Fua o le gaosiga

Lelei siliva olaola - coniferous laau ma se pale pyramidal

I totonu o togalaau teuteu, o tagata taʻitasi e masani ona faʻamauina tele.

Ae maise lava i le itu i mātū o le atunuʻu, pe a vave ona lele vave le taumafanafana, ma e leai se taimi e maua ai e tagata le taimi e matua fiafia ai e le o le manogi o fugalaau, ae o se vaomatua lanumeamata po o togalaau.

Faatasi ai ma laau matala ma laau tetele e masani lava ona maua i le vaomatua, thuja, fir. Ae o nisi taimi e mafai ai ona e feiloai ma teuteu i le perosi paramari. Cypress, e le pei o le tui, mo se faataitaiga, e le o se mea alofa ile tausiga, ma lagona lagona lelei i le malulu o le potu.

O Cypress i le itu i matu ma sisifo o loʻo tupu aʻe i fale mafanafana, ma i le taumafanafana o le a mafai ona faʻaaogaina le laau i le togalaau.

Faʻamatalaga

I le natura, ua fausia le pyramid pupuni tele, vaapiapi tele mai lala, e alu ae i luga ma matuai oomiina i le ogalaau. O laau talavou e i ai se paʻu lanu enaena. Faatasi ai ma le matua, o le lanu o le paʻu laau ua suia i le enaena. Lafoaʻi solo, laiti i le telē.

Olela ia i ai se fomu e faʻafelatai, ma o loʻo faʻatulagaina i luga o le ala. O pine perosi o Pyramid o loʻo sosoʻo, lapotopoto. Lanu enaena. I luga o fua o loʻo i ai se mea matuitui. I fafo atu, o le mea e pei o le mea e pei o se polo soka. I kesi taʻitasi e oo i le 20-30 fatu o loʻo faia.

Matou te fautua e faitau a matou mea e uiga i isi ituaiga o kilipa, o Siberia ma Goldcrest Vilma.

Ata

Vaitafe a Evergreen: ata o lenei ituaiga o laau.

Tausiga

Cypress pyramidal, e pei o soo se fale o le coniferous plant, faʻasaʻo i le malulu. Ma i le maualalo o le vevela, e faʻafoi masani ai. Ae afai e te faʻatau se laau laʻititi i totonu o le faleoloa, e aoga le faamaninoina o tulaga na tupu ai le perosi.

Afai o le fanua o se vaitau mafanafana, e mafai ona tuua i fafo. Vagana ai, ioe, o loʻo i ai se avanoa. E sili atu le lelei o le faʻaogaina o le taamilosaga i luga o le faletusi.

E ui lava i le mea moni o le perosi pyramid e sau mai le sone eleele, e le fiafia i le susulu o le la. O le fiafia i faʻamalama ua salalau. O le mea lea, i le taumafanafana i luga o le auala e tatau ai pritenyat.

Ma iinei totonu o le cypress e tatau ona tuʻu i se mea vavalalata e mafai ona maua i le malamalama. E oo lava i pupuni i le itu i saute. A uma, i le taumalulu o le tele o le malamalama e laʻititi, ma o le a le mafai e le la ona faʻaleagaina le laau.

Ae e tatau ona e iloa lena mea pe afai e le lava le malamalama o le uila, o le a amata ona mou ese lona foliga maualuluga ma faalautele atu. Ma o lālā o le a amata ona liu samasama ma iu ai ina malepelepe. E mafai ona tuʻuina le perosi i luga o le windowsill ma le fola.

Faʻasaina laau

Lafoaʻiina o perosi paʻi e faʻatatau i le taimi o le tausaga. I le tau mafanafana, e tatau ona fafaga le fale i taimi uma ma le malosi. Ae peitai, e le faatagaina le faga!

O le eleele i totonu o le ulo e tatau ona susulu pea, ae le tatau ona i ai se vai i totonu o le apa. Afai oi totonu o le potu le perosi, ona tatau loa lea ona e fufuluina le nila.

Suavai E tatau ona i ai i le vevela o le potu, aʻo lei nofoia. A leai, afai ei ai le leai o le susu, o le a faʻamago.

Afai o le vevela i totonu o le potu e 8 tikeri, ona faʻaleleia lea o le laau i le sefulu tausaga. O le maualuga o le vevela, o le tele o taimi e tatau ai ona faʻafefe le uila.

Soo

A totoina laau E tele mea taua e tatau ona mafaufau i ai.:

  • avanoa o alavai. Afai i le pito i lalo o le ulo e leai ni pu mo vaivai, ona tatau lea ona faia! I le pito i lalo e mafai ona e tuʻuina se vaega o le uamea lautele, poʻo ni maa, vavao, piliki piliki po o sekeli sima. O le vaega o meafaitino e tatau ona 1/5 le maualuga o le fugalaau;
  • le palapala. Tuu le palapala ile pito i luga o le alavai. I le faʻamuamua, e mafai ona e faʻaaogaina le faʻafefiloi o le palapala mo conifers. Ae e mafai ona e faia oe lava ia.
  • O le mea aupito sili ona lelei o le eleele mo le pafi pyramid: o le lau lauʻeleʻele - 2 vaega, fanua o peʻa - 1 le vaega, fanua o sod - 1 vaega, oneone - 1 vaega. O le eleele e tatau ona fai sina pulu fua PH level 5.5-6.5.

O le aʻa o le laau e le tatau ona tanumia i le eleele! Atonu e mate le laau!

Fertilizers

I le tulaga o le perosi fuālaʻau e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete tele. E le fetaui lelei le faʻaaogaina o fugalaau faʻapitoa po o faʻatoʻaga faʻatoʻaga mo pailati pyramid. A uma mea uma, ma se tele o humus, o le a na o le mu lava o le laau.

O le mea lea, e tatau ona faʻaoga le faʻapitoa faʻapitoa mo conifers, lea e gaosia i totonu o le vai. Ma ave le afa o le fua fautuaina. O luga o laei o le uilati o loʻo faia i le vaitaimi o Me-Aukuso.

Faʻalogo leleipe a filifilia se fesuiaiga, ia mautinoa e gauai atu i lona fatuga. E tatau ona i ai le magnesium! Ae o ituaiga uma o mea faʻalaʻauʻau (mullein, manure, ma isi mea) e le tatau ona i ai! Pe tatau foi ona maua le numera maualalo.

Suiga

O le perosi o le Pyramid ua matua gauai malosi mai meaʻai mai le eleele. Ioe, ma o aʻa e tupu mai ia te ia vave. O le taimi lava e amata ai ona tutupu aʻa i totonu o le alavai o le ipu, e manaʻomia le faʻaogaina o togalaau. E masani lava ona faia se gaioiga i le 2 tausaga.

Ae e tatau ona manatuaina o le aʻafiaga o le parola e matua nofouta i mea leaga. O le mea lea, ia vaʻaia ma le faaeteete, ave i fafo o le fagu tuai ma se pulu o le eleele.

I le avea ai o se tulafono, o le tele o le eleele tuai o loʻo malepe, ma o loʻo tumau pea ona faʻapipiʻi le perosi i totonu o se potoa telē (ma le suavai lelei, e moni), ma faʻatumu i eleele fou.

E le tatau foi ona e faagalo lena mea laau toto pe a le totoina i le eleele e le tanumia!

Tofiga

Cypress pyramidal faateleina fatuga po o le tipi. Afai o le a faʻaleleia se laau i le tautotogo, e na o le fatu lava e faia. I le taumafanafana ma le tautoulu, e mafai ona faʻaolaina le uila i le vavaeina.

Fatu

Mo lenei auala o le toe gaosia e faʻaaogaina lava lanumeamata ae ua faʻaalia muamua. E pei ona faaalia i le faatinoga, e tusa ma le kuata o fatu na totōina totogo. A maeʻa ona totō, mo le 2 vaiaso muamua e tatau ona faʻaleleia le eleele i se pusa e totoina fatu, ma o le atigipusa lava ia e tatau ona tuʻu i totonu o se potu malulu.

A maeʻa ona oʻo mai muamua meaʻai, ona aumai lea o le fagu i totonu o le la, ma faʻaauau pea ona susu le palapala. A mavae le 30 aso, totoina totō taʻitasi i totonu o se isi ipu.

Laʻau

Mo lenei ituaiga o faʻatoʻaga e ave faʻasolosolo apical. O se fagu ua i ai se tipi ua faʻapipiʻiina i totonu o se potu e maualuga lona maualalo. E masani lava o se fale kosi faapitoa lenei. O le a le sili atu le manaia le faʻaaogaina o se faʻaleleia o le tuputupu aʻe mo le aʻa o le aʻa. E tatau ona saunia mo le mea moni e faapea, o lenei metotia o le faʻasaʻoina o le tipi atonu e le mauaa.

O faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi faʻamaʻi

O Cypress o se vailaau faʻasaina. Ma afai e tupu le faʻamaʻi, o le mea lea i le tele o tulaga ona o le mea moni e le lelei le siakiina o le laau.

E i ai le tele o faʻamaʻi i le laau o le perosi e le mafai ai ona atinaʻe faʻamaʻi pipisi ma funga.

Ia sili atu nei mea e uiga i faʻamaʻi:

  • afai o le lau o le perosi e amata ona liu samasama, o lona uiga o le potu e malulu le ea, e le susu le laau, pe o iai le sili atu o le calcium i le palapala. E tatau ona sui le eleele ma maua ai le uila ma le maualuga o le suavai, ma faia le taina o laulaau i vai mama;
  • afai e amata le pogisa o lau, ona tatau lea ona e siaki pe a paʻi le cypress i le tioata faamalama. O fautuaga a Brown e mafai foi ona faailoa mai se ata pe leai foi se vai inu i le potu;
  • afai o le a amata ona liu samasama ma e paʻu ese, ona mafai ai lea ona i ai le tele o lanu saʻo ma lanu. Ua lava le toe teuteuina o le perosi i le paolo;
  • afai e tosoina le perosi, o lona uiga e leai se malamalama o le laau. O le malosi o le moli e tatau ona faateleina.

Ma e uiga i faʻamaʻi:

  • afai o le ea i totonu o le potu e matua matutu, o le mea e ono mafai e se apogaleveleve ona tuʻuina i luga o laʻau perosi e matua maualuga lava. I le va o paranesi e mafai ona e vaʻai i le upega tafailagi, ma o lau e vave faʻagogo ma pauu i luma. O le taua faasaga i lenei anufe e matua faigofie lava: i tafatafa o le laau, o le ea e masani ona susu, ma o le kiliva lava ia e pulumu i le 0.15% vaifofo o antilla;
  • 'aʻai i luga o le ogalaau ma lau o le perosi i foliga o lanu enaena. O nei parasite e fafaga i luga o le selu, lea ua toso mai le laau. O le iʻuga, o le faʻamago ma le lau lau paʻu e tupu. E le mafai ona faʻafesoʻotaʻi faʻamalosi nei mea faʻamaʻi.
  • O loʻo totoina le fale i se vaifofo, pe faʻapipiʻiina le fale i le vaifofo lava e tasi i le aso. Faʻaauau lenei faiga masani seia oʻo ina mou atu le pest. Karbofos poʻo le isi e mafai foi ona faʻaaogaina ma le maualuga tele.

Ua tupu vave le ola o Cypress. Ma ua i ai nei i le matua o le 5-6 tausaga, ua amata ona ia fua mai. Afai e tipi lelei le laau, o le pale auro o le a sili atu ona eleelea. Mo lenei, i le tautotogo ma le taumafanafana, e faapuupuuina lala i le pale atoa.

O le perosi o le pyramid o le a atoatoa ona tuʻuina atu i lou fale se manogi matagofie o le coniferous. Ma o le i ai o se fuainumera tele o faʻamaʻi i totonu o le fafie o le laau e faʻaleleia ai le ea i totonu o potu.