Fua o le gaosiga

Faʻapitoa tausiga mo le sarrazeniya i le fale

Sarratseniya - masima fualaau. I le fale, e manaʻomia le 10-itula moli, faʻamautu faifaipea ma fafaga i foliga o iniseti.

Mamoe ma matagofie le toto. Faʻapaʻiaina e tamaiti, fatu ma vaega o le aʻa.

Faamatalaga lautele o le laau

Sarrasenia - o se fugalaau iniseti. Fafaga i lago, vavae, tamai vaʻaiti. O le tele pito i lalo o le faʻasolosolo o laau ola. O lenei sui o le laufanua ua ofoina atu i ai se foliga e le masani ai.

Tuʻu foliga e pei o laulaʻau faʻalanu ma ola mai le amataga o aʻa. Ua fesuiaʻi i latou i mailei o lies. O totonu o se vailaʻau matala ma vavao.

Luga o le suavai ua laugatasia, vaapiapi i lalo. A o tuputupu ae le tuputupu ae i luga. O le afa o le laʻau e fai ai se ufiufi i foliga o se faʻavaa. E le pei o isi fugalaau fugalaau, Sarracenia mafaufauina o se fale o loʻo pasi.

A oʻo i totonu o se iniseti puipuia, o le fuga o le fugalaau e le mafai ona tapunia - faʻasolosolo faʻasolosolo i totonu o le vai inu. I le aluga o taimi, ua inosia le iniseti, o se puna o vitamini ma meaʻai taua.

Ulutala ulutala

E faaigoaina le laau pe a uma le molimau M. Sarrazin. O le aiga o Sarraceniaceae. Igoa Latina: Sarracenia. I totonu o le vavao e tupu ai i le susu susu palapala i le peat.

Tufatufaina i Amerika i saute i setete o Texas, Niu Mekisiko, Arizona, Louisiana. O Sarrasenia e mafai ona maua i luga o le itumalo o Kanata ma lata ane i Luga Tele.

I le fale, o Sarracenia Yellow e masani lava ona tupu.

Fugalaau e mafai ona tupu i totonu o tulaga i totonu, greenhouses, glazed loggias, taumalulu ma togalaau togalaau. O lenei sui o le puaa ei ai emerald-amber laulaʻau ma vela vegundy. I le umi, o laʻau e oʻo ile 0.5-1.0 mita.

Ole maualuga o liligi vai e faalagolago i le umi ole laupepa. O le tele o laʻau, o le tele o le lili vai. I le afa mita, o le lapoa o fugalaau e mafai ona ese mai le 8-10 cm. O lenei vaevaega ua vaeluaina 7 ituaiga eseese. O le ituaiga sili ona lauiloa ma le le taua o Red Sarracenia.

I le ata e mafai ona e vaʻai i ituaiga eseese o faʻamarenia:

Tausiga ile

Sarracenia - o se fugalaau e mafai ona tupu i totonu o se potu. O tausiga ile aiga e le ese tele mai isi laau.

Faʻasa

O lenei sui o le vao e le lelei le fesoʻotaʻi ma vai faʻalanu. Mo le faʻainuina e tatau ona faʻaaogaina kuka, fufulu pe faʻafefe vai.

Ua fautuaina e le aufaatoʻaga togafitiga le faʻamalosia o Sarrateniyu i le susu ma le timu. Afai e le mafai, ona mafai lea ona e faʻaaogaina.

Ae e sili atu ona lelei le faʻaitiitia o le mea na faʻaaogaina, ona o loʻo i ai nai meaʻai.

E taua! Afai e te vai vai vai mama mai le tap, e mafai ona maʻi tele le fugalaau.

Ua maeʻa le faʻasalaga e ala i se paleti faapitoa. O lea gafatia e tatau ona susu i taimi uma. E tatau ona faatumulia i le vai poʻo le moa vaomatua. Afai tatou te amanaʻia le mea moni e faapea o Sarracenia o se fugalaau, o le a faʻamago le eleele o le a afaina ai.

E taua! Le itiiti ifo le malamalama o se fugalaau e maua, o le itiiti ifo o le vai e manaomia. Faatasi ai ma le le lava o le la ma masani ona faasusu le aʻa o le fugalaau e mafai ona pala.

Suiga

Suʻeina o loʻo faʻatinoina ao leʻi amataina le tuputupu ae malosi ma le vaomatua. E masani lava ona faia le taualumaga tasi i le lua tausaga.

O tagata fai togafitiga faʻapitoa e fautuaina le aveeseina o laʻau mago ma faʻamalo le aʻa o le eleele tuai. Toe totoina le fugalaau i totonu o se tane e sili atu lona lautele.

E tatau ona mafaufau o le fugalaau e matua tupu ma tuputupu ae vaʻa loloto.

Sogi, palapala (filifilia o pot)

O le eleele e tatau ona matala ma manava. O le faaopoopoina o fafaga faaopoopo i le ituaiga o humus poo le peat e faasaina. O le lalolagi e le tatau ona lelei.

Ua matua tupu Sarrasenia i le eleele oona i luga o le pH 5. Faʻaopopo i le palapala vaomatua vaʻa, perlite, oneone lapoʻa, malala. A maeʻa le faʻatau, e tatau ona vave totoina le fugalaau.

E le mulimuli tagata faatau i mea e fiafia i ai le laau, e faʻaaoga ai le vai ma le eleele o loʻo avanoa. O le chlorine, lea e tumau i le palapala pe a uma ona faʻafeinu, e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le fugalaau. Malosiaga filifili le laupapa po o le omea.

Fertilizer

O lenei sui o le fugalaau e le manaʻomia ni fafaga. E le pei o isi laau totino, o Sarrácenia e tupu malosi i mea leaga ma le lelei.

O mea uma e tatau ai minerale ma fugalaau vine mai iniseti digestiblelena paʻu i le mailei.

Fugalaau mafai fafaga oe lava. Ae o nisi taimi e fai ai e le au faifaatoʻaga ia lanu ma pipi i totonu o lili vai ua faʻaleleia atoatoa i vai inu.

O lenei faiga e tatau ona faia ia le itiiti ifo ile tasi i le masina. Afai i le taumafanafana e ave le laau i luga o le faletusi lautele po o le togalaau, o le a pauu atu iniseti i totonu o mailei.

Lulu

O Sarrasenia e mafai ona faapalepale lelei le vevela. E mafai ona ola malosi i le maualalo ma le maualuga. I le vevela vevela i luga o le 36 ° C, o le a manaomia ai e le laau le malulu atili o le susu ma le tele o le suāsusu.

E tatau ona iai le faʻamamafana o le ea pe a ma le 35-45%. I le taumalulu, pe a mālōlō le fugalaau, e tuʻuina atu le laau i se potu malulu. I le taimi lea, e tatau ona i totonu le vevela 10-12 ° C.

Malamalama

O le laau e fiafia tele i le malamalama masani. Mo le soifua maloloina ma le alualu i luma tuputupu aʻe Sararatsenii manaʻomia le silia ma le 9 itula susulu malamalama o le la.

Afai e le mafai ona tuʻuina atu lenei faigamalo i lenei sui o le fugalaau, ona faʻapupulaina lea o le laau.

Fitolampy e talafeagai lelei. Faafetai ia i latou, o le malamalama o le 4900-5100 lux. E tatau ona e iloa o le fugalaau e le taliaina ni suiga i lona tulaga e faatatau i le la.

O le mea lea, ia suia 90 ° -180 ° matua faʻasaina. Sa totoina Sarratseniyu i se nofoaga tumau i le taimi lava lena.

Tofiga

O le fugalaau e faʻaleleia e lana tama teine, o vaega laiti o aʻa ma fatu. Afai e te totoina se fugalaau mai fatu, ona muamua fugalaau o le a na o le 4-5 tausaga.

Fuga

O fuʻa e amata ia Iuni. Fugalaau tuʻufua, foliga faʻalavelave. Vaʻa latalata 8-10 cm. Tuputupu i luga o le uʻamea faʻaloloa. Faʻalagolago i faʻavae, o le lanu o fugalaau e mafai ona avea ma toto, lilac, lanu violē poʻo le amber.

Mausali o sepals i le aofaiga o le 5 fasi vaega. O le tele o faailo. I le foliga, ua tapunia atoa e le televave o le paʻu o le maasiasi. Faʻailoga i foliga o se faamalu. Mai i sethers se tele o pollen e sasaa i ai.

O i latou uma e fiafia i laau toto e fautuaina e faitau le faʻamatalaga ma tulafono o le tausiga mo ia togavao pei o:

  • Venus flycatcher.
  • Darlingtonia Californian.
  • Nepentes.
  • Rosyanka.

Maʻi ma faʻamaʻi

Me i lalo o le apogaleveleve mite. E fufulu le anufe i vai paʻu ma se vai vai mafanafana.

Afai e leʻi fesoasoani ia taualumaga, e mafai ona e faʻaaoga le tali "Aktellika" poʻo le "Fitoverma". E faʻapea foi luga o lau o le fugalaau atonu e foliga mai o le aphid.

E tatau ona faʻaumatia le faʻaaogaina o meaola na afaina. A le o lea, o le a teu ia 'apa i luga o laupepa lau.

Ua maliliu Aphids ma se vaifofo o tapaa, kiliata poo le tapaʻa. Mo le 1 lita o le vai o le ae manaomia ai le 40 kalama o le paʻu.

Pests e mafai ona lele i totonu o le ea mai fugalaau ola vao pe aumai i totonu o le fale i seevae palapala, lavalava poʻo mea fale.

Mo le puipuia o mea leaga, o taimi uma suʻesuʻega puipuia.

O Sarrasenia e maʻi ona o le le tausia lelei. Ina ia faʻagogo le pito i luga ole laʻau e mafai ona maua mai le inu tele ma le leai o se malamalama. O le mafuaʻaga atonu e le mautonu le palapala.

Sarrasenia - fuga o le lau. Tupu i eleele leaga fafaga i iniseti. E tali lelei i le tele o le suāsusu, faʻamalamalamaga faaopoopo ma le pulupulu mai le sprayer. Faʻaauau ona atiina ae i totonu o le loloto o tane poʻo tane laupapa.