Fua o le gaosiga

E mimiti le Spathiphyllum. O a mafuaaga o le faamaʻi ma le auala e fesoasoani ai i le fugalaau "fiafia tamaitai"?

Spathiphyllum - fugalaau i totonu, lea e manaʻomia ai le tausiga faapitoa. O le ea malulu e mafai ona mafua ai le samasama o lau. O le laau e ono pagatia i le vevela po o le maalili o le maalili.

O lenei tusiga o loʻo talanoaina ai mafuaʻaga o le faʻamagoina o spathiphyllum ma mea sese na mafai ona taʻitaʻia ai lenei.

Na tuʻuina atu foi fautuaga aoga i luga o le faʻaolaina o laau i le fale.

O le a le lāmala?

I le taimi o se lāmala, atonu e mate le fale, pe a feagai ma le le lava o le susu ma meaʻai. O ona faʻaaliga mai fafo e aofia ai le fesuiaʻi ma le paʻu o lau. Ina ia faasaoina le spathiphyllum e tatau ona malamalama i mafuaʻaga o le faʻamago. O ia taunuuga e mafai ona mafua ai le le tausia lelei po o le faaleagaina e meaola faalafua.

Faʻaaliga o le spathiphyllum ma le le lava o le susu

Faailoga o le lamala e aofia ai:

  • lanu samasama;
  • pogisa o tumutumu o laau;
  • leai se fugalaau;
  • tuputupu ae o le tuputupu ae;
  • le i ai o ni lanu samasama e taʻu mai ai le lanu;
  • uliuli o laulaʻau ua faailoa mai ai le tele o le susu;
  • enaena enaena e aliali ona o le malulu.

O a vaega o le fana e mafai ona faaleagaina?

O le umi o le nofo ai e aunoa ma le susu e i ai sona aʻafiaga i foliga vaaia. O le tele lava o taimi, o fugalaau o le laau ua liu uliuli ma pipi. O se lamala faaumiumi e mafai ona mafua ai ona mamae le spathiphyllum.

Aiseā e faʻamafanafana ai le lanu poʻo le lanu samasama, pe faapefea ona taulimaina le faafitauli?

Ae faʻapefea pe afai ua mamae lau o le spathiphyllum? O le faʻaaogaina o aʻafiaga le lelei o le fualaau o le lauʻeleʻele e mafai ona faʻaaoga vailaau faʻasaina ma togafitiga faʻaleaganuʻu.

Metotia Faʻaumilo

O le mea aupito sili ona lamatia i le spathiphyllum o loʻo faʻatusalia e le scumum, lea e tau atu i le faʻamago ma le uʻamea o lau. O le sulfate Nicotine ua manatu o se vailaau lelei mo le pulea o le talita.

Ina ia saunia le fofo, e tatau ona e faaopoopo le 1 gram o le vailaʻau i se lita o vai. O le tataina o laau e mafai ona fesoʻotaʻi ma vaʻavaveveve. I tulaga ogaoga, o fualaau e sili atu ona lelei atonu e manaʻomia. E mafai e le Faatoaga ona faʻaaoga ma vailaʻau (Aktellik, Akarin).

I tulaga o le maualuga o le susu i luga o fugalaau, o le mealybug ua amata ona faateleina. O meaola ninii e ola ai (Bitoxibacillin Gaupsin) e fautuaina mo le puipuia o manu. Mealybug mafua ai le mago o le lau, e le gata o laulaau, ae faapena foi le au. I lenei tulaga, o le meaʻai e fafaga i le sua o le spathiphyllum.

Fofo faʻapitoa

Ina ia faʻafetaia le talipupuni e mafai ona e faʻaaogaina se tali tapaa lea e te manaʻomia e faʻaopoopo i ai sina vaega ole kerosene poo le ava malosi. O le faʻavaleaina o laʻau e faʻaalia ai le toilalo o le maso. O le faʻamaʻi faʻatasi ma le solia o le photosynthesis. Ina ia faʻaumatia le malie, e tatau ona togafitia le faʻalavelave faʻaleagaina i vai inu.

E mafai ona mafua le leaga o le faaleagaina e ala i le apogaleveleve. O le togafitiga e aofia ai le aveeseina o le apogaleveleve ma le gaosia o le fugalaau i vai o le fasimoli. O Sulfur ua manatu o se filogia malosi, lea e mafai ona fesoasoani e oo lava i mataupu sili atu.

A e siaki le laau, faʻalogo i faailoga nei:

  1. Afai o le fugalaau e amata ona leaga le leaga, o lona uiga e taʻu mai ai le tele o le susu.
  2. E mafai ona taʻu mai e Wilting laau toto le le lava o meaʻai. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻaogaina se ofu pito i luga.
  3. O le faʻauluulu o loʻo faʻaalia ai le maalili. Mo le togafitia o le laau, o loʻo faʻaaogaina se vaifofo autu. Vaevae le 2 kalama o le vailaʻau i se lita o vai.
  4. Faʻafitauli le laititi ona o le leai o se malamalama.

Ae faʻapefea pe a faʻagogo le tumutumu?

Ina ia faasaoina le laau, e mafai ona e faʻaaogaina auala e 2.

Vailaau Mataʻutia

O le fufuluina o fugalaau e mafai ona fesootai ma aphids.. meaola faalafua pipisi i le pito i lalo o laulaau ma amata ona fafaga i luga o laau toto. E fuga mai fugalaau lanu samasama ma e amata ona malogo.

  • Pe a foliga mai o meaola faalafua, e tatau ona togafitia le laau e faaaoga ai Aktara poʻo Fitoverma.
  • Faatasi ai ma le faatoilaloina o se apogaleveleve mite, o le a amata ona magumago fugalaau. Neooron ma Aktellik e mafai ona manatu e lelei le puleaina o pest.
  • O se mealybug e mafai ona taʻitaʻia ai e le gata i fugalaau, ae o le laau atoa. I luga o aʻa e foliga mai o le faʻatagaina. O le faʻatautaia o le fatu e mafai ona faʻaaoga ai Confidor poʻo Aktar.

Auala

Ina ia faʻafetaui aphids ma spider mites, e mafai ona e faʻaaoga le kuka tipi. Mo le saunia o le vaifofo o le a manaomia ai le 100 g o meafaitino mata ma 5 lita o vai. E tatau ona vevela le vai i le 40 tikeri. Faʻasusu ma faʻafefiloi ma sina fasi fasimoli. O le mea e tupu ai le faʻafefiloi e faʻaaogaina e togafitia ai vaega na aafia o le laau.

O se vailaau lelei mo le pulea o se mealybug ua manatu o le sosolo o le vao. Liligi 100 g o kulimi mago ma se lita o vai ma tuu mo 2-3 aso i se nofoaga malulu. E faʻaaogaina le faʻaaogaina e togafitia ai mea e aafia ai.

E faʻapefea ona tausia se laau i le faga?

O le faʻasaina o le spathiphyllum ma le agaalofa e mafai ona taʻitaʻia ai lologa. I lenei tulaga, e tatau ona e maua le fugalaau mai le ulo, ma fufuluina aʻa i le vai. I le taimi o le faʻatinoga e tatau ona e faʻaumatia atoa le palapala. O lenei ia siaki aʻa mo foliga o le pala. O nofoaga mamaʻi e avea ma enaena ma avea ma mea vaivai. O le togafitiga o le aveese lea o aʻa palamole i se naifi mama.

Ina ia taofia le gauaiina o meaola faʻapitoa i fatuga fou, faʻaaoga le carbon carbon activated. I le isi itu, e mafai ona e faʻaaoga le "Glyocladin". O le auupega o loʻo i ai mea faʻamalosi ma ua faʻamoemoe mo togafitiga o nofoaga ua faaleagaina.

A maeʻa le mago, faʻavasega le fugalaau i totonu o se eleele fou, lea e fautuaina e faaopoopo ai le malala ua gaoioi. A maeʻa ona aveese nofoaga le pala, e le mafai ona faʻafeinu le Spathiphyllum mo le 2-3 aso. Ina ia faʻaleleia aʻa i le vai, e tatau ona e faaopoopoina le fualaau faasaina "Kornevin."

Fua e faʻaleleia ai le fale i le taimi o le maalili

O le mafuaʻaga o le faʻamamaina o le fugalaau atonu o le maalili aisa. I lenei tulaga, e tatau ona tuu le spathiphyllum i se nofoaga mafanafana ma sulu le 'au ma laʻau ma Appin. O le fualaau faasaina e aʻafia i le vaega o faʻalavelave maʻaleʻale.

Afai e tu le laau i luga o se faamalama malulu, ona tatau lea ona tuu se laupepa po o se plywood i lalo o le ulo. I lenei auala, e mafai ona e puipuia aʻa mai le maalili.

Fuga le afi: faasologa o gaioiga

Afai e tupu mai faailo o mu, aveese le laau mai le ulo. Tui aʻa i vai mama i le vevela o le potu. O nei vaega ua faaleagaina o le aʻa e tatau ona vavaeina i se mea e le faʻamaonia. I le mea mulimuli, faʻafeiloaʻi le fugalaau i se eleele fou.

Isi mafuaaga

O le fufuluina o le fugalaau atonu e mafua ona o le faaletonu ole micronutrient.. E fautuaina le suʻeina o le laau i se eleele fou, lea e tatau ona sili atu ona matagofie. Tausia le laau i le chelate uʻamea. Ina ia totogi mo le leai o ni minerale, e mafai ona e faʻaaogaina faʻamaʻi faʻapitoa:

  • Kemira Lux;
  • Uniflor;
  • Faatoaga o Vavega.

Aua le sili atu i le tui ua faʻamaotiina i totonu o faatonuga, ona o le sili atu o le faʻamaʻi faʻamalolo e mafai ona mafua ai le samasama o lau. I le taumafanafana, e tatau ona fafagaina le laau i le vaiaso. I le taumalulu, e tatau ona faʻaaogaina le lafasi i le masina.

Ona o le vevela o le ea i totonu o le potu, e ono aliali mai ai ni lanu uliuli i lau o le fugalaau. Ina ia fesoasoani i le laau e mafai ona e faʻaaogaina se mea e faʻafaigofie.. E masani ona tupu lenei faafitauli i le taumalulu. I le taimi lava e tasi, o le ea mai le vevela vevela e faʻaumatia ai se fugalaau.

Ina ia faʻaaogaina le mafuaaga o le faʻamagoina o le laau, e mafai ona e faʻaaogaina ni auala:

  1. E mafai ona e foia le faafitauli i le tuʻuina o le gaʻo i totonu o le ulo.
  2. I tafatafa o le laau e fautuaina e tuu se atigipusa e sasaa ai vai.

A maeʻa le toe totoina o fugalaau fugalaau Spathiphyllum e feagai ma faigata:

  • o mea sese e mafai ona fesootaʻi ma le filifiliga sese o le fagu;
  • o le vevela o le la e i ai se aafiaga leaga i luga o le laau;
  • o le fugalaau e le tatau ona i ai i taimi uma i le paolo.

Ina ia mautinoa lelei tulaga talafeagai mo le tuputupu ae o laau, o le aʻa e tatau ona fetaui lelei i le pito i lalo o le ulo.

Tausia le spathiphyllum i le fale e puipuia ai faafitauli

Mo se fale maloloina, e tatau ona e mulimuli i nai tulafono.:

  1. O le Spathiphyllum e afaina tele i ata ma le vevela o le vevela.
  2. E tatau ona puipuia le fugalaau mai le susulu o le la.
  3. O le fiafia o tamaitai e manaomia le fafagaina masani.
  4. E le mafai ona toe totoina laau i le tele o taimi i le tausaga.
  5. Vaʻaia taimi taʻitasi i lau ma fugalaau mo faʻamaʻi.
  6. I le tautotogo ma le autumn, e fautuaina e faʻafefe le laau i le itiiti ifo ma le 2 taimi i le aso.
  7. O le faʻaleleia o le vai i totonu o le eleele e mafua ai le fesuiaʻi o aʻa.

O le mafuaaga mo le magoina o le spathiphyllum atonu o le toilalo o meaola faalafua.. Insecticides ma togafitiga faʻasalalau e faʻaaogaina e faʻafetaui ai aphids, miti vaʻaia ma talipupuni. O le tele o le susu e tau atu i le pala o aʻa. O le pogisa o laulaau atonu e mafua ona o le vevela po o le maalili o le maalili.