Laʻau

Vaʻa--------------------------oe i totonu o le atunuu: tulafono mo le totoina, ola ma le tausiga

Ua na o le mea lava lea na tatou taumafai uma e fai a tatou lava "lalolagi" laiti, puipuia o fanua tumaoti mai faaaliga o le lalolagi i fafo - o tuaoi ma tagata fia iloa-e, matagi ma le pisa, fafie gas ma le susu o taavale. Ae ui i lea, e le oi tatou uma lava e fiafia i le faʻamoemoe o le malolo i taimi uma o tatou mata i luga o se pa puipui e lua mita e le mafaamatalaina lea e otooto ai tuaoi oa tatou meatotino. E faʻapefea ona avea lou "malo" ma mea e le mafai ona maua e tagata i fafo, e aunoa ma le solia o le matagofie faalenatura o le togalaau aina? O le tali i lenei fesili o loo natia i le loloto o le seneturi lona 18, ina ua faatoʻa amataina le pa - o se togalaau eletise o togalaau ma paka, ua fuafuaina e puipuia ma, i le taimi e tasi, teuteu se teritori.

Taimi faamasani ma le lanu lanumeamata

O le lanu lanumeamata o loʻo tu i luga o le tuaoi o lou fanua o le a avea ma se puipui masani i le pefu, pisa ma le matagi, faapea foi ma tuaoi ita ma malo e leʻi valaʻauina. O le pa i totonu o le fale o le fale e sili ona lelei, talu ai e le manaʻomia ni tupe faʻapitoa tau tupe e pei o le fausia o se pa puipui. O se filifiliga sili mo se fale mafanafana o se pa e aunoa ma se totogi - e faigofie lava ona faia i ou lava lima, aua e le manaʻomia ni lauulu taimi, e pei o poloka masani o foliga saʻo. E tatau ona totogi le faʻapitoa faapitoa i se pa o rosa, lea o le a sili ona teuteuina ai foliga o le fale, o le puipui po o se paʻu paʻu. O le pa o vine o le teine ​​e foliga mataʻutia - e le manaʻomia e ia se tausiga faʻapitoa, ma i le tautoulu lanu mūmū mumu o le a fausia ai se siosiomaga matagofie i totonu o le togalaau.

O pa vine e mafai ona avea o se pa ma se talaaga lelei mo isi elemene o le mamanu o le laufanua

Ituaiga o lanu lanumeamata

O Hedgerows ua oʻo mai i se taimi umi i le atinaʻeina aʻo leʻi mauaina i latou i lo tatou taimi. Atonu o le mea lea e mafua ai ona iai ituaiga o meaola ma ituaiga o laau i le fesoasoani o mea totino teuteu.

O le laumei lanumeamata, na fausia i le tulaga o se pito i lalo, o se fausaga muamua mo moega fugalaau ma auala

E faavae i luga o ia ituaiga o puipui e pei o le maualuga, e mafai ona tatou iloatino ituaiga e tolu o lenei faatoaga:

  • laina maualalo e oo i le 1 mita le maualuga - ia otootoina tuaoi o mutia, fugalaau, auala
  • puipui 1-2 mita maualuga - mo le vaevaeina o le saite i vaega o galuega
  • puipui ola faatasi ma se maualuga e 2 mita pe sili atu - mo le totoina i autafa o le nofoaga

E faʻatatau i le malosi o le lauulu, e vaevaeina ai puipui lanu meamata ma faʻapupulaina. E le pei o puipui puipuia, lea ua tuʻuina atu i foliga o le lauulu lauulu, o le tele o fuga o pa puipui e le masani ona faʻasaʻo ma tupu aʻe i se auala e le saʻo.

O le faʻateleina o le faʻasaʻoina o ituaiga eseese o laau toto o le a teuteuina ai le laufanua o le nofoaga i se laufanua

O le isi palota e faʻamavaeina ai pa puipui o le totoina o togalaau. O le lanu lanumeamata, pe a faʻapipiʻiina, e totō laau i le laina e tasi, e aofia ai le tasi-laina. Lua ma le tolu-laina paʻu fautuaina le tuʻuina atu o laau i ni laina tele i le tulaga o le leai o se tolu. O le tasi laina laina lanumeamata e fausia mai laau totō ua totō i le tutusa le mamao mai le tasi. Mo laau talatala, o le totoina o le toto e tusa ma le 30-50 cm, e mulimuli mai, mo laau mai le 75 i le 150 cm. I le tele o laina puipui, e totoina ai laau i totonu o se siaki siaki, ae o le mamao i le va o latou tausia e faalagolago i le maualuga o le pale ma le maualuga.

O le tele o laʻau faʻapitoa e fai ma se vaega o mafaufauga, o le tuufaatasia o le tuputupu aʻe ma le faʻaleleia "laasaga" mai ituaiga eseese o laau ma laau. O se pa laau matagofie e mafai ona faia i le fesoasoani o se puipui le lelei o honeysuckle, snowdrops, barberry ma isi laau. Mo le totoina o pa puipui o se mea faʻafefiloi, o laau totō o ituaiga lava e tasi, ae o se ituaiga eseese, e eseese lanu o laʻau poʻo nila, e faʻaaogaina. Vaavaai vaʻai lanu paʻu lanu viole ma lanu meamata, lanumeamata ma fesuisuiai pe faʻafefe. O ia ituaiga laulau e tele-layer e maua ai le tele o avanoa, ae sili atu ona lelei le puipuia mai foliga e le o manaʻomia ma osofaʻiga, o le siosiomaga ma le pisapisao o le uila.

Mo le faia o se puipui puipuia, e sili ona lelei le totoina o laau totő ma lau laʻau lelei - o le a latou maua ai se vaega tele i le pa

I le faagasologa o le tipiina, puipui lanu meamata, e mafai ona tuʻuina atu soo se foliga - mai le geometric e faʻavasegaina

Filifiliina o laau mo puipui lanu meamata

I le filifiliaina o laau mo le totoina i le ituaiga o puipui, e sili atu le tuʻuina atu o mea e sili ona fiafia i ai latou na pasia le "suega o le malosi" i tulaga o le fesuiaiga o aiga. E tatau ona avea ma taumalulu-malulu, totoa laau totō ma lau laau, lea ua lelei ona toe faʻaleleia pe a uma ona seleina ma maua ai le maualuga gafatia e fai ai fuga. E taua le taulaʻi atu i ia laau e pei o lapisi, puʻu, vao tuitui ma laau talatala - faʻamalosi, hawthorn, cotoneaster. O pa puipui o le Jasmine, sea buckthorn, rhododendron, barberry, honeysuckle, rosa mimiʻumi, lilacs, ma irgi foliga matagofie. O le faia o se lanu lanumeamata, o laau totō ma lau laʻau lelei ua filifilia, lea, faatasi ai ma le selesele taimi, e fausia ai se laiga tutusa.

E mafai ona fausia se pa puipui mafiafia mai laau vao o le lilac ma le rhododendron, ma tuputupu ae saoloto

O le faʻatulagaga o le totōina o fualaau lanu meamata

Pe a filifilia mea totō mo puipui, e tatau ona e vaʻavaʻai i le aʻa ma le pale o laau totō - o aʻa e le tatau ona faʻaalu, e tatau ona laugatasia le pale. Mo le totoina o se togalaau i foliga o se pa, o laau iti ma laau mai le 3 i le 6 tausaga le matua ua filifilia, ia ua lava le atinaʻeina ma mafai ai ona faigofie ona maua aʻa i tulaga fou.

Aʻo leʻi faia se lanu lanumeamata, e tatau ona suʻesuʻe pe faʻapefea ona totoina se pa puipui ina ia le maua ai e le tovine le la, susu ma meaʻai. I lenei itu, o se itu taua o le filifilia o nofoaga mo le totoina o pa puipui ma le vaitau mo le fesiitaiga o laau toto e tatala ai eleele. I le avea ai o se tulafono, ua faataatia le pa puipui i le tautotogo, pe a uma ona maeʻa le palapala, pe i le tautoulu, pe afai o laau e vevela-malulu ua filifilia e fausia ai le pa ola. O le nofoaga mo le lanu lanumeamata ua filifilia mamao mai fale - i se mamao o le itiiti ifo i le 2 mita ma le 0.5-1.5 mita mai le pa puipui.

E le gata i lea, o mea e manaʻomia mo mamao mai le pa i fale o le a aoga: //diz-cafe.com/plan/rasstoyanie-ot-zabora-do-postrojki.html

Pe a totoina se pa, e tatau ona eli se lua, tatala ma faapipii lona pito i lalo, tuu se fatu ma faapipii le palapala

A o lei totoina le pa, e tatau ona faatulaga le laina o lona nofoaga i se tautau. E faʻataʻaleʻaina se lua i le laina o le makaina ma se loloto e tusa ma le 0.5 mita. O le lautele o le fagu e faalagolago i le laina o le lanu lanumeamata - mo le tasi-laina e 40-50 cm, mo le tele-laina - faaopoopo le 50 cm mo laina taʻitasi mulimuli ane. O le tele o le totoina o le pa puipui e afaina i uiga o laau totino patino, o le maualuga o le fuainumera ma le numera o laina o pa puipui.

O loʻo faʻaaogaina puipui e fai ai nofoaga faʻatafuna mo le malologa i luga o le togalaau togalaau - "potu lanu meamata"

Le tele o le totoina o fatu i le 1 mita o puipui:

  • laʻau maualalo (mahonia, spirea) 5-7 bushes;
  • vavao vao (paʻu o le kiona, cotonelar) 4-5 vine;
  • umi (2-3 m) laau ma vao (cysticis, hawthorn) 1-2 laau.

Totoina o hedge coniferous

Pe a totoina conifers, e lua e lua le lapoa ile lua 2 le tele o le rhizome. O le fanua o le togalaau, na eliina e ala i le eliina o se lua, ua palu faatasi ma le faapalaga, o le suauu ma le silica, ona tuu ai lea i lalo o le lua. Conifers e masani ona faʻatau atu i pusa palasitika. A o lei totoina, e aveeseina ma le faaeteete le laau mai le koneteina ma totōina i eleele matala ma se masini e leai ni paʻu. A maea ona faʻaaogaina le laau i le totō totoga, ona ufiufi lea i le eleele, ona faʻapipiʻiina lea, ae le faʻapipiʻi. I se mamao mamao mai le laina o le togalaau, ua fausia i luga o se alavai se vaega eleele maualalo, lea e taofia ai le salalau o le vai. I le faaiuga o le totoina o laau, na tele ai le suavai.

E mafai ona maua ituaiga o meaola faʻatasi ma lo latou faʻaogaina i togalaau aina: //diz-cafe.com/ozelenenie/xvojnye-v-landshaftnom-dizajne.html

O se pa e fiafia i le mata ma ona lauusiusi i le tausaga atoa e mafai ona fausia mai i faʻasalaga faʻavave

Totoina o pa puipui o laau toto

Laʻau vavao-ogaoga pe uumi ma laau e faʻatau faʻatau e aunoa ma se aʻa, e fufuluina muamua aʻo leʻi totoina mo ni nai itula ma fufulu, aveeseina le faʻaleagaina ma le umi o gaioiga. O se lua mo le totoina ua saunia ma le faamoemoe o le totōina o se laau i le loloto e le sili atu i le mea na totōina muamua. O le eleele, e ave i fafo mai le lua, ua fefiloi ma fugalaʻau, compost ma o nisi vaega na toe foi i le pito i lalo o le lua. O se togavao poʻo se laau e tuʻu i totonu o se lua ma faʻafefete i le eleele o loʻo totoe, ma mataʻituina le maualuga o le pito i tua - ina ia le mafai ona fausia le va i le va o aʻa o le laau. Afai ei ai i le laau se ogalaau maualuga, o le laʻau lagolago e tuʻuina i le pito i lalo o le lua, i le loloto pe tusa o le 50 cm, lea, pe a uma ona totōina, o le laau e vaeluaina.

O pa puipui e masani ona tupu mai i le eseesega o laau maualuluga.

Totoina o le pa puipui o laau

O fua o laau iti maualalo e masani lava ona tupu i totonu o pusa paʻu e maua ai le aʻa o le laau ma le puipuiga malu. O lenei mea e faʻataga ai oe e te le tausisia le faʻamaonia o taimi tapulaa mo le totoina o vao i le avanoa. O se pu mo le totoina o se togavao ua saunia e mafaufau i le tele o le rhizome o le laau ma le coma. Pe a totoina, e faʻasaʻoloto le laau mai le pusa faʻatasi ma le faʻasaoina o se apa ma tuʻu i totonu o se lua eli. A maeʻa ona faʻatumu le tafega o le lua e faʻaleleia ai le eleele, o le pito i luga o le paluga e faʻapipiʻi ma faʻafefe.

O le pa puipui i le tulaga o le vavalalata tele o le tuaoi mai se laau totō vao o loʻo otootoina le tuaoi o se mutia lanumeamata poʻo le mutia

Ina ia totoina se ogalaau lapoa, e tatau ona e eliina se faaputuga i se lautele pe tusa o le 1 m ma le loloto o le 50-60 cm. O le pito i lalo o le uamea e tatalaina i se paʻu i le loloto o le 20 cm ma o le palapala vavae o le eleele e fefiloi ma le peat, humus, manure po o le faapalaga. E lelei le faʻaopopo o le lime, o le vao ma le fuālaʻau.

O mea o le a fesoasoani ia te oe e filifili ituaiga sili ona lelei o laau teuteu: //diz-cafe.com/ozelenenie/dekorativnye-kustarniki-dlya-sada.html

Lavender bushes planted in the form of a rounded border, faamamafa lelei le ala e tau atu i le fale

Totoina o se pa puipui

O le tele o taimi, pe a fausia se pa puipui i totonu o le atunuu, faʻapipiʻi avanoa i totonu o se tamai togalaau e tuʻu i luma. E mafai faʻapefea ona tupu se pa puipui i le vavalalata o aiaiga o se fanua fanua e faatapulaa i le ono selau vaega? Ina ia mafai ona faia se lanu lanumeamata i le ituaiga o le mafiafia, ae le o le lautele, e totō laau i le va o le tasi - e tusa ma le 20 cm. O le puipui puipui e foliga tele pe a fai mai i laau e pei o le acacia samasama, olati, pefu o le mauga po o le hawthorn .

Manatua ma, i le taimi lava e tasi, e mafai ona fausia le puipui puipui mai i le vao laulaau masani

I le tausaga mulimuli ane, na totoina ai laau ma laau toto, pei ona latou fai mai, "i luga o se pou" - tuu ai le 10-15 cm o le eletise o le laau. I le tausaga mulimuli ane, i le tautotogo, latou te faia se teuteuga tele o le pa puipui, ma faasaoina ai le tele o puuga malolosi o loo felafolafoai i luga o le laina i le maualuga o le 45 tikeri, e tipi ese le paʻu i le pito o le faafesootaia o lala. O le taunuuga o le "mamanu" e pei o taimane o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le faʻavaa i le foliga o se fale faʻatautaia ua fausiaina i luga o faavae o 'olo na lafoina i totonu o le eleele ma se tamai siva ma faʻasolosolo tagata.

Ua totoina le puipui i le auala o le faasatauroina o laʻau lalagaina o laau talatala poʻo laau e leai ni laʻau

I le taimi mulimuli, o laulaau taalaelae uma o le vao e vaeluaina 2-3 taimi i le vaitau, e pipii atu i luga o se vaalele, lea e faʻalauteleina ai le faʻalauteleina o le pa puipui. O le taina faasolo o le pa puipui e fuafua i le faia o le lanu tutusa - e tusa ma le 30 cm. E vavae ese mai le pito i luga, o le faatumauina o le maualuga o le pa lanumeamata.

E mafai ona toe olaola se paʻu lanu uliuli ma le susulu tele o le "fugalaau" o le lalagaina o rosa

Green hedge care

Pe a faataatia se lanu lanumeamata i luga o se fale o le tagata lava ia po o le taumafanafana, e tatau ona manatua i le mafaufau o le tausiga o pa puipui i le vaitau e sili atu ona faigata nai lo togalaau masani. O lenei mea e mafua mai i le mea moni o le pa puipui e tatau ona mataʻituina le vaivai - i le vai, faʻamafanafana ma moa. Afai o le pa puipui ma le seleseleina o lau pepa e le o lelei ona tautalaina, e mafai ona tupu tele ina ia le mafai ona faatulaga saʻo ma e tatau ona e tipiina le tau "i le zero".

Lush hydrangea inflorescences e aoina i totonu o le pa puipui o le a teuteuina lau togalaau ma se leo lelei ma puipuia mai malo e leʻi valaʻauina

Tulafono mo fulufulu ma teuteu

Totoina o teuteuga

O le tele o laau ma laau toto na totoina i totonu o le pa e matua vavaeeseina vave lava pe a uma ona totoina, ma tuu ai le 10-15 cm o le vaega eleni o le seedling e faatelevave ai le tuputupu ae o le tipi i le faavae. Afai na faatauina mai laau toto e aunoa ma se aʻa, ona tatau lea ona faia le teuteuina o le eletise i le afa o le maualuga. O fualaau e ola aʻei totonu o se atigipusa ua vaeluaina i le tasi vae tolu o le maualuga.

O le tuufaatasiga o laupepa e le masani ma tele-lanu o foliga o le eleele o le a avea ai lau togalaau ma se mea tulaga ese

Totoina i le Vaeluaga Lua

A maeʻa le tausaga, o le togavao ua totoina e tusa ma le 4 taimi i le taimi - mai ia Me ia Aokuso. Faigofie le teuteu i le tausaga lona lua o le i ai o le pa puipui e faʻamoemoe i le tuʻuina atu o le faʻaleleia o se faʻavae ma faʻapupulaina le maualuga o le faʻalaʻau.

O teuteu malolosi, i le maualuga pe tusa ma le 15 cm mai le eleele, e manaʻomia ai laau o loʻo mulimuli mai: pipi, hawthorn, blackthorn, tamarix. Oti i le 1/3 o le maualuga o vaimama fou: cotonear, hornbeam, barberry, boxwood, talo. E le manaomia le teuteuina o le katinale: vine, laarile, cherip, cypress. I totonu o ia pa, e na o lala taʻitasi lava e vavaeina, o loʻo tuʻi i fafo mai le aofaʻiga atoa ma tuʻuina atu le pa puipui le lelei.

Faʻamaʻaina se pa puipui ua faia ina ia lautele lona vaega. nai lo luga

Haircut i le 2-3 tausaga

I tausaga na sosoo ai, ua faia ai le faʻataʻitaʻia o le pa puipui ina ia tuʻuina atu ai le pa puipui e foliga lelei - ua vavaeina le faʻalauteleina o le laulaau, o laulaau pito i luga o loʻo faʻapipiʻiina. O laau vavao ma vao ua teuteuina i le amataga o le tautotogo - e oo lava i luma o foliga mai o laulaau talavou, e mafai ona tipiina i le tautotogo mulimuli ane po o le amataga o le tautoulu.

E taua le iloa! I le vavaeina o le lanu lanumeamata, o le faavae e sili atu ona lautele nai lo le pito i luga, o lea o le a faʻamalamalama lelei ai lala laititi ma, e tusa ai ma lea, atiaʻe.

O se meafaigaluega faʻapitoa faʻapitoa e faʻaaogaina e puipui ai puipui uumi umi

O le pito pito i luga o le puipui e faia i le maualuga pe a ma le 10 cm, pe a uma ona tosoina le sasa mo le faasinomaga

O le pa puipui o laʻau mumu poʻo le laititi-faʻafeiloaʻiina ua teuteuina i se meafaigaluega eletise poʻo ni seleulu.E faʻaaogaina se vela vela e faʻapipiʻi ma faʻaputu puipui tetele.

Pe a teuteu ma tipi, puipui, e mafai ona e tuʻuina atu soʻo se foliga, e sili lava ona sili ona manaia

Faʻaiga ma fafaga

I le gasologa o le vaitau, e tatau ona fafagaina le pa, faʻapipiʻi muamua le eleele 50-70 cm i itu uma e lua o le totoina. Pe a faʻafeinu, e tuʻu saʻo atu se vaitafe i le pito i lalo o laau, ma tuʻuina atu le palapala ile loloto i le 30-40 cm.

Faʻaaogāina o se paʻu i lalo, faia se labyrinth i totonu o le togalaau - o se nofoaga mo taaloga a tamaiti ma le malolo filemu

E ala i le totoina o laʻau laʻau e faasaga i puipui o lou fale ma faʻatulagaina se faʻavaa faigofie, o le a avea oe ma pule o se fale tusi paka

I le faaopoopo atu i le fausiaina, e tatau ona fafagaina paʻu lanumeamata i meaola ma meaʻai. Faʻamaʻi faʻatoʻa - paluga, decusous humus, faʻafeiloaʻi mai i totonu o le eleele na vevela i le amataga o le tautotogo po o le autumn i se aofaiga e 2 i le 5 kilokalama i sikuea mita o fanua. Fagalaʻau mineral - o le nitrogen ma le phosphate-potash ua faaopoopo i le palapala e fuafua lava i le vaitau: o le nitrogen i le amataga o le tautotogo, phosphate - e masani lava i le tau mafanafana o le taumafanafana ma le amataga o le tautoulu. E mafai ona aofia ai ia meaʻai: 30-40 g le masima, 50-70 g o le superphosphate, 50-70 g o le ammonium sulfate.