Laʻau

Adenium: faʻamatalaga, ituaiga, tausi fale

Adenium o se laau e pei o laau o le aiga o Kutrov. Homeland - itulagi faʻapitoa o Aferika, Peninsula Arapi.


O lona igoa e faaliliuina e pei o se lauvao toafa.

Faamatalaga o le Adenium

O lenei laʻau laʻititi poʻo le vao laʻau o se pupuʻu e teuina ai meaʻai ma le susu i lona vaega pito i lalo (caudex). O le laʻau faʻalaʻau e afua mai i fugalaau e aofia ai fugalaau e pei o fugalaʻau ma le lautele o le 5-7 cm. E faalagolago i le ituaiga, e sinasina, sinasina, lanu mumu, lanu mumu, lua-tolu-lanu, faigofie ma faalua.

O laulaau e faʻaloloa poʻo lapotopoto, lanumeamata, papaʻe, samasama. Faʻatasi ai ma le eseʻesega o le laʻau: faʻalelei, matte, ma se moli malamalama.

Fugalaau, lea e matauina i le tautotogo, taumafanafana ma le autumn, e faalagolago i ituaiga. E naʻo le 2 tausaga o le ola o le ola, i nisi ituaiga o meaola i le 1-2 pe ono masina muamua atu.

O le vai toto o le mea oona.

Ituaiga o Aitalafu

E eseese eseesega i le tuputupu ae, lau, fugalaau ma taimi malolo.

VaʻaiFeʻauFugalaau, vaitau fugalaau
Arapi (Arabicum)Pupuu, faʻaaogaina o se bansai, mea teuteu.Lulu lanumoana.

Mati - amataga o Iuni.

Obesum (mafiafia)E le o se mea e faʻafefe ai le suavai, o le mea lea e taua tele ai le gaosiga i totonu. O laʻau e mama, tino.Lanu piniki mumu po o le mumu ma papae.

Mati - amataga o Iuni.

Tele-faʻafetauiFaʻailoga i le fuga tele. Faʻaitiitia le alualu i luma. E ono masina e leai ni lau, leai ni fugalaau.Pink, lanumumu, ma se totonugalemu malamalama.

I le 4 tausaga. I le tautoulu, pe a uma ona paʻu lau (2-4 masina).

SomaliTele tele. Tuputupu ae vave. O le vaitaimi o totoe o Novema ma Tesema. O laufanua e foliga mai pe a uma le pito i luga o le vaitau i le amataga o le taumafanafana.Mai le piniki ma le mumu mumu.

Fafaga lelei - i le tausaga atoa.

SocotranskyFaʻaauau le tuputupu ae. O le tuputupu aʻe o le tausaga o Aperila - Aukuso.Lanu mumu po o le mumu.

Laititi le tupu.

BoekhmaniumOona tele. Lanu lanu meamata, ma se laumama malamalama ile itu ma le ogatotonu, laulaʻau ma se fulu.Mai le lanu piniki i le lauulu uliuli.

Aperila - Aokuso (faʻaeteete lelei).

MiniUluaʻi ituaiga, ituaiga bansay. Faʻaitiitia le alualu i luma.Tele, mai le paʻepaʻe ma mumu mumu.

Mai 2-3 tausaga, i le tausaga atoa.

Toa o DorsetFaiva. E maua lona igoa faafetai i laupepa muamua, e talitutusa ma nifo o mamoe o le ituaiga e tasi. E mafai ona e mauaina se mea e ese mai ai i le ea, e vavae. Ae e le o taimi uma e mafai ai ona faatumauina le lau o lau. Lelei mo le pule.Pink po o le mumu, ma se moli malamalama.

Tausiga Adenium i totonu

Adenium o se fale e maualalo le malosi. Ae o nisi fautuaga e tatau ona mulimulitaia ina ia le faʻaumatia ai o ia.

Nofoaga, vevela

Adenium e fiafia i nofoaga susulu ma mafanafana. Tuu i luga o faamalama i saute. E taua le faʻamautinoa i le tautotogo ma le taumafanafana o le la e le itiiti ifo ma le 6 itula ma o le vevela e + 23 ... +28 ° C.

I le autumn, o le fugalaau e siitia atu i se nofoaga e sili atu le malulu (+ 12 ... +15 ° C). O loʻo i ai se malologa (sei vagana ai nisi ituaiga o meaola: Samali, mini) i le taumalulu-taumalulu. E talafeagai le puipuia o le laau mai pusa ma le vevela.

I totonu o le mafanafana mafanafana na tuʻuina atu i luga o le pusa.

Faʻaleleia, faʻafefe

Faʻasaʻa le faʻaleagaina. I le avea ai o se tulafono, i aso vevela, e tasi i le vaiaso e lava. I isi masina tautotogo ma masina vevela, naʻo le taimi e mu ai le palapala. Pe a fuga le fugalaau ona lau, e faʻamuta le fagu. Toe fai pe a aliali mai pine.

Sulu i le manogi lelei ina ia le tafe ifo le vai i lalo o le ogalaau ma lau. E le mafai foi e le susu ona paʻu i luga o fugalaau.

Fertilizers

I le vaitau o le tuputupu ae, e faaopoopo faʻamaʻi faapitoa mo le cacti i le vai mo le fausiaina o vai i le masina.

Suiga, palapala, ipu

O le aʻa o le aʻafiaga o le tino e vave ona atiina ae i le lautele, o lea latou te maualalo ai, ae lautele le gafatia, e sili atu nai lo le malulu. I totonu o potuga pogisa, o aʻa o laau toto e susulu i le la, e mafai ona faʻaumatia ai. E tatau ona i ai ni alavai, ma i le tele o aofaiga e aloese ai mai le malolo.

O laau laiti e totoina i tausaga taʻitasi, tagata matutua pe a uma le 2, ae faʻatasi ai ma le sui tausaga o le pito i luga.

Ua aveeseina le palapala, ma se tali malie. Faatulagaga:

  • oneone lapoʻa, laupepa, fanua lanu (vaega tutusa):
  • malala (laʻititi).

E manaʻomia le faʻaaogā faʻatagaina o le eleele sauniuni (faʻavevelaina i luga o le microwave poʻo togafitiga faʻatau). E mafai ona e faia se mea sauniuni mo cacti.

Aoaoga

E vavae ese Adenium ao le i amata le vaitau tuputupu ae. Lua aso ao leʻi oʻo i lenei, ua faʻamaina le fale.

O le faʻatulagaga e filifili, ae tatau pe afai ei ai ni manaʻoga patino i le mea teuteu. Faʻalagolago i mea latou te faia, o se laau poʻo se togavao, e manaʻomia se isi auala:

  • laau - teuteu laitiiti ifo i le tasi vae tolu;
  • vaomatua - e sili atu i le tasi vae tolu.

O laau talavou e na o le pine.

Faʻafouina o le taupulega

Adenium o loʻo faʻateleina i le tele o auala:

  • fatu;
  • toso;
  • lafoaʻi.

Fatu

O taimi lelei mo le faʻamaʻiina o le ogatotonu o le tautotogo-amataga o le tautoulu:

  • O fatu o le a faʻafefiloi i le vai mafanafana (e mafai ona e faʻaopopoina se tuputupu aʻe e faʻaolaina), faʻafefiloi foi i se taga palasitika, afifi i totonu o se ie susu - 2-4 itula. Ae o le taimi nei ua faʻamaonia ai o le faʻanoanoa muamua e le maua ai se avanoa faʻapitoa.
  • Temperature - + 28 ... +35 ° C, o le faʻamamafana - 70-90%.
  • O le eleele e tutusa lava ma le taimi e toto ai togalaau.
  • I luga o le eleele, i totonu o se pusa lautele lava, o fatu e tufatufa atu, faʻafefeteina sina mea itiiti. O le itiiti ifo latou te tapunia, o le lelei foi lea o le germination.
  • Ufiufi ma ufiufi ata. Vaʻavave faʻatasi.
  • Tausia + 26 ... +32 ° C, puipuia mai le susulu o le la, ata.
  • A oʻo mai lau laʻau muamua, e masani ona latou masani i le la, faʻatasi ai ma le lona 4 latou te totoina i pusa eseese. I le matua e 2-3 masina, ave ipu potopoto 5-6 cm I le tausaga muamua, e avea o se tulafono, e totoina 2-3 taimi.

Laʻau

Maea faigofie auala:

  • Lisi o lala na maua mai o se taunuuga o le seleselega o le tautotogo (umi 10-15 cm, diamita ia le itiiti ifo i le 1 cm) e togafitia i le malala ma faʻagogo. O laititi maualalo i luga o le vavaega ua aveeseina, o laulaau pito i luga ua totoe e faʻagasolo ai gaioiga o le olaga.
  • Faʻafei i totonu o le vaifofo o le aʻa e faatupuina (Ribav-faaopoopo). Tu mo ni nai aso.
  • Ave se masini laʻititi ma le palapala: o le faʻafefiloi o le perlite ma le vermiculite (2: 1) poʻo le perlite ma le peat, e mafai ma le sphagnum moss (3: 1).
  • O le a sauniuni le 'ava saunia i le loloto o le 5 cm. O loʻo faʻamamaina le palapala, ma aloese ai mai le susu o le susu.
  • Temperature - + 25 ... +35 ° C. O le malamalama e malosi, ae le o le susulu o le la. Fuataga mai le 15 aso i le 10 masina.

Vaalele i le ea

Le metotia sili ona aoga:

  • I le tautotogo o le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana, i le taimi o le tuputupu ae malosi, filifili se fana ma le lapoa o le 2 cm.
  • Ia tilotilo lemu i se liʻo. Latou te faatali mo le sua suamalie.
  • Lubricated with a root stimulant.
  • Sphagnum e faʻaaogaina i le faʻaogaina, afifi i se ata vevela, faʻapipiʻi ma filo, uaea.
  • E pei ona tatau ai, o le galu o susu.
  • A maeʻa le 3-4 vaiaso, pe a oʻo mai aʻa, e vavae ese le faʻalanua ma tuʻuina i le palapala.

O le fugalaau ua tupu i lenei auala e leai ni uiga teuteu foliga matagofie e pei o le tina.

Teseʻese i le tausiga o le faʻaleagaina, faʻamaʻi, faʻamaʻi

O le toʻatele o tagata e mafatia i le tele o le suāsusu, ae o loʻo i ai foʻi nisi o mafuaʻaga e aafia ai le soifua maloloina o le fugalaau.

FaailogaMafuaʻagaFaiga faʻavae
Pogisa o le lapataiga o laulaau.Faʻaleleia le palapala ma le manava vaivai.Faʻaitiitia vai inu, sui le eleele, pe a manaʻomia.
Pogisa o le ogalaau (pipi), pauu lau.Televave faʻasuina i fua maualalo.Faʻaitiitia vai inu, toe faʻaopoopo i se nofoaga mafanafana.
Faʻatumu le faʻavevesi o le pipi.Le lava le susu.Suʻe le eleele palapala.
Faʻamamaina le ogalaau i luga.Tesema.Latou teli i luga, aveese nofoaga na faaleagaina e ala i le pala, aʻa le vaega maloloina, sui le vaega eleele o le eleele.
Lafoaia o lau.Taimi e malolo ai.Faʻamatalaga masani.
Le faʻaalia o lanu enaena i lau.Sunburn.Faamamaina i se mea manaia, ae puipuia mai le susulu o le la.
Faʻapipiina o aʻa i se paʻu papaʻe.Laʻu ū.Toto 3 taimi i le mavae ai o le 10 aso (Faʻamasino, Pulea).
Le faʻaalia o papa paepae i luga o le pale.Mealybug.Faʻatinoina i vaiaso uma seia faʻaumatia (Actara, Fitoverm).
Ufiufi pepa laulaʻau ma togitogi samasama, la latou faʻanenefu malie. Le faʻaalia o le upega tafailagi.Spider mite.Sprayed, faatasi ai ma le vaeluaga o le vaiaso seʻia oʻo ina faʻaumatia (Actofit, Talstar).
Vaeluaga o le foliga o laʻau, fugalaau, ufiufi i latou i ni mea. Faʻasalaga lemu mai vaega uma.Vailaʻau faʻamaʻi.Faʻaumatia ina ia le salalau le faʻamaʻi i isi laau.
Le faʻaalia o iniseti.Aphids.E togafitia i latou i iniseti (Actellik, Aktara).

Ua lapatai mai le Susuga a le Susuga i le Summer: o le taua o se laau oona

E tatau ona ave le tausiga pe a tausia le fugalaau.

E mafai ona faʻaaogaina ma tipiina le laau i totigilima.

Fufuluina lima maeʻa pe a uma ona tagofia. E le aoga le tausia pe a iai tamaiti laiti ma manu i le fale.