Kukama

Filifiliina o kulupu sili ona lelei mo le totoina i totonu o le atunuu

E masani uma i matou i se fualaʻau faigofie ma le taugofie e pei o se kukama. Kukama o le tagata masani i luga o la tatou laulau i le tausaga atoa: fou i le taumafanafana, i le taumalulu i le avea o ni piko. Ma e seasea lava ona feiloai i se fai togalaau faapena, o le o le a le maua lenei fualaau faisua i le togalaau. E foliga mai, o le a se mea e mafai ona faigofie le kukama? Ae e ese foi i latou: i foliga, lapoa, lanu, mulimuli, ia tofo. E faʻalagolago lava i tulaga eseese ma faʻalauteleina, faapea foʻi ma le lelei o le oloa o le fatu. I la matou tusiga, ua tuʻuina atu ia te oe se lisi o ituaiga siliva lelei o kukama ma ata ma faʻamatalaga o ia mea taitasi, fautuaga i le auala e tausia lelei ai moega ma pe oa tulaga e tatau ona faia mo se seleselega maualuga.

"Desdemona"

"Desdemona F1" - o lenei totoga o le pi-pollinated, vave tuai ma e talafeagai mo le faʻaaogaina i fafo. O fua muamua e foliga mai i luga o le laau i luga o le 40-50 aso pe a uma le germination ma e tusa ma le 10 cm le umi.

O le faʻasalalauga e masani ona paʻepaʻe. O laulaau lanumeamata lanumeamata, vafeʻai i pito. O kukama e talafeagai lelei mo le 'aina o le fou ma mo le teu. Tofo i itu uma e lua e tumau pea le lelei. O le luluina o fatu e masani lava ona faia i le faaiuga o Me, sili atu i le amataga o le taumafanafana. Gaosia - 14.6-15.8 kg / sq. m

O se tasi o mea lelei o lenei meaola o lona tetee atu lea i faamaʻi e pei o cladosporia, kukumba vulgaris virus ma le paʻu paʻu.

E taua! O le eleele mo kukama e tatau ona matua lelei, maua ai alavai, e iai le maualalo o le pasene o le acidity ma le vailaʻau. O lenei tulaga e mautinoa ai le maualuga o le gaosiga ma le lelei o fua.

"Delilah F1"

O lenei kukumba kulupu e talafeagai mo le totoina i totonu o greenhouses, ma mo moega avanoa. E fuga le laau i le ituaiga o fafine, ei ai lona maualuga maualuga (12-15 kg / sq. M). E mafua mai i le malosi, lau-toto-hybrid, faʻatasi ai ma ovameni.

Fruiting comes on the 40-45th day after the first spans. O loʻo i ai se foliga lanu, lanu lanu meamata, ma le ogaumu o ogaumu, e oo atu i le 15 centimita le umi. Faʻasolosolo taimi papaʻe masani. Lea lanu lanumeamata, vaivai le mafiafia. O le tofo o lenei kukama e sili ona lelei, talafeagai mo le faʻasaoina ma salakeke.

E le puipuia i le siama o le kukama mosaic, paʻu palapala ma le olive.

O le totoina o nei laau toto i totonu o le kiona e mafai ona faia mai i le ogatotonu o Me, i luga o le avanoa - mai aso muamua o Iuni.

E te iloa? Pimples i luga o kukama - e le na o "teuteuga". Latou te galulue e aveese le tele o le vai mai le fausua. I le taeao, e mafai ona iloa atu lapalai o susu i luga oi latou taʻitasi.

"Faʻatonu F1"

O kalaku ei ai le fuainumera tele o ituaiga, o loʻo iai i fafo le faʻamatalaga o le uluaʻi ituaiga "Accord F1". O se pipi-paluga. E tupu i luga o moega avanoa ma greenhouses. O le laau e le taua, faʻalauteleina ala. O le ituaiga muamua lenei, ma a maeʻa ona foliga mai o le lanumeamata, e mafai ona faatalitali kukama muamua i le 45 aso. E i ai la latou lanu meamata ma pale paʻu umi. O le peʻa e manifinifi, ma e seasea lava ona maua mai le maʻi.

O le umi o le kukama e tasi e mafai ona 12 cm, o le mamafa o le 110 g. Le maualuga o le tofo e maualuga, e aunoa ma le ita, talafeagai mo le faaaogaina i soo se ituaiga. Gaosiga - 5.7-11.7 kg / sq. m. Tatou te le afaina i na ituaiga palatini e pei o le paʻu paʻu ma le peronosporoz poo le paʻu palapala. O le totoina o lenei ituaiga kukama e mafai ona faia ia Me - Iuni.

E te iloa? O loʻo i ai se aso malolo aloaʻia i Suzdal - le Aso Faʻavaomalo o Kukama. E faamanatuina i le aso 27 o Iulai. Ma i totonu o le aai o Nezhin e oʻo lava i se maafaamanatu i le kukumba Nezhin ua faʻapipiʻiina.

"Atlantis F1"

O le isi lea mea, o le popo-paʻu-popo masani. "Atlantis" e faatatau i ituaiga kukama mo eleele tatala, ae e talafeagai foi mo le totoina o greenhouses ma greenhouses. O se ituaiga muamua kukama lea o kukama, e talafeagai lelei mo piko ma salati. Faʻailoa, feʻaʻei, srednerosly, tele o fuga fafine.

I totonu o le greenhouse and in the garden e mafai foi ona e totoina ituaiga kukama eseese: "Lototele", "Zozulya", "Herman". Eseesega "Nezhinsky" ma le "Tauvaga" - ua na o le tatalaina lava o eleele.

O le laau o loʻo iai laulaʻau lanumeamata. E foliga mai o Slentsy i luga o le 40 aso o le vaomatua, o le laʻau laʻititi (umi - 12 cm, diamita - 3 cm), e iai le 120 g. Lanu meamata lanu meamata, faʻamaʻi ma fasi lanu, e iai ni mea tetele. Laua lanu paʻepaʻe. O le aano e matua mafiafia, o le oona e le o matauina. O le tofo e tumau pea le lelei i soo se auala. Faailoilo o le eletise - 12-14 kg / sq. m

E taua! Tatau lelei lelei mulimuli i le moli i luga o moega faatasi ai ma kukama, e pei ona i ai i tulaga o le le lava o le moliuila i le gaosia o le kesivaina o fualaau aina e mafai ona sasaa ma leiloa le tulaga o le gaosiga.
O se tasi o aoga autu o lenei ituaiga o lona tetee atu i nofoaga o olive, faapalepale i le paʻu palapala ma le palapala paʻu palapala.

O fuamoa e ola lelei mai fatu, o le luluina e tatau ona amataina muamua nai lo le aso 25 o Me - Iuni 5. E mafai foi ona e suʻeina le metotia fatu. O le totoina o laau i luga o le eleele e leai se puipuiga o Iuni ia. O le faʻaolaina i lenei mataupu e lua vaiaso muamua atu.

"Alliance"

O lenei mea o se matua tuai, ua faamaonia mo le faʻaaoga talu mai le 1997. Partenokarpichesky grade ma se ituaiga o fugalaau. E mafai ona totōina i fafo ma totonu o le kiona. Amataina o le taumafanafana e fetaui mo le luluina o fatu i eleele lafoaʻi, Aperila, Me mo greenhouses.

Mai pine muamua i le fua e masani lava e oʻo atu i le 55 aso. O se faʻalapotopotoga laʻititi ma laʻititi. E i ai laupepa o le tele o laʻau. Kukama e ola i le 16 cm, ia i ai se foliga lautele ma ni naifo. O le fua o le tasi fualaau aina e 100-115 g. Le lanu o kukumba ua tumu, ma le paʻu paʻu. Lafoga rare, lanu enaena. O fua e mafai ona aoina seia oʻo i le autumn. Gaosia - 14-17 kg / sq. m

O lenei vailaʻau e puipuia i le paʻu palapala ma vailaʻau faʻamaʻi pipisi. Lelei fua e lelei. E talafeagai mo laʻau ma le salati fou. O ona tulaga lelei - o se tulaga maualuga o le gaosiga, palota, lelei le faʻaalia.

O loʻo i ai foi se vaega mulimuli ane o lenei ituaiga, na atiina ae i le 2008 e le kamupani Dutch Dutch Beijo. E fautuaina mo le galueaina i luga o le laufanua tatala ma e iai se ituaiga o manulele. Kukama e oʻo atu i le 10 cm le uumi ma e oʻo atu i le 90 g.

Latou te manaʻomia le itiiti ifo o le taimi mai le germination i le fualaau aina nai lo le paʻu matutua - na o le 44-47 aso, ma le aofaʻiga atoa - 150-490 centers / ha. O lenei vasega e atoatoa talafeagai mo le gaosiga o gherkins ma piko. O sea "Alliance" e maualuga lona puipuia i le olive olive ma le mosaic kukumba. Laititi le faʻamalosi i le palasi ma le perinospora. Faʻailoa i le vevela vevela ma maualuga le mafai ona feaveaia.

E te iloa? E tusa ai ma le faavasegaina o fualaau oona, o le kukama ua avea o se fualaau aina ma ua manatu o se pepelo pepelo. I le kuka, o loʻo avea pea o se fualaau faisua.

"Octopus"

O lenei kulupu ua manatu o se tasi o ituaiga sili ona lelei o piko mo le salting. O loʻo i ai se ituaiga laʻau ma e talafeagai foi mo le faʻaaogaina i salakeke fou. O le amataga lenei o le tuputupu aʻe, fale e fai ai paʻu-paʻu e fuafua mo le avanoa e tatala ai le eleele. E iloga ona o lona fua tele ma le umi.

Ua amata vave mai Zelentsy - 47 aso talu ona uma le fuʻa muamua. O kukama e ola laitiiti (6-9 cm), lapoa-lapoa, ma le manogi oona e aunoa ma le ita. O lanu e lanu lanumeamata. Aofai i totonu o se pona i le 3 fua. Gaosia - 50-70 t / ha. E puipuia i latou i siama e pei o le vavao o le kukumba, kukosa mosaic, paʻu palapala ma le palapala palapala. E maualuga maualuga fua o fua. Maea atoatoa le maualuga o le vevela.

O le mea e le tatau ai ona popole e uiga i le palotaina o kukama, o loʻo faʻatupulaʻia pea e le 'au fai togalaau le totoina o le tagata lava ia-pollinated ma ituaiga parthenocarpic.

"Tautotogo"

Masalo o le masani masani ma lauiloa o kukama. E pei o isi uma, o le pi-pollinated. Lelei mo togalaau ma fale lauʻeleʻele. Mafaufau i le ogatotonu o le vaitau. O le taimi matua e 50-60 aso. O loʻo ola i luga o le paʻu o le kesi, faʻatasi ai ma le tele o laʻau.

Fai se umi o le 13 cm, lautele e oo i le 4 cm, mamafa e oo i le 100 kalama. Le lanu o le fualaau aina e lanu meamata, ma laina papaʻe i le ogatotonu. Ulufale - laiti, vao tuitui - uliuli. O le tofo o se mea e lelei, o le aano o le tino e ola, malie, e aunoa ma le ita. Gaosia - 5-7 kg / sq. m i luga o le avanoa tatala. E talafeagai mo le faʻasaoina ma salakeke.

"O le tautotogo" e pei o se laau umi (e oʻo atu i le 3 m) faʻatasi ma se ituaiga o fugalaau. E tele ni manua e aliali mai i le tasi pona (2-3).

E taua! I lalo o le vaomatua, o le sasa tele e faapipii i le tumutumu, ma le itu - i luga o le maualuga o 2-3 knots.
O lenei kulupu e le faigofie i le masani ma le paʻu palapala, vaovao. E umi ona fua mai fua ma fua tele o oloa gaosia. Ae paga lea fua vave vave ona magumagu pe a uma le seleselega - 3-4 aso.

"Phoenix"

O se tasi lea o ituaiga o fatu o kukumba mulimuli ane, ae o le toʻatele e pele ma faʻamaonia i le tele o tausaga. O lenei laau naʻo le talafeagai mo le faimalaga i moega avanoa, e pei ona eleelea. E mafai ona e lūlū fatu i le eleele i le amataga o le taumafanafana, ma filifili le seleselega i ni nai masina. Kukama e ola i luga o le ogatotonu, e oo atu i le 16 cm le umi. Lanu lanu meamata lanu meamata ma paʻu paʻu ma mea e le masani ai. O le luga o le pimply, o le ava malosi. O le tofo e sili ona lelei.

O lenei laau e aʻafia i le srednerosly, srednevetvisty, ma le faʻafefiloi o ituaiga o fua. O laulaau e lanu meamata lanu meamata, laʻitiiti.

E taua! Pe a lūlū kukama, e taua le matauina o le fua o le seleselega. E sili ona totōina i nofoaga muamua o pateta, tamato ma leki.

"Kitano"

Parthenocarpic hybride o le kamupani "Kitano Seeds". O lenei laau ua amata ona pula, ua i ai se ituaiga laau toto, e talafeagai mo le ola i le ea fou ma lalo o fale ata. I totonu o le tasi fatu, 3-5 fua o le fatu kulimi ua faia.

O le umi o le kukama e tasi e 9-13 cm. O le paʻu o le paʻu e lanu meamata ma le tele o tubercles. E i ai sona tofo lelei, o le pulupulu e suamalie ma pala, e leai ni faʻailoga o le oona. Kukama o lenei ituaiga e lelei uma le kuka ma le salima. I le atinaʻega, latou te le faʻaumatia o latou foliga oona ma le tofo lelei.. O lenei laau e fetaui lelei i tulaga faigata ma e puipuia i le paʻu palapala. E faʻatulagaina i le maualuga o le gaosiga ma lelei le mafai ona feaveaia.

Matou te iloiloina ituaiga eseese o kukama. I luga o le faʻamatalaga ma uiga, e mafai e oe taʻitoʻatasi ona filifilia se ituaiga mo lau togalaau: e manaʻomia e se tasi le tele o ituaiga o kukama, o se tasi e le o se mea e sili ona lelei, ma e manaʻo se isi e totō le uluaʻi fua ma muamua e fiafia i kukama mai la latou togalaau. Filifili, toto ma maua se seleselega lelei.