Fua o le gaosiga

Faʻatuina o le togafiti: totoina, tausia, toe gaosia, totoina

E manaʻomia e faʻatoʻaga taʻitasi ona tupu i totonu o lona fale poʻo le togalaau se faʻatoʻaga muamua lava e mafai ona fiafia i mata i le tausaga atoa.

O se laʻau faʻavaomalo o Nandina, o le faʻalelei o le lalelei ma le lanu o lanu, e lelei atoatoa mo lenei faʻamoemoe.

Ae peitai, ae e te leʻi amata tuputupu ae, e tatau ona e manatua nisi o nuanua e faatatau i le totoina ma le tausiga.

Faamatalaga faʻamalosi

O Nandina o se laʻau faʻamalosi poʻo se laʻau teuteu teuteu, o le mea na fanau mai ai o Iapani po o Saina.

O loʻo i ai se pupuni matala ma le lauulu i luga o le lanu, o pupu laulaʻau pulapula o se lanu violē-violet, lea na mulimuli ane avea o se lauulu-lanu enaena. O laulaau o le laau e tetele, faʻalavelave tafatafa tafatafa ma se mea e pei o le fatu ma se pito faʻamalosi, e oo atu i le 40 cm le umi. O loʻo i luga o petioles (10-15 cm) faʻatasi ai ma se faʻavae vavae ma le taʻele. I le taumafanafana latou te vali lanumeamata lanumeamata, ma i le tautoulu, ma le faʻaitiitia o le vevela, latou te mauaina se lanu mumu sesega.

O fugalaau lanu paʻepaʻe paʻepaʻe o le nandina e aoina i mea e tutupu ma e foliga tutusa ma o latou fausaga se 20-40-centimeter broom, o nisi taimi e foliga mai e paʻepaʻe pe mumu fualaʻau ma se pito umi.

E taua! Nandin vine e foliga matagofie, ae e le mafai ona 'aina, e aofia ai le palaloid oona i la latou fatuga.

Fiafia ituaiga

I le taimi nei, e taloina e le au faifaatoʻaga pe tusa ma le 50 ituaiga o fale o aiga, o le sili ona lauiloa o nei:

  • "Alba" ma fua papaʻe matt.
  • Natura eseese "Compacta" (e le silia le 70 cm).
  • Ia faʻamasani oe lava i isi laau, e pei o le chamelacium, lelala, tabernemontana, vineweed, boxwood, Brugmansia, ryblennik, heather, skoumpia, ufiufi paʻu, paʻu o le coronet.
  • "Nana rurpurea" - faiva vao ma laʻau viole lanu e le suia ai le lanu.
  • "Vaʻafe i luga o le afifi" - Se vao vao lanu mumu lanu.
  • "Malosi o Tinei Mu" - vao vao ma laʻau mūmū mūmū, e talafeagai mo foafoaga bonsai.

Filifilia se nofoaga i le togalaau

O se manulele susulu ma le fesuisuiai e mataʻutia ma e manaʻomia se togafitiga faapitoa, o le mea lea o le filifiliga o se nofoaga mo lona totoina i le togalaau, o le tuufaatasiga o le palapala ma le malamalama e tatau ona filifilia ma le faaeteete.

Malamalama ma ata

O lenei laau e le masani ai e manaia tele i totonu o se vaega susulu malamalama, ae le gafatia le susulu o le la, o lona uiga la o le eria o le malamalama o le a avea ma filifiliga sili mo nandin.

Laʻau tuputupu aʻe

O se eleele tafe ma le suavai e maua ai le elemene eleelea (pH 3.5-6.4) e fetaui lelei mo le totoina o se laau toto.

O le faʻafefiloi palapala e tatau ona aofia ai mea taua:

  • 1 fasi laufanua lauolaola;
  • 1 vaega eleele eleʻele;
  • 1 vaega vaega;
  • 1/2 o le oneone oneone.

E te iloa? O le igoa igoa o le nandina o le fale e sau mai Saina "Nanteen" (lagi i saute), ma o le upu faaopoopo "domeslica" e fesootaʻi ma laau toto e latalata i le fale e tosina ai atua lelei - o le mea lea o le igoa lona lua o le "moa paia".

Totoina ma fafagaina

Toe faʻaleleia o le nandina i auala e lua: tipi ma fatu.

Laʻau

O le tipiina o loʻo faia i le auala lenei:

  • O le seleseleina e filifilia le 8 cm le umi, oneone ma le paluga o peʻa ma le gafatia faʻapitoa mo le ita.
  • Mo le lelei sili atu, o le taʻavale e teuina mo le 12 itula muamua i le fofo o le "Heteroauxin".
  • A o lei maua, e lua laulaau maualalo ua aveesea.
  • O le tipi ua togafitia e aʻa.
  • O le pusa o loʻo i ai le seleselega ua totoina i se nofoaga mafanafana (vevela ole ea mai le 12 i le 20 ° C).
O le faʻavaeina o le faagasologa ua maeʻa maeʻa i le 1.5-3 masina.

Fatu

Mo le fausiaina lelei, o fatu fugalaau e totoina i totonu o pusa faʻapitoa i le loloto pe tusa ma le 2 senitimita ma agai atu i se fale gaosi fale e faia ile falemaʻi mai le +20 i le +22 ° C.

A oʻo mai pine muamua, e tatau ona tuʻuina atu pusa i totonu o se nofoaga lelei, ma i totonu o le 3-4 vaiaso e tatau ona fafagaina i latou i le faʻalavelave faʻalavelave.

Faʻafefea ona tausi se fugalaau

O le tausia lelei o le togavao o le nandina e matua faigata lava, ae afai e te tuu au taumafaiga ma lou agaga i lenei faagasologa, o le taunuuga e sili atu nai lo mea uma e te faamoemoeina.

Faʻasa

I le taimi mafanafana, e tatau ona tele le suavai ma faia i taimi uma. Suavai mo le togafitia e tatau lava ona vaivai ma vavae ese.

E taua! Aua le faatagaina le palapala e faʻamamago, e mafai ona oʻo atu ai i le paʻu atoa o lau.
I le taimi malulu, e tatau ona faaitiitia le susu, ma faʻafefeteina le eleele e puipuia ai le faʻamago.

Fertilizer

O le fafagaina o se laau e talafeagai uma i se mafanafana, ma i se vaitau malulu. Mai ia Aperila ia Tesema - tasi i le 2 vaiaso, i le malulu - tasi i le masina. Fertilizers e tatau ona faʻalavelave, suavai, minerale poʻo mea faʻasalalau.

Suiga

O le laʻitiiti laʻitiiti (e oʻo atu i le lua tausaga) e suia, e fai ma tulafono, i le tautotogo i luga o le taʻusaga taʻitasi, ma le tasi le gafa ma se vaitaimi o le 3-4 tausaga e lava mo laau matutua. Pe a faʻatino lenei faiga, e tatau ona teuteuina aʻa o le vao (o soo se tausaga).

Teuteu

E le talafeagai le taina o le togafiti o le nandina, ona e le o se lala, o le faapipiiina o pito o upega e le aoga foi - o le togafitia e le faaosofia ai le tuputupu ae o lala o itu. Ae peitaʻi, afai e te manaʻo ai, e mafai ona e tuʻuina atu se laau o le vao, pe afai e te vavae ese aʻa uma.

Faigata ma faʻamaʻi mafai

E oʻo lava i le tausiga sili ona faʻaeteete, e mafai ona aʻafia le laau mai nisi o faʻamaʻi e manaʻomia ona faʻamautuina i le mea muamua e iloa ai:

  • Spider mite - Nandin foliage e lanu samasama, o se itulau paʻepaʻe paʻepaʻe e aliali i luga o laʻau mamago. E tatau ona aveese lau o loʻo aʻafia, ma faʻapipiʻi uma le laau i le vai. Afai e malosi le toilalo, e tatau ona togafitia i le "Aktellik".
  • Aphid - e mafua ai le mimilo ma le suʻesuʻeina o lālā. Sog fungus e mafai ona faʻapipiʻi i mea faalilolilo o nei iniseti. Ina ia faʻamalo ese le meaʻai, e tatau ona e togafitia le laau i le vai oona pe "Aktellik" (fuafua i le maualuga o le siama).
  • Shchitovka - faʻaosofia le faʻaalia o lanu enaena i lau ma laʻau, i se taimi puupuu, e lanu samasama ma paʻu. Ina ia faʻaitiitia le faʻaitiitia o le fofo o le fasimoli, ma faʻamamaina i se ie malulu, solo lemu le lau o loʻo aʻafia. Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi malosi, e manaʻomia ona togafitia le laʻau ma Decis.
E te iloa? O le aganuu teuteu o Nandina sa gaosia e le Nikitsky Botanical Garden i le 1846. I le taimi nei, ma le manuia i le Caucasus, o le Crimea ma i itulagi laiti o Rusia.

O Nandina e tupu i lona lava togalaau o le a avea ma se tasi o teuteu o mata taua; o le matagofie o le lalelei o le a fetaui lelei ma fern, juniper, barberry, viburnum ma spirea.