Aseta

Auala e faia ai se pa i le fale

O le pa laupapa laupapa ulavavale o se manatu lelei mo fale o le nuʻu poʻo se fale mafanafana. O lenei fausaga e tuʻuina atu le moni i le fale. Sei o tatou tilotilo i le auala e saunia ai mea mo le puipui ma pe faapefea ona aoina.

Laititi, maualuga pe maualuga?

I le avea ai o se tulafono, ua vaevaeina papuipui wicker i ni ituaiga e faalagolago i le faamoemoe. I le mamanu o le laufanua, e faʻaaogaina pa puipui o se mea teuteu. laʻititi laʻititi (e oo i le 1 mita): o loʻo ufiufi e ala i luga o le fanua ma fugalaau fugalaau.

Nai lo le pa masani, e mafai foi ona e faʻaaogaina se pa puipui. Mo lenei mea talafeagai: caliniformes, thuja, sod, boxwood, hawthorn, forsythia, privet, yew, barberry Turnn.

Mo le faʻatulagaina o le 'upega tafailagi i ni vaega laiti, o le pa e talafeagai lelei e tusa ma le mita le umi. Faafetai i le pa, o le a leai se lagona o se avanoa tapunia i le togalaau, ma i le taimi lava lea o le a faamamafaina ai tuaoi o vaega.

Mo le polokaina o le pito i fafo o le 'upega tafaʻilagi faʻaaoga ai pa tetele, e tusa ma le lua mita le maualuga. E faalagolago i meafaitino e faʻaaogaina, o le pa e mafai ona i ai se numera ese o tausaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, mai le pisa poʻo le uu o lau pa o le a tumau e le sili atu nai lo ni nai tausaga. Ina ia umi le umi, pe a ma le 10 tausaga, faʻaaoga le sukalati, hazel po o le vine e fai ma mea e fai ai.

E taua! Afai e te manaʻo i le pa e sili atu ona e auauna atu ia te oe - e tatau ona e togafitia i se antiseptic.

Auala e faia ai se pa teuteu

Le isi, mafaufau auiliili pe o le a le mea e filifili ai mo le tagata lalaga ma le auala e aoina ai oe lava.

Faʻavae faʻatau

O sauniuniga e sili atu ona lelei e fai i le tautotogo po o le tautoulu. Ae afai e manaʻomia lou faanatinati le faia o se pa, ona mafai lea ona e saunia lala i le taumafanafana: latou manaʻomia ona fai lamolemole ma lamolemole. E fautuaina e faʻaaoga se naifi malosi e aoina ai le vine ma tipi ese le vine. A maeʻa ona e aoina le aofaʻi saʻo o meafaitino, o loʻo tuʻuina lala i se fusi ma faʻagogo. O lālā mamago e mafai ona teuina mo se taimi umi.

Aʻo leʻi fausiaina se pa, o loʻo lalafi lala. O lenei faiga latou te maua ai le gafatia, faʻafaigofie le lalagaina o le pa. E le mafai ona e laʻau lala, ma togi o latou pito i totonu o se pusa vai. E sili atu le lelei mo vaiaso e lua. A maeʻa lena, e faigofie lava ona lalagaina se pa.

Afai na e fuafua e faia se pa mai lala fou ona tipi, ona mafai lea ona e tuua laulaau. O le lagolago a le pa e masani lava ona faia i lala pine. Muamua ua aveeseina le paʻu mai ia i latou, ma o le vaega pito i lalo o le paranesi e togafitia i le tar po o soo se isi lava ituaiga o viseptic. Ua faia lenei mea ina ia faʻagesegese le faagasologa o le suia o le lagolago.

Filifilia o paranesi

Mo le fausia o se pa, e te manaʻomia ni mea masani e le manaʻomia ai ni malaga i faleoloa meafaigaluega. E le gata i lea, o ia pa puipui i se tau sili atu ona taugofie.

Mo lalaga faʻaaoga vicker fesuisuiaʻi, lala o le seleselega ma isi mea. O lala o le seleselega e masani ona masani ona faʻaaogaina, latou te maualuga le malosi ma ola i soo se mea, e le gata i lea, aua le mafaufau e uiga i le ulu o le seleselega, ona o ituaiga uma o lenei laau e talafeagai mo lalaga.

O le tipiina o le seleselega i nofoaga maualalo, e masani ona lolovaia, filifili lamolemole, laau e le o aafia i faʻamaʻi. O le seleselega e masani lava ona faia i le amataga o le tautotogo po o le tautotogo.

E te iloa? O le pa sili ona maualuga i le lalolagi na fausia i le Aferika i Saute Aferika i le 80 o le 20 seneturi: na fuafuaina e puipuia ai tane suauu mai osofaiga mai osofaiga mai le au faatupu faalavelave ma oo atu i le 290 mita.
A uma ona teuteuina, nonoa le mea i totonu o ni pusi laiti, o le taimi lea e tatau ona faʻamago i lalo o se faʻavaa i luga o fata. O se vaega tāua i le sauniuniga o meafaitino o le filifiliga saʻo lea o le umi o le vine. E mafai ona e faʻaaoga se isi filo o se fua.

I totonu o le pa o le wicker e leai se taua o le faiga o lagolago, lea e masani lava ona fai mai lala lapopoa (laau talavou) pe a ma le fa inisi le lautele. O le maualuga o ia lagolago e tatau ona i ai le 50 inisi le sili atu pa puipui, aua o pito o lagolago e lafoina i le eleele. E fetaui lelei mo nei lala paʻu mafiafia, lea e faʻamalosia ai le pito i lalo ma oso i totonu o le eleele.

E mafai ona e faia se paluga i autafa o le pa, e faʻapipiʻi ai laau eseese, mo se faataitaiga: rhododendrons, phloxes, chistets, delphinium, asters, tulip, astilbeas, peonies. Mai fugalaau fugalaau tahlias, falala, petunias, begonia, verbena o le a foliga matagofie.

Faiga faʻavae

Le faiga o le lalagaina e le faigata tele - o faʻamau na sauniuni muamua e tatau lava lalagaina i le va o le tele o lagolago. O le pito i lalo o le vine e tatau ona puipuia e ala i le uʻuina o le pito i totonu o le eleele e tusa ma le 15 simetimita, pe ala i le tosoina i le lagolago i se uaea. E le gata i lea, o lala o loʻo totoe e faigofie lava ona noatia i se lagolago poʻo se faʻaoga e faʻaaoga ai le uaea.

O le paranesi mo le pa o le ai ai se pito mafiafia ma le mumu, o se tasi e latalata i luga. E tatau ona saʻo le tuʻuina o le paranesi mai le pito mafiafia, ae o le pito mumu e faʻapipiʻiina le lagolago i le va o lala na faʻataʻatia muamua.

Soʻo se 4 tuʻuina vine i luga o latou e tatau ona taʻalo ma se samala e faʻamau ai le lalaga. Afai e te faʻaaogaina laʻau po o pusi mo le lalagaina, lalagaina faʻasoa o 5-6 laina i le uaea, e tatau ona vavaeeseina muamua le paʻu o laau toto.

E taua! O le tipi ma pito o le pa o le wicker e tatau ona tuu i totonu. Afai e te manaʻo i le pa e umi se taimi - faʻaleagaina.

Fausiaina o fale

O pito o le a lafoina i totonu o le eleele e tatau ona faʻamalosia e ala i le togafitia o lagolago ma le eleelea, paina poʻo le resin. Lelei sili tele le lagolago. Ona o le mea moni e le pala i totonu o le vai, ua fausia uma ai Venise i luga.

Afai e te fuafua e tuʻu le pa i le mita i le maualuga, tanu ia lagolago 30 centimita i totonu o le eleele, mo se pa maualuga atu, o le a sili atu ona e manaʻomia se tanuga. Afai e te faʻaaogaina ni pa puipui laiti i le mamanu o le laufanua, e manaʻomia ona faʻalauteleina o latou lagolago e le itiiti ifo ma le 20 simita.

E tatau e filifili le mamao i le va o lagolago, lea o le a faalagolago i luga o le mafiafia o laau. Afai o le a mafiafia le pa i le pa, o le mamao i le va o lagolago e tatau ona tuua mai le 50 simita.

E fautuaina le tausia o le mamao tutusa i le va o lagolago i le pa atoa, naʻo le faʻapipiʻiina o lagolago i se mamao e 20 sene mai le tasi i le isi i autafa o le pa. O le faʻamaufaʻailogaina o pito i tua o le a faʻamautu ai le vine i le taimi o isi lalaga.

E te iloa? I aso anamua, na fausia le palisade e avea o se fale le tumau i luga o olo ma fausiaina fale seia fausia ia puipui maa.

Le lelei ma le le lelei

E eseese ituaiga o puipui teuteu. O ituaiga ma fomu uma ei ai o latou lava lelei ma mea le lelei.

Le lelei o pa puipui wicker:

  1. Ata matagofie ma mamanu muamua. O sea pa faataamilo i se fale poo se fasi fanua e fatuina ai foliga vaaia ma matagofie.
  2. Ona o foliga faapitoa o le potopotoga ma le faʻapipiʻi, e mafai ona tuʻuina atu se pa i soo se foliga, mo se faʻataʻitaʻiga, se curvilinear tasi.
  3. E faʻaaogaina mea e faʻaleleia ai le siʻosiʻomaga i le fausiaina o le pa, e pei o vine ma isi lala o se mea e le masani ai.
  4. O se faʻaopoopoga sili atu o le faigofie lea o le lalagaina ma le faʻapipiʻi. Faatasi ai ma se pa faapena e mafai ona taulimaina na o ia e aunoa ma se fesoasoani.
  5. O lenei pa o se paketi. Ina ia mafai ona fausia, e te le manaʻo e faʻatau mea e fau ai le fale, pe a manaʻomia lou faʻaaogaina o se vine poʻo isi lala e mafai ona e saunia oe lava.

Faʻafitauli:

  1. O lea pa puipui e teuteuina, ae le o tupe faavae, ma e le mafai ona puipuia mai le ulufale atu o tagata solitulafono.
  2. O lenei pa e le fetaui mo nofoaga ma fale maualuluga poʻo isi mamanu fou. Ua mamanuina mo na o se ituaiga o solofanua.
  3. O sea pa o se lamatiaga afi.
  4. O lea ituaiga fausaga e puupuu-o se olaga aupito maualuga o le 7 tausaga.
  5. O lenei pa e faigata ona toe faaleleia. Afai o se vaega laititi po o se lala e tasi ua faaleagaina, o le pa atoa o le a le toe faʻaaogaina i le nofoaga e manaʻomia.

Faatasi ai ma se taumafaiga laitiiti, e mafai ona e faigofie ma vave fausia se pa o le a maua ai se nofoaga faʻanatura fausaga ma fatuina se siosiomaga faʻafeiloaʻi. O sea nofoaga faʻamalama e le faigofie ona faʻapipiʻi, ae e taugofie foi.