimanu poʻo ni mea faʻapipiʻi, fasi fasi pepa poʻo se uaea. Afai e leai se otaota, e mafai ona e faia le faʻamalosia lona 10 ma faʻaleleia le faʻavaa mai ai.
  • Ulutala tulimanu (pe a tatau ai).
  • Piliki E tatau lava ona i ai se faʻasolosolo saʻo e tolu-kuata (pusa-vevela) piliki ma le maualuga o le 187x124x65mm. O le totoe o le filifiliga e faalagolago i mafaufauga a le tusitala. O le bassoon "Bassoon", o le piliki muamua ma le maa natura ua maeʻa faʻatasi. E tatau ona tuʻuina atu meaʻai meaʻai i foliga vaaia o le fausaga autu o se nofoaga.
  • Paʻu laupapa ma masini.
  • Slag i lalo o le faavae.
  • Ruberoid.
  • Tuʻu paipa. E sili ona lelei le faʻaaogaina o se paipa e 15cm lona umi.
  • Paʻu faʻamaʻi ma fau.
  • Paʻu pipisi.

O le mea e leaga ai, o le aofaiga tonu o mea o le a tatau ona faʻatulagaina tutoatasi. E faʻalagolago i le tele o ogaumu ua maeʻa.

Laasaga # 2 - mamanu le fausaga o loʻo fausiaina

Afai e te le manaʻo e suʻe i le taimi o le fausiaina o se mea o loʻo misi pe ua tele foʻi mea faʻatau ua faʻatau, e tatau ona e faia ni ata o se ogaumu vevela. O le a fesoasoani i latou e faʻatautaia saʻo i le avanoa ina ia fetaui lelei le faʻatulagaga i le lumanaʻi i totonu o le fuafuaga o le 'upega tafaʻilagi, ma e le maofa i lona le talafeagai.

I a matou ogaumu fafie, o loʻo i ai foi se vavalalata vavalalata o se sulu ma se fale faigaluega, lea e faigofie tele mo se tasi o loʻo pisi tele

O nisi nei o mea e mafaufau i ai:

  • Faiga o le fausiaina. O le ogaumu e tatau ona le gata ina galue, ae e manaia foi i foliga vaaia. Afai o le fausaga e tu, o le a manaia le tuʻuina atu o se sulu ma se laulau taʻai. Afai e oʻo lava i le taimi nei e foliga mai e le lelei tele nei galuega, mulimuli ane e te talisapaia i latou: e le tatau ona e tamoe i le va o le lotoā ma le umukuka.
  • Nofoaga faataamilo. E tatau ona e vave aveese lala o laau tetele, pe afai o loʻo i ai se tulaga matautia latalata i le fausaga o paipa. O le nofoaga mo le ogaumu e tatau ona fuafua e ave i lalo le mea e mafai ai ona e alu ese mai le afi mu.
  • Tua tua. O le tua o le fausaga e pei o se puipui masani. O se ogaumu uʻamea puipuia le nofoaga malolo mai le prying eyes. E tatau ona manatuaina o le a toe vevela le puipui pito i tua, o lea e le mafai ai ona e latalata i le isi fale. Ae o le fausiaina o se mauga maualuga i talaane o le puipui pito i tua o se manatu lelei.

Laasaga # 3 - faʻatumuina le faavae i lalo o le ogaumu

Talu ai o le ogaumu o le barbecue e fau piliki o se galuega mama, o se faavae o le sima o le vasega 100 ua faʻamalosia i le 20 cm le maualuga o le a lava lea.

  • Faatasi ai ma le fesoasoani a pine ma masini, tatou te faailogaina le faavae ma, i le itu o le faavae, tatou teliina se lua 30 cm le loloto O le faleoloa e 5 cm le lautele.
  • Matou te faatumuina le pito i lalo o le lua i le slag ma totoina ma le faaeteete.
  • Matou te tuʻuina le pepa faʻataʻamilo i totonu o le nofoaga, matou te tuʻuina faʻamalosia le uamea i totonu.
  • Matou te faia le sima ma sasaa i totonu o le pepa.

E tatau ona faʻamalosi i le tusa ma le tolu aso le lapisi lelei.

O le faavae mo le ogaumu e le tatau ona i ai ni eseesega i le maualuga - e faia lava, mo le teuina o fafie o le a avea ma fola

O mea i luga o le auala e fai ai se amo mo fafie e mafai foi ona aoga: //diz-cafe.com/tech/perenoska-dlya-drov-svoimi-rukami.html

Laasaga # 4 - tuʻu ese le vaega muamua

Ua mago le faavae ma e mafai ona e alu i le laasaga autu o le fausiaina. O le faʻasalalau i luga o le fogaeleele atoa e ufiufi i mea e fau ai luga. E tatau ona avea o se sui e leai se vai. Ae e te leʻi amata faʻatonuina, e tatau ona e fuafuaina foliga o le avanoa o le ai totonu o ogaumu. Afai e faʻasolosolo, e te manaʻomia ni tulimanu o le a avea ma vaega o tagata osooso. Afai e te fuafua se faʻailoga, o le ae faia se faʻataʻitaʻiga mai laupapa.

Matou te fausia puipui i luga o le sima sima i le afa piliki, ae le galo e uiga i avanoa. O le maualuga o puipui e tatau ona i ai se fausaga e tatau ona 80 cm, ma se fausaga amata - 60 cm. O le maualuga fautuaina na maua mai i le faʻataʻitaʻiga. Afai e te faaopoopo i ai 2-3 laisi o piliki, o le a iai le 90-100 cm le maualuga. O se laulau o lenei maualuga e lelei mo le toatele o tagata e galulue faatasi.

Ina ia faia le faitotoa o le tatala, e tatau ona e faʻaaogaina se faʻataʻitaʻiga o le a lagolagoina ai le mamanu ma e le faatagaina ai e faʻaaogaina se mea le talafeagai

Afai e te manaʻomia le faia o se fausaga faʻamaufaʻailoga, tuʻu se mea vavae mai le tulimanu i le laina mulimuli o piliki. Matou te faʻaauau pea le faʻapipiʻiina o le pa faataamilo i le nofoaga atoa. Afai o loʻo faʻaaogaina se faʻata, o loʻo faʻapipiʻi se faʻataʻitaʻiga lagolago. O le a vave ona faʻaali pe faapefea ona piilima se ogaumu. E tatau ona maitauina i totonu o le faitotoa o le faitotoa faaofuofu e tatau ona i ai se piliki tutotonu, lea e fuafua ai le malosi o le fausaga. O le eseesega i le mafiafia o le sima i lalo o le pito i lalo ma le pito i luga o piliki e fesoasoani e maua ai le laina o le faitotoa.

O le faitotoa o le faitotoa o le ogaumu e tatau ona i ai e tatau ona i ai se piliki tutotonu, lea e maua mai ai le malosi o le faʻatulagaga ma lona faʻamaoni

Aua neʻi galo e uiga i le sulu: i totonu o le puipui e te manaʻomia e taatia ai se paipa o loʻo tuʻuina atu ai vai ma alavai faʻavaivai. Afai e te filifili e faia e aunoa ma se paipa, e mafai ona e tuua se afa-piliki tatala i le puipui mo nei masini. Matou te faia le pu tatau i le vaega pito i lalo o le puipui i le suauʻu. Afai e leai se lua faapitoa mo le faʻafefe, ona mafai loa lea e le pulupulu ona alu i se moega fugalaau poʻo se moega e tupu ai laau toto.

E sili atu le faʻaaogaina o se suauʻu eleelea - o le mea aupito sili lea ona faʻatuatuaina, ola maloloina ma le matagofie, aua le galo e sauni ni pu mo le fagu ma le pusa i totonu o le ogaumu ogaumu

O le piliki "Bassoon" e vaapiapi nai lo le pito i luma. Ina ua faataatia le laina faaiu o le puipui e le Bassoon, o se laasaga na oo mai i totonu. E aoga ia i tatou, o le mea lea, afai o le piliki na faʻaaogaina e le fausiaina e tutusa lava i le lautele, o le laasaga i totonu e tatau ona faia, aua o lenei piliki o le pito i luga e tatau ona toso ese mai fafo. O le laasaga i totonu e manaʻomia pe a faia se sikoa i lalo o le tui.

Laasaga # 5 - siakiina i lalo ole tui

O le sikuea o le faavae lea mo le ogaumu ma le pusa. E tatau ona faia, e tusa lava pe o le a le isi mea o le a aofia ai. Sa matou tipi laupapa i le tele o le va i le va o laasaga i totonu ma faaputu i latou, ma tuu se avanoa mo le fufuluina.

I le va o laasaga na fausia ai le laina mulimuli o piliki o le muamua muamua, matou te tuʻuina laupapa mo le faʻataʻitaʻiina, aua nei galo e tuua se nofoaga mo le fufuluina, matou te faia le pepa i tafatafa o le nofoaga o lona nofoaga

Ina ia faia lenei mea, tuu le nofoaga i le mea e tatala ai le pusa, tuu le laupapa avanoa. I se isi itu, matou te faia le faʻailoga o le avanoa mo le fufuluina i le lumanai mai laupapa, faʻapipiʻiina i sikulima poʻo vailaau. O le taimi nei tuʻu faʻamavae i le taimi e tasi ma tuʻu ai e faʻagogo mo 3-4 aso.

E mafai ona tuʻuina paʻu maʻila i luga o le magogo. O lenei mea umi ma matagofie e masani lava ona filifilia e avea o se maʻa masani mo ni mea faufale. O le aotelega o le foliga e foliga manaia ma o le a umi se taimi.

Laasaga # 6 - tuʻu ese le lua lona maualuga

O le lona lua, o le a tuʻuina mai i piliki, e aofia ai se afi afi ma puipui. O puipui e ave ai se mea teuteu faapitoa ma puipuia le vaega o faafiafiaga mai vaaiga le mautonu. Latou te tuʻuina i totonu o le afa-piliki, ma o lenei laasaga o le galuega e le tupu ai fesili.

E sili atu ona faigata le galue i le ogaumu. Mo le faʻapipiʻiina o le pusa kesi o se umu uʻamea, faia e oe lava ia, faʻaaoga ituaiga e lua o piliki. O le pito i totonu o le ogaumu ma lona pito i lalo o loʻo tuʻuina mai i piliki faʻaoga, ma o le pito i fafo e faia i mea masani. E liliuina laina e lua o piliki. O le mamanu o le ogaumu o le taimi e tofotofoina, ma e tatau ona faia faapenei:

  • O le maualuga o le faitotoa o le firebox e 7 laina o piliki ma se fao. Afai o le pusa afi e i ai lona foliga tutusa, o lona maualuga e 9 laina o piliki. O le lautele o le elemene e 70cm, ma o le loloto e tusa ma le 60cm. Matou te taoto i lalo 2-3 laina o piliki i luga aʻe o le avanoa, ona matou amata lea ona faia se paipa.
  • O le paipa o se elemene elemene, o lea e tatau ai ona faʻapuupuu faʻapuupuu itu uma o le ogaumu. O faasologa taitasi e sosoo ai mo puipui i luma ma tua e faaitiitia i le kuata o le umi o piliki, ma puipui o le itu - e afa afa lona lautele. I le maea ai o laina 6-7 i lenei auala, na matou faia ai se paipa vavalalata lava e tuu sao ai mo le isi 12-14 laina.

A maeʻa ona faʻaautu le masonry mo ni nai aso, e mafai ona e amataina le vaega mulimuli o le galuega - le iloa le matagofie.

E maualuga maualuga se pusa afi, e pei foi o se paipa umi i tafatafa o le ogaumu vevela, e leaga le tusi ma le asu le saʻo.

Laasaga # 7 - maeʻa paʻi i le galuega

O loʻo tumau pea sina mea itiiti: matou te faʻapipiʻi se sisi ma se mea faʻafefiloi, faʻapipiʻi uma masini talafeagai, tapuni le laulau i luga o le maamora, fafie poʻo isi mea talafeagai ma faʻauʻu le fausaga i luma o le ogaumu. Mo le 'upega tafaʻilagi, suʻega poʻo paʻu masani masani e masani ona faʻaaogaina.

O se ogaumu vevela matagofie, e faia e oe lava i le tulaga atoa e tusa ai ma mea uma o loʻo siomia ai, o le a fiafia i latou, a latou uo ma tuaoi mo se taimi umi

O le mea moni, e mafai foi ona e faia e aunoa ma ni fafo atu o ogaumu gasegase, e aunoa ma se komepiuta, e aunoa ma se telefoni feaveai ma le tele o isi mea e le aoga, ae teuteu ai foi o tatou olaga.