Laʻau teuteu

Faʻaputuga o le totogo o le tautotogo

Ina ia aloese mai le le fiafia ma le le fiafia, ia tausia lelei se laau e pei o se peach e tatau ona avea ma faataitaiga-saʻo, e aunoa ma le faatalale i mea laiti.

O le mea lea, matou te auiliili auʻiliʻili se gaioiga sili ona tāua - teuteu le pi, faia i le tautotogo.

I le tautotogo, e teuteuina le pi e fai ai se pale masani i autafa o le laau, o lona uiga, ina ia lelei le vaaia o le laau, fufulu, ma aoina fua.

O le teuteuina e aafia ai le tele o peaches, latou te tutupu mai ai fua tetele, manaia ma manogi.

Taimi ma le faʻamoemoe o le teuteuina

Le taimi sili e faʻapipiʻi E taua o le vaeluaga i le va o le fulafula o le tumutumu ma le amataga o le fuga. O lenei vaeluaga e tusa ma le lua i le tolu vaiaso ma e faalagolago i le eseesega. O le taimi aupito sili ona lelei e mafai ona mafaufauina o foliga mai o piniki pinati ma fuga, e tutusa ma le tasi le vaiaso. I le taimi nei o fualaau aina e manino lelei, ma o le lamatiaga o siama i le cytosporosis, e ala i vaega tatala, i le laau e itiiti lava.

Sini a le Peraimerilea e mafua mai i le teuteuina o vine e mafaufauina:

• Faʻateleina le vaitau o fualaau aina ma le fausia o se ituaiga teuteu o le laau.

• Tausia ma le faʻasaoina o fafie i se tulaga maloloina.

• Faatonutonuina le paleni i le va o le pale laau ma aʻa.

• O le teuteuina o le laau e faʻamalosia ai le vave fuga o le pi ma fua

Laʻau teuteu mo tausaga eseese

Lauina o le tautotogo, i le tausaga o le totoina

O lena tautotogo, pe a totoina, ao faia le pale i totonu o se fagu, e tatau i le laau ona faapuupuu i se maualuga e 60-70 senetimita (20 centimita le maualuga nai lo le umi o le talo).

Tuputupu ae, lea e tu i le pito i luga, e tatau ona i ai se lautele o le lafoaia. E tatau ona filifili ni faʻaopoopoga se lua o loʻo i lalo o le pito i luga, ma tutusa mea e manaʻomia. E seleseleina i le 10 cm, i luga o fatuga i fafo. Amata fualaau i luga o le ogalaau ma lata i le mea e faʻapuʻupuʻu ai i le ogalaau, o le a aveesea loa i le taimi lava e maeʻa ai le pua. O lanu na amata ona tutupu ma atiina ae i totonu o le palealii ua aveesea i le taumafanafana.

Lua tausaga teuteuina

Mo laau o loʻo ola mo le tausaga lona lua, o taumafaiga uma lava e faʻaleleia pe faʻasaoina le maualuga o le skeletal branches. Faʻaauau le faʻaauau pea o faʻaauau, faapuupuu i le 60-70 cm. E sili atu le malolosi o gaioiga, tuputupu ae i le pito i lalo, ma i le pito i luga, e tatau ona e aveeseina, ma mea e tutupu mai le itu - vevela, tuu i le taimi e tasi i le 15 cm uma, ma aveese le uumi e lua pusa. I le vaitaimi o le taumafanafana ua fautuaina lafoaia otaota gaʻo, o loʻo tu i le ogatotonu o le pale, ma faʻatonutonu le faʻamaopoopoina o lala autu o le pi.

Tolu tausaga teuteuina

I luga o le lala o le skeletal, i le pito i luga, filifili lua sili ona mamana le lua poloaiga lala, o le a vaeluaina i le 60 cm mai le nofoaga na amata ona vaevae ai le paranesi autu. Ma luga o le lala pito i luga, o le vaega autu o le avetaavale ua aveesea. I le pito i luga ma le pito i lalo ole lala o le skeletal aveese lala malolosi.

Afai o le umi o le tuputupu aʻe faaletausaga e oo atu i le 80 cm, ona veleina lea, teuteuina i ni pulumu se lua, e fai ai le isi sootaga o fualaau aina. O le vaega o totoe o loʻo faʻaaogaina i lālā fua e le lelei, lea o le a faʻapuupuuina e 8 lanu. Mo le sili atu o le manuia o le maualalo o le fana, lea e tupu aʻe i luga o le vaivai, sola ese i le pito i luga e oʻo i le 50 cm.

I luga o lala, lea na faapuupuuina i le tausaga mulimuli e ni taʻavale se lua, o le tuputupu ae tuputupu ae ua faapuupuuina mo le fuaina o laau, ma le maualalo maualalo e lua pusa. O le le laasaga muamua i le fausiaina o le sootaga o fualea i le lumanaʻi o le a avea ma elemene autu o fualaau aina i totonu o le tagata matutua matua.

Tausaga le fa tausaga

O le lona fa, ua taʻua o le tausaga mulimuli o le tuputupu aʻe o le pi, lea ua oʻo i le taimi e faʻamaeʻaina ai le fausia o se pale e pei o se pale i tafatafa o le puʻu o se laau. I luga o le pito i luga o le vaevaega lona lua o le skeletal, e tatau ona filifilia ia lua vaevaega lona tolu, ma faapuupuuina e le 1/3 o le uumi muamua. Ma le mama ma le malosi o le tuputupu ae o le pito i luga ma le pito i lalo o le lala ma le gaʻo, o loʻo i le pito i lalo o le ogalaau.

I vaega o le poloaiga lona lua o le faʻavaeina o laina o fualaau 'aina e faʻatapulaʻa, ma i vaevaega o le faʻatonuga lona tolu, o le tuputupu aʻe o loʻo faʻaitiitiina, o nisi e vave ona tipi mai i le 2 puʻega, o le isi o totoe e totoe i le 7-8 vaega o taʻau. E faʻaaogaina e avea ma fua e leai ni fua e fua mai lala.

I luga o laina o fua o le faasologa muamua o vaega na e le toe fua mai, ua aveesea mai le pi. E le gata i lea, o lala o le tuputupu ae maualalo, lea na faapuupuuina i le tautotogo mo le tolu tausaga talu ona totoina, ua vaeluaina i ni tumutumu se lua, o loo i lalo ifo, ma i luga aʻe o le tuputupu ae, 7-8 vaega o tumutumu ua aveesea e amata ai le fausia o fualaau aina i le lumanai.

Trimming scheme

Na talitonu i taimi uma pale sili ona matagofie mo se laau pi o se pale pale pei o le ipu. Ae o sea palealii o se laau e tele se avanoa i totonu o se togalaau, e fa taimi e sili atu, e matua galue malosi lava, aua e tele se taimi ma galue e faia ai. E talafeagai mo togalaau aina, o lona uiga laitiiti, ae matua le talafeagai mo togalaau tele.

Faʻasologa o laau e mafai ona mafaufauina: shtamb 50-60 cm, o le pito i lalo e 20 cm i le va o le faavae o 3-4 skeletal branches. I luga o paranesi taʻitasi e tuua ai ni lala se lua o le skeleton o le poloaiga lona lua, i se mamao e 30 cm mai le tasi. I luga aʻe o le vaega muamua o loʻo faʻatulagaina le lona lua o laina o le semi-skeletal, i se aofaiga e oʻo atu i le lima. Mo le 5 tausaga o le tuputupu ae o se laau, o lona maualuga e tatau ona mai le 2.5 i le 3 mita.

Tuuina atu o uiga o le felauaiga o meaʻai, o le pi, when cutting, sili atu ona lelei e fausia ai se togavao. O lenei fomu e fesoasoani e maua ai le aofaiga atoa o le susulu o le la ma lala uma, aua o le pi o se laau e manaomia le susulu o le la.

Faʻapitoa

Manatu taua lapisi e mafai ona mafaufauina:

• Kipi le fala i le tautotogo. Ua aveese lala ina ia ave ai e le laau le paleni o le apa.

• Pe a tipiina lala, e tatau ona totogi le totoa i le numera o laʻau e fua mai. Faatasi ai ma se fuainumera o lala skeletal amata amata ona toso. E faʻapuupuuina seia oʻo ina totoe le lua.

• A maeʻa le seleselega, faʻapipiʻiina le fua o laau.

• Talu ai ona o le laau o le vao e fua mai, o le numera o lala fefiloi e faatonutonuina. Faatasi ai ma le tele o fualaau suamalie, e 80 laulaau o totoe, ma le le lava o fua o fua, e tatau ona tuua i latou i le tusa ma le 200.

Vaega faʻapipiʻi se laau talavou:

• O le peach pipi autu o loʻo tilotilo i le mataupu pe a iai ni vanu laiti i luga o fualaau.

• A totoina se pi i le eleele, ia tuu ni togi se tolu pe fa i le pito i lalo o le laau, o isi uma ua aveeseina.

• I le tautotogo, o le lona lua o tausaga talu ona totoina, ua vavaeina tipu i le 1 / 3-1 / 4 o le uumi muamua.

• O lala o loʻo i le ogatotonu o le pi e vavaeʻese pe a mafai i le tolu tausaga.

• E tatau ona fufulu aʻa tetele, aua latou te le fua mai.

E malie foi le faitau e uiga i le teuteuina o peach i isi vaitau.

Meafaigaluega

Pe a teuteuina se laau faʻamalosi e pei o se pi, e tatau ona e manatua pea e moni lava tali ma le tiga i le otima o le mea lea e faia ai ma le faʻaeteete le faʻaogaina ma o laasaga uma e mafaufauina. O meafaigaluega o le a teuteuina peach manaomia e tatau ona faʻamaʻi i le vaifofo o Bordeaux. O manuʻa uma ma tipi o le laau e tatau ona vave ufiufi i le togalaau. O mea faigaluega na faʻaaogaina e tapuni ai le pi, e tatau ona aoga, teuina i se mea matutu ma e le o le eleelea, e tatau ona faʻamavaeina aʻo lei amataina le galuega. Aʻo faʻatinoina le togalaau, e tatau ona matuā tausisia tulafono o le saogalemu faʻapitoa.

Pe a teuteuina se pi e mafai ona aoga tele faʻaogaina togalaau:

1) Faʻatau. E faʻaaogaina e aveese ai lala lamolemole e pei o seleulu ma se lipine fao. E lua ituaiga o puni: faatasi ai ma se lauulu tutusa (faʻaaogaina mo soʻo se ituaiga o laupapa teuteu) ma le tasi itu itu (faʻaaogaina mo le teuteuina o le tipi ma le vevela o le pale).

2) Lopper. E pei o se aufaʻataʻitaʻi ma lima uumi. Latou te aveesea lala o loʻo i luga.

3) Sa vaaia le togalaau. O lona umi e 35 cm, o le nifo e faʻamaʻaʻa, ma o loʻo i ai se foliga o le tino.

4) Chainsaw. E faigofie le faia o ni voluma tetele o galuega i ai, e mafai ona vavaeina laau e aunoa ma le faʻaaogaina o faasitepu e tusa lava pe lima mita le maualuga.

5) Togalaau togalaau latou te tipiina le tuputupu ae o le tasi tausaga le matua, aveese ni lauusiusi lanumeamata o se laau laititi, lamolemole lafoaʻi po o nofoaga vaʻaia.

6) Faʻasusu le fufulu fufulu laau, puipui, lelei mo le fausiaina o pale. O faʻamaʻi pipisi e faʻamaonia e ituaiga o le afi. O latou o le suauu, eletise poʻo le paʻa.

7) Shredder faʻaaogaina mo le toe faʻaaogaina o otaota vao. E faigofie lava mo i latou ona toe faʻaaogaina tipi, lala, vao. I le faaiuga, o lenei otaota e faʻaaogaina e mulumulu ai le lio ma le alalaupapa. E lua ituaiga: gasoline ma eletise.