Laʻau i totonu

Ata, igoa ma le faʻamatalaga o ituaiga o Echinocactus

O le Echinocactus o se laufanua faʻapitoa ma se mea faʻapipiʻi, lea e faigofie ona tupu e fafine tausi ona o lona le mautonu ile tulaga o loʻo siomia ai. E mafai ona faʻatau mai Cactus pei o ni fatu poʻo se fatu laʻititi. I lalo o le natura masani, o le cactus e oʻo atu i se telē telē, i totonu o se ulo e masani lava ona i ai foliga faʻapitoa. Faʻasalaga lelei, faʻamolemole i lanu e le masani ai, ae peitai, o le a latou faatali mo le 20 tausaga.

Faamatalaga lautele

Echinocactus - O le igoa taatele o nisi ituaiga o le aiga cacti, lea o Mekisiko o le nofoaga fanau mai. Mo se foliga e le masani ai e taua o le urchin cacti, o se laau e seasea. O se faʻapitoa faʻapitoa o le ufiufi tele o poulaʻau, lea e puipuia mai le vevela o le la.

Tagata matutua, e le pei o isi ituaiga o cacti, e matua ese mai laau e oo atu i le 3-4 tausaga. Muamua o loʻo i ai ni pito mafolafola ma le ufiufi o vili, aʻo le isi lua e le eseese i ni mea maoaʻe o le iʻuʻai, ae o loʻo i ai ni mea faʻapitoa i luga o le fogaeleele atoa.

E te iloa? I le natura, o le tausaga o le echinocactus e mafai ona oʻo i le 500 tausaga.

Meaola

E leʻi leva atu, i le fale, e mafai ona ola na o le tasi ituaiga o laau - Gruzoni echinocactus, o lea e faigofie ai ona maua fatu ma isi tagata o le ituaiga (e ono ituaiga i le aofaʻi).

Gruzoni

O le cactus sili ona taatele, o fatu e faigofie ona maua ile faʻatau. Faʻasalaga lelei, o le maualuga o le aʻa o se laau e oʻo i le 40 cm. O laulaau susulu e oʻo atu i le 3 cm le umi, o le ogatotonu i le ogatotonu o le laau 5 cm, ei ai se foliga sao pe faʻalelei.

A maeʻa le 3-4 tausaga, ona amata manino lea o itu o le cactus, i se tagata matua o loʻo i ai i le va o le 35 ma le 45 vaega.

E toetoe lava o tagata gafa uma e tosina atu i latou i le le lelei ma le matagofie o le matagofie - stapelia, mammillaria, echeveria, Epikopo, hatiora, agavaʻa, airhrizon, agave, elemene.
Na maua e tagata le igoa "Golden Barrel", e fesootaʻi atu i le mea moni e 13-15 tausaga talu ona toto le laau, lea e laʻititi lona malosi i le talavou, ma e faʻamafolaina le pito. Ae o le fuga, o le aiga Echinocactus e seasea ona fiafia i le au ma fugalaau.
E te iloa? O Gruzoni Cactus na maua lona suafa e faamamaluina ai le tagata Siamani o Hermann Gruzoni, o le na faaopoopo atu i lana galuega autu o le faamamafa i le fausiaina o cacti rare.

Faʻaaliga

O le tagata matutua matua e 23 cm le lautele. O foliga o lenei echinocactus e aofia ai le 10-13 i latou o loo i ai i le lapoa, ma sina numera o vao tuitui (pe tusa o le 5-6), lea e toetoe lava o le laugatasi ma e telegese le lautele.

E oʻo atu i le 3-4 tausaga, o le lanu o vao tuitui i laau toto e mumu, ao latou tuputupu ae, o le lanu e suia i se amber mauoa. Ona o lenei tulaga, o le ituaiga na maua le igoa "Echinocactus red" i tagata. Faatasi ai ma le tausiga lelei e fiafia i fugalaau ulaula-mumu.

Parry

I le taimi muamua, e foliga mai o se foliga vaaia, ae ao tuputupu ae, ua tosoina ma oʻo atu i le maualuga o le 30 cm ma le 13-15 ripa. E iloga i nila lapopoa, e oʻo atu i le 10 cm le umi. O se mea faʻapitoa o nilala o le mea moni lea i le talavou o loʻo i ai la latou lanu piniki piniki-enaena, lea e iu lava ina suia i le paʻepaʻe.

E taua! O le laau e faigofie lava ona pala o aʻa, o lea e le tatau ai ona e faʻafeinu i le tele o taimi.
E fuga mai i corollas auro.

Aila tele

E le pei o isi ituaiga, o le ola i le fale o le cactus tele-o le faafitauli e mafua ona o lona tele - mai le 1.5 i le 2 mita le umi ma e oo i le 1.5 mita le lautele. E i ai le tele o nila o foliga faʻalanu, o loʻo valiina i le lauulu. Faʻasalaga lelei, e fuga mai le echinocactus ma lanu samasama lamolemole.

O faʻataʻitaʻiga o le faʻatulagaina o se "pusa fesoasoani muamua" i luga o le windowsill o le a aoga lelei e uiga i le faʻamaloloina o meatotino o laau toto - aloe, kalanchoe, sweeties, yucca, stonecrop, rhodiola rosea, cacti.

Telefoni

Cactus ma nila lanu (lanu samasama, lanu-mumu po o le piniki). I le fale, e oʻo atu i le 70 cm le umi, e mai i le 15 i le 20 ivi ma se numera laʻitiiti. E fulafula ona fulafula, o laumei e samasama.

Texas

O loʻo i ai se foliga faʻalelei, o le tagata matua cactus e iloga i luga papaʻe i le pito i luga, e itiiti le vaʻai, ma e le sili atu i le 6 cm le umi. E seasea fuga mai i le fale.

E taua! O le avanoa o le fugalaau e matua faʻaitiitia pe afai o le laau e faʻaauau pea ona siitia mai lea nofoaga i lea nofoaga.

Vaega o le tuputupu ae ma le tausiga

Ina ia mafai e echinocactus ona fiafia ile foliga mai mo le tele o tausaga, e tatau ona mautinoa e tausia lelei.

O le faʻatupulaʻia o le tuputupu aʻe ma le fugalaau o le a faʻamautinoa le tausisia o faʻaaliga nei:

  • Malamalama. Talu ai o Echinocactus o le nofoaga na fanau mai ai Mekisiko, e lauiloa mo lona susunuina o le la, e taua tele le mautinoa o le tafe o le la. E sili atu le tuʻuina o le echinocactus i le faamalama i saute, ma tuʻuina atu ai le malulu lelei mo le taimi o le faʻauʻu.
  • Totogi I le taimi o le fugalaau, e manaʻomia le taofia o le fesoʻotaʻiga o le fale i le vai, i isi masina e mafai ai ona suʻe vai e ala i le suʻeina.
  • Lulu O le cactus ua fesuisuiai mo le vevela o le tau, i le fale i masina o le taumalulu e aoga le tausia o le vevela e le maua lalo ifo o le +8 ° C.
  • Faʻasaina cactus i le taumafanafana, e le silia ma le tasi i le lua vaiaso; i le taumalulu ma le autumn, o le taimi i le va o vai e faateleina.
Echkinocactus o le a umi ona e faʻanoanoa i ona foliga le masani ai, pe afai e te manaʻo ai, e mafai foʻi ona e tuʻuina atu le laau i tamaiti. E le manaʻomia le gauai faʻapitoa ma vaiinu i aso uma ma fiafia i le taumalulu i totonu o se fale masani masani a le taulaga. Aua le galo o le cacti e aoga - latou te faʻaogaina atoatoa le faʻamalositiga le lelei mai le komepiuta ma isi masini.