Aseta

Nofo mafanafana io latou lava lima

O se tasi o mea e aafia ai le amataga o le luluina, faapea foi ma le tuputupu ae ma le atinaeina o laau totō, o le vevela o le eleele. Mo le tasi vaitau, e tolu pe oʻo i le fa le maualuga maualuga o fua o togalaau aina mai se tasi eria e mafai ona maua mai i ni mafana mafanafana, lea e mafai ona faigofie ona nofo i ou lava lima. I le taimi lava e tasi, o le fua o le eleele lea o loʻo latou nonofo ai e leai se taua taua, ma o mea taugofie ma le taugofie e faʻaaoga mo lo latou fausiaina.

Le aano o le metotia

O le faʻaaogaina o se togalaau mafanafana na faia i le tautotogo mo le vave totoina o lauusiusi, radisa, kukama, tamato, paluka ma isi togalaau aina e mafai ai le togalaau e amata 2-3 vaiaso muamua nai lo le masani. Le foliga mai o le vevela i se eleele ua saunia lelei ona o le i ai o vailaʻau o le decomposing o loʻo iai i totonu o se nofoaga puipuia. I le taimi o le faʻavae, e pei o soʻo se isi lava vailaʻau faʻamalosi, o le vevela e gaosia, lea e tausia i se tulaga tumau mo se taimi umi i lalo o le tulaga o le faatapulaaina o fegalegaleaiga ma le siosiomaga i fafo.

O le umi o le aafiaga vevela i luga o le eleele e faalagolago i le aofaiga o le mea e pala ma lona mamafa. E manino lava o le sili atu o le maualuga ma le tele o mea tau meaola, o le umi o le a le mautonu, ma, e tusa ai, o le taimi mo le faʻavevelaina o le eleele e faʻatatau tonu i nei mea e lua.

E te iloa? O le manatu o le faʻaaogaina o le mafanafana o le eleele na afua mai i le matauina o otaota otaota ma lua pala. E oo lava i le malulu ma le malulu, e le mafai lava ona ufitia i latou i le kiona, ae na vavalalata i latou, lea na faaalia ai le faateleina o le vevela i totonu.

Filifiliga mo moega mafanafana

E lua ituaiga autu o tutoatasi e vevela moega:

  • Le tumau. Fai i ai le pepa o le faasologa o poloka taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga faaopoopo. I le amataga na faʻaaogaina mo le totoina o fatu, ona faʻaogaina lea i lalo o le tulaga lautele o le togalaau ma totōina faʻatoʻaga.
  • Tumau. O ni pusa poʻo ni atigipusa, o loʻo faia i paʻu, laupapa, piliki, i se mea e le masani ai o pepa uʻamea. Fuafuaina mo le totoina o togalaau tetele mo le 3-5 tausaga.
O masini komepiuta e vaevaeina i ituaiga nei:
  • Mafiafia. Faʻasalaga o le umi, faʻatasi ma le leai o se mea e faʻamalosi ai, e oo i le 60 cm loloto ma le 1.1 i le 1.5 mita lautele.
  • Eleele. Puff paʻu ma se tamai malologa i luga o le palapala (e oo atu i le 10 cm), e maualalo i lalo o maʻa, piliki, laupapa, 90-110 cm le lautele ma 30 i le 50 cm le maualuga o foliga o se mauga i foliga o se afa, trapezium, pyramid.
  • Fale puipui (faʻatulai). O le filifiliga sili ona faigofie o se pusa faitofa o laupapa laupapa ma faʻaigoa i le maualuga o le 40 i le 60 cm, o le umi o le 4 i le 12 mita ma le lautele o le 1 m.
Afai e te naunau pe faʻapefea ona e faia se moega mafanafana mo kukama muamua po o tamato i le malae vaʻaia, e tatau ona e amataina le filifiliga ma ituaiga ituaiga o moega mo se vaega faapitoa. Mo vaʻa malulu ma le malulu o vāega e talafeagai ma nofoaga maualuga. I nofoaga matutu ma matagi ma eleele leaga e sili atu ona lelei le nofo i luga o se auala loloto o le faʻatulagaina. Ma mo le eleele faʻasaina ma le eleele uliuli, o le terrestrial variante e talafeagai.

E taua! O se vanu loloto ma se lapisi tele o mea oona mo se taimi umi e maua ai le vevela lelei ma le lagolago o le susu.

Auala e fai ai se moega i ou lava lima

O le faʻatauvaʻa ma le tekinolosi o togalaau totō e totoina i luga o moega mafanafana o le maualuga maualuga, lea e faia i ou lava lima, e fautuaina e amata i le laasaga taʻitasi o le atigi fafie laupapa. Ina ia faia, e te manaʻomia ni meafaigaluega faigofie i totonu o fale uma, laupapa e leʻi seleseleina ma sina taimi itiiti. O le atigi pusa lapoa o le a iai lona lautele: lautele 1 mita, uumi 6 m, maualuga 34 cm.

Aoao pe faʻapefea ona e faia tutoatasi se moega faʻatapulaʻa ma se moega-eli mo strawberries.

Mea ma mea faigaluega

I le fausiaina ma le faʻapipiʻiina o atigipusa na faʻaaogaina ia meafaigaluega:

  • fua fua;
  • kamuta tufuga;
  • gon;
  • sikulini uila po o le eletisele eletise;
  • hama;
  • fao po o sikulima;
  • se toʻi;
  • hacksaw mo fafie;
  • fofo o eleele poʻo le vaeluaina.

O mea o le a tautua:

  • Pine pine, 25 mm o le vaimatua, 18 cm lautele, 6 ma le 1 mita le umi (4 fasi vaega taitasi);
  • faʻamau, vaega 40x40 mm, uumi 73 mm (8 vaega) ma le vaega 20x40 mm, uumi 10 cm (4 vaega).

Gaosiga o gaosiga

O se faʻamatalaga puupuu o le galuega, faʻaalia pe mafai faapefea ona e faia se moega mafanafana mo le totoina o laʻau, letusi, ma kukama i le totoina i le amataga o le tautotogo, e le o se faʻataʻitaʻiga. O lenei faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai e faigofie le faagasologa, e le manaʻomia ai le tele o le taimi ma le tau.

Mo le galuega, e te manaʻomia se faʻatulagaga tafolafola maʻaleʻale mo le faʻaogaina saoloto ma le faʻaogaina o meafaitino umi. O lea:

  1. O le laupapa e i ai le umi o le 1 mita e vavae ese (e tatau ona faailogaina pito pito i luma i se tafaʻi faasinoala aʻo leʻi oti).
  2. O le laupapa lona lua e faʻaaogaina i le muamua muamua ma le tasi pito pito i luma, e faʻapipiʻi faʻatasi ma fao sikola (fao) faʻatasi ai ma ni pu pupuʻu se lua, o loʻo i luga o le sima faʻatasi i totonu.
  3. O le laupapa lona lua e tipiina i se hacksaw i le tele o le muamua.
  4. O le pito muamua o le taligalu 360h1000 mm ua saunia.
  5. I le auala lava e tasi na faia ai le vaega lona lua o le pusa.
  6. E valu le tele o faʻamau faʻamau e faʻamalosi i le toʻi i le tasi itu, talu ai o le lumanaʻi o le a latou faia le galuega e le gata i le faʻapipiʻi, ae o loʻo lagolagoina foi pou.
  7. E fa-ono mita laupapa e seleseleina ma nonoa faʻatasi i paʻu uumi i le faʻaaogaina o fao sikola poʻo fao. O le pito i luga o le pa puipui (lagolago) e le tatau ona faʻamalosi i tua atu o tuaoi o le laupapa. O le mauga muamua lava e faia i le amataga lava, e tafe ma le pito. Ma, i le lua mita, o le isi aisi e faʻamaonia mai le amataga e oʻo i le pito i tua o le puipui.
  8. Lua itu o le atigipusa o le 360x6000 mm ua saunia.
  9. O itu ma tulaga o le moega i le lumanaʻi o loʻo valiina i totonu ma fafo ma le vali (enamel), lea e malulu.
  10. A maeʻa le vali, ona sauni lea o le atigipusa mo le faʻapipiʻi i luga o le 'upega tafaʻilagi.
E taua! E tatau ona faʻatauina laupapa i le 15-20 cm le umi nai lo mea ua fuafuaina, talu ai e manaʻomia ona teuteuina i le sikuea ina ia mafai ai ona tuʻuina i le pusa le foliga masani o geometric.

Faʻatulagaina ma le Fausiaina

A maeʻa le gaosiga ma valiina pito o le atigipusa o loʻo faia laasaga nei:

  1. O avanoa e tuʻuina atu i le fasi fanua ma faʻapipiʻi i luga o faailoga na faia faatasi ai ma le fesoasoani o se fua faʻatatau.
  2. Faatasi ai ma le fesoasoani a se vili po o se bayonet, eli ai pupu i lalo o pou lagolago o itu uumi, loloto o le 35 cm. O le pito muamua uumi ua faapipiiina ma tuu i luga e faaaoga ai se tulaga, o le isi itu ua faapipii i ai, ona sosoo ai lea ma se liʻo.
  3. A uma ona faʻaputu le pusa, ona tumu ai lea o vaieli i le eleele ma faʻapipiʻi.
  4. Ina ia puipuia puipui o le atigipusa mai le fafati i le mea ua tumu, o pou lagolago i totonu e fesoʻotaʻi ma le uaea poʻo le tuʻuina atu i fusi laupapa.

O se moega mafanafana, e faia i le lima i tulaga o loʻo i luga, o loʻo i ai se tamai voluma, o lea e tatau ona faatumuina i mea faʻalepoleni i le amataga o le tautotogo, e faʻaaoga ai se paluga tasi e iai le sulu:

  1. O le pito i lalo o le atigipusa e tumu i le loam, lea e tatau ona faʻatulagaina ina ia lelei ai le susu.
  2. O le pito i lalo o le 15-20 cm faʻaputuina lala tetele, paʻu o le laau, lau o le sulu ma le sana, aua o le a latou paʻu mo se taimi umi.
  3. Ona sosoo ai lea ma se laina o le 10 cm mai laulaʻau o laau, tipi vao, ma pito i luga o aʻa.
  4. O le isi laulau e tatau ona tumu i le sawdust 2-3 cm.
  5. O le pito i luga o le papaʻe ua tumu i le humus, lea e faʻafefiloi ma le eleele ma o loʻo i ai se vaʻaiga o le 10-15 cm, e oʻo lava i le maualuga o itu.

Totoina laau

E leai se lisi patino o togalaau faʻatoʻaga mo le totōina ma le ola i totonu o moega mafanafana. O tagata taʻitasi e filifili mo ia lava e sili atu ona faigofie le tupu. O lenei tekinolosi ua mafai ai ona maua ni fua lelei o fualaau aina tetele uma i le tele o taimi i le vaitau. O nisi nei mea e uiga i ai:

  • Laʻau muamua na totōina, letus, radishes. O lenei mea e tuʻu ai le potu mo kukama poʻo tamato, lea e atiina ae sina umi.
  • A maeʻa le seleselega o le greens, letusi, radish, riki, kilisi, kāloti, ua totoina beets io latou nofoaga.
  • E oʻo atu i le faaiuga o le taumafanafana, toe totoina fua o fua.

E te iloa? O ia metotia o le totoina o togalaau e aoga e le gata ona o le moega e maua ai lo latou mafanafana. O le taunuʻuga o le faʻaleagaina o le biomass faʻatasi ai ma le faʻamalolo o le vevela o fugalaʻau faʻasaina e masani ona fafagaina le eleele ma faʻapalaina i mea aoga ma microelements.

I le taimi nei, e mafai ona e amata saogalemu le totoina o fualaau faisua i moega mafanafana Maua se seleselega lelei!