Fualaau aina

Faʻatau keke kukalaʻau - 7 faila faigofie mo le ogaumu

O le kukalalaʻau o se mea soifua maloloina ma maualalo-kalori. O loʻo i ai le tele o vitamini, elemene ma eletise, e manaʻomia mo le tino e faʻatino lelei.

Lisi e faavae i luga o lenei fualaau aina suamalie ma maualalo le kalori. E mafai ona latou manatu lelei o meaai, pe afai e te mulimuli i nisi o fautuaga ile kuka.

E faʻafefea ona kuka kuka ile kuka ile kuka? O lenei mea o le a talanoaina i le tusiga. E mafai foi ona e matamata i se vitio aoga i lenei autu.

O a ipu e talafeagai mo meaai?

Mo le sauniuniga talafeagai o kapeti meaʻai, e tatau ona e malamalama i se meaʻai meaai. O meaai e mafaufauina o mea taumafa, pe afai latou te le silia ma le 150 kalori i le 100 kalama. O le auala e faʻavelaina ai pe faʻamaʻaina poʻo le taoina e aunoa ma se tele o gaʻo, e manatu foi o se auala e faʻaaogaina ai le taʻavale ma le faʻamalama i lalo ole tapuni. E leai se mea e le mafai ona taʻua o se mea taumafa faʻafefete pe gaʻo, faʻafeiloaʻi i sauʻai maualuga-calorie.

O taumafataga o le:

  • vailaau;
  • prophylactic.

A maeʻa, o le sini o mea taumafa paleni e mafai ona le naʻo le mamafa o le faʻaletonu, ae faʻapea foi togafitiga o nisi faʻamaʻi poʻo le tausia o se soifua maloloina i tulaga masani. O le mea lea Soo se faasologa meaai e tatau ona fetaui ma le fua saʻo o protein, gaʻo ma gaʻofaapea foi ma se kalori faapitoa.

E taua: Mea taumafa, ma o se mea e faʻamalosi ai - o se faʻamalosi malosi, ae leai se malosi malosi i le tino, ma le faʻamoemoe o le faʻamalosia ma le faʻasaoina o le ola maloloina. O le faaupuga "taumafa" - o lona uiga o le faaliliuga - o se auala o le olaga, ma - meaʻai.

O le kukalalaʻau e leai se mea e manatu i ai o se fualaʻau taumafa. E maualalo i calorie ma e faigofie lava ona uuina e le tino. O loʻo i ai le tele o fiber ma fualaau faisua. O lenei ituaiga o kapisi ua tuʻufaʻatasia ma isi oloa ma e mafai ona avea ma faavae mo le faia o soula mama, paluga, fuamoa fuamoa ma salati. O le tuufaatasiga o le falelola e aofia ai: vitamini A ma C, PP ma B6, potassium ma calcium, sodium ma magnesium, iron ma phosphorus.

O se tasi o fualaʻau e faʻatatau i lenei fualaʻau aoga o le fualaʻau fai meaai i totonu o le ogaumu. O lenei fuataga e maualalo-kalori, faigofie ona sauniuni ma maua ai le fua faatatau lelei o caloric, o le tuufaatasiga o protein, gaʻo ma gaʻo. O le a aoga le laulau mo i latou o loʻo mananaʻo e aveesea le mamafa pe tausi le mamafa i le atoatoa lelei. E talafeagai mo tagata ei ai faʻamaʻi o le ate, gallbladder, intestines poʻo le mafatia mai le taʻavale. O le kukalaʻau, i le fatu o lenei ipu, e aoga mo le faʻaitiitia o le cholesterol ma le faʻamalosia o vaʻa toto.

Ae o lenei fualaau faisua e mafai ona lamatia mo se ituaiga o tagata. E le tatau ona 'aina e le tagata failele meaai le maualuga o le manava, fatu fatugaʻo, oe na faia le taotoga i le peritoneum poʻo le pusa, faʻatasi ai ma faʻaaliga o gout! O purines o loʻo i totonu o le failaʻau e taʻitaʻia ai i le faateleina o le maualuga o le uric acid, lea e le taliaina mo le gout. E mafua ai ona toe faʻafoʻi le faʻamaʻi!

Afai e leai se faʻailogaina, ona lelei lea o le kuka i totonu o le oven mo le 'aiga o le afiafi poo se meaai maloloina.. I lenei ipu 66 kalori i le 100 kalama. / protein - 7 gr., / carbohydrates - 5 gr / / gaʻo 1.4 gr.

Ma le isi, matou te tuʻuina atu fualaʻau e mafai ai ona e kuka kuka kuka ma kuka lelei, faʻaali ata o ipu sa saunia.

Fua masani i faatonuga taʻitasi i lea laasaga

Meaʻai:

  • 500g. failaʻau.
  • Toa le maualalo-susu e tusa ma le 100 gr.
  • Paʻu kulimi 15% gaʻo poo le yogurt masani - 2 sipuni tele.
  • 1 moa moa.
  • Se pine o le masima, greens to taste, ma sina sikalo mo ni meaʻai lelei.

E faʻafefea ona kuka:

  1. Muamua e tatau ona e fufuluina le failaʻau vavalalata ma faʻaaogaina i ni mea e le lelei. A uma le kuka i le vai faʻafefe pe a ma le 3-5 minute. E sili atu le tuʻuina o le fualaau faisua i totonu o le vai inu ma kuka i lalo o se tapuni i luga o le vevela vevela, o lea e itiiti ai vitamini ua leiloloa i taimi o kuka. Afai e te tuʻuina se fualaʻau i le vai malulu ma faʻatali mo le kuka - o le tele o penefiti o le a tumau i totonu o le vai.
  2. A maeʻa, faʻapipiʻi meaʻai e tuʻuina i totonu o se masini tao tao. E mafai ona e tafe lemu i le suauʻu olive. Ae na o le fufuluina o le eleele, ae le o le fafagaina lelei. A le o lea, o le kalori mea o loʻo i totonu o le ipu o le a faʻapupulaina tele.
  3. I totonu o se pusa eseese, e tatau ona e saunia le sauʻai, lea o le a taoina ai le kapisi. Mo le faia o lenei mea, o le fuamoa o loʻo faʻafefiloi ma le kirimi kirimoli poʻo le yogurt masani, pe a uma ona faʻaopoopo le masima, mea manogi ma gutu totō. O mea uma lava ua faʻafefiloi lelei seia oʻo lava ina tufatufaina atu meaai i le sauuga.
  4. Liligi le fagalaʻau saunia i lenei saula.
  5. Mulimuli, faʻamalie le sisi i luga o se fatulaʻau ma fufuluina le ipu.
  6. O le ipu tuʻu i totonu o se ogaumu ua muaʻi faʻamamaina ma tao mo le tusa o le 15-20 minute i le 180 tikeri. (Taulai i le ogaumu, o nisi taimi o le taimi e kuka ai e mafai ona alu i luga pe lalo ona o uiga o mea tau fale).
  7. A maeʻa se taimi atofaina, toso ese le ipu mai le ogaumu, faʻaliliu ma e mafai ona e amataina le taumafataga. I le foliga malulu, o le tofo e le o leiloloa.

Afai o le fua mo le kukaina o le fualaʻau fai meaai i totonu o le ogaumu e foliga mai e le manaia, e mafai ona e faʻalauteleina e ala i le faaopoopoina o oloa eseese. O lenei mea o le a tuʻuina atu ai faʻamatalaga faʻaleleia atili, o le a atili ai ona faʻaleleia pe faʻapitoa foliga vaaia ona o le faʻaopoopoga o oloa susulu.

Matou te fautuaina e matamata i le vitio i le sauniuniga o se pusa faila meaai:

Lavea mea e fai

Faatasi ai ma le faaopoopoina o le zucchini

E mafai ona tunu le kukalalaʻau i totonu o le ogaumu, tutusa lava ma le faʻaopoopoga o le zucchini. Zucchini aoga, ole maualalo-kalori, faʻaopoopoina ma oloa faʻatauvale ona o lona le mautonu. E taua o se fualaʻau taumafa, o lea o le a le faaleagaina ai le ipu.

O le fua e le manaʻomia ona faia ni suiga tetele, e naʻo lou manaʻomia o le afa o le fuainumera o kapisi ma le zucchini tutusa. Fufulu le sukiniini, pi ma fatu ma tipi i totonu o poloka. E le manaomia le kuka muamua-zucchini, o le a latou tunu i le sau ma maua ai se mea vaivai, vaivai. Faafefiloi le zucchini ma le kapisi ma sasaa i luga o le sau kuka-kuka kuka. O totoe e tumau pea e le suia.

O nisi fualaau malie ma faigofie mo lau laulau. Lafailaʻau i totonu o le ogaumu: i falaoa, paluga, ma pateta ma isi fualaau faisua, faatasi ai ma aano o manufasi, ma fuamoa ma sisi, faatasi ai ma aano moa, ma kulimi, fuʻa fufulu, i le bechamel sauce.

Faatasi ai ma se soga suamalie

I lenei faʻataʻitaʻiga o le fua, e tatau ona sui le masima ma sau sau soni. O lenei elemene e suamalie, afai o le ipu o loʻo faʻafefe foi i le faʻaopoopoga, o le a le toe avea le ipu ma meaʻai. E tumau le susu i le tino. O le fua o totoe e tumau lava, sei vagana ai le sui o masima ma le soya soya. O le a maua ai se tofo suamalie i le ipu ma ni nai faʻasalalauga laiti.

Faatasi ai ma le pulu

O le a fiafia tagata fiafia i le faʻaopoopoga o meaʻai i totonu o le ipu. E sili atu ona lelei le tagofia o fualaau aina fou, fufulu i lalo o le vai malulu, o lea o le a sili atu le manogi manogi. Laʻau mama e selesele ai le mafiafia ma le mama mago ma tapena lelei.

E mafai ona e faʻafefiloi fugafuga fugalaau i le pi, ae sili atu ona faigofie e faʻaopopo i le sau ma faʻafefiloi lelei, ona sasaa lea o le failaʻau.

Faʻalogo: Laʻau, faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o piko o le a avea ma malu matagofie, manogi, tofo. O le kuluga e maualalo i calories, o lona uiga o le kāpeti o le a le faʻaumatia ana meaʻai.

Skimmed kefir

Mo i latou e le fiafia i kulimi kulimi poʻo le leai foi o ni yogurt natura, o le filifiliga o loʻo i ai le yogurt oona maualalo e faia. I lenei tulaga, faigofie le suia o le kulimi kulimi mo se vaega lua o le yogurt. Talu ai ona o le gafati e gaʻo le gaʻo, o le a faʻaitiitia le kalori mea o loʻo i le ipu, ae o le a foliga mai o le a foliga mai sina manogi. I le faagasologa o le taoina, o le curfir curds i lalo o le gaioiga o le maualuga o le vevela, o le a sili atu le tele o le suavai.. Aua e te fefe e kuka le kapisi.

Faatasi ma le aufana

O foma o le tofo vevela o le a fetaui lelei ma le fua mo le falalaʻau tunu ma aniani. Onions manaomia pe tusa ma le 150 kalama. O le mea e sili ona taua, ao leʻi faia le tao, e tatau ona faʻafefete aniani i totonu o se pani, e tuʻuina atu ai le vaivai.

Ae e le tatau ona galo ia i tatou o le ipu o meaai, o lea e na o le palu e mafai ona fufuluina i le suauu, ma o le a amataina le aisa ia ia lava suavai, lea e tatau ona ufiufi i lalo o le tapuni. Faʻasusu i le sipisi, faʻafefiloi ma le falesaʻi, sasaa i luga o le saumalie, fufulu i le sisi ma tao i totonu o le ogaumu i lalo ole lava tulaga.

Ma le moa

Afai e te manaʻo e kukaina le fatu, ae i le taimi lava e tasi o kuka mea taumafa - ona mafai lea ona e faaopoopoina le moa i le failaʻau. E sili atu pe afai o le susu o le susu i le taimi muamua. E lelei ma maualalo-kalori. E matua lelei atoatoa ma o le a le faaopoopo nisi pauna. I le taimi lava e tasi, o aano moa o le a avea ma punaoa aoga o le polotini.

  1. Mo le kukaina, o le a e manaʻomia ni meaʻai mai le fua masani ma le 200 kalama o le susu o susu.
  2. O le susu e mafai ona faʻaaogaina i ni fiva, ae sili atu ona faigofie ona tipi le naifi i ni fasi vaega.
  3. Faʻasolo i luga o le pepa o le kapeti i le pito i lalo o le pepa, tuʻu fasi pepa o meaʻai aano i luga ma sasaa i luga o le masi, fufulu ma le sisi i luga.
  4. Pipi tele i le ogaumu.

O le a faateleina meaʻai i le kalori, meaʻai paleni. E mafai ona faʻatapulaʻaina oe lava i se vaega itiiti, ae i le taimi lava e tasi e maua ai se saturation e umi le umi, ona o le tele o pene.

Aoao atili e uiga i le taoina o le falalaʻau ma moa iinei.

E pei ona mafai ona e vaʻai kuka kukalalaʻau i totonu o le ogaumu e mafai ona fesuisuiaʻi ma faʻaaogaina le tele o ituaiga o oloa. O le taunuuga mulimuli o le a faʻalagolago lava i le tofoina o mea e fiafia i ai le tagata e toʻalua poʻo tagata o lona aiga.

Matou te fautuaina e matamata i le vitio e uiga i le kukaina o le falalaʻau i le moa:

Faʻafefea ona tautua?

Motugaafa: E mafai ona tautua le kuka failaʻau o se falaoa i le itu i iʻa po o aano o manufasi pe avea o se auala autu, aemaise lava pe afai e taoina i le moa. I lenei tulaga, e sili atu le faaopoopoina o fuālaʻau fou, tamato poʻo kukama.

E le o le lauiloa o le failalaʻau i lo tatou atunuu o se kapisi papaʻe. O lenei fualaau aoga i totonu o le sefulu tausaga talu ai na maua ai se galuega ma amata ona aliali mai i luga o laulau. I le taimi nei, o le faʻaaogaina o le faisualaʻau e faigata ona faʻatauvaʻa.

E tele taimi e tele atu ai vitamini C nai lo le palama paʻepaʻe, e sili atu ona faʻaleleia, faigofie ona eli. E aofia ai le faʻaauau i le taumafa o le faletalalaʻau, e mafai ona e faʻamalosia le tino puipuia, faʻaitiitia le cholesterol, faʻamalosia le loto, fatugaʻo, manava.

O lenei kapisi e talafeagai mo le faʻalauiloaina o meaai faʻamaonia i tamaiti laiti. Ona o lona maualalo o le kalori, o le kalanisisi o le a fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa ma faʻaauauina. Faʻasusu e sili atu ona aoga i le faiga o le tao, gaosiga poʻo le kuka.

Faaiuga

Faiga faʻasalalau o le falalaʻau tao i le umu - o se fua masani, lea e mafai ona faʻalagolago ma faʻalauteleina, faʻamanuiaina lou tino ma faʻaleleia le soifua maloloina. Cook ma le fiafia ma ia maloloina!