Ata

E faʻafefea ona faʻafefe le kalaka ma faʻafia?

E iloa lelei e le au fai togalaau: afai e te faʻamaopoopo saʻo le sufuluina o lau togalaau, e le gata ina mafai ona e faʻasaoina fualaʻau ma fua mai le tele o faʻalavelave, ae e faʻapupulaina foi le tele o le seleselega i le lumanaʻi. O le asō o le a tatou talanoa e uiga i se aganuu e matua manaʻomia ai le suamalie, o le natura na faʻavaivaia le fausaga aʻa ma e manaʻomia tele le faʻaleleia o vai i vaitau faapitoa o lona atinaʻe. O le a le tele o taimi e tatau ai le faʻafefe o le kalaka mo lo matou soifua maloloina, faʻaopoopo i le tusiga.

O afea e amata ai ona faʻamafa

E masani lava ona faia i le amataga o le vaitau o le tuputupu aʻe (Aperila-Me) poʻo le taimi o le tuputupu ae malosi o vaomatua (ituaiga o le taumalulu - May, spring - Iulai), ae i le taimi lava e tasi o le totoina o lenei laau, o ona aʻafiaga e tutupu i totonu o le fale lauʻeleʻele eleele.

E te iloa? O lapisi o loʻo i ai faʻamatalaga faʻamaʻi masani, e mafai ona faʻamalosia ai le tino puipuia i se vaitau puupuu ma faʻamalosia ai le faʻaaogaina toto.

Totonu

Mo le manuia o le galueaiina o laau toto i totonu o eleele vevela (eleele puipuia), e tatau ona usitai i fautuaga uma ua leva ona tofotofoina e faʻaaogaina mai lea tausaga i lea tausaga e tagata malamalama o le taumafanafana ma tagata fai togalaau. Afai tatou te talanoa e uiga i le faasusu, e tatau ona tele ma faamalosia i le vaitau o le alualu i luma olaola o le kālati, ma talu ai e leai se avanoa e maua mai ai le timu i totonu o le kiona, e tatau ona fufulu le fualaau faisua pe a maeʻa le palapala ile 7-10 aso.

Aoao pe faapefea ona lelei le teuina o le kalama i le taumalulu, auala o le seleseleina o ulu ma laʻau o le kālatika, o le sili sili ona lelei mo le teuina o lanu lanumeamata i le taumalulu.

I le avanoa tatala

O le faamamaina o le keke i le malae vaʻaia o loʻo faʻataunuʻuina aʻo solo le palapala. I le tau vevela, e tatau ona faateleina le susu, e tusa ma le 12-15 lita i sikuea mita. I le mafanafana lelei o le tau, o le tatau ona faʻafefe vai e 5 lita i mita taʻitasi. I le masani ai, i taimi o timuga masani, e tatau ona faʻaumatia uma ia vai.

Auala

I le faaopoopo atu i le auala masani o le faʻaaogaina o vai, e lua e sili atu le tutusa le lauiloa - o le faʻafefeteina ma le faʻavaivai.

E taua! E pei ona e iloa, o le keleka o se laau e faʻafeiloaʻi ai le faʻaleleia soo, ae e le taliaina le tele o susu i le palapala. Ae o le matutu o le palapala e mafai ona afaina tele ai le atinaʻe ma le tuputupu ae o lenei aganuʻu ma taʻitaʻia ai le faʻaititia ma le lafoaʻi tele o ulu. O le mea lea, i le fesili pe tatau ona faʻaleleia le kālati e tusa ai ma se faiga faʻavae vai, o le tali e naʻo le ioe.

Lafu

O le suauu e maua ai le sili atu ma le sao o le tufatufa o le susu i luga o le palapala, ma e fesoasoani foi i le nofoia o fua o le vai. O se tulaga le lelei o lenei tekonolosi o le faasalalauina lea o faʻamaʻi i aganuu vailaʻau vavalaʻau ona o le faʻaleleia o le suavai mai le eleele. Ma afai o le faagasologa o le faapipiiina, e sili atu i le fua faatatau o le faasusuina o vai, e mafai ona oo atu ai i le puleaina lua o le eleele, lea e matua le talafeagai mo le gafatiaina lelei o fua o oloa.

Faʻasusu vai

I le taimi nei, o le tosoina o le vai e sili ona lelei ma sili ona masani ona faʻaaogaina e mafai ai ona e faʻaaogaina le vai i le aʻa o le keleka, faʻapea foʻi ma le tufatufaina o le vai i laau i le mea e gata ai ma mafai. Ae o loʻo i ai foʻi le le lava o ia masini - mea taugofieO le mea lea, o le fuafuaga o le totoina o fualaau aina e tatau ona manino le fuafuaina ma faʻatino i totonu o voluma talafeagai ina ia mafai ai ona toe faʻaleleia uma tau.

E mafai ona fausiaina ia vai inu i ou lava lima mai mea vavalalata. Pusa tioata e talafeagai lelei mo lona gaosia.

Faʻasalaga uiga

Ina ia mafai ona tuʻuina atu le fualaʻau ma le masusu talafeagai e tusa ai ma tulafono uma ma ia malamalama pe ono mafai ona faʻafefe le kālati i se taimi, e tatau ona aʻoaʻoina nisi o mea faigofie:

  • e le tatau ona faʻataunuʻuina le suavai pe a fai o le aofaʻi o le malulu o le ea i lalo ifo o le 13 ° C;
  • vai mo le faʻavaivai e tatau ona mafanafana, e le laʻititi ile 18 ° C;
  • o le taimi sili ona lelei mo le faʻatinoga o le vaveao po o le taimi pe a uma le la;
  • pe a uma ona faʻamusuina moega e fautuaina e tatala le 2 cm le loloto.
E te iloa? O tagata o Bulgaria e mafaufau i le garlic e avea o se laau paia, ma o tagata o le itu i matu, i le isi itu, o le laau a Satani.

I le amataga o le tuputupu ae

I le amataga o le tuputupu aʻe o le vaitau (mai le germination o fualaau i le faʻatulagaina o chives), e manaʻomia e le kākalo le lelei o susu, e ui lava o le tele o le susu e mafai ona faʻaleagaina ai. O le mea lea, i le amataga o le tuputupu ae, e tatau ona matua susu le laau i le loloto o le 30 cm i le 7-8 aso. O le taimi muamua e te manaʻomia ai le vai faʻatasi ma ofu i le amataga o Me.

A oʻo ina matua

E i ai foi se tali patino i le fesili pe a liligi le sisi i luga o le kuka. E tusa ma le masina o Iulai, pe a oʻo ina malosi le taisini i le kalama, o le a faasolosolo malie le faʻaitiitia o le vai, ma o le a mafai e Aukuso ona uma, ona e mafai e le vai ona taofia le tuputupu aʻe o aniani, afaina ai lo latou teuina atili ma faʻaititia ai le mea o loʻo aoga ai.

Aʻo leʻi selesele

O le toatele o tagata fou e masani lava ona fiafia i le fesili pe tatau ona vai le kesi aʻo lei seleseleina - ioe, e tatau ona faia lenei mea, ae i taimi eseese (fuafua i sini o le galueaina). Mo se faʻataʻitaʻiga, mo le teuina o fualaau aina i le lumanaʻi, e tatau ona maeʻa le suavai i le 20 aso ao leʻi seleseleina, ma mo le gaosia i foliga masani, e tusa ma le vaiaso.

E taua! Pe a fai se fuafuaga muamua mo le vaʻaia o oe, e tatau ona e mautinoa le faʻalagolago i le itulagi o le a tupu ai le fualaʻau, ma ia amanaʻia le maualuga o timuga.

E faʻafefea ona fuaina le eleʻele palapala o le kalaka

Ina ia mafai ona faʻapipiʻiina vave togalaau "aso malolo" i le taimi talafeagai, e faʻaogaina e nisi o fai togalaau se masini faapitoa (mita eletise) e fua ai le eleʻele palapala. Afai o le maualuga o le suasami o le mita eletise ua faailoa mai e itiiti ifo ma le 70%, o lea ua tatau nei ona tafe le kāla.

E mafai foi ona e faʻaaoga le metotia tuai ma faʻamaonia mo le tele o tausaga e aunoa ma le faʻaaogaina o masini - mo lenei mea e tatau lava ona e tago i se lima lima o eleele mai le loloto o le eleele (10 cm) i lou lima, faapipii, ona tatala lea o lou alofilima ma siaki le iuga.

Aoao e uiga i foliga o le suaina o tamato, kukama, kāloti, strawberries, vine.
I totonu o le taunuuga o le a faapenei:

  • Le otootoga o tamatamailima i luga o le coma - humidity 70%;
  • Faʻatonuga - 60%;
  • Faʻavaʻa i le coma - sili atu i le 80%.
I fafo:

  • Le eleele e le mafai ona fausia - 60%;
  • I luga o le eleele leaga, o le eletise viscous o le fale tele e sili atu i le 90%;
  • Ua faia se polo polo, lea e susu ai le pama pe a paʻu, - 80%;
  • Ua faia le polo, ona pa'ū lea pe a paʻu - 70-75%.
Suesue ma le faʻaeteete i faʻamatalaga uma o loʻo tuʻuina atu ma mataʻituina fautuaga talafeagai uma, e faigofie ona e faʻaaogaina mea faʻapitoa uma i lenei mataupu, ma o le a le faigata mo oe ona totoina se seleselega lelei i lau kosi.