Kishmish e susulu

"Kishmish": o ituaiga sili ona lelei

O le vine vine ua lauiloa mo se taimi uumi, atonu o le taunuuga o se fesuiaiga masani, ua faatulagaina faatasi ma le fesoasoani a le chubukov (vegetative reproduction).

Mulimuli ane, na filifilia lenei vine, lea na mafua ai le fatuina o le tele o ituaiga ma fatu laʻau.

O tagata taumafa o ituaiga lauiloa ia o vine e le itiiti ifo i le 20% le suka.

E le gata i lea, e taua le matauina, o le isi vaega o vine o ituaiga e leai ni fatu, o nei meaola uma o ni tagata e sili ona lelei le eletise. O le mea lea, afai e te manaʻo e maua se tamaoaiga, fua tele vine - sushi sushi. O le a le toilalo.

Vasega "Kishmish Radiant"

E mautinoa, o se maualuga maualuga ma maualuga-fuaina o ituaiga. Busu lona malosi ma sredneroslye. O laulaau e laʻititi i le tele, fatu-foliga, petiole umi, lanu lanu o le lanumeamata lanumeamata.

O vine e lapoa pe tele, o le sugar sugar e mai i le 17 i le 21%, ma le acidity mai le 6 i le 7g / l. O lo latou lapoa e mai le 22x17mm i le 25x22mm, o le mamafa mai le 2.5 i le 4 g. E mafai ona oʻo i le 40 cm le umi.

O lenei vailaʻau e iai mea manaʻomia mo le tausiga, teteʻe i faʻamaʻi (gutu pala, oidium) i le maualuga o le tolu i le fa. Fuʻu vine talia toleniga ma teuina.

Tuuina atu - vine fuifui tetele tele, lapoa, o le mamafa o le tasi paipu e mafai ona oʻo atu i le kilokalama, o le foliga e foliga tutusa. O vine ua lautele, lapopoa, o lanu lanu piniki, o le manogi o le musika, o le aano o le tino. Tofo fiafia ma sina tofo nutimomoia.

O le taimi e matua - 125-130 aso, vave-medium

Mama - vave matua, faʻatupulaia fua o le gaosiga, mafai ona faʻaaogaina.

Faʻafitauli, e le talafeagai, e tutusa ma le mamalu - tele tele le seleselega. O fuālaʻau mamafa e paʻu ai luga o vao, o se taunuuga e masani ona paʻu ai lala.

O lenei togi ae le o le faʻasaina le faʻasao.

O lenei ituaiga e fiafia i le avanoa, e totoina e vine vine i se mamao e 2-2.5 m i le laina, ma le 3m i le ala. O le totoina o le pollinator e faia i vaitaimi i le va o ituaiga o "tamaitai" ma le taimi tutusa o le fugalaau.

O le togavao ua fausia i le faavae o le 7-8 pea i le mita, o nisi taimi e oo atu i le 8-10 togi. I le va o lima taua e tatau ona tumau se avanoa e tusa ma le mita. Le tele teuteu teuteuina i le 8-12 mata. I fafo atu o le 20-25 togi o 4-6 mita mita. mita Mo vao laiti, o le aofaiga atoa o le avega, o le mea moni, e itiiti ifo - 8-12 peʻa.

O le ituaiga e sili ona fiafia i le fausia ma se mea taua tele o fafie. Fautuaina ia aua le tuua le sili atu i le 30-35 mata o le aofaiga atoa. Mo le teuteuina, e tatau ona e vaʻavaʻai; lima fou - pupuu poto, mo 2-3 pipi; lima tuai - pu uumi, 10-14 pu.

I fafo matou te maua ai le taunuuga o le 2-4 vine mita le umi pe sili atu foi. O le pito i lalo o le vine e aofia ai i le fausiaina o le lima, ma le totoe 5-10 mata - mo le fualaau aina. E taua le teuteuina mo le lelei o le pulupulu i le 1-2 vaʻaiga tetele e sola ese ai.

O le tele o le popolega i luga o vine e lamatia ai le matelaina o le paluka, oloina o vine, faaitiitia o lona suka, malie, ma le suavai. E le gata i lea, o le mamafa e faʻalautele le taimi o le fua o vine.

E mafai ona e toto vine i le tautotogo ma le autumn. I le tautotogo, e tusa (faalagolago i le microclimate i luga o le eleele) mai le vaiaso lona tolu o Aperila i le vaiaso lona tolu o Me, ua totoina fuaina o laau taʻitasi, ma mulimuli ane, seia oʻo i le faaiuga o Iuni, e totoina ai laau toto.

O le totoina o le autumn e amata ia Oketopa ma faalauteleina seia oo i le malulu. E ese mai le tautotogo, tau lava i se puipuiga sili atu ma le faʻaeteete o le fua, aua o loʻo i ai le taumalulu i luma. O le mea lea, o le fatuga muamua e ufiufi i se pusa tiogo paʻu, ma 3 pu. E faʻamamaina le eleele ile tolu pe fa pakete vai.

Aʻo leʻi oʻo mai le kiona, e ufiufi laau toto i le selu, peʻa, pine o le pine, ufiufi i se lua. Masalo o le faʻaaogaina o eleele masani. I lenei tulaga, ua faatumulia le pu ma o se mauga laitiiti e oʻo i le 30 cm ua lafo i luga.

Afai e te tausia lenei ituaiga, e tatau ona e manatua e uiga i le lamatiaga o le mamafa o le vao. O le mea lea, e taua tele tuʻuina atu lala ma lagolago faaopoopoma faatulaga le fuainumera o tipu.

E tatau ona faʻainu lelei le vine i taimi uma. O le aofaʻi o le vai manaʻomia e faalagolago i le ituaiga o palapala. O le mea lea, mo chernozem o 5-6 pakete, mo oneone oneone - e oʻo atu i le 9 pakete.

2 vaiaso aʻo lei seleseleina, matou te taofi le faʻamalosi malosi. O le eleele e faataamilo i laufanua ma le va o laina e tatau ona faʻafefeteina i sina mea itiiti, lea o le a mafai ai ona faʻaititia le maualuga o le suavai. E lelei lelei tali a Kishmish i le faʻavaivai.

Ina ia faʻalauteleina le laumei lanumeamata i le amataga o le tautotogo e maua ai le faʻamaʻiina o meaʻai mo le suka. I se taimi mulimuli ane, e tusa ai ma faatonuga na faʻaaogaina i le plantfol. E tusa ai ma le vaitau, faʻaaoga e faia i le potassium monophosphate, sulphate, magnesium sulphate. Amata ona fafagaina aʻo lei fuga, i le vaega e tolu o laʻau. O le a aoga i le taimi e tasi togafitiga faʻamaʻi.

Aua neʻi faʻafefeina vine - atonu e mafua ai le tuai ona foliga mai o le lanu, ma le lava le faʻavaeina o le ovary.

O ni nai upu e tatau ona fai e uiga i le puipuia o vine mai le malulu: e tatau ona ufiufi paranesi, o mea e tele e tatau ona faʻamaʻuina i vao vao, o mea tuai e tatau ona puipuia i "fale". O le faʻaaogaina o le faʻamalosi mo le faʻamalosi e le faʻamaoniaina, aua e vave faʻavave, ma, e le gata i lea, faʻamalolo le eleele.

O le aloese mai faʻafitauli faʻapitoa e faʻaaogaina i se tasi e tatau ona faʻaauau pea aveese vine vaivai, e afaina ai le faateleina o fua o le gaosiga.

"Kismish №342 (Hungarian)"

Hungarian eseese lea na maua ai le lauiloa i totonu oi tatou. O vao o lenei ituaiga e malosi tele, o fua o laʻau e lautele ma lapopoa tele. Sugar 19-21%, maualuga i le lautele o le 6-8 g / l.

O lo latou lapoa o le 15x17mm, pe sili atu. Pauna mai le 2 i le 3.5 g Lanu-lanu-auro, foliga - ovoid. Fuatini - ala poʻo le lautele, mai le 300 i le 500g.

E ui lava i le mea moni o le eseesega e vave lava, ae o lona tofo e le fetaui. O le aano e suamalie, aano, faatasi ai ma se mea suamalie muscat. I le matua, e mafai ona tautau i luga o le vao mo se taimi umi (seia oʻo i le 2 masina).

Tuʻu - maualuga

O le taimi o le matua e 110-115 aso, vave.

Mama - faʻateleina le teteʻe atu i faʻamaʻi faʻamaʻi, o le malosi o le mafanafana (e oo atu i -24-26 ° C), ona o lona vave taumafa, e mafai ona ola aʻe i totonu o nuʻu e le o ni aganuu faʻapena mo le totoina o vine, ona o lona tino paʻu, faigofie ona gauai e tamaiti, e mafai ona feaveaia.

Faʻafitauli - e faigofie lava ona leiloloa ona mea totino pe a oʻo i luga o le vao, e ono aofia ai, e pei o ni mea taua, fatu, se fuifui vine.

Totoina togalaau vine ua faia, e leai ni manaoga faapitoa.

Taʻaloga o le tau, faʻapea foi, e aunoa ma se eseesega tele.

E le faʻapitoa, e le faʻamalosia ni manaʻoga faaopoopo mo tausiga. E pei ona manaomia e le tele o vine fale mo le taumalulu//agronomu.com/cpost/rastenievodstvo/vinogradorstvo/posadka-i-uhod/ukryvaem-vinograd-na-zimu-pravilno.

E malie foi le faitau e uiga i vine sili ona lelei o vine uliuli.

Vai vine "Rusbol Sili"

I le tele o faasalalauga e mafai e se tasi ona maua se igoa o lenei ituaiga e pei o le 13-3-6-2 Elf. Pepa na gaosia e tagata Farani. Faʻasagaga faigata, ituaiga muamua І-15-3-1 (Villars Blanc x Delight) ma Rusbol.

E tele le vao, o le fugalaau e lua, o fuifui tetele, o nisi taimi e sili atu i le 1.5 kilokalama., E i ai se foliga faʻaoga, o le maualuga o le mea e masani ai. O le tele o vine 2-2.5 g, lapoa 20x16mm, oval, paepae, maua se tan i le la. O le mafiafia o le paʻu o le meaʻai, o le aano o le tino, o le tofo e tutusa. Suga mai le 20 i le 22%, o le maualuga o le 5-6 g / l. Fua i le tausaga lua.

Tuʻu - maualuga

O le taimi o le matua e 105-115 aso, i le vave lava.

Mama - faʻateleina le teteʻe i le lauulu enaena ma le paʻu, o le malosi o le mafanafana (e oʻo i le -25 ° C), ona o le vave o le taumafa, ua tupu i nofoaga e leʻi iloa muamua e uiga i vine ma e mafai ona faʻateteleina le felauaiga.

Faʻafitauli - o le tele o faʻatoʻaga e afaina ai pupuvao, e manaʻomia ai le faʻasalalau, atonu e aofia ai mea taua.

O manaoga faʻapitoa mo le tulaʻiina e le faʻatagaina.

Totoga masani o togalaau.

O lenei vailaʻau eseese e tali atu ma le loto faafetai i le faʻaogaina o fugalaʻau-potassium. O le faʻaeteete, faʻaeteete ma le faaeteete e fesoasoani i le faʻavaeina o vine i luga o vao e sili atu i le 1.5 kilokalama.

E uiga i le ituaiga "Reliance pink Sidlis"

O lenei vine o se malo mai le Malo. O le vao malosi, o fuifui vine, o le mamafa mai le 100 i le 300 g. Laiti laiti, 1.4 - 2 g, lanu - piniki, manaia lelei, e iai sina manogi o lebrusque. O vine o ni mea suamalie, vaivai, tumu, pe afai e maua, e laiti tele. Suga e oo i le 24%, eletise mai le 6 i le 7 g / l.

Gaosiga - maualuga.

O le taimi o le matua e 105-115 aso, i le vave lava.

Mama - faʻaauau le tetee atu i le milipolo, faʻamalieina lelei o le malulu (e oʻo atu ile -27 ° C), faʻapipiʻi pea i luga o le vao mo se taimi umi, tusa lava pe a sasaina e tumau lona foliga vaaia, o le manogi suamalie pei o le sipuni, lea e faʻatusatusa i strawberries, strawberries, pineapple, duchesse, barberry, faʻatautaia lelei.

Faʻafitauli - i le maualuga o le timuga i le vaitau o le gasolosolo, o vine e mama, tamai vine.

E pei lava o soʻo se togalaau malamalama, e tatau ona totō i se nofoaga lelei. E leai ni manaʻoga faʻapitoa, e tupu lelei i luga o soʻo se eleele, sei vagana ai le faʻamaualalo maualuga, ma le saline.

Taʻaloga masani faʻalelei.

E le manaomia se malutaga mo le taumalulu, le lelei.

Kishmish Jupiter - vavega a Amerika

O lenei vine o le taunuuga foi lea o filifiliga Amerika. O taʻavale o le tele o le tele, o le tele o fuifui vine mai le 200 i le 500 g, o le foliga o la latou vailaʻau eletise, o le friability, atonu o se vaega itiiti o mea taua.

O vine e tetele, e tele lava, o lo latou mamafa e mai i le 4 i le 7g, o le foliga e manaia, o le lanu e mama piniki, atonu o le mumu; O fua e matua fua tele e oʻo atu i se lanu moana uliuli. O le aano e suamalie, meaʻai.

Mea manaia, moli mama musika. Paʻu malati e mafai ona faʻamalosi e puipuia ai le osooso. Suga 21%, malosi 5 g g / l. Fualaau "Kismish Jupiter" i le lona 2 po o le 3 tausaga, e matua faʻasaʻo lava i faʻamaʻi faʻamaʻi

O le eletise e maualuga ma tumau

O le vaitaimi matua e 105-120 aso, vave lava.

Mama - sili atu le malulu (e oʻo atu i -27 ° C), e le faʻamaʻi afifi. O vine e puipuia mai le osooso.

Faʻafitauli - tamai fuifui.

Le auala masani faʻalelei.

Taʻaloga masani faʻalelei.

E le manaʻomia se fale mo le taumalulufaʻapitoa. Ae, afai e te le nofo i Saute, e le afaina le ufiufi o vine mo le taumalulu mo se seleselega mautinoa. E lava pe afai, pe a uma ona teuteuina, e te aveese vine mai le tapestry, faapipii i le eleele, ma ufiufi i le gaosiga (e tasi le papala ua lava).