Laʻau

Cactus Gymnocalicium - tausiga ile

O Cactus hymnocalicium e sili ona taatele i le faʻatoʻaga. E tele taimi e taua ai lenei cactus o le "Iapani", e ui lava o le laau e masani i Amerika i Saute. O ituaiga o meaola e maua ai se lanu tulaga ese, lea na maua mai i le maeʻa ai o le chlorophyll. O se foliga manaia lea na avea ai lenei laau ma lauiloa i le au faipese. E faigofie le siakiina o le hymnocalycium pe afai e te faia ni tulaga talafeagai mo le tuputupu ae.

O le a le mea e foliga i ai le cactus hymnocalycium?

O le laau e mafua mai i le aiga o Cactus. I le Latina, o le igoa Gymnocalicium o lona uiga o le "ipu e leai se ipu". Fugalaau e le ufiufi i lauulu, ae ufiufi i paʻu lamolemole. O le maualuga o le ogalaau e mafai ona ese mai le 1.5 i le 7 cm. O le maualuga e mafai ona i ai le 2.5-15 cm. O le foliga o le vaega o loʻo pito i luga o le taamilosaga poʻo le pala. Fugalaau e mafai ona ese le paolo.

Faʻaaliga

E sili atu i le 150 ituaiga o hymnocalicium o loʻo i ai le faʻamatalaga faʻamaonia tutusa. O se laufanua lauiloa lenei ma aʻa malolosi e alu loloto i le eleele. O le vaega pito i luga o loʻo i ai se lanu uliuli lanu meamata, ma o le paʻu lava e lamolemole i le paʻi.

Faamatalaga faaopoopo! Eseesega e mafai ona lanu samasama, mumu po o moli.

O ituaiga taatele o le hymnocalycium:

  • Reduktum;
  • Frederick po o Iapani;
  • Baldianum po o Balda;
  • Mikhanovich;
  • Horst.

O foliga mai o se tasi o ituaiga

E i ai foi se isi vaega o ituaiga, lea e fausia mai nisi laau e foliga tutusa i foliga ma le tele.

Mea masani masani

E faʻapefea ona toto se cactus: faataitaiga i le fale

I meaola, o lenei ituaiga o cactus ua salalau. O le mea lea, e tele ituaiga o vailaʻau e filifilia mo le totoina o meaʻai, o loʻo i ai le sili ona lauiloa:

  • Gymnocalycium Reductum (faʻavauvau) o le sui tele lea o le ituaiga. Faatasi ai ma le tuputupu ae, o le foliga ma lanu o le au e sui. O se laau mai le polo e tupu ae i se oval, lea e vaevaeina e ala i le vevela. E mafai ona tupu le afa i le afa mita. O loʻo iai faʻasalalau toto. I le pito i luga o vaega taʻitasi o se fusi faʻasolosolo umi.
  • Friedrich Gymnocalycium (Albiflorum). E maua le faʻamaoni ona o taumafaiga a le au faipisinisi Iapani ma o lona uiga o lona igoa lona lua: Gimnokalitsium Iapani. Ina ua uma ona aveese le chlorophyll, na amata ona sui le lanu - lanu viole, paʻu, mumu, lanu samasama. O foliga vaaia e tosina mai ai lona uiga. Ae e le mafai e le laau toto ona ola na o ia, e tatau ona faapipii i se isi cactus.
  • Gymnocalycium baldianum - i Rusia, e masani ona taʻua o Balda Gymnocalycium. E i ai le foliga o se polo lanu ua lanu lanumoana. O le maualuga o le ogalaau e oʻo atu i le 10 cm ma le lautele o le 9 cm. O le Baldianum Gymnocalycium ua ufiufiina i fualaʻau, lea, ao latou tuputupu ae, liliu atu i "tubercles". I le pito i luga o vaega taitasi o nila. E faʻatatau i le prefix, o le lanu o le tumutumu ua fuafuaina - Kla, Yellow.
  • O le Horst Gymnocalycium e oʻo atu i le maualuga o le 20 cm. O le ufiufi ei ai le foliga o se polo lamolemole o lanu uliuli lanumoana. I le taimi e fuga ai, e mafai ona e vaʻavaʻai i se polo o le lanu piniki, lilac poʻo le kulimi.
  • Gymnocalycium mihanovichii e 5 cm le maualuga ma le feteʻenaʻi foliga. I luga o tulimanu o galu ia e suia foliga o le vaega eletise. I le pito i luga o tumutumu o loʻo i ai ni moli susulu e naʻo le susulu. O le fugalaau e lanumumu-lanumeamata, o nisi taimi e papaʻe-lanumeamata.

O foliga vaaia o Friedrich

  • Aqua Dulce o se vaega sili ona laitiiti o le hymnocalycium, lea o loʻo faʻaalia e se fatu malosi. I luga aʻe o vaega eletise o loʻo i ai siaki solo.
  • Gymnocalycium denudatum o se ituaiga meaola laiti. O le maualuga o le maualuga e le sili atu i le 30 mm le maualuga, ma o le diameter e 80 mm. O le foliga o le vaega eletise o se polo lea e laʻititi faʻalelei i luga. I le taimi o le fuga, fai mai ni nai paʻepaʻe paʻepaʻe.
  • O Damsy e mafua mai i le au failaʻau ona o lona laʻitiiti (maualuga 20 mm, le lautele - 50 mm). O loʻo i ai se laʻau faʻafiafia lanu meamata lanu meamata ma ni faʻasalaga faʻasalalauina.
  • Gymnocalycium ragonesii o se tamai cactus ma se lanu enaena-lanumeamata. I luga o le vaega o le vanimonimo o Ragoneso e le o manino lelei le moa, o loʻo susulu lelei i vao tuitui.
  • Gymnocalycium quehlianum (Kvela) - e le sili atu i le 10 cm le maualuga. O le lanu o le eletise o le eleʻele-lanumeamata. A oʻo ina tupu, o le lanu e vali mūmū ma se faʻamatalaga manino o le lanu tutusa.
  • Gymnocalycium spegazzinii o loʻo i ai se vaega faʻamalo, e valiina i lanu lanu meamata. O le ogalaau e vaevaeina i ni ivi ma ni isoles. Latou te felafolafoaʻi solo ile 5-7 mm le umi.

Faʻalogo lelei! O le igoa "montain" o loʻo faʻamatalaina ai le cactus e pei o se togalaau malulu. O le maualuga maualuga o le vevela e mafai ona +5 ° C.

Foliga vaaia o Ruduktum

Cactus Gimnocalicium Mix o se faʻalapotopotoga o ni nai vailaʻau laiti. Ole maualuga o le ogalaau e le sili atu i le 50 mm. "Faʻafefiloi" e masani lava ona totōina i totonu o le pusa e tasi, faʻavaeina se faʻalapotopotoga o lanu eseese ma lanu eseese.

Vaega o tausiga ile

Cactus astrophytum: filifiliga mo ituaiga eseese ma faataitaiga o tausiga ile

Afai tatou te talanoa e uiga i lenei ituaiga o cacti, e aofia ai le filifiliga hymnocalicium, e le faigata tele le tausia o fale. Tekinolosi tau faʻatoʻaga e aofia ai le puleaina o faʻamaoniga autu - fafaga, vevela, faʻamafanafana ma moli. Afai e te tausia lelei se vaega o laau totino, ona fai lea i le taimi atofaina e mafai ai ona e vaʻaia le vaʻaina, ma o le a atili ai ona tele le ogalaau.

Lulu

O le fugalaau e le faʻafefe i tulaga o le vevela, ae o lona lauʻeleʻele o Amerika i Saute, o lona uiga e tatau ona mafanafana. I taimi eseese o le tausaga, ua totoina le suavai i fua eseese:

  • I le taumafanafana, soʻo se vevela e talafeagai.
  • I le taumalulu - + 8-12 tikeri Celsius, o nisi e manaʻomia se vevela o + 15-18 ° C.
  • Mikhanovich cactus i le taumalulu e mafai ona tupu i le +5 ° C.

Afai e maualalo le vevela o le ea, o le a mate le laau.

Malamalama

E manaomia e le laau se malamalama lelei. Taofi le susulu o le la e le tatau ona paʻu i luga o le meaʻai, pe a mu i le isi itu o le lanu enaena o le a faʻaalia i luga o le paʻu. E tatau ona lelei le potu.

Cactus i fafo

Taua! O fugalaau ma laau e tatau ona tuu i luga o faamalama faamalama i le itu i saute e faaleleia atili ai le malamalama i soo se taimi o le tausaga.

Afai o le susulu malamalama o le la e ulufale atu i le faamalama, ona e manaʻomia lea ona faʻasalalauina latou pe aveese le fugalaau mo ni nai itula i se nofoaga e sili atu ona talafeagai.

Faʻasa

E faia pe a ma le 2-3 taimi ile masina. E tatau ona mataʻituina le matutu o le palapala. Faʻaaogāina i le faʻaleleia o le vai e mafai ona faʻamamaina vai i le vevela o le potu.

Faʻasa

I le taimi o le fuga, e mafai ona faateleina le tele o le faasūsūina.

Faʻalogo! Faatasi i le masina, e mafai ona faaopoopo se mataua o le sua o le tipolo i le vai o le vai.

Lafoaia

Aua e te pamu le cactus i lalo o soo se tulaga. O le vai e ulufale atu i le vaalele e ono mafua ai le pala. Tuusaunoaga o "taʻele" e aofia ai togafitiga.

Totogi

E le manaʻomia le pulea o le timuga i le taumafanafana, ae e le tatau ona 100%.

I le taumalulu, e le sili atu i le 70% le fuainumera. A leai, o le a amata ona pala le laau. Ina ia faatumauina le masani lelei o le susu ile potu, e mafai ona e faʻaaogaina masini faapitoa.

Soo

O le eleele mo le cactus o se faʻafefiloi o humus, eleele salu, peʻa, oneone. O vaega uma lava e ave i le tutusa tutusa.

Faʻasoʻo saʻo

Faʻalogo! Ina ia faʻaleleia le lelei o le meaʻai, e mafai ona e faʻaopopoina sina siʻosiʻomaga.

Laʻei pito sili

O luga o laei e faia faʻa-tasi i le masina i le vaitau o le tuputupu ae. I le taumalulu ma le autumn, e faʻasaina le faʻaaogaina o soʻo se tonisi. O fualaʻau minerale, lea e leai ni mea faʻalauteleina, e faʻaaogaina e fai ma ofu pito i luga. Faʻaopoopoga e tatau ona aofia ai sina siva laitiiti.

Vaega o tausiga o le taumalulu, taimi malolo

Gymnocalycium: faʻafefiloi ma isi ituaiga o laau totō ma cactus tausiga i le fale

Gymnocalycium o se fugalaau, tausi i le taimi o le taumalulu e manaʻomia ai le faia o ni tulaga faʻapitoa. O le mea e tatau ona e gauai atu i:

  • E faʻaititia le faʻaleleia ile 1 taimi i le masina. O nisi o ituaiga meaola e le manaʻomia ona faʻafeinu uma.
  • I le tau malulu, e tatau ona e faʻaitiitia le faʻamamafana o le ea.
  • E tatau ona siitia i totonu o se potu ma le vevela e le maua lalo ifo i le +15 ° C.
  • Afai e le lava le malamalama o le laau, ona oʻo mai lea o faʻamaʻi, o nisi taimi e manaʻomia ai le faʻatulagaga o le moli uila.

E leai ni isi mea i le tausiga o le taumalulu. I le maeʻa ai o le vaitaimi o loʻo momoe, e tatau ona toe faʻafoʻi atu i le tulaga masani o le taofia.

O afea ma pe faapefea ona fuga

Gymnocalycium blooms i le matua o le 2-3 tausaga. O nisi o ituaiga meaola e mafai ona lafo muamua le pipi pe a mavae le 5 tausaga. E mafai ona totogo se laau i tausaga taʻitasi, ae o ni meaola e na o le 2-3 taimi i le olaga.

Loto lemu

O le fugalaau e amata i le amataga i le ogatotonu o Aperila ma o lenei faagasologa e faaauau pea seia oʻo i le pau.

E aliali mai le pua i totonu o le paʻu o le pusa mai le la. E fuga le fugalaau i le 10-14 aso talu ona maeʻa. O le umi o le ola o le polo e 10 aso.

Mo se faʻamatalaga! O le telē, o le tele ma le lanu o faʻalavelave faʻalagolago i le tele o cactus.

Afai e paʻu le fuga i le tautoulu, ona le toe fuga mai lea o pulupulu. O se faʻaleagaga e mafai ona tulaʻi mai ona o le malamalama tele.

Faʻafefea ona faʻalautele le cactus hymnocalycium

Cactus e mafai ona faʻasalalau i le fale i le faʻaaogaina o lālā lalata poʻo fatu. O filifiliga taʻitasi e iloagofie e le mataupu o le tausiga ma le faʻatinoga lava ia. O le filifiliga sili ona faigofie mo le toe gaosia o le faʻaaogaina o se auala faʻalautele poʻo le basal. Germinating fatu o se faagasologa faigata tele e manaʻomia ai nisi tulaga e tatau ona ausia.

Fatuina fatu

O le faʻapaʻuina e ala i le fatuina o fatu e manatu e sili ona faigata, ae o le cacti e tuputupu aʻe i lenei auala e teteʻe i soo se mea le lelei. E tatau ona saunia se atigipusa ma se loloto o le 2-5 cm, sasaa se mea o loʻo i ai oneone oneone ma peʻa i totonu o le fagu.

Faʻalogo! I le taimi muamua, o le meaʻai e tao i totonu o le ogaumu mo le 1-2 itula.

A faʻamalūlū le palapala, e manaʻomia ona tuʻu fatu i le mamao o le 2-3 cm mai le tasi ma fufulu sina mea e faʻafefiloi ai palapala. O le eleele i totonu o le pusa e tatau ona susu i taimi uma. Tausia le tulaga talafeagai o le susu i se fagu sulu. O le malulu o le ea e le tatau ona paʻu i lalo +20 ° C.

A maeʻa pe a ma le 10 aso, ona aliali mai ai lea. O le toe totoina o ia ituaiga laau e mafai ona tupu pe a uma le 1-2 tausaga.

Faʻasalalau itu

Ina ia faʻaleleia le hymnocalycium e faʻaaoga ai lālā lalata, e tatau ona e faia taga nei:

  1. Vavaeese le faagasologa mai se tagata matua.
  2. Faʻamau i luga o se pepa solo ma faʻagogo i se mea pogisa mo le 1 aso.
  3. Saunia se ipu oneone oneone.
  4. Faasolo le meaʻai i le palapala ina ia le pa'ū.

Faʻagasologa masani o cactus

<

I totonu o le 14 aso, o aʻafiaga e aʻafia. E sili atu ona lelei le faʻatinoga o le faʻatinoga i le tautotogo, pe a ulu le laau i le vaomatua.

Suiga

O nisi taimi o faagasologa o le basal. E toetoe lava a aʻafia uma aʻa ma se tina. O le valavala e faʻatino i le taimi o le totoina.

Totoina o laau

<

E tatau ona vavaeese ma le faaeteete aʻa ma faʻapipiina le pana i totonu o se ulo ma palapala. O le sui e faʻaaogaina tutusa ma se fale matua.

Pests ma faʻamaʻi

Ona o le le saʻo o mea o le fugalaau, o se apogaleveleve mite, rot poo le mealybug e mafai ona lavea ai. O mafuaʻaga o faʻamaʻi ma le taua faasaga ia i latou e eseese:

  • O moli vavaveleʻa e amata i na o laau laiti. O le malulu ma le "gaogao" e maua i luga o le paʻu. Faʻaalia e mafua mai i le maualalo o le faʻamamafana. Ina ia faʻaumatia le meaʻai, e tatau ona e togafitia le cactus ma se vaifofo o le vai ma le ava, ma i le faaiuga e taua tele le faʻamaʻalo le potu.
  • Mealybug faʻatalanoa i luga o le aʻa ma le poloka. Afai e leai se fugalaau, ma o le fugalaau e tupu malie, o le faafitauli o loʻo iai i le mealybug. Ina ia faʻaleagaina le meaʻai, e manaʻomia lou eliina o se laau ma fufuluina aʻa ma pusa i lalo o le vai vevela.
  • Rot e tupu mai ona o le tele naua o le faʻamaina. E tatau ona eli i luga se cactus, e aveese ai le pala o le aʻa. Taʻu le fasi pepa i le paʻu o le carbon carbonate. Ma faʻapala i se eleele fou, faʻamaʻi pipisi.

Spider mite

<

Afai e te usitai i fautuaga mo le tausiga, ona le tulai mai lea o faafitauli ma meaola faalafua. O isi vailaʻau faʻamaʻi atonu e na o le pau lea o le puna o latou foliga.

Fualaau toto

<

E mafai ona e teuteuina le fale ma laau e le masani ai mai le aiga o Cactus, e aofia ai le Gymnocalycium. O le cactus e le manaʻomia se gauai faʻapitoa ia te ia lava, ei ai ona foliga e le masani. O lanu susulu o ogalaau ma fugalaau, o loo i totonu o ituaiga o lenei mea, ua avea ai i latou ma "tupu" i totonu o faatoaga. E mafai ona faʻapipiʻi nisi ituaiga i tagata matutua.