Faatoaga faatoaga

Maʻeu le leaga o le vevela mo moa ma le auala e puipuia ai le hyperthermia?

O le faafitauli pito i sili i aso vevela mo moa o le la. A o faagasolo lea vaitaimi, e sili atu ona faigofie mo pato ma kusi e mafai ona maua ai vai.

Ma afai e le oi ai le vaʻa masani pe mamao ese foi, e mafai ona latou togi i totonu o le taele poo le vai, pe a tuʻuina atu mo lenei mataupu e lē e ona.

E leai se faʻafefeteina e vevela le vevela e sili atu ona faigata. O pou ma turuki e matua vaivai lava mai le vevela, taumafai e lafi i le paolo.

Ae e oʻo lava i lenei mea e le fesoasoani tele pe a malosi le vevela, e aunoa ma se tasi o le matagi.

O le hyperperthermia e masani ona tupu pe a savali se manulele i le susulu o le la.

Chicks e sili ona faigofie i le vevela, o pato ma goslings, o loʻo teuina i peni e leai ni vaituloto, o loʻo lamatia foʻi.

O le a le hyperthermia matautia i manufelelei?

E mafai e le Hyperthermia ona faʻaleagaina le tele o mea leaga i le faitau aofaʻi o tagata.

O lenei manulele gaosi oloa e faamoemoe mo le tausia lelei o le vevela ma le malamalama.

Ma afai e le ogatasi le aiga i se faiga faʻaletonu, atonu e le mafai ona laveai le lafumanu mai le vevela ma le vevela na mafua mai ai.

E vave vave ona oti le au mai le hyperthermia, ma, pei ona latou fai mai, i totonu o teuga.

O le maualuga o le manava o le afi e i ai se aafiaga leaga i le tuputupu ae o moa vao.o le mea lea, i le vevela latou te manaʻomia ina ia teu i totonu o potu sili ona mālūlū, puleaina le vevela ma le vevela, a leai o loʻo i ai le lamatiaga o le leiloloa o le lafu mamoe atoa.

O le tele o mea e ono mafai ona tupu mai i le faatoaga, lea na tupu ai le pito i luga o aso vevela i le taimi o le faalavelave. Matou te faauigaina o le faʻalavelave masani - faʻafeusuaʻiga o moa ma moa, talu mai le faʻaaogaina o le vevela i aso nei, e faʻapitoa lava ona faia.

Ae afai na faafuasei ona tupu se mea, o le masini ua taofia le galue, o le vevela i totonu o le incubator na faateleina, faaosofia ai le hyperthermia, e oo atu i le 80% o pepe e mafai ona oti, ma mai lea taimi i lea taimi, o manu laiti laiti o le a tulai mai fua.

O le faateleina o le vevela i le lua aso muamua o le fesuiaiga e faateleina ai le pasene o faaletonu o le tino i le lumanai o meaola laiti.

Faʻaleagaina poʻo le lafoaia o mata, o le vevela o le cerebral, le vavave o le pito i luma ma le laʻau - o se lisi le atoatoa lea o mea leaga, i luma o le mea o le a le avea ai le manulele ma se tagata e manuia atoatoa.

Symptomatology

Pe a manava tele i manulele, o loʻo i ai vaivaiga (o lenei tulaga e taua o le moe), moa, pato ma geese e ave fuamoa i se atigi manifinifi, ma tusa lava pe leai.

O tagata e afaina mai le vevela e amata amata le vevela, ma faaloaloa le ua. Afai o aso vevela e le lava le vai i tagata inu, ona amata ai lea o se faiga o le inupia, o le manulele e fai ma lanumoana ma felanulanuaʻi, e le maua e le manulele lona manava, ma amata ai ona afaina le manava.

Pe a mumu le manulele, ua tulai mai le gaosiga o le tino, ma, o se taunuuga, o le vevela o le tino e oʻo atu i le 44.

I le taimi o le faʻavevelaina, o le overheating e afaina ai le pepe i se auala e pipii i manoa o loʻo i lalo o le atigi ma, e masani lava, e le mafai ona atiaʻe lelei. O se faailoga o le hyperthermia tele o le maliu tutusa o pepe uma..

Faʻailoga

O le faʻamaoniga saʻo o le faʻamaonia i lenei mataupu atonu o le tau o le tau.

Afai ei ai se vevela vevela i fafo ma o le tau lava e tasi e muaʻi vaaia i nai aso e sosoo ai, ona mafai ai lea ona vaʻavaʻai i luga o le moa.

Taulai atu e le gata i tulaga o le tau, ae faapea foi i le setete ma amioga a manulele. Afai e te vaʻai i faʻamaoniga o loʻo taʻua i luga (a itiiti ifo ma le tasi), ia vave faia, e pei o le maliu mai le hyperthermia e tupu vave.

E ala i le suʻeina o le vevela, E tāua tele le faʻaitiitia o faʻamaʻi pipisi ma le le faʻamaʻiina o moa., lea o loʻo faʻaalia ai foi le fefefe, leai se manaʻoga ma le le lava o le manava.

Togafitiga ma Puipuiga

I le tulaga o le vevela o manulele, o le togafitiga, e pei o lea, e le faaaogaina.

O le tulaga lea o le togafitiga sili ona lelei o le puipuiga. O le faʻamoemoe uma mo ia.

E pei o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ma le tele o tausaga o le poto masani i totonu o le gaosiga o meaola ma fale o manu felelei, o le maualuga o le puipuiga e mafai ona ausia faatasi ma le faʻaalu o nai taumafaiga laiti e faʻaaoga ai le auala faigofie:

  • saunia se nofoaga e savali ai manufelelei O le faia o se ata lafoia, o le a mafai ona e puipuia au fagafao mai le pa'ū ifo i le susulu o le la, o le mafuaaga autu o le hyperthermia i manufelelei;
  • i taimi aupito sili ona manaia o manulele o manu e mafai ona lafoina i totonu o se fale malulu ma se fale malulu ma puipui;
  • e tatau i le moa ona i ai pea le avanoa i tagata inu ma e le tatau ona aʻafia le vai - e tatau ona faatumuina tagata inu i soo se taimi o le aso;
  • vai mo manulele e tatau ona fou, mama ma lelei;
  • tuu vaituloto i totonu o paʻu vai;
  • afai e mafai, tuʻuina atu le fale i le ea malulu.

I le vevela o manulele e le tatau ona faʻafefe, ae e le tatau ona latou mafatia i le le lava o meaai. O le mea lea, taumafai e aofia ai i le taumafataga i le tele e mafai ai o meaʻai lanu meamata - o le mea lea, o manu felelei uma o le a tumu ma faʻatumu faʻamalolo i totonu o le tino.

Faʻasoloina o moa Azil e leai se mea e manatu ai o se tasi o fitafita aupito sili ona matagofie.

Tausia sinusitis i moa! I luga o le itulau //selo.guru/ptitsa/kury/bolezni/k-virusnye/sinusit.html o le ae iloa ai pe faapefea ona faia lenei mea.

Faatasi ai ma le amataina o aso vevela, o nisi o faifaatoaga o manu felelei e amata ona fafagaina ituaiga uma o meaola o manu. E tatau ona faʻaleagaina i latou: mai supa supplements e le fesoasoani. Tuuina atu ia i latou sili atu nai lo vao masani.

E faʻapefea ona puipuia ia moa?

O se tasi o mea taua mo le susunuina e taua o le maualuga o le vevela ma le maualuga o le suamalie lea e ola ae ai le pepe.

Ma e le o le tele o le microclimate i totonu o le fuamoa, ae e uiga i le tau i totonu o le potu o loʻo faia ai le masini.

Ua leva ona masani ai Hen o le sili ona faʻaaloalogia o hens. E fafagaina atili o ia, ma o le vai i totonu o le vai e sui tele, ma o le potu mo moa moa e filifilia le mea e sili ona lelei, ina ia le vevela le moa.

O le faʻamafanafanaga aupito maualuga e le gata mo le moa, ae faʻapea foʻi mo fuamoa, sa taumafai ma taumafai e faia faifaatoaga moa i taimi uma ma i faatoaga o ituaiga uma o le pule. O le mea moni, o le atinaʻeina o le tamaʻitaʻi e faʻatatau saʻo i le tulaga o le ea o loʻo i ai.

O le faʻalavelave ma le le faʻavauvau e lagona e le tina moa le aʻafiaga o le chicken i le lumanaʻi: e mafai e le tina moa ona gasegase i le ea mo ni taimi uumi, faʻapipiʻi le atigipusa i le vaivai, faigofie lava ona lafo le nusi, e le o le umi o le faʻavevela i le vevela.

O le isi mea e mafai ona tupu: o le maualuga o le vevela i totonu o le potu faʻatasi ai ma le vevela e faia e le tino o le hen e oʻo atu ai i le oti o le pepe po o le faʻalavelave faʻaleagaina o le talavou.

E le fiafia Hyperthermia pe afai e le o manatu mamafa. E tatau ona manatuaina lenei mea e faifaatoaga moa uma e popole i le lelei o lafumanu.