Kalina

Auala e kuka ai viburnum ma le suka: selesele fualaau aoga mo le taumalulu

Ona o le maualuga o lona tetee i le maualalo o le vevela, vibroum ua lelei ona faavaeina i totonu o la tatou latitudes, ma o ona togavao, e lanu ma lanu mumu, e mafai ona maua i toetoe o aai uma. Ae ui i lea, e le o tagata uma e iloa e faaopoopo i le ofoofogia o foliga vaaia, o fua o lenei laau e tele foi mea aoga. O a matou tusiga ua mamanuina e fesoasoani ai ia te oe i le gaosia o ni avanoa eseese e faaaoga ai viburnum ma suka.

E uiga i faamanuiaga o viburnum

O le mea ofoofogia faavavega o mea aoga o nei vine e tatau, aemaise lava i le mauoa vitamini ma le minerale, faapea foi ma le i ai o le tele o meaola eseese o meaola, pei o amino acids, pectins ma tannins. O se vaega itiiti lenei o le lisi tele o mea uma aoga aoga o nei fua:

  • fesoasoani sili atu le faigofie ona fesiitai faʻamaʻi vailaʻau eseese ma faʻagaoioia le faʻaogaina o le tino;
  • saofagā i le faʻamautuina o le gastrointestinal tract;
  • pe a faʻaaogaina i fafo, faʻamalosia le faʻamaloloina o manua, vave faʻaleaʻoina faʻamaʻi pipisi o le purulenti, siama ma isi faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi mai togafitiga;
  • fesoasoani e faatelevaveina le faʻaleleia o le paʻu, lauulu ma fao;
  • ia i ai ni mea tau faʻatoʻaga, lea e mafai ai ona latou faʻaaogaina mo togafitiga o faʻamaʻi o fatuga ma le urogenital system i le lautele;
  • fesoasoani e taofi le tafe toto;
  • pe'ā faʻaaogaina faʻamalosi, latou te avea o ni mea e puipuia ai le tino ma fesoasoani e taulimaina le soona popole, popole ma le sogasoga sili atu ona faigofie;
  • o loʻo i ai se faʻalautelega, faʻafouina ma faʻamalolo lautele.

Aoao atili e uiga i le soifua maloloina o viburnum (mo tamaitai), viburnum bark, ash ash.

Sauniuniga o viburnum

Ae e te leʻi amataina le faagasologa o sauniuniga avanoa, e tatau ona e saunia lelei fua. O lenei laasaga e taua tele, ma e leai se tulaga e mafai ai e se tasi ona faʻatinoina lona faʻatinoina e aunoa ma le taulai atu i ai, talu ai ona o lenei mea e mafua mai i le mauaina o se mea e le lelei tele poʻo se faʻaitiitia i le umi o lona ola. Muamua, a maeʻa le faʻatau, e tatau ona faʻavasega ma le faʻaeteete i vine uma ma filifili i latou o loʻo i ai foliga paʻu, foliga maanuminumi, faʻapea foʻi ma uliuli, anufe, paʻu ma lanumeamata. O lenei laasaga e tatau ona faʻaitiitia ai le i ai i le oloa mulimuli o mea eseese e mafai ona faʻaitiitia ai le umi o le "ola" o mea faigaluega.

A maeʻa lena mea, e tatau ona mulumulu lelei fua o vai i lalo o le vai tafe, taumafai e fufuluina ia pi taʻitasi, ona o le ulu atu i le puipuiga o le palapala mai vine e mafai ona faaleagaina ai le oloa mulimuli. Ma e tatau ona e faʻatagaina le vai na i ai i luga o vine e faʻaulu ai, a maeʻa, pe afai na e faʻatau mai vine i luga o se paranesi, e tatau ona vavaeese, pe a uma ona e amataina le faagasologa o le fatuina o avanoa.

Siaki i fua o le seleselega viburnum mo le taumalulu.

Sauniuniga o apa ma faʻavaa

Sauniuniga o apa ma mea faʻapipiʻi o loʻo i totonu o la latou maeʻa maeʻaeʻa, lea e ui lava ina foliga mai o le faigata o le faagasologa, e mafai ona faia lelei i le fale faatasi ai ma le fesoasoani a mea umukuka faigofie. Ina ia faia lenei togafiti, o le ae manaʻomia se kesi masani ma se pusa mo le faʻamaʻiina o totoa ma se tamai vaimusu lea o le a faʻamaʻi ai le faʻavaa.

E taua! Aʻo leʻi amataina le faagasologa o le faʻamalositili, e tatau ona fufulu fufulu otaota ma faʻafefiloi faʻatasi ma le vaʻaiga mūmū eletise poʻo le vaifofo ina ia mafai ona aveesea uma vaega eletise tetele e le afaina i le vevela maualuga.

Faatumu le ulo i le vai ma tuu i luga o le afi. A maeʻa le suavai, tuu ia fagu i luga o le pusa ma taofi i latou i lenei tulaga mo le 1.5-2 minute. A maeʻa le vaeluaina o le taimi, aveese ma le faaeteete mai le paso, e faʻaaoga ai taʻaloga poʻo se paʻu e puipuia ai i latou mai i mu. Faatasi ai ma faʻalavelave, o mea uma lava e sili atu ona faigofie - na o le tuʻuina i totonu o se ipu ua tumu i le vai, ona tuʻu ai lea o le afi. A maeʻa le vai i totonu o fagu - aveese mai le vevela, faʻafefe le vai ma aveese le tapuni.

Na faia e le talimalo le tele o auala e faʻamaonia ai cans: vavala i luga o se fagu poʻo se ulo, i totonu o le ogaumu, i totonu o le microwave, i totonu o se fafie faʻatau.

Kaleina, eleele ma le suka

O lenei ipu, muamua lava, e lelei ona o le tele o le tele o vailaʻau faʻasaina, ma o le mea lea o loʻo aoga ai, e tumau pea e le suia. Matou te ofoina atu ia te oe se tasi o fua pito sili ona faigofie mo lona gaosia.

Meafaigaluega i meaʻai

Ina ia saunia lenei oloa, o le ae le manaʻomia ni faʻamaumauga maʻoti, o mea uma e te manaʻomia e mafai ona maua i totonu o umukuka taitasi. O le lisi e pei o lenei:

  • pulepule;
  • pan;
  • sipuni;
  • fagu ma lids.

Meaʻai

O lenei sauniuniga e le manaʻomia ai se numera tele o mea eseese. E na ona e manaʻomia:

  • viburnum vine - 0.5 kg;
  • suka - 0.5 kilokalama.

E taua! O le mamafa faʻamaonia o vaega ua fuafua i luga o se aiga e toʻatolu tagata, ae peitai e mafai ona e faʻaopopoina le mamafa i le loto, ae aunoa ma le suia o le vaega 1: 1.

Laasaga i lea Laasaga i lea Laasaga

O mea lelei uma o loʻo taʻua i luga o lenei avanoa e mafai foi ona aofia ai se faiga masani e fai ai kuka. E foliga faapenei:

  • Tuu le viburnum vine vavae ese mai lala i totonu o se ulo ma puipui maualuga. E fautuaina e aua nei tuʻuina uma ia fua i le taimi e tasi, ae ia vaeluaina i latou i le 5-6 servings;
  • ona liligi lea o sina vaega o suka i le pito i luga o vine ina ia ufitia ai luga i luga;
  • faʻaaogaina masasini masima e nutililii le fua ma faʻafefiloi ma le suka. I lenei laasaga, e tatau ona e mataʻituina ma le totoʻa ia aua le misia se tamaʻi tasi;
  • auina atu i le setete o le kaleina Kalina ma le suka, alu i se isi pusa e tuu ai le isi vaega o vine;
  • pe a maeʻa uma le viburnum, faaopoopo i ai suka, pe a iai se mea e manaʻomia ai, aumai le fuainumera o meaʻai i le fua faatatau o le 1: 1, ma toe faʻafefiloi mea uma ma se sipuni;
  • Faatasi ai ma le fesoasoani a se sipuni, faʻafeiloaʻi le mea na maua mai i fagu faʻasaina, lea e mafai ona ufiufi uma i ie uʻamea ma nilani.

Vitio: fua e kuka ai le eleele ma le suka viburnum

Faitau foi e uiga i le gaosia o le viburnum i luga o le upega tafaʻilagi: o ituaiga viburnum masani, totoina ma tausia, toe gaosia.

Kalina i le suka

O lenei tapenapenaga o loʻo i ai se olaga puupuu mo le taumafa, ae mafai ai ona e fiafia i fua i la latou tino e le suia, sei vagana ai le faaopoopoina o sina aofaiga o suka, lea e mafai ona fufuluina pe a manaʻomia. E pei o le oloa na muamua atu, o lenei sauniuniga o loʻo tumau ai mea aoga uma o fua o le a leiloloa i le taimi o togafitiga vevela.

Meafaigaluega i meaʻai

E pei ona iai i le fua muamua, mo le gaosia o lenei avanoa e le manaomia ai ni meafaigaluega faapitoa, e aofia ai:

  • fagu ma lids;
  • sipuni;
  • faʻamalosia le mafai ona faʻatapulaʻa.

Meaʻai

O le lisi o vaega na leʻi faia ni suiga i taimi uma ma o latou tulaga na totoe tonu tutusa - 1: 1. O lenei fuataga e faʻateleina ai le puipuia o meatotino o le suka, lea e mafai ai e Kalina ona tumau pea le faʻaogaina mo le 2-3 masina. O le lisi o vaega e tutusa:

  • viburnum vine - 0.5 kg;
  • suka - 0.5 kilokalama.

E te iloa? I lo matou eria, viburnum talu mai aso anamua sa manatu o se faailoga o le matagofie o le matagofie ma o se vaega taua tele o sauniga o le faaipoipoga. Sa teuteu e ia laulau, pulou ma ipu.

Laasaga i lea Laasaga i lea Laasaga

O mea uma lava e faia vave vave ma e matua manaʻomia lava le leai o ni togafitiga. E pei o lenei:

  • ufiufi le pito i lalo o le tele o le lapoa e te manaʻomia i le suka, momoe faʻatasi ma se sipuni, pe a talafeagai, faʻaaogaina o le faʻafeinu e mafai ona faʻamalosia ai le gaioiga;
  • ona tuu lea o le tele o vine i luga o le suka suka latou te ufiufi atoa ai, ma o le suka e mou atu mai le vaai;
  • Liligi se apa o le suka i le pito i luga o se apa o le viburnum, ina ia le viia ai viburnum mai lalo;
  • toe fai le faagasologa seia maeʻa viburnum, mafaufau i le taimi e tasi o le muamua ma le mulimuli i totonu o se fagu e tatau ona aofia ai le suka. O fagu tumu e mafai ona tapunia i palasitika ma paʻu uʻamea.

Vitio: fua mo le faia o viburnum i le suka

Faamasani oe lava i le fua o sauniuniga ma faʻamalologa o meaʻai o le Kalin.

Kalina ma le suka

O lenei fua e ese mai i le lua tausaga talu ai, o le a maua ai le tele o ponaivi ma le paʻu o viburnum fua, lea e tuʻuina atu ai ia i latou se mea faapitoa e iloa lelei. I se faaopoopoga, o le oloa na maua i luga o lenei fua, e pei ona i ai i mataupu ua mavae, e le aʻafia i soo se togafitiga vevela, o lona uiga o loʻo taofia uma meatotino aoga.

Meafaigaluega i meaʻai

Pau lava le mea e manaʻomia mo le sauniuni o lenei fua, e mautinoa lava o tagata uma i le fale:

  • pan;
  • uila vavae lelei;
  • sipuni po o le fofoa;
  • mama mama;
  • fagu ma lids.

E te iloa? I taimi muamua, viburnum e masani lava ona maua i le itu mumu o le fale, aua na tuuina atu e tagata i le mea moni mea totino ma latou talitonu na mafai ona puipuia mai mata leaga ma agaga leaga.

Meaʻai

E le pei o suʻega e lua talu ai, o lenei vaega masani o mea o loʻo gaosia, o le a malepe, o le a avea nei ma vaega e 1 o viburnum ma 2 vaega o suka. Ae o lea sauniuniga e mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea faʻapipii lelei i le lauti, pe toetoe lava o se faʻaaoga masani. O le lisi o mea aoga e le suia:

  • viburnum vine - 0.5 kg;
  • suka - 1 kg.

Laasaga i lea Laasaga i lea Laasaga

O le gaosiga o lenei oloa e faʻagasolo lava i le taimi, lea atonu i nisi o mafuaʻaga e mafua ai le le fiafia, ae peitai, o le oloa na maua mai o se taunuuga e ese mai i mea na faʻamatalaina i recipes ua mavae i le sili atu le matagofie o le tofo ma le leai o ponaivi. O le faagasologa lava ia e faapenei:

  • mulumulu ma fufulu mama viburnum o loʻo tuʻuina i totonu o se mea faʻavevela i siama lelei, pe a uma ona tuleia i latou ma se masini poʻo se sipuni i totonu o se vaʻa;
  • o le keke o loʻo totoe i le mea na teu muamua na aoina i totonu o se taga mama ma toe tuleia;

E taua! Faamolemole ia matau o le aofaiga o le mea na maua mai e eseese mai le mamafa o fualaau aina na e muamua ona maua, o lea e lelei ai le toe fuaina o lona voluma i se tioata.

  • ona faaopoopo ai lea o le suka i le fua o le 2 ipu mo ipu tioata taitasi o le tilotilo i le ulo ma le vivalo viburnum;
  • ia faʻafefiloi ma le faʻaeteete mea uma i le setete o se vailaʻau tutusa ma tuu ai i se nofoaga pogisa, malulu, le mafai ona taunuʻu mo tamaiti mo aso e lua;
  • siaki le taimi e siaki ai le oloa mo gaʻo uma ua gase ma faʻaosoina;
  • o le oloa ua uma ona sasaaina i totonu o fagu vailaau mama, lea e mafai ona tapunia i palasitika ma paʻu uʻamea.

Vitio: Fuataga mo le faia o viburnum ma suka suka

O fea e teuina ai le mea faigaluega

Ona o le mea moni e faapea, i nei avanoa e leai ni fomaʻi e faʻaaogaina, ae na o le suka, o le mea e puipuia ai ia mea ua faʻamatalaina e le lelei, e fautuaina e teuina i totonu o le pusaaisa, i luga o fata mo fualaau faisua.

Faitau foi e uiga i le seleseleina o togafitiga mo le taumalulu: cherries, cherries, currants, lingonberries, blueberries, cranberries, sea buckthorn, chokeberries, yosht, gooseberries, sunberry, hawthorn, uamea.

O le maualuga o le vevela lea e mafai ona tu ai nei avanoa mo le 4-5 masina e mai le 0 i le +3 ° C. Pe a tuʻuina i se nofoaga vevela, o lenei vaitau e faʻaititia i le 2-3 masina. Afai latou te i ai pea i totonu o se potu ma le vevela o le potu ma o le a susulu le la i luga oi latou, o lenei vaitau e mafai ona faaitiitia e oʻo atu i le tele o vaiaso.

Faamatalaga a Tagata

Ou te faia lenei mea: Ou te lafoaia fualaau aina e ala i se fai meaʻai meaʻai ma se meaʻai tele, o loʻo i ai foi se moli (tele e tofo, pe tusa ma le 1 i le 1 kilokalama o vine) ma faʻafefiloi i le suka 1: 1. i le taimi e teu ai mai ponaivi, o mea uma e faʻaaogaina e faʻafeiloaʻi i le "jam"
Svetlana
//www.woman.ru/home/culinary/thread/3926441/1/#m20724380

Kalina e maualalo ai le toto. Ou te fiafia i le lauti mai viburnum, ae o le taimi lava ou te inuina ai, o le a vave lava ona amata ona tiga loʻu ulu mai le mea moni o le mamafa o le a paʻu. O le fuainumera tasi o le fomaʻi faʻamaʻi faʻamalositino o le eleele viburnum ma le suka.
Galina76
//doctorsforum.ru/viewtopic.php?f=12&t=217

Matou te faʻamoemoe o loʻo taʻitaʻia e lenei lomiga, o le a mafai ona e saunia mo oe lava ma lou aiga ia avanoa sili o viburnum. O lenei oloa o le a fiafia ia te oe i le taumalulu e le gata o le suamalie ma suamalie, ae faapena foi i fua fou.