Fua o le gaosiga

Auala e ola ai Strelitzia mai fatu: fautuaga aoga

Strelitzia poʻo "manulele o parataiso" na maua ai lenei igoa mo se mafuaaga. E taua ona o le matagofie matagofie o fugalaau, lea e faatusatusa i le phoenix, ona sosoo ai lea ma le vevela. O le igoa "Strelitzia" e sau mai le igoa o se tasi tamaʻitaʻi Peretania. O le natura masani o lenei fugalaau o le vaega tutusa o Aferika, Madagascar, ma Aferika i Saute (nofoaga e maua ai le maualuga o le ea). O le lauiloa o faifaatoaga i lo matou atunuu o Strelikia na maua lata mai nei. I lo tatou atunuu, e masani lava ona tupu aʻe e pei o se fale o le fale, ae i le itu i saute, e maua mai i mafanafana mafanafana, o le "manulele o parataiso" e mafai ona totōina i totonu o se togalaau poo totonu o se togalaau. I totonu o lenei tusiga o le a tatou auiliili auiliiliina le totoina o strelitzia mai fatu, faapea foi pe faapefea ona gafa ma tausia le laau i le fale.

Tulaga manaomia mo le totoina o mea

A faʻatau mai fatu e tatau ona gauai i ai ola olafaʻaalia i luga o le afifi. O le mea e manaʻomia mo le totoina o mea o lona tausaga. E tatau ona maitauina o le matutua o fatu fugalaau, o le maualalo o le fatu germination, o lona uiga e sili atu ona lelei le faatau na o le tasi na teuina nai lo le 6 masina talu ai.

E te iloa? E oʻo mai i le taimi nei, e 5 ituaiga o Streltion, o le tasi o ia igoa e faʻailoaina e viia ai Nicholas I.
E le gata i lea, e tatau ona e gauai atu i le matutu, mama, fatu tasi. O meaʻai e tatau ona mama ma aunoa ma ni faʻaʻailoga o faʻamaʻi eseese, o lea e sili atu ai ona lelei le faʻatau o fatu mai tagata faʻatuatuaina.

Taimi

Toeitiiti lava o tagata fugalaau fugalaau i totonu o lo tatou atunuu o loʻo tutupu aʻe strelitzia i tulaga o le potu, o lea e leai ni vaitau faʻapitoa e mafai ona faʻatulaga i lenei tulaga. Toto se "manulele parataiso" o se fugalaau i totonu e mafai ona i ai i soo se masina o le tausaga, naʻo oe e manaʻomia le puleaina o le vevela, susu ma le malamalama i totonu o le potu. Ae peitaʻi, afai e te totoina fatu i le eleele lafoaʻi, e tatau ona e tausisi i ni fautuaga ma ia matua faʻaeteete, aua o lenei mea toto e vevela, ma e aunoa ma le tausiga lelei o le a mate i totonu o tulaga faigata.

Muamua, afai o le ae tuputupu ae o se "manulele parataiso" ae le o tulaga o le potu, ona fai lea o se fale laufanua faapitoa, aua afai e te totoina se fugalaau i lalo o le lagi, i le taumalulu o le a mate ona o le malulu. Mo le Strelitz o le ea vevela i lalo ifo o le 10 ° C ua uma ona leaga. Lona lua, i totonu o le greenhouse e tatau ai le faatumauina o le maualuga maualuga o le suamalie, faʻamalamalamaga e sefulu lua itula ma le vevela o le ea i totonu + 20 ... + 22 ° С. O le mea lea, afai o nei laau totō ua totoina i le itu i saute o lo tatou atunuu, i taimi o le greenhouse, o le taimi sili ona lelei e toto ai o le a amata mai i le faaiuga o Mei i le amataga o Iulai, pe a le pa'ū ifo le vevela o le ea i le po + 18 ... + 20 ° C. O le maualuga o le vevela o le ea o le a manaʻomia mo fatu ina ia tupu lelei. I le taumafanafana, e mafai ona tatalaina le fale koli ina ia mafai e fugalaau ona fiafia i le la.

Faamasani ia oe lava i mea faigata o le totoina o laau vevela i le fale, e pei o: faʻapipiʻi, vailaau oona, suʻega, cordina, moa, aglaonema, clerodendrum, alokaziya, aechmea.

Fatuina sauniuniga

A uma ona faʻatau fatu latou te manaʻomia e saunia lelei mo le totoina. Mo le 36-48 itula, o le fatu o Strelzia ua faʻafefeteina i le vai mafanafana (+ 35 ... + 40 ° C), i le fufuluina muamua o lauulu lanu samasama uliuli. A maeʻa le fulafula, ona aveese lea o toega o le paluga o fualaau aina mai fatu (pe afai oi latou, ioe, o loʻo i ai). Ae ui i lea, o le fatu o le a matua i le vai mafanafana masani o le a le mautinoa ai le lelei o le totoina o laau. O nisi o tagata ola olaola e fautuaina le faatauina faapitoa peneramones mo fatu matutua ao le i totoina. E talafeagai le faʻaaogaina o nei faʻaopoopoga e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaoga pe na o le ole atu i le tagata faʻatau e uiga i foliga o le faʻaaogaina o se vailaʻau maʻoti mo ata.

Filifiliga eleele ma sauniuniga

O le eleele mo le totoina o fatu o lenei laau tele e mafai fai oe lava ia pe faatau i le faleoloa. Afai o le ae faia tutoatasi le mea e sili ona lelei mo le "manulele o parataiso", ona e manaomia lea: oneone oneone, paʻu ma le faapalaga. Mai nei vaega o se paluga. Ina ia saunia 1.5 kilokalama o eleele maeʻa, e tatau ona e faʻafefiloi 500 g o vaega taʻitasi. E le gata i lea, o le humus ma lau laʻau e mafai ona faʻaopopoina i le faʻafefiloi o eleele, ae o le mea autu e le o le faʻagaloina le fausia o alavai.

Toto tuputupu aʻe

I lenei tulaga, e leai se maliega. Malosiaga e mafai ona faʻatau i le faleoloa poʻo le fausia o le tele o le ipu masani masani. O le autu o lona faamoemoega mai lenei mea e leai se auala o le a le suia. Afai e te faʻatauina ni koneteina mo le totoina i totonu o le faleoloa, ona filifilia lea o na mea, o lona voliga e eseese mai le 200 i le 300 ml. E le gata i lea, o sea pusa mo fugalaau e tatau ona i ai ni pu i le pito i lalo mo le tafe vai.

E taua! Mo le totoina o se tagata matua o le a manaʻomia se gafatia tele, talu ai o loʻo faʻatupulaʻia.
Ina ia aua le faatauina ni fagu, e mafai ona e faʻaaogaina 250 ml ipu inu i luma o le germination. Ua tumu i le eleele mo le 2/3 po o le 3/4 vaega. I le pito i lalo, e faia ni nai pu laiti e tafe ai le tele o vai.

Lauina o fatu

A o leʻi totoina fatu laau o le strelitzia i totonu o pusa na saunia muamua ma le eleele, e tatau ona e faia mea nei: sasaa vai inu i luga o le palapala i totonu o ipu ma faatali seia amata ona tafe le vai i lalo ifo, ona taofi lea o le sasaa vai. Ma le isi, e tatau ona e faʻatali sei maeʻa maeʻa le palapala, ma o le a vevela le vevela + 23 ... + 30 ° С. Ma i totonu o tane taʻavale taʻitasi mo le luluina e tatau ona sasaa se lua-senitimita o le oneone.

I le fale, plumeria, pelargonium, streptocarpus, cactus, adenium, ua tupu aʻe foi mirabilis mai fatu.
E tatau ona totō fatu i luga o le oneone oneone. E tasi le fatu ua totoina i le fatu e tasi (sei vagana ua e mautinoa o le mea e totoina ai e maualuga lona lelei, ma e itiiti lava le masalosalo, e sili atu le totoina o ni fatu i se mamao e 2-3 cm mai le tasi). O fatu e tatau ona lolomiina i luga o le oneone o le oneone ina ia mafai ona iloa ai o latou "tua".

Tuutuuga ma le tausiga o mea toto

O le totoina o fatu laau i le fale e le o se faiga faigata, ae o se umi umi. O nisi taimi e tatau ona faʻatali le la i le 2-5 masina (i le sili). O le mea na tupu na faia ai ni tulaga le lelei mo fatu, poo mea e totoina ai e le lelei le lelei; i tulaga faapena, o laau e mafai ona aliali mai pe a mavae le 9-12 masina (pe leai).

E te iloa? I se nofoaga masani "manufelelei o parataiso" mafai ona ausia se maualuga o le 10 mita!
A uma ona toto fatu i totonu o koneteina na sauniuni muamua, e ufiufi i le tioata ma tuu i totonu o se nofoaga manaia (ae o le fesoʻotaʻiga faifaipea ma le susulu saʻo o le la e le taliaina). O fualaau tioata e ufiufi ina ia E le mafai ona maua e le sugus spores le palapala ma taia aʻa vaivai o le laau. O vaʻai ma fatu e tatau ona malolo seia oʻo i le la muamua. O le mea autu - ia onosaʻi ma ia aua neʻi sii i luga le ipu malamalama e aunoa ma le manaʻoga. A oʻo mai laʻau muamua o se fugalaau lanu talavou, e mafai ona e aveese le ipu malamalama mai le ipu malamalama mo le 15-20 minute i le aso, ae leai. A maeʻa le 10-12 aso pe a uma le fatuina o fatu, e tatau ona aveese le ipu ma le toe faʻaogaina laau.

Vaʻaia ma le tausiga

E masani lava, toeitiiti lava a maeʻa le fatu, e totoina ai laau talavou i ni mea lautele ma loloto. Ae seia oo i le taimi lenei, o le palapala i totonu o ipu ma i latou e tatau ona susu susu. Ua maeʻa le faʻasalaga vai ua tafe potu vevela. O le tele o le fafaga o le a faʻalagolago i le vave ona magoto le pito i lalo. I lenei laasaga, e le manaomia e le fugalaau ni meaʻai faaopoopo ma le taofiofi o manu, talu ai o le a amata ona ola e masani lava pe a uma le gaosiga.

Isi faʻaopoopoga

O le Strelitzia e tatau ona faʻapipiʻiina i vaʻa loloto ma lautele, o loʻo faʻaputuina pu mo le faʻafefe o vai ma alavai. O le tele o atigipusa e tatau ona faʻapena e mafai ai ona ola saoloto le laau i totonu mo le itiiti ifo ma le tasi le tausaga. A fai le faʻatinoga, e tatau i se tasi ona faʻaeteete lelei, e pei o aʻa o le "manulele o le palataiso" e mamafa ma e matua afaina, ma afai e afaina, e le mafai e le fale ona nofo i se nofoaga fou. I le 5-6 masina muamua ina ua maea le totoina, e tatau ona tausisia le Strelitzia i le vevela o le 22 + C ma le susu i taimi uma. I se faaopoopoga, aua nei galo e uiga i le maualuga o le timuga ma le malamalama masani. E sili le tuʻuina o se atigipusa i fugalaau i sasaʻe poʻo sisifo o le faamalama, lea o le a sili atu ona lelei le malamalama mo i latou.

E taua! Suavai mo le faʻavaivai e tatau ona faʻaaogaina ma e le o aofia ai le chlorine tuufaatasia.
Ou te fia iloa foi se tasi o manatu taua: e tusa lava pe o oe o le auala sili e tausia ai le laau, muamua atu nai lo le 4 tausaga, o le a le totogo. E tupu foi le ola o le strelitzia na o le 7-8 tausaga talu ona totoina. Ina ia faʻaleleia fualaʻau, lea e tumau mo le 40-50 aso, e tatau ona fatuina e le fale se periota taimi malolo: taofi i le + 12 ... + 14 ° °, vai itiiti, ma le paolo. E sili ona lelei le faia o se taimi e malolo ai i le maeʻa o le tautotogo po o le taumalulu. O le fafagaina o le laau i le fa tausaga e fa e manaʻomia ai faʻamaʻi faʻamalaʻau ma mea maualuga o le gaʻo. A oʻo ina sauni le ulu o le strelitzia, e tatau ona e fesoasoani ia te ia i lenei mea ma fafaga fagalaʻau e mauoa i le potassium ma le phosphorus. I le taimi o le malolo, e le manaʻomia le faʻafefeteina o le fugalaau.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e leai se faigata faʻapitoa i le faʻatupulaia o le "manulele o parataiso", e naʻo le manaʻomia o le onosai, aua muamua e te faʻatali mo se taimi uumi mo tipu, ma e umi atu foi nai lo le vaitau o le vavao. Ae o le strelitzia e matagofie lona matagofie ma o tausaga uma o le a sili atu ona lauiloa i le va o tagata fugalaau fugalaau i lo tatou atunuu. Taumafai e tupu lenei fugalaau ma oe. Faaaoga a matou fautuaga ma o le a mautinoa lava oe manuia.