Berry

Mea aoga o le blackberry: faʻaaoga i vailaʻau faʻaleaganuʻu ma faʻailoga

O fualaau suamalie mafiafia na sau mai Amerika ma salalau atu i le tele o atunuu o le lalolagi. I le faagasologa o le faalauteleina, na mafai ona ia fetuunai i tulaga eseese o le tau, ma o lea ua faaaogaina i vaega eseese o le lalolagi. Faʻaaogaina e le gata i le na o le 'ai. O BlackBerry ei ai sona aafiaga faʻapitoa i le tino o le tagata.

Calorie ma vailaau kemini o le blackberry

E faigata le lisiina o le mea atoa o meaʻai o se pusa i totonu o se mea e tasi, ae sili atu ona taua le paluga mo se aofaiga tele. vitamini P, C, A, B, bioflavonoids, tannins, uʻamea, meaola faʻasaina: malic, nicotinic, citric ma isi.

Ona o lona maualalo o le kalori (100 g kalori o loo i totonu o le 100 g o le oloa), o le blackberry ua manatu o se pusa meaai. E aofia ai 4.4 g suauu gaʻo, 0.5 g gaʻo ma le 1.5 g eletini.

Ae o le isi tuufaatasiga o vine, ona maua lea o mea nei: uʻamea, mono-ma le faʻasalaga, vai, meaola faʻamalosi, filo o mea taumafa, vitamini (PP, E, C, B2, B1, A, beta-carotene), macronutrients (fuluula, potassium, sodium, magnesium, calcium), elemene (selenium , apamemea, zinc, uʻamea, manganese, uʻamea).

E te iloa? BlackBerry o se tamai laʻau e ufiufi i luga o le ulu 1.5 m le maualuga. O ona fua e talitutusa lava ma fua o le fusi, ae a maeʻa ona suia lea o le lanu mai le lanumeamata i le lanu mumu, ma a oʻo ina matua - paʻu. E ese mai le fugalaau ma le tofo. I le taimi nei, e tusa ma le 200 ituaiga o blackberry. O i latou uma e itiiti le faʻasao i le kiona nai lo fugalaau, ae sili atu ona aoga.

Blackberry berry soifua maloloina

Muamua lava O le faaaogaina o Blackberry i ona fualea e taofiofia a latou vailaʻau faʻaleagaina i le mago ma le malulu. O le 'aiina o ia mea, e mafai ona e faʻasaina le metabolism, tino, galue malosi, faʻagesegese le faasologa o le matua i le tino.

O vailaʻau o loʻo i totonu o vine, e oʻo lava i aʻafiaga puipuia i le tulaga o le kanesa. E maua le taunuʻuga ona o le polyphenolic faʻatasi, lea e tali tutusa ma antioxidants ia latou gaioiga - latou te puipuia le tino mai faʻamalolo saoloto.

O le a se isi mea e aoga tele? Ua iloa lenei mea mai anamua antipyretic ma anti-inflammatory agent. O mea aoga autu i lenei tulaga o ni laumei, lea e galulue faatasi ma le salicylic acid - o le aspirin masani.

Catechins, o se vaega o flavonoids, e maua ai le cholesterol absorption, o le faʻaaogaina o metotia mamafa, o le faʻaleagaina o siama matautia, ma le faʻaitiitia o le maualuga o le suka.

Faʻaaloalo laʻau fou e faʻaaogaina mo togafitiga o faʻamaʻi pipisi paʻu. Ina ia faia lenei mea, o le a nutimomoia i totonu o se paʻu ma faʻaaoga i nofoaga na afaina, eczema, maʻi o le gaʻo, faʻamaʻapeʻa, manua, faʻala.

E te iloa? O le laau ua lauiloa mo le mea moni e faapea e faaopoopo atu i vine, o laulaau lau ma aʻa e maua ai togafitiga faafomai. E seleseleina foi ma faʻaaogaina i se faiga masani ma ni togafitiga faʻapitoa ma togafitiga faʻasolosolo.

Mea aoga o laupepa

O launi Blackberry e tamaoaiga Miritillin - o se mea e masani ona taʻua o le "insulin masani". O le tele o lona mafaufauga o loʻo matauina i laulaʻau ao leʻi faʻamaunuina vine. O le mea lea, o laulaau i luga o le broth na aoina i luma o le taimi ma laau laiti. O se teuteuga oi latou e maualalo ai le toto toto.

Laʻau tiisi Blackberry ma le lauti e ave foi mo le togafitiga o le gastritis, o le dysentery, o le gaogao leaga, o le gaʻo duodenal ma le manava. E i ai se aafiaga lelei i ituaiga uma o le toto toto: uterine, manstrual mamafa, pulmonary, gastrointestinal.

O nei inu e fesoasoani i le tupuga o faʻalogoga pe a maeʻa le taotoga, ei ai le faʻamalositino ma le toto, e faʻaitiitia ai le mumū i le pito i luga o le manava.

E taua! O le sua Blackberry e saunia mai laulaau talavou ma vine mama o le laau, lea latou te inu faatasi ma le togafitiga o maʻi uma ua taua i luga.

Pe a saunia le stomatitis ma isi faʻamaʻi o le gums fuga o lau mo le fufuluina. Mo lenei 4 tbsp. l lau laumei mumu mo le 2 ipu fufuluina o le vai ma tuu atu mo le afa itula.

Afai e te saunia le decoction e le gata mai laulaau, ae mai lala foi o le laau, e fesoasoani tele i le fatu o le fatu, masopausal ma isi neuroses, ma e masani ona faamalosia ai le tino.

E faʻafefea ona faʻaaogaina e tagata faʻataʻitaʻi le aʻa

Talu mai aso anamua, o vailaʻau faʻaleagaina. aʻafi blackberrylea o loʻo faʻaaogaina lautele i vailaau faʻaleaganuʻu. Ana teuteu e faʻaaogaina i le pa'ū o se mea e gaosia ai le carminative, faʻatasi ai ma le alu aʻe mo le aveeseina o le vai.

O se lauiloa lauiloa o le blackberry root i le togafitiga o le pharyngitis, tonsillitis ma faamaʻi tiga. Le faia Ave le 20 g o le rhizome ua nutimomoia ma vevela i totonu o se ipu vai mo le 20 minute. E tatau i le pulusisi ona taofiofi mo le 3 itula ma tafe.

E te iloa? Ole vaomago, faʻafetai i catechins o loʻo iai i totonu, fesoasoani e faʻatuina se metabolism ma tau ai le manufeʻai, e oʻo lava i le tele o meaʻai. E le mafai ai e le tino ona faaputuputu le tele o gaʻo, ao faateleina le malosi o le taumafa, ona o mea na teu muamua na faʻaaogaina. E le gata i lea, o vine e fesoasoani e faamama le tino. E le gata i lea, e oʻo lava i blackberry frozen e fesoasoani e aveese faʻamalo ma isi tupe teu.

Sauniuniga o mea tau fomaʻi mai le blackberry

Soo se vaega o le laau e aoga, ae e tatau ona seleseleina e tusa ai ma a latou lava tulafono. O lea vine na o le vaitaimi o le matua matua e seleseleina. O le taimi nei o loʻo latou tamaoaiga i meaʻai e mafai.

E mafai ona faʻaaogaina fou, selesele i foliga o siamu, sua, vai. E faʻasaoina le tele o mea aoga pe a maeʻa pe faʻamago. I le mataupu mulimuli, ua fautuaina le faʻaaogaina o le vevela artificial. Po o le a lava le auala e te saunia ai vine, latou te taofia o latou aoga aoga mo le silia ma le 2 tausaga.

Blackberry root selesele i le taufaʻaiuiuga o le autumn. Latou teliina, fufulu ese mai le palapala, tipi ese otaota pe mamago, faʻamago i le ea, ae le o lalo ifo o le la. Ona afifi ai lea o aʻa i se mea masani po o se pepa ma teuina mo le teuina i se nofoaga matutu, malulu, pogisa.

Lea aveese mai le togavao i le gasologa o le vaitau, ae sili ona taua le taua talavou, lafoaia lau, ave i luma o fua o vine i luga o le vao. E faʻamago i ogaumu i le taimi lava e maeʻa ai i le vevela ile 40 ° C.

A o le seleseleina laulaau mo le lauti tipi, o loʻo aʻafia i latou faʻamalosi. A maeʻa le seleselega, ia faʻafefe faʻavave se pine laupapa i luga o laupapa laupapa seia latou tuʻuina le sua. Ona pipiʻu lea i totonu o le pusa ma tapuni le tapuni i lalo o le lomitusi. E tatau ona liuliu le masini i totonu o le 2-3 aso. I le taimi lava e tupu ai lenei mea, e vave ona auina atu mo le faʻamago.

Le aoga o le telefoni i le taimi o le maitaga ma le susu

O le a le aoga telefoni mo fafine, o lona uiga o loʻo i ai ni mea e sili ona taua ma faʻafefe. Ae le o taimi uma e mafai ai e se fafine ona faʻaaoga mea uma na te manaʻomia pe manaʻo i ai.

O le tulafono lava lea e tasi e faatatau i fugalaau. I le isi itu, o lona tuufaatasiga tele e tatau ona fesoasoani i se fafine i le taimi o le maitaga ma le lactation. I le isi - e tafe ai le tele o mea lamatia, aemaise lava, matautia afaina i le meaʻai.

O le mea lea, o le fesili pe mafai e fafine maʻitaga ona faigata ona tali atu ma le le iloa. Afai e leai se faʻamaʻi o se fafine ia te ia, faʻafitauli o le intestinal, cystitis, tiga poo le mamafa i fatugaʻo, ona mafai loa lea ona faʻaogaina le pipi.

Afai e le itiiti ifo ma le tasi le faʻamaoniga e aliali mai mai lenei lisi, e tatau loa ona e teena ma talanoa i se fomaʻi. Ae mo tina tausimai, i lenei tulaga, o loʻo i ai le isi tulafono - o loʻo i ai se blackberry e mafai ona na o le tolu masina le matua.

O le vaega o totoe o le laau e iai sona aoga aoga i le tino o se lactating ma le maʻitaga. O le seti atoa o vitamini, micro-ma macro-elemene e fesoasoani e faʻamaonia le metabolism, faʻatupulaʻia le maualuga o le hemoglobin, faʻamalolo manuʻa.

Fugalaau lauulu i le taimi o maitaga fesoasoani i le faʻaitiitia o le mumu, maʻega i totonu o le tino ma le lautele o le toe faʻaleleia o le tino pe a uma ona fanau.

E taua! I luga o lena, o le blackberry e galue lelei i luga o le paʻu o foliga. O le faʻaaogaina o masikasi mai vine ma laʻau o le laau e fesoasoani e faʻaumatia ai le paʻu o le paʻu, toe faʻafouina lona fou, aveese le vaega ole tino maliu.

BlackBerry ma le tausiga o beekeeping

O Blackberry ua manatu o se fale lelei o le meli. E oo atu i le 40 kilokalama o le meli e mafai ona aveesea mai le tasi hectare o le laau. O fugalaau muamua i luga o le vao e foliga mai ia Iuni, ma o le fuga mulimuli ia Setema. O fugalaau taitasi e matua mauoa i le nectar, o le meaʻai e pei o vine.

Mai i lea mea e fesuisuiai, malamalama, meli i nisi taimi ma se tinge e leai ni lanu samasama.

O le mea e leaga ai, e seasea lava ona totoina le tama, e tele lava ina ola i le vaomatua, ae o laau totō na totōina e fua mai mo le tele o tausaga.

Faʻailoga talafeagai mo le blackberry

I le tautala e uiga i aoga o laau totino, e tatau ona taʻuina le leaga e mafai ona mafua ai le soifua maloloina. Ou te toe fia iloa maualuga allergenicity vine. O le tali atu i ai e mafai ona matua vevesi lava, o lea e fautuaina ai e suʻe se suʻega faʻamaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina.

Talu ai o le pipi o loʻo i ai le tele o meaola oona, e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete e tagata e maua i le gastritis poʻo le maʻi ulutala poʻo le ulutala - e mafai ona oʻo mai ni faʻavevesi.

O le gasegase ma le manava ua matauina o ni faailoga o le le faapalepale. Ae i soʻo se tulaga, afai e te manaʻo e faʻaaoga le popo poʻo isi faʻatautaia masani e avea o se fualaau faasaina, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi pe afai ei ai ni faʻasalaga i le faʻaaogaina o le telefoni.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai i ai, vaovao - na o se faleteuoloa o vitamini eseese, micro-ma macronutrients. E lē gata i lea, e le gata o loʻo i ai i le Berry ni faʻamalologa, ae o isi vaega foi o le laau, faʻapea foʻi ma le meli e maua mai ona fugalaau. E mafai ona e maua ni meaola (sei vagana ai le meli) ia oe lava, ae e masani lava e tatau ona faʻaaogaina o se vailaʻau ma faʻasoa, aua o le blackberry o loʻo i ai mea aoga uma ma mea e faʻasaʻo ai.