Mataupu

Matou te faia oe lava: Greenhouse mai pipili paʻu paʻu ma ou lava lima

O le manaʻomia ona faʻaaoga greenhouses ma greenhouses e manino uma mo faifaatoaga tetele ma mo latou e iai ni mea totino laiti.

Ae o le faatauina o se fale teu oloa taugata e le aoga i taimi uma. O le tele o taimi e mafai ai ona fai se fale tipi fale e faʻavae i luga o paipa paipa.

Uiga ma uiga

Talu ai o le faavae o le lanu o greenhouses o lenei ituaiga o paipa palasitika, o meatotino o le fale atoa o le a tele lava ina faalagolago i uiga o nei paipa. I le itu lelei, o loʻo taua i lalo:

  • tupe alu i luga o le faatulagaga o le fale koli e itiiti lavaaua o pusa aupito sili ona taugofie ua talafeagai mo nei faamoemoega;
  • faigofie o mamanu ma le maualalo o le mamafa e mafai ai ona e vave faʻaaogaina se fale kiona ma faʻaaogaina mo le teuina;
  • O le pulea o le microclimate i totonu o se fale siʻosiʻomaga fale e faigofie pei o le fale gaosi oloa;
  • ei ai se avanoa fatuina ni greenhouses o soʻo se tele ma le tulaga sili ona lelei;
  • o le olaga auauna atu o ia fausaga e umi lava, talu ai e le pala le paʻu, e le pala ma e le faʻaumatia e iniseti.

Ae ui i lea, o le maualalo o le mamafa o le fausaga e mafua ai foi nisi faigata i taimi o le taotoga:

  • o loʻo i ai se faʻalavelave faʻaleagaina e le matagi;
  • Aua le faʻaaogaina tioata masani.

FAʻATASI! O le mea lea, e tusa lava pe i le mamanu, e tatau ona filifili le sili ona puipuia mai nofoaga o le matagi ma lafoai mea mamafa e ufiufi ai
uila.

O le a le mea?

O le faʻatinoga e tele lava ina faʻalagolago i le maua o se masini faʻavevela. Afai e maua, o le falemalama e faʻavasegaina mafanafana, faʻaaogaina mo faamoemoega nei:

  • teuina ma le puipuiga o laau toto. A o leʻi amataina le kiona, e faʻataʻapeʻaina i latou mai eleele tatala, faʻapipiʻiina i pusa ma tuu i totonu o se fale kiona;
  • tautotogo fatuina sauniuniga toetoe o ituaiga laau uma e ola i luga o le eleele. Faʻatapulaʻaina e mafai ona tupu ona o le felagolagomaʻi faʻatasi o ituaiga meaola;
  • faʻapipiʻi toto;
  • tuputupu aʻe vave fatu laau.
TAITAI! Filifili se seti o laau mo le totoina, e tatau ona amanaia e le gata o le mafai ona latou gaosia faatasi, ae faapea foi le faasalalauina o faʻamaʻi faʻamaʻi mai laau mai le taimi talu ai e ala i le eleele.

O se laufanua malulu malulu e mafai ai e faifaatoaga ona faʻatino nei faiga:

  • teuina o le taumalulu o laau e mafai ona faigofie i gutu malulu;
  • fanafana;
  • Faʻamaʻaina aʻo le i tulaʻi i luga o le eleele.

I le taumalulu, e tatau lava ona i ai se kiona siaki mo le susu palapala ma le vevela. E le gata i lea, o le le lava o le lele i luga o le palapala ma laau e mafai ona faʻatautaia ai le faʻapipiʻiina o galuega.

Tekinolosi gaosi oloa

O le tali i le fesili: E faʻapefea ona e faia se suauu mai palasitika i ou lava lima? - e le faigata tele.
Aʻo leʻi amataina le faʻapotopotoina o se fale kesi e faʻaaogaina i luga o le polipropylene pipes, e tatau ona e filifili ile ituaiga o mea e ufiufi ai. Mai lenei itu o le a faʻalagolago lava i le filifilia o le maualuga o le maualuga o paipa.

I le togalaau mo moega tapunia e tele lava ina faʻaaogaina ituaiga ituaiga mea e ufiufi, e pei o:

  • agrofibre, puipuia lelei mai le faʻamalolo o le ray ma le faia o se paleni lelei o le vevela ma le vevela;
  • cellular polycarbonate, mea mafanafana ma tumau, na o le pau lava le mea e le lelei ai le tau maualuga;
  • PVC ata tifaga, faʻalelei ma tumau, ae paʻu i le malulu;
  • palasitika ata, faigofie e faʻapipiʻi, taugofie ma masani mea. O le kosi palasitika lea e masani ona faʻaaoga e fai ma mea e ufiufi ai mo greenhouses. Na o lona toe foʻi mai e maualalo le malosi faaletino;
  • faamalosia le ata tifaga- E mafai ona aoga mo ni nai tausaga, ae o tau foi e tusa ai.

O le mea moni, o tekinolosi o le faʻaleleia o se kiona e faia i pipisi paʻu paʻu ma ona lava lima e aofia ai ni laasaga ma e mafai ona vaaia lenei ata i le ata o loʻo faʻatasi ma le tusitusiga.

1. Saunia mea

O le aofaʻi o mea e tatau ona fetaui ma le fua faʻatatau o le fale. I le taimi lava e tasi, e le tatau ona faʻatau mea fou uma, aua o le fausaga, o vaega o paipa ma laupapa o loʻo tumau pea pe a uma le toe faʻaleleia o le a talafeagai lelei. I le tele o tulaga, o sea seti o le a manaʻomia:

  • laupapa ma se vaega e tusa ma le 20 × 120 mm, faʻapea foʻi ma latou faʻamalosi e faʻamalosi ai tulimanu;
  • vaega o le faamalosia o uamea i se umi o le 500-800 mm;
  • sikola faʻapipiʻi;
  • mea faʻapipiʻi mo paʻu palasitika (patipati);
  • lipine faʻatau;
  • ata tifaga;
  • paʻu palasitika.

O le maualuga o le paipa e mafai ona iai. Ae peitaʻi, mo fausaga e sili atu ma le tasi ma le afa mita, e manaʻomia ona ave malolosi paipa i le diamita 20 mm.
2. Faʻatulagaga o le fale faʻafiafia

O le faavae o le a avea ma fenumiai lautele o moega. E faia i papa laupapa, faʻapipiʻiina i sikilima i se tafaoga.

Talu ai ona o le a tosoina sikulima i tulimanu, lafoaʻia o latou pulou pipii o le a mafai pe a fai e leʻi amataina ni pu mo latou i fafo o laupapa.

TAITAI! E i ai ni moa ma isi meaola faalafua i le eleele i luga o le 'upega tafaʻilagi, e talafeagai le tuʻuina o se uʻamea masani i lalo o le faʻavaa o le fale koli.

3. I autafa o pito i tua o le falesa e lata ane i laupapa i se mamao e 40-60 cm mai le tasi ma le isi, o vaega o le faʻamalosi e pipii i le eleele. 300-350 mm o le uamea e tatau ona tumau i luga ae o le eleele. Afai ei ai ni mea faʻapipiʻi mo le galue (pipi), ona tatau loa lea i luga o le pito i fafo o laupapa laupapa i le maualuga o pine o loʻo pipii i le eleele.

4. O se paipa paipa palasitika e tuu i luga o le pine faatasi ma le pine e tasi, taofi ma tuu i luga o le pine i le isi itu ma le isi pito.

5. O paipa e faʻapipiʻi i pipiʻi muamua. E i ai foi se avanoa sili atu le taugofie mo le faʻapipiʻiina o paipa i luga o le falesa. Ina ia faia lenei mea, pe a uma ona faʻapipiʻi le faʻavaa o le paipa, e tosina atu i laupapa i fasi pepa o faʻamaufaʻailoga uamea.

6. O le faavaa e mafua ai ua ufitia i le ufiufi o mea. O le mea sili ona faigofie mo le ata tifaga e mafai ona avea ma ni fasi laupapa na faataatia i luga o le pito i luga o le ata i luga o le eleele i le itu o le fausaga. Faatasi ai ma le faigofie o lenei fofo, e aoga lava, aua e faigofie ai ona tatala le itu taumatau o le fale koli mo le ea.

Afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻapipiʻi ma se faitotoa i le pito i tua o le fale lau. O le faavae mo lea mea e mafai ona avea ma ni laupapa laupapa o se vaega laitiiti, faʻaogaina i luga.

E mafai ona e vaʻai i se isi, ae e le sili atu le faigata, auala e faia ai se kativaʻai ma ou lava lima mai paipa pipisi i lenei vitio:

Vaʻai i isi greenhouses e mafai foi ona e aoina mai pe faia oe lava iinei: Mai arcs, Mai polycarbonate, Mai faʻamalama, Mo laʻau, Mai paipa uamea, Mai pulu paʻu, Mo kukama, I lalo o ata, I le fale, Mo le pepa, Greenhouse greenhouse , Fale matagofie, Le seleselega lelei, Snowdrop, Snail, Dayas

E faʻafefea ona faʻamalosi le fale kati?

O le manaʻoga e faʻamalosi le fausaga o le fale lauʻeleʻele e tupu ao le i amata le taumalulu. O le pa'ū ifo o le kiona i le pito i luga o le ata tifaga o le a liusuavai ma faʻaalu i se paʻu mamafa tele. I le faaopoopo atu i le taimi e aveese ai lenei kiona, e mafai ona e faia gaoioiga nei:

  • - faʻapipiʻiina o ogalaau laupapa i totonu o le lauʻeleʻele. E mafai ona faʻapipiʻi uma i le umi ma le itu i tua;
  • - suia le mea e ufiufi ai ma sili atu le mamafa ma umi;
  • - faʻaopopo nisi fagu mai palasitika pipisi i le faʻavaa.

O le mea lautele, o se falemalama e faia i paipa paipa, o se auala sili ona faigofie e faʻalauteleina ai ona avanoa faʻavaomalo. I le taimi lava e tasi, o le faigofie o le mamanu e faʻatagaina ai oe e faʻapipiʻi ma aveese se ituaiga o fausaga i le taimi muamua, e aunoa ma se taugata faaletino ma mea tau.