Laʻau

Hydrangea Wims Red - Faamatalaga o le panicled garden hydrangea

O tauvaga a le au faifaatoaga ma tagata mafanafana e faʻaleleia o latou lava teritori e leai se vaʻaia, e mafua mai i le lauolaola ma le susulu o le vao. Hydrangea O uila mumu o se sui susulu o se laau manaia matagofie, ma o le matagofie o lona matagofie.

O le Hydrangea wim mumu o se tasi lea o sui sili ona matagofie o lenei ituaiga o laau. O ona laʻau e lanu enaena, lea, faatasi ai ma le lauolaola ma le lauolaola lauolaola, e foliga mai e manaia tele.

Faʻamatalaga ma faʻamatalaga

Mo le taimi muamua i Rusia o lenei laau toto na aumai mai Saina. O le laau toto o lenei ituaiga o mea teuteu, aua e le tupu i ni lapoa tetele: o le maualuga aupito maualuga e maualuga le 1.5 mita, lea e lava e avea ma se faʻaauau i soo se faʻasologa o ata.

Hydrangea Weems Red

O se faʻaogaina o lenei ituaiga meaola i luga o isi ituaiga o meaola o loʻo i ai muamua o le fugalaau muamua, lea e mafai ona faʻaauau seia oʻo i le muamua o le kiona. O nei laau o loʻo i lalo o le paluga o loʻo i ai ni pupuu laiti, o le tele o ia mea o loʻo punou i lalo o le mamafa o le tele o meaʻai, o le tuʻuina atu o le laau atoa i se foliga lanu. O lau e lapotopoto, ma vevela manino.

Fugalaau e mafai ona matauina i tausaga taʻitasi, mai le tuai o Iuni i le amataga o Oketopa. I eria e leʻi leva le taumafanafana, e fuga mai hydrangea seia oʻo i le faaiuga o Aokuso - amata ia Setema. E faʻaputuina tumutumu i le tele o meaʻai faʻatasi ma se manogi matagofie o le meli. O le sosogi e le faʻaaogaina, malamalama ma manaia.

Toga matutua i le fugalaau

A maeʻa ona totogo i luga o laʻau, o fatu e talafeagai mo le faʻaleleia e mafai ona matauina. O le umi o siama taʻitasi e mafai ona ese mai le 20 i le 30 senitimita, e faalagolago i le lelei o le palapala ma le tau.

Suʻe Suʻisu mumu pe a uma ona faʻatau i luga o le eleele

Hydrangea Bobo - o le tele o ituaiga o taumalulu-o le mdrangea faigata

E sili atu le lelei o le faʻaaogaina o le Wymes i le tautotogo po o le tautoulu. O le mea lea, afai na faatauina le laau i le taumafanafana, e fautuaina e aua nei paʻi atu i ai aʻo lei oʻo mai le vaitau talafeagai mo le faʻaaogaina.

Faʻalogo! E tatau ona faʻapipiʻi le vao e ala i le fesuiaiga e aunoa ma le faaleagaina poʻo le faʻaalia o aʻa.

Mea e te manaʻomia mo le tulaʻi

O le laau o le a lagona le mafanafana i le malamalama, eleele lafulemu mataga. E mafai ona faʻatau i totonu o se faleoloa faapitoa pe faia faʻapitoa e ala i le faʻafefiloi i le tutusa o eleele turf, peʻa ma oneone. O le pito i lalo o le lua e tatau ona tuʻuina i lapisi lapoa poʻo piliki malepe.

O le tele o le lua eli i lalo o le vaomatua e tatau ona 20 cm le lautele ma loloto atu nai lo le ulo lea sa faatau ai.

Taua! I le taimi lava e maeʻa ai le gafa, e tatau ona fafaga le laau i le tele o vai - a itiiti ifo ma le 30 lita.

Oinofoaga sili ona lelei

E tatau ona totoina le paluga o le paluga i le mea o le a puipuia ai mai matagi. Afai e le iai ni faafitauli i le fai togalaau, e masani ona faʻaleleia le suavai, e mafai ona nofo lelei le togavao i nofoaga lafulemu. Afai e seasea lava ona mafai e le e ona ona suavai i luga o le vevela o aso vevela, ona sili atu lea ona tuu i nofoaga malulu e le faigofie ona vave faamago.

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

E sili atu le lelei o le gaosiga mai se ipu pe a uma ona faʻatau poʻo ua i ai se fale i fafo i se nofoaga fou ao lumanaʻi uma lau lanu matamata o loʻo amata ona ala mai pe a maeʻa le moe. Le faia o lenei mea:

  1. Lisi se pu o se fua talafeagai.
  2. Saunia se meaʻai lelei i le tele o le aofaiga.
  3. Lafoaʻi vaivai i le pito i lalo o le lua.
  4. Faʻamauina se laau na eliina mai se nofoaga muamua pe lafo mai se ulo.
  5. Faatumu le avanoa i luga o aʻa ma eleele palapala.
  6. Vaʻa suavai, ona faʻaopopo lea o le meaʻai i vaega o loʻo faʻasusu mai.

Taua! E fautuaina e faʻatusatusa le palapala ile taamilo ina ia leai ni laei vaalele.

Tofiga

Ituaiga o le Hydrangea Magic Fire panicle: totoina ma tausia ile eleele

E mafai ona fausiaina ia mumu red hydrangea faʻatasi ma tipi ma fatu.

Laʻau

A maeʻa le teuteuina o le tautotogo, e mafai ona e faʻaogaina le vaʻai maloloina e faʻaleleia le laau. O loʻo togafitia i latou i meaola e tutupu mai i le tuputupu ae, ma mulimuli ane tuʻuina i totonu o se ulo ma le eleele lelei, faʻamaluluina tele ma faʻatali mo aʻafiaga.

Fatuina o fatu

O fua e aoina i le pa'ū e talafeagai mo le germination pe'ā faʻamaua muamua. Ina ia faia lenei mea, o le fatu ua aoina ua tuu i totonu o le pusaaisa mo le aso, a maeʻa ona tuu lea i se nofoaga mafanafana, i lalo o le susu.

Ripened hydrangea fatu

O totogo na totogo e mafai ona totō ile lauʻeleʻele i le tautotogo, pe a faʻatūina se faiga malulu o le malulu.

Tausiga

Chlorosis o le panicle poʻo le mdrangea lapopoʻa - faʻafefea ona togafitia lau

Ole lanu mumu a Hydrangea Williams o le a le mafua ai ni faafitauli i le galueaina pe a fai e maua ai le palapala talafeagai, malamalama lelei ma masani ona inu. Afai o le palapala e le lava le gaʻo, o le a le toto le laau pe fuga le fugalaau.

Tulaga faʻatau

I le vevela vevela, e manaʻomia e le Red Wings ona faʻamauina faalua i le vaiaso. I lalo o togalaau taʻitasi e manaʻomia ai le sasaa o se pakete vai e puipuia ai le mago. O le aʻa e le mafai ona tupu i loloto loloto, o le mafuaʻaga lea e mafai ai e le faʻamago malosi o le pito i luga o le palapala ona faʻaumatia le laau.

Laʻei pito sili

I le vaitau o le fugalaau, e tatau ona fafaga faʻatasi ma mullein masani pe faʻatau faʻatau mai fomaʻi mo hydrangeas. Taimi fautuaina - 2 taimi i le masina.

Matagofie fua ona o eleele

I le taimi o le fuga

O le eleele e leʻi faʻaaogaina e mafai ona faʻavaivai pe a fai o lona faʻataʻitaʻiga e le fetaui ma manaoga ole laau. I le vaitau o le fugalaau, e taua tele lenei mea, aua o le meaʻai o le laau e afaina ai le saturation o le fuga.

I le taimi malologa

O le togavao i le taimi o le taumalulu e le manaʻomia ai le faʻamaina po o le faʻamaina, pei o isi laau uma. I le taimi lava e maeʻa ai le taumalulu, o le leiloloa o le kiona ma le faʻafefe o le vai, e tatau ona fesoasoani le laau e maua ai le malosi mo le tuputupu aʻe ma le atinaʻe, lea e faʻafeiloaʻi ai le moa moa e pei o le faʻapala.

Sauniga o le taumalulu

E ui lava i le taumalulu taumalulu o le ituaiga, pe afai o le matagofie matagofie e tupu i totonu o le itulagi ma se taumalulu malosi, e tatau ona e saunia ona aʻa i le ufiufi o mea, puipuia aʻa ma se mafiafia papa o mulch.

Taua! Aʻo lei amataina le tau malulu, na vaeluaina e hydrangeas ni vaʻai vaivai ma maʻi.

O le a le faigata ona tuʻuina atu lau 'upega tafaʻilagi ma lauolaola lauolaola pe afai e te vaʻaia le elemene o le palapala ma le faʻamautu faifai pea. O le faʻamamaina o le fanua ma se lanu susulu, e mafai ona e galo e uiga i le totōina o laau totō fou mo le tele o tausaga.