Faatoaga

Faʻamatalaga ma ata o ituaiga apu Autumnal Undersized

O pi o fualaau suamalie ma suamalie ia e fiafia tamaiti ma tagata matutua e fiafia i ai. Eseesega i aso nei ua tele naua meaʻai. O nisi tagata latou te fiafia i fua suamalie ma suamalie, o isi e pei o fualaau aina suamalie, ae, e le masalomia, e mafai e tagata uma ona filifili ituaiga e fetaui ma ia.

O se tasi o aʻau e sili ona sailia e tumau pea le ituaiga Autumn Low-growing variety.

Eseesega faʻamatalaga

O le a le ituaiga?

O ituaiga nei o apu, o mea ia o ituaiga o le tautoulu o le matua.

Faʻasologa o talaʻaga

O lenei ituaiga na galo ona o le sopoia o Skryjapel ma le Pepin saffron. O nei galuega e aofia ai I. V. Michurin.

Atinaʻe o le natura tuputupu ae

Autumn Low-growing o se ituaiga lea ua ulufale atu i totonu o le Setete Resitara o Vavega o Ausia i le Central Black Soil Region.

Isi faʻaopoopoga

I ni ituaiga apu eseese e tutusa la latou lapopoa, e laʻititi lava ona faʻamafola, i luga o latou luga o loʻo iloa manino ai le itu. O le paʻu e lamolemole, mago ma susulu.

O le lanu sili e lanumeamata-samasama, e ui o loʻo i ai se mumu lanumumu i nisi nofoaga. O le meaʻai e mafiafia ma faʻafefete.

O le aano e lanu meamata, o lona tulaga faifai pea e mafiafia, e manaia ma e manaia.

Malosiaga ma vaivaiga

O le lelei o le ituaiga e tatau ona taua:

  • maualuga fua;
  • tetee i le maualalo o le vevela;
  • muaʻi alofa;
  • umi le teuina ma maualuga le mafai ona feaveaia.

E tatau ona aofia ai i le siaki le faʻailoga faʻaleagaina, o le mafuaʻaga o loʻo aʻafia ai i le maualuga o le maualalo.

Laʻau maualuga ma le lautele o le pale

Ua i ai mai le igoa ua manino o le maualuga o le laau e le taua - 1.5-2 m. O le pale o le laau e taatia, e le sili atu lona lautele i le 3 m.

Faʻamatalaga o le matua ma le fua

O le seleselega e faia i le faaiuga o Aokuso ma Setema.

Ata

I le isi, e mafai ona e vaʻaia le ata o le apu Autumnal Undersized:




Faʻamasinoga

Filifiliga o le nofoaga

Mo le apu o lenei ituaiga e le taliaina e filifili se fasi fanua ma le paʻu. E te manaʻomia se avanoa matala ma le la.

Faʻaleleia eleele

Mo le Autumn Low-growing seedling e tatau ai ona filifili le eleele lafulemu, ae i le taimi lava e tasi e le tatau ona sili atu ona malosi. O le mea lea, ao leʻi faia mea e tulaʻi mai ai, e mafai ona faʻamalo le eleele i le falaoamata o le dolomite po o le lime. Fai ia mea tatau i le taimi o le eli.

Pits

Faʻamalu avanoa e eli ai le masina ao le i totoina. O lona loloto e tatau ona 0-75 cm, lautele - 1 m. Faatumu i eleele laulelei ma fuga vao (20 l i le laau). Faʻaopopo le superphosphate ma le efuefu (1 kg i le tasi). A uma ona faʻatumu le lua e tatau ona fausia se faaputuga.

Faʻaaogaina tekonolosi

Ina ua maeʻa uma sauniuniga sauniuni, e mafai ona e agai atu i se tulaʻi saʻo, e mulimuli i le fuafuaga o loʻo i lalo:

  1. Tuu se pine laau i le ogatotonu o le malologa. E tatau ona i ai i le loloto o le 35-45 cm. E tatau ona nonoa se fualaʻau pe a uma ona toto.
  2. Seti le laau i luga o se sulu. O le aʻa aʻa o se seedling e le tatau ona tanumia ma tulaʻi 5 cm i luga aʻe o le eleele. Faʻamalo faʻamalosi le aʻa i itu uma ma ufiufi i le eleele.
  3. E tumau pea e faʻapipiʻi le eleele ma sasaa. E tatau ona faʻaaoga le vai i le aofaiga o le 30-40 lita.
  4. Vaʻaia o le pitonuʻu e faʻaaoga ai le palapalifi pala, sawdust.
  5. Toe faʻaleleia le faʻaleleia pe a maeʻa le 7 aso.

O mea nei o se vitio aoga i luga o le autu "E faapefea ona totoina se apu?":

Tausiga

Faʻasa

Faʻasagavai e faʻavae i luga ole tau. Afai e leʻi amata ona fua mai le apu, ona suavai lea 3 taimi i le aso. I luga o le tasi laau o le a tuua ai le 50 lita o vai. Taimi mulimuli humidification e faia ia Aokuso. O laau o le Apple, e fua mai, vai 3-5 taimi i le tausaga - aʻo lei tupu aʻe, i le taimi ao lei paʻu ese ovaries. Afai e ola se laau ile eleele oneone, o le a manaomia ai le 40 lita o le vai.

Faʻalogo! E le mafai ona taitaia le gaosiga o le pulu i totonu o eria o loʻo i ai se vai maualuga.

Laʻei pito sili

Le faia o laʻei i le lona lua ma le 3 tausaga o le olaga. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga se faʻamalosi faʻapitoa. I luga o le tasi laau lafoaʻi 30-40 g Faaaoga le mullein solution 2 taimi i le vaitau. Ina ia saunia, ave le manua ma le vai i le fua faatatau lenei - 1:10. I luga o le tasi laau lafoaʻi 10 lita o fofo.

Teuteu

E teuteuina le laau e pei ona taua i lalo.:

  1. Muamua lava, aveese lala lapopoa na faaleagaina. O le manua sili ona taatele o le tasi na maua mai le malosi o le fua. O lenei lala, pe afai e le aveesea, o le a malolo i le taumalulu.
  2. A o leʻi amataina le taumalulu, e tatau ona faʻalanoa le pale. I le itu e tele lala, aveese uma lala vaivai. Tuʻua na o le malosi ma saʻo.
  3. O lala uma e tupu i le itu sese, tape atoa. O ia lala e vave ona malepe ona o le matagi o le matagi ma i lalo o le mamafa o le vaʻaia.
  4. Tausia uma vaega na faia i tane vaʻaia faapitoa.
  5. Olulu vao mama.

Maʻi ma faʻamaʻi

Afai e le o mulimulitaia tulafono faavae o agrotechnics, o le laau o le Autolnal Undisterized e mafai ona aʻafia i meaola faalafua ma faʻamaʻi.

O le kanesa o le Black

O lenei togafitiga o loʻo faʻaalia i na uiga.:

  • faatulagaga o togitogisa uliuli i laulaau, ma o latou numera ma le siʻitia o le faateleina i aso uma;
  • uliuli i luga o fualaau suamalie;
  • faapogisaina o le paʻu o se laau, le fausiaina o le tele o fusi, fofola i le isi itu.
Fesoasoani! Bordeaux vai e faʻaaogaina e togafitia ai le kanesa uliuli. Faʻaauau ona faia na o vaega na aafia i luga o le ogalaau. Ae ia faia na mea na o mea e tupu pe a uma ona toto laau.

Ina ia taofia le tupu mai o le maʻi, e taua le faia o se puipuiga vave.

Mo lenei mea e te manaʻomia:

  • aveese faʻamaʻi pepe i le taimi;
  • faʻamaʻa ma faʻamaʻi le palapala.

Scab

O lenei faʻamaʻi na lagona ai e latalata i le taimi lava na faʻamaʻi ai. O le mea muamua lava o le lapisi i lau o le apu. Scab o se maʻi faʻamaʻi, o lea e tatau ai ona e tauina i le amataga o le tautotogo e faʻaaoga ai Topa. Fufulu le vailaʻau i le aofaiga o le 2 ml i le 10 l o le vai. Faʻasagaga e taʻitaʻia ai le fuga.

A maeʻa ona toe faʻaleleia le ogalaau. Nai lo Topa, e mafai ona e faʻaaoga Hom. Ina ia saunia le vaifofo, e tatau ona e ave le vailaʻau i le aofaiga o le 40 g ma faʻaitiitia i le 10 lita o le vai. Le faʻagasoloina o le ogalaau aʻo lei tupu aʻe ma mulimuli ane. O se taunuuga lelei e maua mai ai le sulfur colloidal. Ave le 80 g ma faʻaitiitia i le 10 lita o vai. I le faʻaaogaina o faʻatulagaga o loʻo i luga, e taua le aua nei faʻaaogaina le metotia. A leai, atonu e mafua ai le mu o le paʻu ma laʻau.

Isi vitio aoga i luga o le autu "E faapefea ona taulimaina le paʻu i luga o le apu?":

Mealy dew

O le isi lenei faʻamaʻi faʻaleagaina e aʻafia ai tumutumu ma tumutumu o le apu. O lenei faʻamaʻi e faʻaalia i le vave faʻalauteleina. O se laau i lalo o le faatosinaga a se anufe e mafai ona oti i le masina. Faʻaaoga Topa ma Skor mo togafitiga.

Aphid

O lenei meaola e masani ona aafia ai le apu o lenei ituaiga. Aphi e fafaga i luga o laʻau ma lālā. Afai e te le amata togafitiga ile taimi, o le a mamae le laau. Aua o le taua na faʻaaoga ai vai matafe. Mo le 1 lita o le vai, ave 200 ml o fasimoli.

Pepa

O le isi parasite lea e matautia mo le apu, Autumnal Low-growing. E 'ai e ia laʻau o se laau mai totonu, ma o le mea lea e na o veins e totoe. O se isi iniseti e fafaga i luga o le paluga o le fua. E faʻaaogaina le oona wormwood e puipuia ai laʻau.. E tatau ona nofo i luga o le saite.

Autumn vaivai - o se tau o le autumn o le apu lea e talisapaia e le au fai togalaau ona o le maualuga o le gaosiga ma le le lelei i le tuua. Ma o le seleselega i tausaga taʻitasi o le a fiafia i lona uiga ma le tele, e tatau ona mulimuli i tulafono faigofie o le faʻaaogaina o mea taufaatoaga, faʻapea foʻi ma le faʻataʻitaʻiga togafitiga mai faʻamaʻi ma vailaau.