Lafumanu

E faʻafefea ona tausia se povi pe a uma ona fanau mai matua

O le faagasologa o le fananau mai e afaina ai soo se tino i se tulaga faigata, lea e mafai ona tupu ai ni faafitauli, mo se faataitaiga, o susu o loo pipii i le taimi o le taimi o le pepe.

Mafaufau pe aisea ua taoto ai povi, o a ni faailoga o lenei tulaga, pe faapefea ona fesoasoani i le manu ma puipuia lenei mea matautia i le lumanaʻi.

Mafuaaga mo le taufaasese

O nisi taimi o povi e le mafai ona vave oʻo o latou vae i le taimi lava e uma ai le fananau, ma o nisi taimi mo se taimi umi pe a maeʻa. O taumafaiga uma a le manu e tu i luga e le manuia, ona e ono taofia ai le taumafai. O mafuaʻaga autū o lenei faʻafitauli o:

  • le lelei o le fafagaina o le povi ao fanau mai fanau;
  • manuʻa ma gau i le vaega o le pelvic ao galue poʻo le maʻitaga;
  • tosoina o le tagata e puipui ma le nerve sciatic;
  • sese, fesoasoani le sao a se tagata i le taimi o le fananau mai o tamai povi;
  • fofolaina sooga o le pelvic ma ivi ponaivi;
  • musele maso poʻo se manuʻa;
  • gaoioiga faatapulaa o le povi ao faagasolo le fanau.

E taua! E oo lava i le taumalulu i le mafiafia ma le le toʻafilemu tulaga e mafai ona avea ma mafuaaga o se nofo. E manaʻomia e povi ni soifuaga lelei e faʻamautinoa ai le soifua maloloina.

Faailoga o togafitiga a le tina failele

O le mea pito sili ona taua, o le povi na tuʻuina atu o le taumafai lea e alu i ona vae ma lona malosi uma, ae e le aoga. Suesuega o vailaʻau o le manu ua faaalia ai vaivaiga o le pito i tua o le tino ao tumau pea le faʻalogo ma gaioiga afi. Ole siama ole siakiina e ala i le faʻaleagaina o le paʻu o se nila faʻatau. Afai e alu ese le lima mai le tui, o le lagona ma le gaioiga o loʻo puipuia.

Talu ai o mafuaʻaga o maʻi faʻapitoa e mafai ona avea ma pulumu ma fusi, o le fomaʻi e suʻe le manu mo suiga vaaia ma le fulafula, suʻesuʻe le tiga o le nofoaga ua afaina.

E te iloa? I Initia, o le povi ua taʻua o se meaola paia. O se faailoga o le tele, o le fuga ma le eleele.

Faʻailoga

O faʻamatalaga e fesoʻotaʻi tonu lava ma le iai o faʻamaoniga. Muamua lava, ia le aofia ai le itu taua i le tupu o lenei maʻi. A maeʻa ona latou iloa le mafuaaga o le mataala, latou te faʻaauau le tuʻuina atu o togafitiga ma fomaʻi mo le toe faʻaleleia.

Atonu o le a ese mai faʻamatalaga. Afai e leai ni faʻafitauli matuia o aʻafiaga i mafuaʻaga o togafitiga, ona mafai lea e le malepelepe ona tulaʻi i le 3-10 aso. Afai o le mafuaaga mo le pipii e ogaoga, o lenei maʻi e mafai ona iu i le maliu o le manu, talu ai o loʻo i ai se faʻaogaina lautele o le tino, o loʻo i ai le malosi o le tino. O le maua o le niumonia, o le faʻaolaina o totoga o le tino, faamaʻi ma sepsis e mafai ona amata.

Auala e togafitia

Tausia lenei togafitiga, sili atu i mea uma, e amata mai i faʻailoga. E le gata i lea, e tatau i le meaola ona tuʻuina atu se tausiga faʻapitoa ma faʻatautaia masani manipulations. E tatau ona mataʻituina le lelei o mea taumafa, faʻaopopo i le fafagaina o fatu o fatu ma saito, kāloti, mutia ma le vaitamini D.

E tatau ona faʻaititia le aofaʻi o minerale i meaʻai, e aoga le faaopoopo i ai o le suauʻu.

E taua! Aua le faʻafefeteina meaola. Afai e te aʻafia i soʻo se faailoga e ese mai i le tulaga masani o le povi, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

Tulaga faʻamafanafana

Ina ia le mafai ona aliali mai le mamafa o le malosi o le manu, o lea e le faʻamaʻi le manu ma e le o maʻi, e tatau ona maua ai ni tulaga mafanafana mo ia.

E tatau:

  • faataatia se moega mama ma mama;
  • faamautinoa le teuina o le povi i totonu o se potu vevela ma mafanafana;
  • ia tausia le lelei o le ea o le potu.

Suʻe le tua e faaleleia ai le toto

Le faʻaleleia atili o le toto, fesoasoani i le faʻamaloloina o vaega ua afaina, faia massage, ma faʻamaʻaina vaega ogaoga i le tolauapiga po o le vine. E mafai foi ona e faia faʻamafanafanaga fusi i luga o le vanu lumbar ma le sacrum.

Inrauscular intrauscular ma injections

Tausiga o vailaau mo togafitiga faigata o le maʻi.

Ua togafitia le povi:

  • anti-inflammatory drugs;
  • vailaau faʻamaʻi;
  • faʻamaʻi;
  • antispasmodics.

E te iloa? Mamoe, e pei o tagata, tofo suamalie, oona, suamalie ma suamalie.

I totonu o le vaega o le croup ua faʻaaogaina le vaiinu vai "Veratrin" (0.5%) 0.5-1 ml ile lua pe tolu pito i itu taʻitasi. I le aotelega, e maua mai le manu mai le 4 i le 6 ml o le vailaʻau i le taimi. Afai e manaʻomia, e toe faia le faʻasalaga pe a mavae ni nai aso. O le mea e faʻasalalau poʻo le Trivitamin o loʻo faʻafoʻiina foi ile 10 ml. O se vaifofo o le kulukose (40%) ma le chloride o le calcium (10%) i le fua faatatau o le 200 ml i le 100 ml ua tui faʻamalosi. Tuʻu faʻasolosolo se fofo o le kalo (20%) i se aofaiga o le 10 ml.

Aʻo tuputupu aʻe povi, e ono iai se faʻafitauli e pei o le avitaminosis. Ma ia iloa foi pe o le a le mea e fai pe afai o le povi e tumu i mea uʻamea ma pe faapefea ona vele le povi.

Tatala ma sii i luga

E tele taimi i le aso, e fesuiaʻi le manu mai le isi itu i le isi ina ia aloese ai mai le malosi. Latou te fesoasoani foi i le povi e ala mai i le fesoasoani o maea poʻo se mea faʻapipiʻi faʻapitoa.

Talu ai ona o le tulaga masani, ina ia mafai ai ona tulaʻi, e muamua ona faʻavae e le artiodactyls le pelvis, ona tatau lea ona faʻamalosi i tua, ona mafai ai lea ona sii i luga o latou lima.

Auala e puipuia ai na faafitauli

O le puipuia o ia togafitiga e sili atu le faigofie nai lo le togafitia o se manu.

O le puipuiga e aofia ai:

  • meaʻai talafeagai;
  • olaga ola malosi - savali i le auala;
  • tuʻuina atu tomai faʻapitoa i le taimi o le fanau mai;
  • tulaga mafanafana.

E taua! I totonu o le fale saito e tatau ona i ai se fola mafolafola ina ia le soona popole tele vae o povi pe a tu.

O le povi i le taimi o le tina failele e matua manaʻomia le fesoasoani a tagata. I le taimi, faʻafesoʻotaʻi le vete, mulimuli i faatonuga, ona ola maloloina lea o lau manu ma tumu i le malosi.