Laʻau

Blueus Bonus: auala e ola ai i lau 'upega tafaʻilagi

I Rusia, e le o se aganuʻu le totoina o lanu mūmū i luga o se tulaga tau alamanuia, e ui lava o tagata o loʻo i ai se laupepa latou te totoina ni togavao o lenei fualaau aoga mo o latou lava manaoga. E masani lava ona filifilia e le au fai togafiti i le vaʻaia Bonus blueberries e pei o se fafie teuteu. O lenei ituaiga e iai isi mea lelei.

Blueus Bonus: Tuputupu Faʻasolopito

O le ituaiga o le Bonus e laʻititi e laʻititi, ae i le taimi e tasi e matua folafolaina - e mafua ona o vine tetele. Na gaosia o ia e le Iunivesite o Michigan mai le umi o laau vao, o loo maua i nisi setete o Amerika i Matu ma Kanata i sasae. O le aso tonu o le mea e tupu ai le ituaiga e le o taʻua i punaoa.

O le ituaiga o le Bonus e aofia ai le itu i matu ma o loʻo faʻaalia i le maualuga o le teteʻe i le kiona

O le ponesi e faasino i ituaiga i matu o Amerika (tusa ai ma isi punavai - Kanata). O nei ituaiga o meaʻai e faʻaalia i le vave o le fugalaau ma le faʻamafanafana lelei. E manaʻomia le malulu o laʻau mamanu mo le fuaina masani: 800-1100 itula o le vevela i lalo o le 7 ° C - tulaga lelei. O le faʻaitiitia o le vevela i le tau malulu i -28-32 ° C e le o se lamatiaga i le oti o le laau. Ae ui i lea, o le tele o fai togalaau latou te ufiufi vao e pei o vine po o vine ma i lalo o le agrofibre. O ituaiga o loʻo i luga o le Northern Northern o loʻo ola sili ona lelei i luga o le eleele malamalama lelei o loʻo tumu i mea faʻalautele.

Vitio: ituaiga uumi o laumei

Faailoga o le vasega

I foliga vaaia, o le Blueus Bonus e le o se eseesega tele mai isi ituaiga meaʻai. O le maualuga o le vao e tusa ma le 1.2-1.5 mita, o nisi taimi e oo i le 1.6 mita. O le vao vao ua siitia ma salalau - e oʻo i le 1.25 mita le lautele. O pupu o se laau matua ua lignified, mamana, 2-3 senitimita le faataamilomilo, enaena. O lala tuai e faasolosolo malie lava le oti, tuu atu i mea fou, o pi ola e faateleina le maualuga o le aʻa.

Laʻau o le Blueberry Toa ma maualuga, pulupulu mamana, enaena

Lea lamolemole e lamolemole, ellipsoid foliga, ma petioles pupuu. I le tau o le tautoulu latou te susulu ai - o le mea lea, e talitonuina o le laau i lenei vaitau e teuteu lelei ai le togalaau. O le totogo o loʻo totogo, e faia i le umi atoa o le paranesi, i totonu o le laʻau, o laʻau fugalaau e lapopoʻa ma lapotopoto ma ua na o tulimanu o laʻau. O fugalaau fugalaau uma e mafai ona aumai mai le 5 i le 10 fugalaau i totonu o se pulumu - paʻepaʻe po o le lanumoana lanumoana i le lanu, pei o logo.

Fugalaau fugalaau e paʻepaʻe pe paʻu piniki, e pei pei o le logo

O vine e lapoa tele - o le maualuga e mafai ona sili atu i le 30 mm, lea e tutusa ma le tele o le Chandler. I fualaau vao ma totoina, o fua o lenei lapoa e seasea lava. E aoina vine i ni pulumu fufulu, maua se lanumoana lanumoana, e ufiufi i se paʻu elee ele. E paʻu le paʻu, ma se tamaʻi siʻusiʻu, e lanu le tino, ma e manaia le tofo. O le mea e malie ai, e le tuʻuina atu e le vine ni uiga maʻaleʻale i luga o le paʻu ma lavalava.

Blueus Bonus: Uiga

O le ituaiga Bonus e sili ona fetaui mo le galueaina i itulagi ma le malulu ma le malulu. O le tele o taimi, e mafai ona maua lenei blueberry i luga o le teritori o Iukureini ma i le ogatotonu o Rusia, e ui lava e taumafai le au faifaatoaga e ola e toetoe lava i soo se mea. A totoina se laau i le itu i matu, e tatau ona tuʻuina atu i se fale malulu malulu.

I totonu o Amerika, o le tele o atunuu o Europa ma Ausetalia, ua leva ona talisapaia le aoga o laumei, o lea ua latou galulue ai i lona galueaina i luga o se tulaga tau alamanuia. Ae i le vaʻalele Soviet, o nei laau totō e masani lava ona totōina faʻapitoa mo latou lava faʻaaoga poʻo le faʻatau atu i maketi i le lotoifale. O vine o le lalelei ma le matagofie o le tofo mo nei faamoemoega e fetaui lelei lava.

Berries o le ituaiga Pese eseese e matua manaia tele - e mafai ona oʻo i le 30 mm

O le ponesi e faasino i ituaiga o mea e masani ai-o fua o vine e amata ona fua i le faaiuga o Iulai. I totonu o le faʻatoʻaga, o le fua o fualaau aina e amata i le sefulu aso mulimuli o Aukuso ma tumau ai seia oʻo i le faaiuga o Setema. Fua e talafeagai mo le taumafa fou, mo le faʻagasolo poʻo le faʻamaisa. Berries toleniina femalagaaiga lelei - e oʻo lava ile mamao mamao. O le laau e puipuia i faʻamaʻi matautia.

O isi atunuu i fafo o loʻo faʻatulagaina le Ponesi e pei o se ituaiga o fuainumera, ae i le faʻatinoga, mo le lelei o fua o le vao, o le i ai o isi tagata eleʻele e tatau ona sosoo ma ia. O le taimi vavalalata o le eletise e tatau ona fetaui ma le fuga o le laau. O le gaosiga i le maualuga o ituaiga ituaiga eseese e mai i le 5 i le 8 kilokalama i le vao. O le togavao e oʻo mai i le malosi atoatoa o fualaau aina mai 3-4 tausaga o le ola.

Tulaga Tutupu

E mafai ona faatauina ni laau laulaau i soʻo se nofoaga autu o togalaau - o le tau e maualuga tele, o lea ao leʻi totoina e taua le suʻesuʻe ma le totoa i tulafono mo le totoina ma le tausiga o le laau.

Laʻau vine e faʻatau atu i nofoaga faʻatoʻaga

Filifiliga o le nofoaga

Blueberries o soʻo se ituaiga alofa i le la, e lelei le vaʻaia. O le laau laʻau e sili ona fiafia i le suamalie ma le moli, ae i le taimi lava e tasi o loʻo faʻafefe ai vai e sili atu i le 8% humus ma mai le 3.5% o meaʻai. O ituaiga eleele sili ona lelei mo laumei o oneone ma peaty. E le mafai ona totoina fasi fualaʻau i luga o le mamafa ma uila.

O fualaau o le Bonus ituaiga e tupu lelei ma fua tele i le eleʻele o le eleele ph = 3.5-4.8, ma le tuaoi pito i lalo = = 5.5. Mo le fuaina o le eleʻele o le palapala, o meafaifaʻatese faapitoa e masani ona faʻaaogaina - faʻamaoniga poʻo le mita eletise. I le fale, o le fuafuaina o le eletise e sili atu ona faigofie i fasipepa pepa, o loʻo faʻatau atu i faleoloa vailaʻau. Faʻatumu i fasi pepa o se lanu lanu ma se fua faʻataʻitaʻi o le pH.

Mo le fuaina o le eleʻele o le eleele ma le suʻega faʻamalositino, e tatau ona e faʻatinoina nei togafiti:

  1. Tili se pu e tusa ma le 35 cm le loloto i le nofoaga ua saunia mo le tulaueleele.
  2. Pe tusa ma le 20 kalama o le palapala mai puipui o le malolo. E tatau ona aoina le lalolagi ia le itiiti ifo ma le fa nofoaga eseese i totonu o le lua.
  3. Faʻafefiloi lelei le palapala, faʻamama ile vai faʻafefete ma faʻamausali le eleele ma le faʻamalositino.

Afai e saʻo uma laasaga, o le a suia le lanu e tusa ai ma le elemene o le palapala. E tatau ona e vave faapipii se fasi pepa i le lanu lanu ma siaki le tau o le pH. Ole eleele malosi malosi o le a mumu, lau-eleele-eleʻele o le a piniki, ma o le a avea le lanu samasama ma lanu samasama. Laʻau ma le eletise e leai se uiga o se lanu lanumoana, ma se tali alkaline - mai le lanu lanumeamata ma le lanumoana. Le tau tonu o le pH o le a e vaʻai i luga o le faailo.

Ina ia maua le pH tonu, faapipii se suʻega faʻamalosi i le fua faʻatatau.

E mafai ona siakiina le aoga e aunoa ma ni masini faapitoa, e taulaʻi atu i nisi o ata vaaia o le palapala. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le vai o loʻo i luga o le eleele e leʻi faʻalauteleina e iai le lanu mumu, e mafai ona vaaia se ata namu e pei o le nuanua i luga o le fogaeleele, ma a maeʻa ona faʻaleleia, o loʻo tumau pea le vai lanu-lanu samasama, o le palapala e matua gaʻo. Ia faʻalogo lelei foi po o fea laau totō e sili ona ola lelei i luga o le fanua. I luga o le eleele faʻamalolo, e fai ma tulafono, plantain, buttercup, daisy, horsetail, selu solofanua ma le mint settle. I luga o eleele eleʻele eleʻele, clover, rose vao, wheatgrass, burdock ma chamomile ola lelei. Poppy ma le fanua e fusifusia i luga o eleele eleele, ma i luga o le palapala quinoa, le gaogao ma le mumu. E i ai isi auala faʻapitoa mo le fuafuaina o le eletise, ae o taunuuga e matua le manino lava, o lea e sili atu ona faigofie ma e sili atu le faatuatuaina e faʻaaoga ai le pepa.

Seʻi faapea o le faʻamaoniga o le elemene i lau eria e le fetaui ma tulaga taua e tatau ai mo le tuputupu aʻe masani o laumei.

  • Afai o le elemene o le palapala e maualalo tele (pH = 6.5-7.5), e tatau ona faateleina e ala i le faaopoopo ole peat acid (1.5 kilokalama i le 1 sq. M M), sulfur (70 g per sq. M), ammonium sulphate poʻo phosphoric aoga. I le lumanaʻi, ia faʻamautinoa le maualuga o le maualuga o le eleʻele, faʻaauau le vai i le vai ma vai totō (10 lita i le 1 sq. M). Mo le mauaina o sea suavai, ia faʻamavae le 1.5-2 o le punetini o le oxalic poo le citric acid i le 10 l o le vai. Mo le faʻamoemoe lava e tasi, e mafai ona e faʻaaogaina le 9% vinika (100 g i le 10 lita o le vai). O le a sili ona aoga le siakiina o le eleʻele o le vai lava ia - afai o le pH o le vai e te suaina ai laau e sili atu i le 5.5, ona sili atu lea o le taimi e maua ai e le palapala i luga o le saite le faailoga tutusa. Afai o le suavai ei ai le maualuga o le pH, faʻafefe le suamalie ma se vaifofo solution i le vaiaso i le taimi atoa o le tuputupu ae. Afai o le pH ua i totonu o tapulaa masani, faʻafefea i vai faʻapalapala e faʻatino 1-2 taimi i le masina.
  • E maualuga le maualuga o le eletise (pH = 4 pe itiiti ifo) i le lime (50-70 kilokalama i le selau sikuea mita), o le pefu laupapa (7 kg i le 10 sikuea mita) poʻo le falaoamata paʻu. Mo le faatumauina o le aloʻa i le taumatau, 45 kilokalama o le lime o loʻo faʻaopoopo i le selau o le 'upega tafailagi ia le itiiti ifo ile tasi i le 10 tausaga. E faʻamoemoe e sili ona lelei i le faʻamavae tasi i le 3-4 tausaga. Aua le faaopoopo le lime i le eleele i le taimi lava lea e tasi e pei o le manua - mea faʻapipiʻi faʻatoʻa faʻafefete ma le faʻamaʻi faʻamalosi, fesoasoani e aveese le nitrogen mai ia mea, o lea o le aoga o le faʻamaʻiina ua faʻaititia i le leai.

O tupe uma o loʻo i luga o loʻo faʻaaoga e tusa ma le ono masina aʻo lei totoina, i tulaga ogaoga - 2-3 masina muamua atu. E sili ona lelei ona aumai i totonu o le eleele i le tautoulu, aʻo eli. Afai e fuafuaina le totoina o le autumn, fetuunai le pH i le tautotogo.

Faʻaititia le acidity e taʻitaʻi atu ai i le faʻatoʻilaloina o laau lanumoana e iai faʻamaʻi eseese, ae sili atu ona lamatia le palapala eleʻele. O meaola ninii o le eleele e galo ai a latou gaioiga i le eleele oona, e fesoasoani i le atinaʻeina o laau ma a latou fua. O le tele o meaola i totonu o le eleele ua faaitiitia, lalo ifo o le ola e toetoe lava a leai ni mea e gaosia. O aʻa o laau e taofia le masani ona susu ile susu ma maua le tele o le ea latou te manaomia, ona o le mea e le toe totoina ai laau, o le chlorosis e atiina ae i luga o laulaau, ma o le a avea le seleselega ma mea itiiti (pe afai o le ai ai i taimi uma). O le mea lea, ia mautinoa ia mautinoa o loʻo tumau pea le maualuga o le eletise i totonu o tapulaʻa manaʻomia.

Faateleina le eletise eleele i le eria o le lanu vine e tau atu i le atinaʻe o laʻau chlorosis

Faʻamasinoga faʻalelei

E sili ona lelei le amata totoina o laulaau i le tautotogo, pe a mavae le mavae atu o gutu. O nisi punaoa ua faapea mai e lelei tele le totoina o laau i le tautoulu ina ia mafai ai ona latou faia se aʻa lelei, ae o lenei mataupu faavae e faateleina ai le mafai ona galo o laau laiti. Mo le totoina, faʻaaoga fualaau ua oʻo i le lua pe tolu tausaga.

  1. Muamua lava, i le eria ua fuafua e faʻaleleia, e tatau ona e fuaina le pH. Afai o le a e totoina ni laumei i le tautotogo, e tatau ona e faia lenei mea i le tautoulu, ma le isi itu. Afai e tatau ai, ia faia ni auala e faʻatonutonu ai le aoga o le palapala.
  2. I le taimi lava lea ao le i totoina vine, o le 1x1 mita le loloto o loo i luga o le fasi fanua (talu ai le umi o le laau) mo laau taʻitasi, matauina le va o le 1.5-1.8 mita i le va oi latou. Afai e fuafua e teu i vaʻa, o le loloto e tatau ona itiiti ifo ile 50-60 cm. O le laina ole laina e 3 mita. E tatau ona faʻatino le faʻaleleia i se itu mai le itu i matu i saute.
  3. Afai e te iloa o le eleele i totonu o le nofoaga e latalata i le eleele, ia mautinoa ia tuʻuina atu i le laau ia alavai lelei e ala i le sasaa o le gaʻo lautele, piliki gau, ma isi mea e 5-10 cm i le pito i lalo ole lua. ma laumei e le afaina ai.
  4. O se fagu o loʻo i ai se fatuga o loʻo tuʻuina i totonu o se atigipusa i le vai seʻia oʻo ina faʻamaluluina le coma. Faʻatoʻaga faʻatasi ma faʻamatalaga tusitusi, pe a uma ona faamaluluina le meaʻai, ia faia se faʻaogaina o le faʻaogaina o le X i luga o le fua o le laau.
  5. Ua sasaa sua i le vai ma faʻatali mo le faʻamalosi atoatoa.
  6. O vao laiti e totoina i vaomatua sauniuni, salalau aʻa i luga, ma fufuluina i eleele palapala. O le paluga e sili ona lelei, o le solofanua solofanua e fefiloi ma nila o le pine, o le paʻu ma cones i se fuataga 1: 1 po o le peat faatasi ai ma le faaopoopoina o le 10% le oneone.
  7. O le poloka poloka o laau taʻitasi e mulumuluina i ni nila poʻo le palasi palapisi o loʻo faʻafefiloi ma le peat e 8-10 cm. E le mafai ona e faʻaogaina le sawdust fou mo mulching - i lenei tulaga, o loʻo i ai se tulaga lamatia tele o le matelaina o le ea, lea o le a aʻafia ai le atinaʻeina o le vao ma le fuaina mulimuli ane.

Vitio: Faʻamatalaga i le Suʻesuʻeina ma le Manuia o Laʻau

Blueberry Care

O le mataupu faavae o le tuputupu aʻe Blueberries Bonus e tutusa lelei lava ma le tekinolosi faʻaaogaina o isi ituaiga o lenei laau. O le taulaiga faapitoa e totogi i ofu talafeagai ma talafeagai i taimi uma, faapea foi ma le fausiaina o vao.

  1. E tatau ona sili ona maualuga ma lelei le faʻamalauina o laumei, ona o le lau o le eleele e ola ai e vave ona faʻamalolo, ma faʻamago le palapala e mafua ai le faʻaitiitia o le atinaʻeina o vao ma le faʻamaina o vine. O le mea lea, faʻafeinu vai masani, faʻaaoga se pakete vai i ogalaau taʻitasi taʻitasi, ma taumafai e faʻamautu lelei le eleele palapala. I nofoaga e maualalo le eletise, ia faʻaleleia faʻavaitaimi ile vai faʻamalolo. Afai o le alatele e maualuga lona vevela, e aoga tele le faʻaliliuina o le vao e ala i le pulumu, ae tatau ona faia lenei mea e le silia i le 16 itula.
  2. E tatau ona e fafaga faatolu vao i le tausaga: i le amataga o le vaitau tuputupu ae, i le taimi o le seleselega ma le maeʻa o le seleselega. I le amataga o le tautotogo, latou te taulai atu i le faʻamalolo o le kulimi (50%). I le taimi o le vevela, 1/4 o le nitrogen i le ammonium foliga, sulfate ammonium (35-40 g i le vao) po o le ammonium nitrate (25-30 g i le vao) ma le superphosphate (50-60 g i le vao), faapea foi le faigata fualaau faasaina e aofia ai nei mea. A maeʻa le faʻaalia o fualaau aina, o le faʻamaʻiina o le faʻamaʻiina o le kulimi, ua suia uma le eletise ma le calcium, lea e faʻateleina ma sili atu ai fua. A maeʻa le fuaina o laau, e faʻafefiloi laau ma le sulfate sulfate (30-40 g i le vao) ma le maika. Aua e te fafagaina le meaʻai (organs, compost, chicken droppings) - o nei mea e afaina ai le aʻa o aʻafiaga o laau.
  3. Ia mautinoa ia vele ese ina ia latou le taofia ai le laumei o le susulu o le la ma meaʻai. O aʻa o lenei laau toto e lata i luga o le palapala, o le mea lea e tatau ona faia ma le faʻaeteete uma manipili. Tatalo le palapala i laina o le laina e tatau ona faia i se loloto e le silia le 3 cm.
  4. O le teuteuina e amata ona faia mo le 3-4 tausaga o le soifuaga o le laau, i le faaiuga o le autumn, pe a maeʻa uma laʻau, pe i le amataga o le tautotogo - aʻo leʻi tupu aʻe le fatu. Aveese lālā faʻasolosolo i totonu o le vao, lea o loʻo paʻu ma tuʻu i le maualuga o le 50 ° i le itu o le faasologa o laina. O le tuputupu aʻe ua faapuupuuina i le 40-45 cm Mai i pupu o le faʻavae, tuʻu ai na o mea sili ona mamana, e oʻo atu i le maualuga o le 0.5 mita pe sili atu, o isi mea e vavae ese i le amataga o le isi vaitau, o lona uiga, i le tautotogo.
  5. E amata mai i le 5-6 tausaga o le soifuaga, e toe faʻaleleia le teuteuina o vao, e aofia ai le aveeseina o mea tuai, lala ua sili ona faʻalauteleina ma lala mumu o le faʻavaeina. I luga o fualaau matutua ua tuua le 5-7 togi ma le matua e le sili atu ma le 5 tausaga.
  6. O le eseesega o le Bonus o loʻo faʻaalia i le tele o teteʻega i faʻamaʻi matautia, ae ui i lea, o togafitiga faʻatasi ai ma sauniuniga fungicidal o le a le taofia ai le puipuia: tolu vaʻa aʻo lei totoina ma se vaeluaga o le vaiaso ma le tolu - pe a uma le seleseleina. I le amataga o le tautotogo ma le maeʻa o le autumn, togafiti ma Rovral (0.1-0.2%) poʻo le Bordeaux vai. Afai e te maua ni faʻailoga o faʻamaʻi poʻo faʻaleagaina e faʻamaʻi i luga o le laau, togafitia i fualaau talafeagai, mulimuli i faatonuga a le kamupanī.
  7. I le taumalulu, o le vao e ufiufi i le auala lava e tasi e pei o le paʻu, pipiʻi lala i le eleele ma ufiufi i lapnik, paʻu, vaeluaga poʻo isi mea e ufiufi e sili ona faigofie mo oe e maua (sei vagana ai le afifi palasitika - e le fautuaina e faʻaaogaina mo blueberries).

Vitio: ogaoga lanu lanu moana

Iloiloga Aʻoaʻoga

Talie ... pei o le marmalade. Ou te lei maua se taimi e teu ai ma ave se ata ... na o mai fanau a laʻu fanau.

koloso4ek//forum.vinograd.info/showthread.php?t=7506

O le ponesi o le tele lea. Berries e oo i le 3 cm le lautele! Ou te le iloa nisi fua tetele-fua. O le tofo e lelei tele.

Laʻu mafaufau//otvet.mail.ru/question/74934424

Na ou aveina le Bonus i le kaseti 1 mo le tuputupu ae, o lona uiga, 64 pcs., 4 tausaga talu ai, e leai ni malologa ona o le malulu, e le pei o Blycrop ma Toro (ae na latou maua ona o le mafiafia ma le malulu o tagata vaivai), na ou lafoai le pepa i luma o Blycrop , e tatau ona sauniuni mo le tau malulu ma le tau o loʻo i ai nei (potassium mo aʻa ma laulaau mai le faaiuga o Aokuso) faʻasaina).

Vladimir-N//forum.vinograd.info/showthread.php?t=7506

O le faagasologa o le tuputupu ae o lanu moana e le mafai ona taʻua o se mea faigofie. Ae afai e te faʻalogologo i fautuaga a le au fai togalaau ma faʻamaonia oe lava, e mafai ona e tago i luga o lau 'upega tafaʻi suamalie ma maloloina. O le laau o le a faʻamanuiaina ai le soifua maloloina, fiafia mo tamaiti ma teuteu le faʻapotopotoga.