Laʻau mo laau

E aoga le totoina o fualaʻau i fualaau

E toatele tagata e fiafia e toto a latou lava fatu laau. O lenei faagasologa e fiafia ma maua, mafai ai ona mataituina le totoina o le siama ma lona atinaʻe.

I lenei tulaga, ioe, e manaʻomia e faifaatoaga uma ona maua ni fatu malosi ma se aʻa malosi. I se upu, o se tasi o le a maua ai se seleselega lelei ma o le a tauamiotonuina ai tau o tupe ma totogi o loʻo faʻatupeina i totonu, faʻapea foʻi le taimi na faʻaaluina.

Faaaogaina o peʻa mo tipu

O le laʻititi o le togalaau, o le sili atu ona maʻaleʻale ma le faʻamalosia o le sao atoatoa o le meaʻai, lava meaʻai, vevela ma le malamalama.

I tausaga talu ai nei, ua foliga mai ai le fesoasoani a le peat tablets mo tipu e fesoasoani ai i tagata fai togalaau, e le mafai ai ona latou faʻaaluina le taimi ma le taumafaiga i le tuʻuina atu o laau toto i le eleele talafeagai.

I le faaopoopo atu i le mea moni, e aofia ai elemene talafeagai i le sao saʻo, latou te maua ai meaai mo fatu, lea o le a latou maua ai mea uma latou te manaʻomia. O le tele o tagata fai togafiti poto e mafaufau i paʻu ma peat mixtures e avea ma mea sili ona lelei mo tipu. Faʻafetai i lona vaalele ma le susulu o le suavai, faʻapea foʻi ma lona satuʻu i le tele o meaʻai, o le a maua e fualaau meaai talafeagai, lea o le a mafai ai e ia ona tupu malosi ma manuia.

I le taimi nei, o se isi lelei i le eleele mo le totoina o fatu o le popo.

O le foliga mai e lei leva ona i ai i le maketi, na latou manumalo i le fiafia o tagata faatau. I luga o le faʻatauga o loʻo i ai papa maʻa mo le faʻaleleia o fatuga e tuʻufaʻatasia ai le fomu faigofie ma le alofa o le sui o le pa.

E faʻaaogaina e le au faʻapolofesa ma le au faifaatoaga. O le tuusaʻo tuusaʻo o pepa maʻalaʻau e aofia ai:

  • totoina laau;
  • fatu fatu;
  • aʻafiaina o aʻa
  • talosaga e avea o se mea muamua mo laau i totonu.
O le peʻa e aofia ai vao mamago ma otaota, lea o le natura na faʻapipiʻi ai le atoatoa o le faʻamaʻi.

E te iloa? O mea lelei aoga o le peat e faʻaaogaina e tusa lava pe saunia i nisi o fualaau mo le togafitiga o mata, sooga, cardiovascular system ma le eczema.
O 'au e faʻamamago faʻamalosi faʻamalosia faʻatasi ma vailaʻau antibacterial, mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae ma faʻamalaʻau. E foliga tutusa i foliga i se laulau, latou te maua ai o latou igoa. O le oloa o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o se manoa e taofia ai mai le malepe pe a faʻaaogaina.

E mafai ona aveeseina ina ia lagona ai le aʻa ma faʻaleleia atili, pe mafai ona tuʻuina e pei o: o aʻa e tupu lelei atoatoa.

O le tuufaatasiga o le fafie e sili ona paleni lelei mo le vave o le totoina o fatu ma se lagona mafanafana o laau.

  1. O se paluga o peat ma humus e fafagaina ai le laau ma meaʻai.
  2. O vailaau antibacterial e taofia ai le tuputupu ae o maʻi.
  3. O minerale e faʻateleina le tuputupu ae.

I le gaosia o laʻau e faʻaaogaina ai le peat, i le eseese o le eletise ma le vaega, o faʻamatalaga e uiga i lenei mea e tatau ona i ai i luga o le pusa.

Aʻo leʻi faʻatau atu ni meaʻai, e tatau ona e iloa pe o le a le ituaiga elemene e manaʻomia le siosiomaga mo laau totō e totoina i totonu.

O le faʻatamalaina o lenei mea, e mafai e se tasi ona maua ni taunuuga leaga i le tulaga o le alualu i luga o le tuputupu ae ma le atinaʻe, ma e oʻo lava i le oti o fualaau po o fatu.

E te iloa? E tusa ma le 3% o le maualuga o le paʻu o le paneta e pau i luga o peat. E na o atunuu Sikotilani e tusa ma le 30% peat. O peatlands i Rusia e 32%, o lona uiga, o le tasi vae tolu o le teritori atoa o le setete, ma o tausaga taʻitasi e maua ai le 280 miliona tone.

E le mafai ona e faʻatauina ni fualaau mumu mo fatugala i totonu o le tele e aunoa ma le afifiina, lea e aofia ai faʻamatalaga e uiga i uiga o le sui ma lona faʻamoemoega, faʻatasi ai ma se faʻamatalaga auiliili o auala e faʻaoga ai.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau

Faaaoga e le faigata. O lenei mea faigofie e faʻapitoa ma le faʻaaoga mo laau totõ ma manumalo ai i le toatele o tagata fiafia.

O le totoina o fualaau aina i fualaau oona e manaʻomia ai nisi tomai ma tulafono faigofie, e ui lava i le faigofie o le faʻaaoga. Mafaufau i lea laasaga ma lea laasaga pe faapefea ona faʻaaoga fualaau.

  • Muamua lava, e tatau ona faʻasaʻo le tagata faʻamaʻi mai le afifi palasitika e puipuia ai mai le faʻamaʻavale vave ma isi mea leaga.
  • Tuu i totonu o le atigipusa na muai filifilia ma se tapuni malamalama, lea o le a avea o se tamai fale kiona, le numera manaomia o laulau ma se pu mo fatu i luga.

I lenei tulaga, e le mafai ona aveese le nailoni - o loʻo tumau pea lona foliga ma puipuia ai le sui mai le faataapeapeina.

E sili atu pe afai o loʻo iai faʻamaʻaloga, ma fesoʻotaʻi ma isi. I le maofa i luga, i lenei tulaga, o le a latou le faʻaleagaina ma fusi solo, o loʻo taofia e o latou tuaoi.

Mo le faʻapipiʻiina i nisi taimi e faʻaaogaina ai le oneone e leai ni pisia i lalo. Ua tuu i totonu ia fualaau aina, ma ua mulimuli ane ona faasusuina. O lenei metotia e faigata tele ona pulea le susu i totonu o le kiona, ae e le mafai ona e fefe i le fesuiaʻiga ma pau i le taimi o le faaletonu.

O ni nai upu e uiga i le pusa mo le fale afi. E tatau ona faʻafeiloaʻi le numera o le au faʻataʻavaʻavaʻa e te manaʻomia, o lea e tatau ai ona e taumafai e "taumafai" i le auala o le a latou i ai.

E tatau ona manatuaina pe a maeʻaeʻa le fuaina o fualaau o le a maualuga lona valu, e avea ma koluma. O lenei tulaga e tatau ona amanaia pe a filifilia se atigipusa, faʻapea foʻi ma le aua nei galo le nofoaga mo le lumanaʻi o le lumanaʻi. O le aofaiga o nei aofaiga o lona maualuga. O le mea aupito sili ona lelei mo lenei faʻamoemoe o se pusa talafeagai e mafai ona faʻaaogaina mai lalo o le keke, ipu salati ma isi ipu faʻafefeteina faʻatasi ai ma faʻamalama manino.

O le nofoaga o koluma taʻitasi i totonu o se pusa eseese, faʻataʻitaʻiga, ipu palasitika, e le talafeagai i soo se tulaga lelei: a uma, o le a manaʻomia ei latou uma ona ufiufi i se mea manino, ma mulimuli ane fatuina lea lava microclimate.

E sili atu ona faigofie le tuʻuina i lalo o le tasi "taualuga", lea e faigofie ai ona e tausia ma pulea le faagasologa. O le matafaioi o le "taualuga" e mafai foi ona taina se taga palasitika, e faʻaputu i le pito i luga o le paʻu paʻu.

  • Liligi i latou i le vai mafanafana e fula.
E taua! Afai e manaʻomia, pe a manaʻomia, o le paluga o le paluga, mea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe, "microorganisms lelei", faʻamaʻi pipisi, viseptics, fertilizers e mafai ona faaopoopo i le vai.
E le tatau ona sasaa vai i totonu o maʻalaʻau lava; e mafai e se vaalele ona faʻafememeaʻi. E sili atu le sasaaina i totonu o le fata o loʻo i ai, i ni vaega laiti ina ia aloese ai mai le faaseʻe.

O le tele o vai i le afa itula pe a maeʻa ona paʻu le papa ma liliu atu i ni koluma, faʻafefete ma se omomi, e aunoa ma le liliu o le atigipusa ma mea e aofia ai.

E taua! O le a malulu le loloto o le vai e sili atu nai lo le vai mafanafana, e tatau ona e faia lenei mea mo le taimi saʻo.
  • A maeʻa ona faʻataunuʻu pou pou, ua oʻo i le taimi e lūlūina ai i totonu o le meaʻai. I le malologa na faia i le ogatotonu o le pito i luga o le fafie, e tatau ona tuu se tasi pe lua, e fuafua i le taua ma le tele o fatu o loʻo maua, saunia e le fatu. E mafai ona vevela, susu, gaosia ma isi.

A lūlūina, e tatau ona e manatuaina le tulafono e tatau ona tanu fatu i totonu o le palapala i le loloto e tutusa ma le lua fatu. O fatu laiti e mafai ona faʻapipiʻi i luga o le eleele, e aunoa ma le ufiufi o le meaʻai.

E taua! E fautuaina e faʻasalalauina fatu laʻitiiti ma sili ona taua i luga o pepa o le eseesega o lanu ma, ia pikiina se fatu ma le pito o se togitogū susu, tuu i le nofoaga o lou nofoaga i le lumanai.

  • O le totoina i se ala talafeagai, o koluma uma ua saunia, o le pusa o loʻo i ai, e tatau ona ufiufi i se tapuni ma ni faʻaavanoa vaalele, lea e tatau ona faia ina ia aloese ai mai le faʻaleleia o le ea ma faʻalapotopotoga fesootai.
  • Mini-greenhouse tuu i se nofoaga mafanafana ma susulu i luga o le faamalama sill, o lona faamalama e faasaga i saute, sisifo po o sasaʻe. Afai e le lava le malamalama, e manaʻomia le malamalama faʻaopoopo i lama moli e faʻamautinoa ai le malamalama i le ao.

E taua! O le malulu o se fili tele o laau toto, o le mea lea, afai e malulu le faamalama, e tatau ona tuu mea e vevela ai i lalo o le kiona: faʻafefete, faʻafefete faʻamaʻi ma tutusa. E tatau foi ona aloese mai le ata.
  • Mai le taimi e aliali mai ai le condensate i totonu o le tapuni, e tatau ona faʻalauiloa fua.
  • A maeʻa ona i ai i le laau ni proklikulis ma faʻaalia a latou laʻau cotyledon, e tatau ona aveese le ufiufi ma ia mautinoa o loʻo lava pea le malamalama.
  • O le faʻasalaina e le o totonu o koluma, ae i le pito i lalo o le atigipusa, o le vaega pito i luga o le vaomatua o loʻo totoina i le fana.

E taua! E leai se mea e tatau ona faʻatagaina ai le faʻamagoina ole peʻa - o le a matua faaleagaina lava, ma e oʻo lava ina faʻaumatia ai fualaau.
  • A maeʻa ona faʻaleleia ma faʻamalosi le aʻa e amata ona alu ese le pulu, e taua tele le vaʻaia o le tasi mai le tasi ina ia le aʻafia aʻa o tuaoi. I lenei tulaga, o le a le mafai ona vavaeeseina i latou e aunoa ma se manua, ma o se aʻa malosi ma ola maloloina o se faʻamaoniga o le malosi o le seleselega ma le seleselega i le lumanai.

Faʻamatalaga ma faʻagasologa o le auala

E toetoe lava a leai ni toso i lenei metotia, o le totoina o fualaau aina e ola malolosi, ola maloloina ma maua ai le seleselega tele. E talisapaia i latou e le au faifaatoaga ile mamalu ma faʻaaogaina i soo se mea.

E mafai ona totoina fualaʻau o kukama, tamato, pepa, eggplant, strawberries, marigolds, petunias.

Aisea e lelei ai

O se tasi na togafitia i se tasi taimi o fualaau oona, na ia maitauina e faigofie lava ona faʻaaogaina, ma o lenei metotia e lelei mo le totoina.

O a faʻamanuiaga o lenei auala fou e faʻaleleia ai fatu?

  • O lenei metotia e mafai ai ona e toto le numera manaomia o fatu vave, saʻo i le afa itula.
  • O le faagasologa e fiafia i lona mama ma le faigofie o le faatinoga. E leai se manaʻoga e faʻapipiʻi le eleele, lona faʻapalapala ma le faʻapala.
  • O luga o laei talafeagai mo fatu mo le taimi muamua ua uma ona i ai i le tuufaatasiga o le soʻo. E leai se lamatiaga o le faaleagaina o laau ma fomaʻi le talafeagai.
  • E maitauina le maualuga o Germination, ma o le tulaga o faʻamaʻi e matua laitiiti lava. O le vae uliuli e matua vavaeeseina lava, talu ai e le mafai ona tupu i luga o le peat lona togi.
  • O meaʻai o le peat e manava, e leai ni faʻalavelave i le tuʻuina atu o le okesene i aʻa, o se tulaga taua mo se aʻa malosi.
  • O fualaau e ola i laulau e le manaʻomia ona tafe ma masani ona aveesea mai o latou nofoaga. I luga o le eleele, latou te faʻatau saʻo ma o latou "fale muamua".
  • E le o se faʻalavelave i le tuputupu ae o aʻa, o le mea lea, e le mafai foi ona aveesea e le totoina o laau i se isi nofoaga.
  • O le tuputupu aʻeina o fatu i totonu o fualaau o peat e faigofie foi ona e mafai ona tausia le tagata taitoatasi mo laau taʻitasi. Atonu latou te ola le lelei, o nisi vaega e manaʻomia nisi faʻataʻitaʻiga, e pei o le faʻamalosi poʻo le pikiina, aʻo luma o isi. Pepa o koluma, taofia i totonu oa latou voluma e ala i se manoa, e faigofie ona taulimaina ma faia manipisi.

Aisea e leaga ai

O le le lelei o lenei auala e itiiti, ae mo le faʻamasinoga tonu e taua le taʻua oi latou.

  • O le totoina o fualaau aina i gaosiga o fale gaosi oloa e mafai ona matua taugofie, aua o le tasi laau e te manaʻomia e faʻaoga tasi le papa. Faatasi ai ma ni tamai volumes, e mafai ona gafatia, ae o se togalaau tele e totoina laau totō ua tupu i lenei auala e taugata tele.
  • E vave vave ona paʻu meaʻai, ma e le tatau ona faʻatagaina i soʻo se mataupu, a leai o le a mate le fale. O lea e tatau ai ona e mataʻituina le maualuga o le susu. O le mea moni lava, o le taimi nei i mea faʻalavelave faʻalavelave, o se mea e tupu, ona o le au fai togalaau, ua le lava le faʻatali i le taumalulu, ma ua matua totogia ai le tele o le gauai i laau toto.
  • E tatau ona tuʻuina pusa paʻu i pusa talafeagai ia o le a faia uma ai le faʻavae, mai le faʻavaivai e totō ai laau i le eleele.

Fai se aotelega

I le iloaina o le faigofie o le faʻaaogaina o tagata faʻataʻitaʻi solo, e le mafai e faifaatoaga ona latou le vaʻai i le tulaga o le lafoaia oi latou. E tele iloiloga ma faʻamatalaga e uiga i le poto masani o le galueaina e faifaatoaga, faifaatoaga, fai togalaau ma fugalaau fugalaau.

O se laulau e talafeagai lelei mo le aʻafia o le vavaeina o laau ma laau talatala, lea e fiafia le au fai togalaau e faʻaaoga. O le fatuga e fesuisuiaʻi ma malosi, o laau malolosi mo se togalaau umukuka e tupu mai ai, e maua ai ni fualaau lelei, poo ni fugalaau fale, e fiafia i uiga matagofie.

O le tuufaatasiga o le faigofie ma le maualuga o le faatinoga o fualaau o le peat o le auala sili ona lelei o le totoina o laau mo fua lelei.