Fua o le gaosiga

Faʻafefea ma le taimi e toe toto ai le viole i le fale

Saintpaulia po o le Saint-Petersburg violet e alofagia e le tele o fai togalaau, e matagofie, aulelei ma e le faafefe. Ae ui i lea, i le aluga o le taimi, faʻalauteleina, o le fugalaau e leiloa lona malosi, o le palapala lea e ola ai, vaivai, ma le maumau mea e manaomia e le laau. I lenei tusiga o le a tatou iloa ai le auala e taofia ai le leiloa o le fugalaau teuteu ma o le a talanoaina le laasaga i le laasaga pe faapefea ona fai le mea e fai ai le violet i le fale.

Taimi mo faʻatulagaina (faʻailoga)

O se laau e manaʻomia se faʻafeiloaʻiga e le gata ona e tupu malosi ao tuputupu ae. O le tuputupu ae, o le ulavale e faʻaalia ai le au i lalo, pe a le mafai e le eleele ona tuʻuina atu meaʻai talafeagai.

O le fugalaau ua mamae, o ona vaega ua pala, e taofi fuga. E faʻapefea ona e malamalama ua oʻo i le taimi e suia ai le gafatia mo violet? O lenei mea o loʻo faʻaalia i faailoga nei:

  • Paʻu paepae i le palapala.
  • O aʻa e sili atu ona tutupu, e mafai ona vaaia i luga o lalo i lalo o laulaau.
  • Brown lau.
  • Laupepa fou na taina e se fugalaau.

Paʻu paepae i luga o le eleele o loʻo tautala e uiga i le le lelei o le ea e faʻaogaina ai, e pei foi o le tele o mea oona, i le gasologa o taimi latou te faaputuputuina ai, ma faʻapipiʻi le eleele.

O le taimi sili ona lelei pe a mafai ona toe totoina fale violets o le tautotogo. I le taimi lea, ua tumu le fale i le malosi, ua lava le malamalama masani, o lea o le suiga i totonu o le fagu fou o le a pasi e aunoa ma ni faafitauli. I le taumalulu, e sili atu le lelei ona e le faia lenei mea, aua e puupuu le aso ma e tatau ona e tuʻuina atu se moli faaopoopo i le laau (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma se lama mumulu) ina ia le magumagu.

E taua! I le taumafanafana, e vevela tele, atonu o le a faʻalavelave le violē, o le a faigata mo le nofo lelei.

E le o se mea e manaʻomia e faʻafeiloaʻi ai, pe a fua mai pe fuga mai le Saintpaulia. Afai e faʻavasegaina i le taimi o le veleina, o le a faʻafefeteina le fuga, ma afai ua fuga le laau, o lona uiga e le manaʻomia se faʻaopoopoga vave, o tulaga uma e talafeagai.

Afai o loʻo maʻi le fale, e amata faʻasolosolo faʻamaʻi, ma manaʻomia se gaosiga faʻafuaseʻi, ona le afaina lea o le vaitau, o Saintpaulia e manaʻomia ona faʻaolaina. Afai e tupu lenei mea i le taimi o le fugalaau, ona sili atu lea ona tipi le pipi ina ia lava le malosi o le laau e aʻa ai.

O lou fale o le a teuteuina i totonu o fugalaau e pei o salu, ischid, geranium, chrysanthemum, hippeastrum, freesia, togalaau, cyclamen, spathiphyllum, anthurium, hibiscus.

O le a le mea e manaʻomia?

Ina ia faʻamaeʻaina le faʻatinoina o le faʻatinoga, e tatau ona e iloa ni nai tulafono e uiga ile auala e toe fai ai le violet i le fale:

  • E le fautuaina le faʻaaogaina o le kekene poʻo mea faʻapipiʻi ipu mo violets: o le palapala i totonu ia i latou e vave faʻapala, ma o laasaga pito i lalo e amata ona pala i le faʻafesoʻotaʻi ma pito o sea potopoto.
  • Mo faʻaopoopoga mulimuli ane, e manaʻomia se ipu lapoʻa lapoa, ae aunoa ma le faʻanoanoa - o le laau lava ia e tatau ona faatolu ona sili atu lona malosi.
  • Mo le totoina, e manaʻomia le vai vai.
  • Fugalaau fiafia e manava, eleele malulu.
Ina ia saunia le mea e te manaʻomia e ave:

  • Chernozem - lima vaega;
  • peat - tolu vaega;
  • lapopoʻa tele oneone - tasi vaega.

O le eleele mo Saintpaulia e mafai ona faʻatau i le faleoloa, ae e tusa lava pe na e faʻatau mai le eleele pe na e saunia foi oe lava ia, e tatau ona faʻapalapalaina.

E fufulu ma faʻafefeteina i se vaifofo o le pāmala, ona faʻaopopoina ai lea o sina biohumus laitiiti. E tatau ona tuu i totonu o le fagu vaivai i luga: faʻalautele le gaʻo po o fasi falaoa.

E faapefea ona saunia laau?

A o lei totoina le viole i le fale, e tatau lava ona saunia le laau. O le mea lea e aunoa ma ni faʻafitauli, e aunoa ma le faaleagaina o le fugalaau, e aumai i fafo mai le ulo, e tatau ona e faʻamamaina le eleele i ni nai itula ao le i faia le taʻavale, taumafai e aua le palapala ma faʻafeu lau. I le taimi lava e tasi, o le polo palapala e le tatau ona pipii i lima.

A maeʻa le fugalaau mai fafo o le ulo, e tatau ona suʻeina. Afai o loʻo i ai aʻafiaga i luga o aʻa, ua seleseleina i ni mea maloloina lelei, ua faʻaupuina aʻa ua leva ona faʻatapulaʻaina e le lua vaetolu, ma ua maeʻa lau lautusi tuai, o vaega e tatau ona togafitia i le koala.

I le tulaga pe a matua afaina uma le aʻa ma e le mafai ona tuua, aveesea ma aʻa le vao i totonu o le vai. Ma, afai e selesele e saintpaulia le tuputupu ae o aʻa, e mafai ona totō i le eleele.

Suiga

Mo le gaosiga, e tatau ona e filifilia le auala sili ona fetaui mo lau laau toto, ae i soo se tulaga, mulimuli i tulafono e lua:

  • Le loloto e totoina ai le laau - o le pito i lalo e toetoe lava a le paʻi i le eleele.
  • Faʻasalaga i le aso muamua e le o faia, o le sui e tatau ona susu ma tafe i le taimi e tasi.

Faʻasalaga

O le faʻaaogaina o le auala aupito sili ona talafeagai mo le faʻavaveina vave, pe afai o le saintpaulia e maʻi pe pisia i siama, o le metotia e talafeagai foi mo fugalaau ua matua tele ma ua tele naua tamaiti.

O se fagu fou e faʻatumu i le tasi vaetolu o le maualuga ma mea faʻaleleia, faʻafefeteina sina vaega eleele ile luga. O le fugalaau e lafoina ma le faʻaeteete mai le fagu tuai, faʻamaʻo lelei le polo o le eleele.

O se fagu tuai ua faʻaofi i totonu o se mea fou ma le eleele i le va o puipui ua tumu i palapala. Tapuni puipui o le fagu e faamau ai le eleele. A maeʻa lena mea, aveese le tane tuai, ma totō le viole i lona tulaga, ma o laʻasaga o le eleele fou ma le tuai ua i luga o le laina lava e tasi.

Suiga atoa

O le sui atoatoa e manaʻomia mo se eleele vaivai, suamalie, e le mafai ona fuga le fugalaau, o lona aʻa e amata ona pala mai le tele o elemene ninii.

I le taimi lava e tasi, o aʻa e faʻamamaina mai i mea tuai ma ua pala, o faʻapuupuu, toeaina, lanu samasama po o lau o le lau.

E taua! A maeʻa ona gaosia ia aʻa, e tatau ona palu uma fasi paʻu i le koale palu, a leai o le a tupu le siama ma fuga le fugalaau.

I le pito i lalo o le tane e tuʻu ai se alavai, ona avea lea o se faaputuga vai fou. I luga o se maupuepue o eleele, faʻasaʻo aʻa, tuʻu se viole ma ufiufi ile palapala i le laina pito i lalo.

Ina ia faʻafefeteina le palapala, faʻapipiʻi le palapala i luga o puipui o le atigipusa, ma afai e tatau ai, faʻafefete i le palapala, e le tatau ona faʻailoa le vae o le laau.

Faʻaauau suiga

O le tele o taimi, mo le fuafuaina o le gaioiga o violet i le fale, aemaise lava i mea laiti, o se vaega o le faafouga o le palapala ua lava. O sea metotia e mafai ai ona totoina se laau lautele e aunoa ma le faaleagaina o aʻa.

I lenei tulaga, pe a aveeseina le ogalaau i fafo o le ulo, o le palapala muamua o le eleele o loo i luga o aʻa, o le a lulu, na o le mea e lafoina.

E te iloa? O se fugalaau manaia, po o se ituaiga e le masani ai o le viole Aferika, na maua e Baron Walter Saint Paul Iller, o le na mauaina i le auga o mauga Uzambarsky i le 1892. O lenei meaola na avea ma autu mo le fausiaina o hybrids i totonu.

Tulaga tuputupu ae

Ina ia mafai e lau viole ona e le afaina ae le o maʻi, e tatau ona ia mautinoa o tulaga talafeagai:

  • O le susulu e susulu, ae le o le susulu o le la, i le taumalulu, e tatau ona e faʻamalamalamaina le laina.
  • E tatau ona susu le eleele i taimi uma.
  • Suavai mo le faʻavaivai - vevela vevela, vavaeese.
  • O le auala aupito sili i le vai o le faʻafefe lea i totonu o se paluga; ia mautinoa e faʻaalu le vai o totoe.
  • Pe a le mafai e le susu ona tuʻu le susu ile laulaau, e le mafai ona e fufuluina.
  • I le tau mafanafana, o le suāsusu e faia i ni togi laʻititi, i aso uma, i le taumalulu - faalua i le vaiaso.
  • E mafai ona faʻamamaina laulaʻau i lalo o le fagu, ae o le fugalaau e faʻamago mai le faletaele.
  • E le tatau ona i ai ni vevela poʻo ni tagata latalata i le senpolia.
  • E le mafai ona e tuua i se ata tusi.
  • Vaitaimi o le vevela - mai le 18 i le 25 ° C.
  • O le suavai e taugofie, 50%.
  • O fugalaau ua faʻafefeteina e tatau ona aveesea.

O le tausiga lelei o le a maua ai se ola maloloina ma le fugalaau i le laau, ma fulufulu pua mo le lua masina.

E te iloa? O ituaiga o Siamani anamua e masani ona faamanatuina le aso o le tautotogo, ina ua maua le uluai viole. Na teuteuina e tagata Eleni anamua ma Roma o latou fale, o fata faitaulaga ma tupua o atua ei ai nei fugalaau, lalagaina o fusi ma fusi mo aso malolo.

Esoteric ma tagata atamamai i feng shui finau e faapea o le viole i totonu o le fale e faatupuina ai se siosiomaga o le filemu, mafanafana, faalelelei ese feteenaiga ma faia ai tagata ia sili atu le faapalepale ma sili atu le alofa o le tasi i le isi. Ia tausia ma le tatau lelei au laau, ma o le a latou fiafia ia te oe i lanu lanu ma lanu.