Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona totoina fatu laau mai le pusa

E masani ona masani le toʻatele o tagata e faʻatau fualaau o roses ma aʻa ma aʻa. Ma talu ai nei na faʻaalia mai i luga o faʻatau faʻatau pepa pepa lea na faʻapuupuu ai kopi, o tagata fugalaau fugalaau e matataʻu. E i ai le manatu e leai se avanoa e maua mai ai nei laau ona o aʻa ma ua totogo. O le mea moni, o le fugalaau e mate ona o le le tataina lelei ma le totoina. E faʻapefea ona toto rosa o loʻo faʻatauina i totonu o se atigipusa, lea e tatau ona amanaʻia le ituaiga tausiga e manaʻomia mo le aganuu - matou te faʻamatalaina mea uma mulimuli ane i le tusiga.

Filifiliga Filifilia

O le suʻesuʻeina ma le faaeteete o aʻa ma aʻa, o le ki lea mo le faʻatau manuia o le faʻatauina o soʻo se fatuga, i lenei tulaga e le aoga. I totonu o le atigipusa o le a e maua ai se rosa ma pupuʻu tele aʻa ma aʻa, lea o loʻo afifiina i le polyethylene uliuli.

O le vaai i le tulaga o aʻa i le faleoloa po o le nofoaga autu o togalaau e toetoe lava a le mafai. A uma mea uma, e le faʻatagaina le faʻatoʻaina o mea totō. Ioe, ma le le saʻo o le faʻaaogaina o le fatu mai le paipa e mafai ona afaina ai o ia.

E taua! O lea o le faʻatauina o se rosa i totonu o se atigipusa e le liliu atu i lou le fiafia, filifili fualaʻau ma ni aʻa malolosi, lea o loʻo i ai se paʻu ola maloloina ma mausali o lanu lanumeamata, ma e iai foi le tele o pulupulu. E lelei tele pe afai o loʻo 'ufiufi i luga o le paʻu o le rosa ma le solo poʻo le paraffin.
Faitau ma le faaeteete faamatalaga e uiga i le afifi. Ua fautuaina le au faifaatoʻaga tomai e tuuina atu le faamuamua i mea ua faapipiiina, ona e faigofie ona latou fetuutuunai i le eleele ma tulaga o le tau o le sone o le eleele, ia atiina ae lelei ma fuga lelei.

Ua faapena foi ona faamaonia le totoina o laau o le itu i saute o le gaosiga o fale po o le faa-Dutch.

Manatua o le susulu matagofie o ata ma le roses o le le lelei le matagofie i luga o le afifi e masani ona le taʻuamiotonuina i latou lava ona o le le mautonu o le anotusi o le salamo.

O le mea lea, aua le faatuai e suʻesuʻe le vaega avanoa o le oloa. Taulaʻi faapitoa i le ua o le fatu. E tatau ona tutusa ma le 8 mm le maualuga.

O nisi tagata faatau e talitonu sese o laau totō ma fuʻa uumi o le a fuga vave i le maeʻa ai. O le mea moni, o ia tulaga, o se tulafono, aua le ola.

E tupu lenei mea ona ua vaivai i latou, ma o se taunuuga o se taimi umi i tulaga mafanafana e aunoa ma le malamalama talafeagai, ua latou faateleina le tele o moli vevela ae lē mafai ona ola.

E te iloa? O le masiofo Aikupito o Cleopatra foi na alu i lalo i le talafaasolopito o se tagata naunautai o rosa. E leai se mea taua na tupu ma lona auai e le mafai ona faia e aunoa ma nei fugalaau matagofie. O a latou gaʻo, i luga o poloaiga a le Masiofo, na latou faʻasalaina fola o fale talipupuni mo polo. I mataupu faapitoa, o nei fola e oʻo atu i le afa mita le maualuga. O peti Rose o loʻo tafe i luga o galu ma eo atu faatasi ma Cleopatra i lana savaliga i le faletusi.

Auala e teu ai aʻo lei tulaʻi

E manatu le au atamamai le vaitau mai le lua tausaga o Aperila e oo i le aso muamua o Me ia avea ma taimi sili ona lelei mo le totoina o fatu. I le taimi lea, na lelei le mafanafana o le lalolagi, ma o le mafanafana o le vevela na toe maua i fafo.

E masani lava ona oʻo mai rosa i totonu o le atigipusa i le faʻatau atu i le faaiuga o Fepuari, o lea o le a tatou malamalama auiliili pe faʻafefea ona faʻapolopolo i latou ao le i totoina.

O le filifiliga muamua o le taofia lea o le totoina o se fatu. I lea tulaga, e tuu ai mo le masina i totonu o le pusaaisa, i luga o le faapaologa po o se vevela vevela. I le latalata i le taimi o le totoina, e manaʻomia le tuʻuina atu o le laau i nai aso e aluese ai mai le faʻamalosi faʻamalosi.

O se isi auala mo tagata e tausia le tausiga e le o ni tagata paie i le totoina o fatu pe totōina i totonu o se potopotoga i totonu. Aʻo leʻi faia lenei mea, e fautuaina e asiasia aʻa, aveese uma mea ua faaleagaina ma togafitia i latou i mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae. Ua fautuaina e le au poto e faapuupuu aʻa. Laʻau mamago mai le faʻamaʻi pe a uma ona totoina e manaʻomia le ufiufi o le afifi ma tuʻu i luga o le pusa poʻo le fale. O le vevela i le vaitau o lenei vaitau ua faʻamavae ona o le fugalaau o le a tupu tele ao lei toe totoina i se nofoaga tumau ma e ono le mafai ona ola i se tulaga faigata.

E te iloa? O tagata musulmi e matua faaeteete i laau vao. Talu mai aso anamua, o nei fugalaau ua taʻua o le meaalofa a Allah, o lea e leai se tasi e faatagaina e laa i luga o peti paʻu.

O fea e totoina ai rosa

O le totoina o rosa mai pusa e na o le tautotogo lava e faia ai. A uma le faʻatauina o se fatuga e maua e oe le taimi e filifili ai i le filifiliga o le nofoaga tonu. I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻaaogaina vaega o le palapala o le palapala, faʻapea foʻi ma le faʻasoaina o le 'upega tafaʻilagi. Sei o tatou iloiloina auʻiliʻiliga.

Malamalama i luga o le saite

O Roses e fiafia tele i le la ma le malulu o le vaeluaga. I ia tulaga, e maua ai le tele o fuālaau ma mea manogi. Afai o le lili rose mo nisi mafuaʻaga ua foliga mai ua i totonu o le malulu atoa, o le a matua paʻu lava i tua i le tuputupu ae, o le a matua lautele ma mafai ona taofia le fuga. O le mea lea, mo le tulaʻi mai o le faletalimalo o le togalaau, filifili ni nofoaga faʻamalamalama lelei e leai ni faʻataʻitaʻiga ma matagi malulu i le itu i sisifo. Aloese mai eleele maualalo malulu, aua latou te taumafai e aoina le malulu, susu ma le timu.

Manaomia o le eleele

O le mea lea, o rosa i totonu o le atigipusa e lelei ona aʻa ma fiafia ia te oe i fugalaau fugalaau, ia maitau lelei mea taua o le sui i le vaega filifilia. E tatau ona maualuga ma lelei, aua o le aʻa o le togavao e mamao tele i uta.

E taua! I le eria o loʻo totoina ai roses, e le tatau ona sili atu le latalata i le 1m.

O le fugalaau o le a faʻaleleia ma le faʻalelei i mea e sili ona lelei - faʻamafanafana, faʻamalamalama, ma faʻamalosi. Afai o loʻo iai le oneone oneone e le talafeagai, i luga o le fugalaau, e sili atu le le suʻeina o le laau ma maua ai se isi mea e sili atu ona lelei.

Ua fautuaina e le au polofesa ia faʻaleleia le fausaga o le eleele ma se paluga ua saunia lelei. O loʻo aofia ai vaega tutusa o peat, eleele suauu, humus poʻo le faʻapalapala, lefulefu laupapa, oneone o le vaitafe.

Ina ia faʻaleleia atili le lanu o le lanu, e fautuaina e le au atamamai le faaopoopoina o sina omea, lea na malulu ma malulu i lalo o le la vevela o le taumafanafana. Afai ei ai eleele mamafa mamafa i totonu o le moega fugalaau, e mafai ona faasaʻoina i le faaopoopoina o le oneone oneone, peʻa ma humus. Aua nei galo e siaki le aoga o le eleele. I le fale, ua faia lenei mea e faʻaaoga ai le kulimi faasolo i taimi uma.

O le suavai e palasi i luga o se ipu o le mea e maua mai le loloto o le 20 cm. O faʻalavelave faʻafuasei ma le faʻamaonia o loʻo taʻu mai ai se siosiomaga faʻapitoa. O Roses e sili e ola i se siosiomaga vaivai.

O le mea lea, e mafai ona faʻamalosia le palapala i le peʻa, fafie laupapa poʻo le falaoamata i le dolomite. Ae o ni mea faʻaaogaina malosi o le suka o le alkali ma le lime, o le pefu o le sima poʻo le fausaga tuai masani.

E taua! Roses ua totoina i totonu o ipu, latalata i le vaitaimi o le totoina i se nofoaga tumau, fautuaina e tuu i luga o le auala mo le faamalosi ma le fetuunaiga i tulaga sili ona ogaoga.

Auala e totoina ai rosa i totonu o se pusa

Ae e te leʻi totoina rosa mai le atigipusa i se nofoaga tumau, o le ae manaomia le faia o se seti o galuega sauniuni. Latou te popole i le nofoaga na filifilia, ma le faʻaleleia o mea. O le a tatou malamalama i mea uma i le faasologa.

Totoina o fatu

Afai o le fugalaau o loʻo faʻatali mo le totoina i totonu o le pusaaisa, i le tautotogo e tatau ona e aveese le ata mai ai ma suʻesuʻe ma le totoa ia aʻa. E tatau ona vavaeʻese uma vaega ua oti ma faaleagaina. Ona faʻagasolo lea o aʻa i le "Emistim", "Kornevin", "Ekosilom", "Heteroauxin" poʻo le "Appin". Ua faia lea mea ina ia faaosofia ai le tuputupu aʻe o hormones. E le gata i lea, o le faʻapalapalaina o aʻa ma le sauniuni "Maxim", o le a le puipuia ai se vaifofo o le potassium masani poo le katepate.

O le tele o fai togalaau e talosagaina, i le faaiuga o togafiti uma, ina ia togi le rhizome o se togavao i se mash mash e faavae i luga o se vaifofo o mullein. I le tulaga na totoina ai le rosa mai le atigipusa i totonu o se ulo mo sina taimi, na faia uma lava taualumaga sauniuni talafeagai i le taimi muamua, o lea ua na o le manaomia tele o le faasusu. O nisi tagata fai togalaau e fautuaina le faaopoopoina o le faʻaleleia o fofo i le vai.

E te iloa? Na ifo ifo fitafita Roma i tumutumu o rosa ma mo se taimi umi na latou faaaogaina mo ni pulou na na o na manumalo. O nei uiga na taʻua o faailoga o le lototele ma le lototele. Sa moemiti fitafita masani uma e suitulaga i lona pulou apamemea i se mama piniki.

Totoina o aganuu

A maeʻa ona e taofiofi le roses mai le pusa seia oʻo i le tautotogo, e mafai ona e amata totoina i totonu o le togalaau. Ina ia faia lenei mea, ia faia le aʻa o le vaomatua. E fautuaina e le au faifaʻailoga eli se pu 50 cm loloto ma lautele.

Afai i totonu o lau vaʻai o loʻo e mauaina o le a tupu ai rosa, e sola ese mai a latou ogalaau e afa mita. I le tulaga o ituaiga laiti, e mafai ona faaitiitia lenei mamao i le 30 cm.

O le pito i lalo o le lua e taoto i luga o se alavai. Mo lenei kiliva talafeagai, piliki piliki poʻo otaota masani. O lenei faʻatinoga ei ai se nofoaga faapitoa i luga o le mea o loʻo mamafa.

Ona faʻaopopo lea o le faʻafefiloi o eleele palapala mai peat, oneone oneone, fanua lanu ma humus. E manaʻomia foi ona faʻaopoopo lua leotele punetini o le sulfate sulfate poʻo le superphosphate i le meaʻai. A maeʻa le manipisi i totonu o le lua, e mafai ona e faʻaititia le fua. Aua nei galo e toe faaleleia lelei aʻa ma vai. Ona solo ai lea o le rosa i le eleele. E faʻatatau i le ituaiga o aganuu e fuafua i le tikeri o le faatofuina o le aʻa o le fatu.

Afai tatou te talanoa e uiga i le floribeni, o fasi laau laiti ma vao, o le nofoaga o le fesuiaiga o latou ogalaau i le aʻa e tanumia i le 3 cm. I le aʻeina o laau toto, tapuni o le eleele ma isi paka mo togalaau, e aofia ai i latou ua faapipiiina, o le totogo e loloto i le 5-7 cm.

E taua! I aso o le la, o fualaau talavou i aso muamua talu ona totoina e tatau ona pritenyat. O lenei mea o le a fesoasoani ia i latou e vave faʻafetaui ai ma le faʻaumatia lo latou malosi i le tauiviga mo le ola.

Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i se faʻataʻitaʻiga o meaʻai, o le totoina e faia e ala i le masani ona toe faʻaleleia o se mea faʻapipiʻi. I lenei tulaga, o aʻa e le tatau ona faamamaina mai le meaʻai, ma e le tatau ona aveeseina lala mai faʻamaʻi. E puipuia e le sui o le paluga le laau mai le faamamaina ma fesoasoani i le vave le atinaʻeina o fatugaʻo.

I le mea mulimuli o le totoina, e tatau ona toe faʻafefeteina ma totoina le seleselega. O mea nei e fautuaina e pei o humus: paʻu laau, humus, soo se vaʻai, sei vagana ai laau faʻasoa. Ona manaʻomia ai lea o le taulaʻi atu i le au. Ua fautuaina le au faifaatoaga rosewood e tipiina i latou i se seleulu uila i le maualuga o le 20 cm, ia mautinoa e 2-3 tumutumu i pu taʻitasi.

Tausiga mo le "Masiofo o Fugalaau"

Faʻatasi ai ma le manuia o aʻafia o rosa mai pusa e le eseese i le tausiga o manaoga faapitoa. Mo le atinaʻeina o le taua o le fafagaina vave, faʻaleleia, tapenapena mo le taumalulu, togafitiga e faʻafefe ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O taualumaga uma e faia e pei o tulaga masani, pei o isi "masiofo" o le togalaau.

Aua e te taoto i le moega, ona e afaina i faʻamaʻi pipisi ma le faʻaumatia o vao. O le mycelium fungal e masani ona fafagaina i totonu o se siosiomaga susu, ma iniseti leaga foi e nofo i totonu o le fale.

E taua! O rosa mumu e faigofie lava ona mou atu i le la, ma o le mea lea e vave ai ona le toe maua a latou talosaga. O le mea lea, o ia kopi e sili atu ona tuʻuina i le penumbra.

Aua le faʻatagaina vao vao e tataʻi lau togalaau. O lenei tatou te le o talanoa e uiga i mea tau meaola. O le mea moni, o vao e le na o le faʻaleagaina o foliga o lau faʻapotopotoga, ae aveese meaʻai mai rosa. I le taua faasaga i na tagata tauva ua faʻavaivaia ai vao ua mate. E manaʻomia foʻi ona e tatalaina le eleele ina ia mafai ai e aʻa o vao ona maua le avanoa i le okesene.

A maeʻa ona faʻamamaina taualumaga ma vaʻaia le vaʻa, ia mautinoa ia faʻalologo. O lenei mea o le a avea o se papupuni i vao ma le faʻasao o le susu.

O laau e fuga mai ai buds e manaʻomia le fetuunaiga. Latou te manaʻomia le tuʻuina atu o fugalaau tutotonu, ma aveese le itu. Ma e tatau foi ona aveʻesea pulupulu ua leai.

I faailoga muamua o gaoioiga taua, e tatau ona togafitiga ia meaola faalafua ma soo se iniseti ("Aktellik", "Aktara", "Bi - 58 New").

I le tulaga o le faʻatoʻilaloina o rosa ma faʻaleagaina, faʻamaʻi pipisi poʻo vailaʻau faʻamaʻi, o le a oʻo mai ai le faʻamaʻi laveaʻi ("Maxim", "Fufanon", "Skor", "Fundazol", "Quadris"). I le taumalulu, o le vaega eleele o lalo o le laau o loʻo faʻafefeteina i le paʻu, lau paʻu pe paʻu.

Afai e te faia mea uma e tusa ai ma fautuaga o loʻo i luga, o le a maua aʻafia le rosa i totonu o le atigipusa ma o le a fiafia ia te oe i ni faʻalavelave vaivai mo le tele o tausaga. O le mea lea, aua e te fefe i le ofoofogia o le afifiina ma tala e uiga i le le lelei o le ola o nei ituaiga faʻataʻitaʻiga. Aloese mai mea masani e le masani ai i le faʻalauteleina o manu ma o le ae manuia.