Laʻau

Spathiphyllum - tausiga o le aiga, pe aisea e malogo ai le lau o le lau

O se laau mataina tele o le "fiafia tamaitai" e mafai ona mafua ai ona iloa e le talimalo. O laulaʻau e avea ma pale, lethargic, peʻa - samasama pe oʻo foʻi i le uliuli, e mafai, vele ma maeʻa maeʻa.

O le a se mea e mafai ona fai, pe faʻapefea ona toe faʻaleleia ma teu lau laau e sili ona e fiafia iai i le fale, e tatau ona iloa uma e le au fai togalaau lenei mea.

Spathiphyllum i le fale

Spathiphyllum (i le Latina spathiphyllum) o le aiga Aroid, e tuufaatasia ai le 45 ituaiga. I lalo o tulaga masani, e maua i vaomatua, natura o le vaomatua o Pasila, Venesuela ma Filipaina. O le igoa e mafua mai le Eleni "spatha" ma le "phylum" - "coverlet" ma le "leaf".

Spathiphyllum potu

O lenei mea totino o se faʻalauiloa lea e manatu e leai se mea. O le laʻau e amataina lona tuputupu aʻe saʻo mai le aʻa ma e mafai ona faʻaleleia le laʻau po o le lafoaʻi laulaau e oo i le 80 cm le maualuga. I le tautotogo ua amata ona fuga, ua ufiufi le togavao i le faʻaogaina o se paʻu, ua ufiufi i le "veli" lanumeamata. A maeʻa le vaitau o le vavao, e tatau ona tipi le pito i lalo e mafai.

Lanu samasama lanu

Taua! O le laau e sili ona lauiloa i le va o fugalaau, ona e manatu e le lelei i le tausiga, ma ona o le umiaina o pepa teuteu i luga o le laulaau. Ae peitai, ina ia tupu le tuputupu aʻe o le spathiphyllum ina ia malosi ma manuia, e le tatau ona galo ia te oe le suavai tele ma ia maua ai le fugalaau ma le maualuga o le susu.

Ituaiga o "fiafia tane"

Vaega o le tuputupu ae i le fale:

  • Suiga O le faʻatinoga o loʻo faʻatinoina ma le faʻaeteete ina ia le faʻaleagaina le aʻa. E sili le lelei o le totoina o le laau i le tautotogo pe a tumu le fugalaau i totonu o le ulo. Ua saunia le palapala talafeagai (i tutusa tutusa humus, peat, deciduous ma le vaitafe) ma se koneteina e sili atu nai lo. O loʻo faʻaputu se faʻagavai faʻavaivai i le pito i lalo o le atigipusa, pe a uma ona tatau ona faʻaitiitia le spathiphyllum ma faʻaopopo le eleele ua saunia, sina tamai tamp ma vaʻavaʻa. I le taimi muamua, sulu le fugalaau ua toe totoina ma suavai lelei.
  • E mafai ona e fafaga i le taumalulu (i luma o fugalaau), ma mai le amataga o le tautotogo ia Oketopa. O le faʻaaogaina o minerale e faʻaaogaina i le tulaga o se vaifofo o le vaivai (lita o le vai ma le 1-1.5 g Laei).
  • Malamalama O le filifiliga sili lava o le pito i saute o le faamalama o le itu i saute. Ia mautinoa ia puipuia mai le susulu o le la. Faatasi ai ma le malamalama faʻasese, o le mea na ufiufi e tumau ai le umi o mea. I le pogisa, o le a amata ona pogisa laulaau, avea ma lanu lanumeamata, e le mafai ona tatali.
  • Lulu Faʻatonuga i le vāega mai le +18 i le +23 tikeri. A faʻaitiʻitia i le 10 tikeri poʻo le maualalo, o le a amata ona mou atu lau pepe, lanu samasama, ma mulimuli ane - pala. O se taunuuga, ua mamae le laau. E mafai foʻi ona maliu le Spathiphyllum i le tele o faʻataʻoto.
  • E tatau ona faia le suavai ma vai inu mo le 24 itula. O le meaʻai e le tatau ona faʻamago, o le mea lea e tatau ona matua tele le suavai, aemaise i le taumafanafana poʻo le tautotogo. E le gata i lea, o le eleele e tatau ona faʻamalo ina ia leai se vai o vai. Faʻatasi ai ma le leai o se susu, e ono mamae le laʻau ma mulimuli ane faasolosolo malie lava, ma le tele - o le laʻau e ufitia i le pouliuli.

Le mafuaʻaga o le samasamaina o lālā, pe faʻapefea ona faʻaumatia

Aisea e mago ai fautuaga a laʻau o totonu ole fale?

Afai e lanu samasama lau laʻau samasama, o le a le mafuaaga, ma faʻapefea ona toe ola mai se laau?

Lanu samasama o se laau

Aisea e le manino ai laasaga o se spathiphyllum lata mai le lanu samasama e oo lava i le au fai togalaau. E vave ona tupu le samasama ma faʻaalia le i ai o le tele o faafitauli. I le tele o tulaga, e tutusa uma lava faailoga, o lea la e maualuga le tulaga e ono maua ai se siama le saʻo. Ae peitai, e le mafai ona e faatuai i togafitiga - o le a mate le laau.

Mafuaaga ma metotia o togafitiga:

  • O lālā e mafai ona lanu samasama ona o le leai o se faʻalogo i tua o le laau. Mo se faʻataʻitaʻiga, sa i ai se vaitau vave o le vaʻaiga, ma sa vaivai le spathiphyllum. Faatasi ai ma lenei filifiliga, o le vaega maualalo o laʻau e vave ona liua le paʻu, mamae ma mamae. O le fesoasoani muamua i le fugalaau vaivai o le a sili ona laei ma, pe afai e mafai, toe totoina i totonu o se potoa lautele ma eleele palapala.
  • Le malamalama faʻamafanafana. E foliga mai, o le laau ua leva ona susulu i le la. E ui lava i le mea moni o le spathiphyllum e fiafia i le malamalama, o le vevela o le la e ono mafua ai mumu i papatusi.

Faʻalogo lelei! E le afaina foi le la i le atinaʻeina o le laau. Ona pala lea o le laʻau, o le alualu i luma o le alualu i luma e faʻagesegese lava, seia oʻo ina mou ese taimi uma.

  • Ole maualuga ole aisa, aemaise i le taumalulu pe a uma le mafanafana. O le tele o filifiliga o le a fesoasoani ia te oe i lenei faafitauli: aveese le fugalaau mai le meaʻai, tuu se fagu vai e latalata i ai, faʻaaoga se mea e faamamaina ma faʻamalolo le laau i taimi uma.

Faʻaiʻuga o le faʻalanuina o laulaau i tafatafa, auala e faʻaaogaina ai

Aisea e le totogo ai le spathiphyllum i le fale

O le Spathiphyllum leaves e lanu uliuli i tafatafa mea e tatau ona fai, pe faʻapefea ona tausia ma pe o le a le togafitiga mo lenei faʻamaʻi?

Laua uliuli

O mafuaʻaga e mafua ai ona liua le 'auʻau po o papatusi o laʻau i le spathiphyllum:

  • Faʻafefe i luga o laei pito i luga. E tāua le tausisia o le metotia ua faʻataʻitaʻiina mo le faʻavasegaina o minerale.

Faamatalaga faaopoopo. A maeʻa le faʻatau, o le faʻamafanafanaina o le fugalaau e le aoga mo le 1.5 masina ona o le mea moni e faʻapea, aʻo leʻi faʻatau atu le eleele ua totoina, o loʻo tumau pea minerale i lenei vaitau.

  • Na amata ona magoto le aʻa. E fiafia tele le laau i mea manogi, i na tulaga e le pa'ū ifo le vevela ile 15-18 tikeri.
  • Le lava le malulu o le ea. I le taimi muamua, o laulaau e lanu samasama ma malogo, pe a mavae se vaitau umi o le lamala, ona liu uliuli. E fautuaina le vai ma faʻamalolo le laau i le tausaga atoa.
  • Faʻaipoʻa malosi. E tatau ona aveʻese lau laʻau, e faʻasolosolo ona faʻanatinati le laau i se mea pogisa.
  • Le mea sese. O se mea e manaʻomia muamua mo le fugalaau lelei o le fugalaau o le eleele vaʻaia. Afai e tele naua, ona pala lea o le susu, ona aliali mai lea o le pala i aʻa, mulimuli ane ua liu lauulu lau.
  • Tele le susu i le eleele. O le fofo aupito sili ona lelei o le faʻatali seia oʻo ina mamae le pito i luga o le meaʻai. I le tau mafanafana, e fausiaina vai i aso uma e 3-4, i le taumalulu, ma malolo, e oʻo lava i le tele o taimi.

Mafuaʻaga mo le faʻagogoina o le pito i luga o le laupepa, faʻafefea ona faʻaitiitia

Spathiphyllum domino fugalaau - tausi fale

Ole suʻega i tagata atamamai e masani lava ona fai: "O le fale Spathiphyllum tausi pe aisea e malolo ai le lau o le lau?". O mafuaʻaga e mafai ona aofia ai mea nei:

  • Le lava le susu. Muamua, o le laʻau e amata vave ona susulu ma lanu samasama, a maeʻa ona vave faʻapala. O le ea malulu e matua leaga tele mo fugalaau, aua e sau mai le tau o le gataifale. Ina ia taui mo le leai o le susu, o lau o le a soloiesea mai le efuefu ma e lueina mai le fana fana. E mafai foi ona e faʻapipiʻi le ipu i luga o se palatusi, lea e ufiufi i se alavai faʻafefiloi (oneone, laumei, faʻalautele lau) ma tumu i le vai.
  • Tele le susu. E le lava, ae ona o lenei mafuaʻaga, ua faʻagogo foʻi le pito o le laupepa. O le talimalo, ma talitonu o le fugalaau e manaomia le tele o le suāsusu, e mafai ona faʻaosoina ai o ia i le tele o le susu. O se taunuuga, o aʻa e le taulimaina ma amata ona pala, ma ua malogo lau. E sili atu le tuʻuina o se vaega o le gaogau faʻagau i le vai i totonu o se fagu pe ave se fagu fagu. O le fugalaau e tuʻuina i totonu o se atigipusa telē, e tuʻuina le susu i le avanoa i le va o pusa e lua.
  • Fafagaina le lelei. E foliga mai, o le laau e leai ni minerale. E taua le faʻaofiina o le eletise, pati ma le maika i le palapala.
  • Nofoaga leaga mo fugalaau. Siaki pe a tu le fuga i le vevela o le la pe, i se isi itu, o loʻo i lalo ifo.

Ua maeʻa pito o le lau

Le mafuaʻaga o le laʻau lau, auala e faʻaleleia ai

O le mea e tupu ai laʻau o le spathiphyllum, o le lau o loʻo totoe e feliuliuaʻi i totonu o masini. O le faailo o le laau ua ia manaomia vave le tausiga ma se fesuiaiga o le fausiaina, meaai paleni, moli.

Pepa laititi

O mafuaʻaga mo lenei faagasologa o:

  • Laititi o le ea vevela. E ese mai i le mea moni ua amata ona pogisa le lanu, ua lanu lanumeamata, e foliga mai o loo taumafai e "mafanafana" e ala i le afifiina o ia i se ituaiga o anufe. Masalo o le ipu o loʻo i luga o le windowsill, pe o iai faʻataʻitaʻiga poʻo le tuusaʻo ile faʻafefe o loʻo i ai.
  • Le lava le susulu o le la. E masani ona tupu lenei mea i taimi o malulu malulu poʻo taimi o timuga. E mafai ona e faʻasaoina le fale e ala i le faʻapipiʻiina o se molī faapitoa ma le radiation radiation.
  • Faʻaleagaina le fugalaau o aphids. I le avea ai o se mea faanatinati, o le togalaau atoa e faʻaaogaina i sauniuniga faʻaonaponei "Actellic", lea e aoga pe a uma ona faʻaalia muamua le pest.

Faamatalaga faaopoopo. E tatau ona manatua i totonu o le vaʻaia o le spathiphyllum o loʻo i ai se vavave e vavalo le lau. Ae peitai, o lenei faagasologa e fesuisuiaʻi. E masani lava ona vave faʻasalalau ia pepa.

Mafuaʻaga o laʻau pale, auala e faʻaleleia ai

O le isi itu o le le tausia lelei o le spathiphyllum o lau paʻu. E amata ona paʻu i le amataga o le faʻamaʻi, ona sui lea o pallorina i le samasama, lanu uliuli, pala, mago ma maeʻa le oti o le laau.

Pale leaves

Muamua lava, e tatau ona faʻamaonia lelei le mafuaʻaga o se mea taua, talu ai o faailoga uma e tutusa ma le tasi. Afai e faia mea uma i se taimi tatau ma le lelei, ona vave toe foi lea o le laau i le masani.

O le fugalaau ua le lava, ua leiloloa lanu lanu meamata - o le faailoga muamua lea o le maʻi. A maeʻa le lau o le a le toe iai (elasticity), o le muaʻi amataga o le samasama e aliali mai.

O mafuaaga e mafai ona:

  • E le saʻo le faia o le tau (tusa lava po o le a le tele o susu, pe, i se isi itu, laitiiti), poʻo le ea malulu,

Faʻalogo lelei! E manaʻomia e le fugalaau le faʻaleleia masani, ae le o faʻataʻitaʻiga. I le taumalulu, o totonu o le fale e masani ona pala, lea e matua afaina ai le spathiphyllum. E taua le aveeseina o le laau mai mea masini afi i totonu o se potu faʻaalia.

  • Fungal maʻi
  • O iniseti pest na taia le ipu,
  • Le lava o meaʻai ma minerale,

Taua! O le taimi vavalalata e faʻaumatia ai le laau. A maeʻa, ona maua ai lea o se manaʻoga faanatinati mo le laei pito i luga. E tatau ona e filifilia ni fua faapaleniina e aofia ai le nitrogen, potassium ma le phosphates. O nei mea elemene uma o le a fesoasoani e satuina le fugalaau, faʻaleleia le fugalaau ma lona faʻaopoopoga, faʻapea foi ma le faatumauina o lau laau e sili ona e fiafia i ai i tulaga lelei.

  • Le manaʻoga mo le gaosiga ona o le tuputupu ae o aʻa po o le eleele pala.

O le maualuga o le susu o se tasi lea o mafuaʻaga taatele o suʻesuʻega o laʻau. E le faigata tele ona malamalama i ai: ia na ona e lagona le eleele lava ia. E tatau ona matala, susulu, faʻafefete le susu.

Faamatalaga Faaopopo. Pe a faʻatulagaina, e taua le faia o alavai faʻavai i le palapala. Afai e leai, ona totoina lea o le laau i totonu o se ulo. E leai se mea e ese ai o le susu o le a pala ma o le a pala le aʻa. O le eleele e vave faʻaitiitia. E tatau foi ona e faʻafefe vave uma vai i totonu o le apa - e le tatau ona tu le vai.

Maʻi

O le Spathiphyllum e masani ona aʻafia i se malie, o la latou fusila lautele e lautele lava (o faʻamaʻi sili ona taatele o lapisi ma puluʻu uliuli). O le taua faasaga ia i latou e masani lava ona faia i le fesoasoani a fomaʻi. E le gata i lea, e tatau ona e vave galue, ma aua le faʻatali seia maeʻa le fugalaau.

O le taimi lava na amata ai ona mou le laulaau, o lanu lanu enaena, samasama po o le uliuli, na amataina togafitiga. O nofoaga afaina ua vavaeina, o vaega ua togafitia i le gaʻo ua gaoioi ma le potassium. O laʻau uma e togafitia i se fomaʻi faʻataʻitaʻi ma se vailaʻau (e mafai ona faʻatauina i soʻo se fale fugalaau). E le gata i lea, o le palapala e tatau ona suia, talu ai ona o le gaʻo e afaina ai. A o faagasolo togafitiga, o le Epin poʻo Zircon sauniuniga e faʻapipiʻi i le vai mo le faʻaleleia o le vai, latou te fesoasoani e faʻagaoioia le malosi o totoe.

Pests

O le taofiofi o le pest e faia i se faiga faigofie: o se soa soalaʻau faigofie e lava. O se vaifofo mafanafana e faia mai le fasimoli, pe a maeʻa ona fesuisuiaʻi le fugalaau. Aua nei galo e uiga i le palapala ma e oo lava i le windowsill, ipu ma le pani. O le vaifofo e totoe i luga o le laau mo le tusa o le lua itula, pe a uma ona fufuluina ese tele i totonu o le fagu. Afai ei ai le tele o meaola faalafua, o le a le mafai e fesoasoani faʻapitoa ona fesoasoani. Ona e tau ai lea ma le fesoasoani a iniseti. Latou te galue vave ma lelei. Toe faia togafitiga e le muamua nai lo le 5-7 aso. O lenei mea o le a faʻafefe ai le taimi, malosi, ola vave le ola i le itu saʻo.

O Spathiphyllum e le gata o se fugalaau manaia ma matagofie, ae o se fesoasoani aoga foi. Ua iloa e faʻaumatia ai le toxins, benzene ma le formaldehyde. O le mea moni lenei o se tasi o mea sili ona susulu ma sili ona matagofie. O le mea lea, e leai se masalosalo e tatau ona ave se tagata lelei i lona fale poo le ofisa.