Laʻau

Barberry faamaʻi - mafuaʻaga

O le barberry barberry e masani ona faʻaaogaina o se mea teuteu i se togalaau. O nisi o ituaiga o meaola o loʻo faʻamaonia e fualaʻau, ae tele taimi e mafai ai ona e maua ni laau aoga mai lea latou te seleseleina ai se seleselega tele. E le o taimi uma e mafai ona faia i le atoatoa, talu ai e masani ona osofaia faʻamaʻi e faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi.

Faʻamatala puupuu o le laau

O fualaau matagogo o vaega ia o le aiga Barberry. O se laau e le lelei le toto e mafai ona ola i luga o eleele papago ma papa. O aganuu e fiafia i le malamalama, o le mea lea, i le vao, ola i luga o mauga ma vaomatua. E mafai ona ola Barberry i Rusia atoa.

Laʻau o barberry

O le laau ei ai sona aʻa malosi malosi, mai le umi e alu ese ai rhizomes. O laʻau ua faʻaloloa, ma laau talatala ma lauulu lanu meamata. O le fugalaau e amata i le masina o Me - faʻasologa o le 20-25 fugalaau i luga o lālā. I le amataga o le tautotogo, e aliali mai ai vine lanumumu mumu i le barberry.

Aisea e Mafua ai Ona Maʻi

E mafua ona o le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le masini. O le mafuaʻaga e mafai ona faʻateleina le faʻalelei i le taimi o timuga umi poʻo le faʻafeinuina le talafeagai.

Le tausiga le lelei

Malva Diseases - Mafuaʻaga ma Faʻamatalaga

E le manaomia e Barberry se tausiga faʻapitoa, ae o nisi fautuaga e tatau ona matauina. Faʻateleina le faʻamalosia, mumusu e faʻamaʻi, leai se mea e totoina ai, teuteu le talafeagai e mafai ona faʻaalia ai iniseti ma faʻamaʻi. Afai o vevela vevela vevela, e taua le fufulu.

Taua! E le gata i le leai o se susu, o le puipuiga o le laau e faaititia, lea e mafai ona mafua ai le tulai mai o kanesa i luga o ona lālā ma aʻa.

Maʻi faʻamaʻi

Pests ma faʻamaʻi o Chlorophytum - mafuaʻaga ma tauiviga

O siama o le barberry ma le tau faasaga ia i latou e aveesea ai le tele o le malosi mai le fai togalaau. Ina ia faʻaitiitia lo latou numera, e tatau ona mulimuli i tulafono o le tausiga o togalaau ma faia ni puipuiga.

Malosiaga palapala i laulaau

O faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻaalia e ia lava i foliga o paʻepaʻe paʻepaʻe ma laʻau i luga o lau o le barberry. O le uluai laasaga o faʻamaʻi pipisi e le amanaiaina e le fai togalaau. E faasolosolo lava, e amata ona mou ese le laau ma e ufiufi i pusi, o laʻau e sosolo mai le le lava o meaʻai.

I laʻasaga taʻitasi o le faʻamaʻi, o auala e faʻaumatia ai le paʻu palapala i luga o barberry o loʻo fai si laʻititi. I le amataga lava, e fautuaina e vavae ese le laulaʻau ma mu ai. E tatau ona togafitia le togavao ma fofo faʻapitoa seia oʻo ina iai fugalaau.

Afai o le barberry e umi atu, ona oʻo lea i le tau e aoga le taulimaina ma Fitosporin. E mafai ona e faʻaaogaina mo nei faʻamoemoe se vaifofo e saunia mai le faʻauʻu tagamea ma le paluga palapala.

Malosiaga malosi

Apala i luga o lau o le barberry

O le foliga mai o le papa i luga o barberry ona o le le lava o meaʻai. O faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻaalia e ia lava i foliga o lanu moli lea e aofia ai e le gata o laulaau, ae o le aʻa o le laau. Spores e mafai ona maua i lalo ole laʻau.

Ina ia feagai ma le manogi, e mafai ona e faʻaaogaina fualaau faʻasaina ma le maualuga o le sulfur i totonu o le tuufaatasiga. O le tele o taimi e suʻeina i le Bordeaux. O vaega o le laau e aʻafia i le 'ele e fautuaina e vavae ma faʻamaʻa.

Roto

Faʻapipiʻi i lau o le barberry

O nisi ituaiga o lenei maʻi ua lauiloa: lanu uliuli, enaena ma paʻepaʻe. O ituaiga taitasi ei ai a latou lava uiga iloga ma le punavai o le faafitauli. Afai e te amataina se vao, o le a amata ona magoto, o ona lau o le a muamua ona eli ma pauu ese. O loʻo i ai se faʻamaʻi ona o le leai o meaʻai. O togafitiga e faia i le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma se 'upega tafaʻi siliva paʻu. Ma o nei tupe e le aʻafia ai fua, e tatau ona faia ni togafitiga i le masina ae leʻi aoina.

Spotting

Necrosis o le cortex

O nisi o spores spores e pauu i totonu o le paʻu, ma o le mafuaʻaga mulimuli ane na mafua ai lona gasegase. O lenei faʻamaʻi e faʻaalia i vaega oti o le pito i luga o le lignified part of the stems, lea e fulafula ma faʻaalia ai nofoaga ma le pala.

Taua! HIna ia aua le galo le laau, e tatau ona vave amataina togafitiga i se taimi vave e mafai ai. Ina ia faia lenei mea, ia tipi ese ia vaega ua pisia, ma ave pe a ma le 15 cm o mea ola maloloina mo le mautinoa. Ona togafitia lea o vaega i le togalaau, ma o le laau ua liliuina i se vaifofo o le sulfate suauu.

Necrosis o le cortex

Stalk malogo

O le pale ma le paʻu ua galo ma le paʻu o le taunuuga foi lea o se maʻi afaina. Pau lava togafitiga i lenei tulaga o le vavaeeseina o vaega ua aafia o le laau.

Bacterioses barberry

I le i ai o paiotisis, e aliali mai ni lanu pogisa i laulaau. I le faagasologa o le faamai, e tele vaega o le laau ua mate, o le fula o loo aliali mai i luga o le laau. E mafai ona e faʻasaoina le fale e ala i le aveeseina o togi uma.

Bacteriosis

Barberry Cancer

Laʻau e maualalo le puipuiga e mafai ona maua i le kanesa. I le taimi lava e tasi, o le paʻu oberryberry e amata ona pala ma pala, o le aofaʻi o fua e faʻaitiitia ai, ma luga o lālā e mafai ona e vaʻaia se ituaiga o le tuputupu ae le lelei. I le avea ai ma togafitiga, e tatau ona e tipi ese le paʻu, tipi ese laʻau mama ma togafitia le tipi i se vaifofo o le sulfate suauu. Mulimuli ane, e tatau ona sosolo le laau i se vaifofo o Fundazole.

Pests

Mafutaga Aloe: mafuaʻaga o faʻamaʻi ma a latou togafitiga

E faigofie tele le faatea ese o iniseti e pipiʻi ai le laau, ae le o faʻatoʻaga uma e maitauina o latou foliga i le taimi, lea e afaina ai le tulaga o le vao. Aʻo mafaufau pe aisea na amata ai ona pa'ū siaki laʻau i le taumafanafana, e le o tagata uma e malamalama o se osofaiga vevesi.

Caterpillars

O ituaiga eseese o iniseti lepela e tuua a latou meaʻai ile barberry. Pests e mafai ona tuʻuina i luga o laʻau, i lalo o le paʻu poʻo le palapala. Afai e maua mai anufe i luga o le vao, o le a amata ona liu lanu samasama ma lau o le laau, ona pauu ai lea, aua o meaʻai e fafaga i luga o le sua o le vao. Afai e le faʻaumatia ia anufe i le taimi, e mafai ona faʻamago le vao.

Afai o mai anufe i luga o le barberry, o metotia o le feutagaʻi ma i latou o le a faapenei:

  1. 3 vaiaso aʻo leʻi seleseleina, o loʻo faʻasalalauina vao ma Chlorophos poʻo Decis, mulimuli i faatonuga mo le faʻaaogaina.
  2. O laʻau barberry e 'aina e anufe anufe ua aveesea.
  3. Mai metotia a tagata, faʻapipiʻi vaovao faʻatasi ai ma le tele o wormwood ma fumigation fesoasoani.

Barberry Saw

Aphids i luga o barberry

O le mafuaʻaga e faʻamago ai lau o barberry atonu o aphids. E nofo o ia i lalo ifo o laulaau ma fafaga i luga o le laʻau o le laau. Faailoga o faʻamaʻi: mimilo o laʻau ma le faʻaalia o se lanu samasama i luga.

Le puleaina o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi o loʻo iai le sulusima. E mafai ona e faia teuteu ma se manogi manogi. O le tele o taimi, e faʻaaogaina ai le galala poʻo le tapaa.

Faamatalaga faaopoopo. Ina ia saunia se tali tapaa, 10 kilokalama o le paʻu e ave i le 10 l vai, faʻafefiloi ma aumai i se faʻala. A maeʻa le mafanafana, faʻaopoopo le 350-400 g o le faʻaumea a le tagamea, paʻu i luga o se mea faʻapipiʻi. Faʻatulagaga e faia i le afiafi i le toʻafilemu o le tau.

Aphids

<

Togi

O le mea sili lea ona matautia o manufeʻai o barberry. O le faailoga e vave televave. Afai ei ai ni vao o se laau i luga o le saite, o le a aafia tagata uma. E mafai ona e mauaina se iniseti matua e ala ile lanu moli lanu moli.

O le a le mea e fai pe a paʻu le barberry: Faʻasolo le 1 ampoule o Fitoverma i se lita o vai ma faʻamalolo le laau. O se auala aoga o le faʻaaogaina lea o Talstar, lea e faʻatau atu i le paʻu ma le vai. Mo le faʻalagolago, e togafitia foi Barberry ma se vaifofo oona.

Togi

<

Taofiaga

Faʻafouina o le laau e sili atu le faigata nai lo le puipuia o faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma faʻafitauli o iniseti. Polokalame faʻapolopolo autu:

  1. A e faʻatau mai ni mea, e tatau ona e suʻesuʻe ma le faaeteete le aʻa. Afai o nisi aʻa e le maloloina, o le faailoga lenei o le vaivai o le puipuiga. O le faʻatauina o sea laau e le aoga.
  2. E tatau ona totō Barberry i totonu o se nofoaga lelei ma faʻamalamalamaina o le saite.
  3. I le va o togavao e taua le matauina o se mamao o le itiiti ifo i le 0.5 mita.
  4. E le tatau ona malosi tele le faʻasalaina o tausaga taʻitasi.
  5. O mea e aoina i le taimi o le teuina e tatau ona susunuina.

Pe a fua le laʻau ma faʻagogo i le barberry, pe aisea e tupu ai lenei mea, e tatau ona e suʻeina. O mafuaaga autu o faʻamaʻi faʻamaʻi ma le osofaia o meaola faalafua. O le tausiga lelei ma togafitiga faifai pea e fesoasoani e aloese ai mai ia faafitauli.