Bow

E faapefea ona toto ma totoina le suka "Stardust"

O vaetogo ua tutupu i le toetoe lava o fale uma. E tutusa lava le lelei e faʻaoga uma i foliga fou, ma togafitiga faʻamafanafana talu ai. I totonu o lenei tusiga tatou te mafaufau ai i foliga o le tuputupu aʻe i luga o lau 'upega tafaʻilagi.

Eseesega faʻamatalaga

Bow Stardust o se ituaiga o ituaiga vine e suamalie i Holani.

Pulu e fua i le tusa ma le 50 g i latou taʻitasi e iai uiga nei:

  • feololo laʻitiiti;
  • lapotopoto;
  • lanu paʻepaʻe;
  • o le lanu e paʻepaʻe foi.
E te iloa? O gaʻo o se vaega taua o le faʻaiuga a le au faila i le taimi o le Crusades.

O se mea faʻapitoa o le faʻaogaina malosi o laʻau uumi umi faʻatasi ma se roetette e sili ona mamana. Fulufulu - o se lanu meamata lanu meamata ma le i ai o se uila miti. O le ituaiga e alofagia e le au fai togalaau ona o lona lelei tele, tausiga lelei ma le tetee atu i le tele o meaola faalafua. O le tofo o se mea faʻapitoa, o le pulupisi o loʻo i ai se maualuga o meaʻai o le sua. I le faaopoopo atu i le tofo lelei, o le lelei o lenei ituaiga o le teuina umi (seia oo i le ogatotonu o le taumalulu).

Uiga o aniani ma fua

"Stardust" e faasino i le vaeluaga o vaitau, e mafai ona seleseleina le seleselega i le 2 masina talu ona mavae le tafe mai. E tele taimi mai 1 sikuea. m o le fanua na aoina le 5 kilokalama o matatusi.

Siaki le faʻamatalaga ma nuances o le totoina o ituaiga o sipuni e pei o "Exibichen", "Setton", "Centurion", "Hercules", "Cupido", "Corrado", ma "Sturon".

Filifiliga o mea e totoina

A o lei totoina, e tatau ona siakiina fatu mo le fetaui ma filifilia le sili ona malosi ma atoatoa. Sevok filifili i le auala lava e tasi. O aniani i le lumanaʻi e tatau ona mataʻutia, e aunoa ma ni mea leaga ma faʻaleaga.

Tulaga tuputupu ae

Mo le faʻatupulaia atoa o le aufana e manaʻomia ai nisi tulaga:

  • tele le malamalama;
  • susu;
  • ea i le ea i luga atu o le 15 tikeri.

Naʻo le tulaga lenei, o se taunuuga, e mafai ona e faʻamoemoe e maua le fua o loʻo manaʻomia.

Sola ma le faʻapala

O se nofoaga lelei e tulaʻi ai e faʻaleleia lelei le laufanua lafulemu.

O le a aoga ia te oe le faitau e uiga i le fua o fualaau faisua.

Mo le totoina tatau lelei, e taua le matauina o le fua o le seleselega: o le mea sili ona lelei o vailaʻau o le nightshade aiga poʻo vao masani. E fautuaina e eli luga le palapala i le tautoulu, fai i le loloto o le suo, i le taimi lava e tasi e aveese vao ma faʻaaoga faʻalaʻau faʻalaʻau (5 kg i le 1 sq. M). Ua matala le togalaau.

Matou te fautuaina le faitau e uiga i ituaiga ituaiga palapala, faʻapea foi pe faapefea ona faʻaleleia le faʻaleleia o eleele.

Tuputupu ae mai fatu e totō i le fale

O lenei metotia e sili atu le tele o le taimi, ae o le seleselega e mafai ona selesele muamua, talu ai e le manaʻomia e le aufana le faʻaalu o le taimi ma le taumafaiga i le faʻasolo.

Fatuina sauniuniga

A o le totoina fatu i le eleele tatala e tatau ona latou totoina i tulaga o potu. Fatu na filifilia mo le lelei, afifi i se mea manifinifi, tuʻu i totonu o se pusa papaʻu ma tumu i le vai mafanafana.

Alu i totonu o lenei setete mo le 4 itula, peʻa uma ona faʻamaʻi le taimi i le paluga faʻasalalau e faʻaitiitia ai le ono gaogao. Ina ia faia lenei mea, ia faatofu fatu i se fofo sauniuni muamua mo le 20 minute. O le vaifofo ua saunia mai le paluga oona, lea i le 20 g e faʻafefe i le 1 lita o le vai.

Initaneti ma nofoaga

A maea ona faia uma manipisi, o le a fufulu lelei fatu ma tuʻu i totonu o se 'ie susū. Mai luga, o tagata uma e ufiufi i le polyethylene ma tuʻu le pusa i se nofoaga mafanafana. O lenei e tatau ona e faʻatali seʻia oʻo ina faʻalautele fatu. I le taimi lea, o aso uma e ave ai se ata tifaga mo le 15 minute mo le vaalele.

Fatuina o togalaau

Lauina o fatu na faia i le faaiuga o Fepuari. Ole fua ole tulaʻi e 20 g ile 1 sq. Kilomita. Ina ia faia se tau lelei mai luga, e ufiufi le tane i le polyethylene ma tuu i se nofoaga mafanafana ma susulu. Mo le mauaina o le ea fou, o le ata e siitia i aso uma mo ni nai minute.

Vitio: Lauina o Onion Seeds Mo le faimalaga mai, o loʻo faʻaaogaina pusa laupepa laiti, lea o loʻo faʻatau atu i le asō i se tulaga tele i soʻo se faleoloa mea totino.

E taua! Ina ia mafai ai ona e maua fatu, oe manaʻomia ona faia ina ia i ai ni fulu o fuga o fugalaau. I totonu ia i latou o isi fatu e mama, lea pe a uma le faamagoina e faaaoga mo le luluina.

Totoina o togalaau

Ina ia vave tupu laau ma maua le malosi, e tatau ona e tausia lelei i latou. O le faamamaina o le eleele i le taimi nei e taua tele: e tatau ona faia le suālaʻau i aso uma 3, ma e tatau ona tausia le vevela o le potu i le 20 tikeri Celsius.

E le gata i lea, o le taimi nei o loʻo faigata. I le vaiaso ao lumanaʻi le aso o le totoina, e fautuaina ai pine e ave i fafo i aso taitasi mo le 10 minute.

Suʻeina o laau i le eleele

O le totoina o totō i le eleele e tatau ona i ai i le maea ai o le faʻatulagaina o le vevela o aso taʻitasi o le itiiti ifo ma le 12 tikeri. A o leʻi totoina, ua faʻamamaina le vao vao, ma faʻaopoopoina fugalaʻau i le aofaiga e 1.25 kilokalama i le 0.25 m.

Faʻaleleia mai le sevka ile fanua tatala

E talitonu le au amataina o le maualuga o fua e maua mai ona o le sao o le filifilia o ituaiga aisa, ae o le faagasologa o le totoina ma le tausiga e tuu i le nofoaga lona lua. Ae peitai, afai e sese le totoina, e mafai ona maua mai le seleselega pe itiiti foi.

Filifiliga o nofoaga ma tapenaga o eleele

Le fautuaina toto le aniani i luga o na poloka o loʻo i ai muamua ia karati, beets, sana ma mata mata. E le gata i lea, aua le avanoa mo se fualaʻau i tafatafa o moega o leki ma laau vao. O le eleele mo le lūlūina o aniani e tatau ona vaʻaia, e lelei tele i le ea ma le susu. O le faʻaleleia o eleele e faia pe a faʻamafanafana le lalolagi i le +10 tikeri ma luga.

Fatuina sauniuniga

A o leʻi lūlūina, e tatau ona vaʻaia ma le totoʻa mea totō mo le faʻaleagaina. O ulu e tatau ona faʻamago ma vevela, i lenei tulaga e faʻaosoosoina ai le faʻagasoloina o faagasologa.

Faitau atili e uiga i mea e te manaʻomia e teu ai le aufana aʻo lei totoina.

I le taimi lava lea aʻo lei totoina, o loʻo faʻafefeteina aniani i se vaivaiga vaivai o le paluga oona (ave le 1 g o le paʻu i le 1 lita o le vai). O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia ai fua o le a tutupu i le lumanai mai faʻamaʻi ma faamai.

Le faagasologa o le totoina o sevka i le eleele

Tomai e fautuaina le tausia o le mamao i le va o laina o le 20 cm, ma le va o pu - 7 cm. O ulu e totoina i le laina, faʻalauteleina i le 4 cm i le eleele, lea e masani ona susu.

Vitio: Fatuina toto toto

Faʻasa

Onion "Stardust" i le amataga o le tuputupu ae e manaomia le tele o le suāsusu. A maeʻa le susu, e mafai ona susu le eleele ile lua vaiaso uma. E tatau ona faʻaitiitia le faʻasaina i taimi o timuga, ina ia maua e le eleele le taimi e faʻamago ai ma o aniani e le pala. I le taimi o se lamala, e tatau ona e mautinoa o le eleele e le o matutu.

Lafoaia eleele ma veleina

A o leʻi oʻo mai le fuʻa muamua i luga aʻe o le eleele, e matua taua tele le faʻamamaina o le palapala, ae ia aveese ai vao. O ia manipisi o le a fesoasoani i le faʻamalosia o le eleele ma le okesene ma puipuia ai aʻafiaga mai meaʻai ma le susu mai le palapala.

E fautuaina le fufuluina o le vao i aso uma e aveese ai vao pe a uma ona aliali. I le taimi nei e mafai ona tuleia i latou e aunoa ma ni faafitauli mo le seleselega i le lumanai. O le faamalolo e faia i sina taimi pe a uma le fafaga. E taua le faia ma le faʻaeteete lenei mea, ina ia aua le faʻafuasei ona toso ese le alo o le lumanai.

Laʻei pito sili

Mo le seleselega tele, e taua tele le faʻatinoina o le faʻamalosi.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i mea e te manaʻomia e faʻamafanafana ai aniani.

Oona pe a uma ona totoina e fautuaina e faʻafefeteina le tele o taimi:

  1. Nitrogen fertilizers mo le fausiaina o lush greenery i luga o le fulu. E 14 aso talu ona tulaʻi. O le fofo ua saunia i luga o le faavae o le 200 ml o le manua ua faʻafefeteina i se pakete vai. O lenei numera e lava mo le 5 sikuea mita. m moega.
  2. Potash phosphate fertilizers mo le faʻaaogaina o le tipi. O lenei fafaga e faia pe a mavae le masina talu ona totoina. E le taugata, ae o se filifiliga e sili ona lelei o le saunia lea o fualaʻau. Ina ia faia lenei mea, ave ni vao ma 24 itula e teuina i totonu o le vai i lalo o le mamafa. I le maeʻa o le taimi ua maeʻa. Mo le faʻasaʻo 2 sikuea. m o le fanua 200 ml o le paʻu ua faʻamaluluina i totonu o se pakete vai.
  3. Fagalaʻau minerale ma se aofaiga tele o fulukalama mo le tuputupu ae o le pulu (superphosphate, superphosphate double, falaoamata phosphate).

Pests, faʻamaʻi ma puipuiga

I le talafeagai lelei ma le tausiga, o gaʻo Stardust e matua puipuia lava i vailaʻau ma faʻamaʻi eseese. Pe a tausisia tulafono uma o le totoina, ma o le eleele ua faamamaina lelei mai vao, e le tatau ona tulai mai faafitauli ma meaola faalafua ma faamaʻi.

Aoao pe faʻapefea ona taulimaina faʻamaʻi ma faʻamaʻi meaʻai o aniani.

Seleseleina ma teuina

Ina ia mafai ona teu aniani mo se taimi umi ma aua le faʻaitiitia, e taua le selesele saʻo:

  1. E fautuaina e fai i le vevela o le tau.
  2. O le taimi sili e faʻapotopoto ai pe a faʻafefe fulu i le eleele.
  3. A maeʻa ona eliina, e faʻamamāina ulu ma faʻapipiʻi i totonu o se tasi faʻalaʻele e faʻagogo.
E taua! Ina ia faʻapipiʻi ia aniani, e taua i le taimi o le seleselega e le selesele fulufulu latalata i le pito. Lubrication o le fasi pepa ma le lime paʻu o le a le faatagaina ai aniani e faʻamafanafanaina.

Teuina o aniani e sili atu ona lelei i le faia i pusa po o upega. O se nofoaga talafeagai mo lenei mea o se faʻamalama tioata poʻo se meaʻai.

Vitio: nuances ma tulaga o le teuina o aniani Faatasi ai ma le teuina lelei, e tusa lava pe a mavae se taimi umi, o le aufana e le maumau ona uiga.

E te iloa? E tusa ai ma le UN, o Libya o le atunuu lea e aupito sili ona tele le 'ai o aniani: mo le tausaga e sili atu i le 33 kilokalama o lenei fualaau aina i Libyan.

Faʻamatalaga ono ma fautuaga

Afai e te le mulimulitai i tulafono o le totoina ma le tausiga, o le aufana e ono leaga, mo se faataitaiga, ia mama. E mafai ona tupu lenei mea o se taunuuga o le faʻaleleia o le eleele ma le pala o fualaau faisua. A leai, pe a le lava le susu, o le anatela o le a oona.

O le le mautonu, maualuga le maua ma le avanoa e maua ai le tafe o Stardust e sili ona lauiloa i tagata tomai faapitoa ma le au fai togalaau. E le gata i lea, o ona uiga aoga e mafai ai ona faʻaaogaina e le gata o meaʻai, ae o se vailaau mo le puipuia o le malulu.