Tomato ituaiga

E faʻapefea ona totoina ma totoina tomato "le lapoa o le Zimarevsky"

E toetoe lava o tagata taʻitasi fai togalaau e totoina tamato i lana togalaau. Afai o tulaga fesuisuiai o se tasi o eria e le fetaui mo lenei aganuu masani, ona mafai ai lea ona tupu lelei i tulaga o le kiona. O se tasi o ituaiga o tamato e talafeagai mo le ola i greenhouses o le Zimarevsky Giant. Sei o tatou tilotilo totoa i lenei ituaiga ma mea e gaosia ai le gaosiga o agrotechnics.

Eseesega faʻamatalaga

E ala i le ituaiga o le tuputupu ae "Zimarevsky giant" e faatatau i ituaiga o tamato ma le ola e oʻo i le lua mita. O se vaega maualuga lenei o le gaosiga o laau toto, i luga ole lanu o fufulu 5-6 fua.

O ona lelei e aofia ai:

  • mautu o fualaau aina i tulaga eseese o le tau;
  • sili ona lelei le tofo fua;
  • le mafai ona aoina fatu mo le totoina mulimuli ane.

O lona le lelei o le manaʻoga mo se fale leoleo lelei ma le le lelei o le tausia o fua lelei o fua.

E taua! O le tulaga ese o lenei ituaiga e talafeagai lelei mo le avanoa e tatala ai eleele ma mo greenhouses.

Fua o fua ma fua

Faatasi ai ma se faʻatoaga lelei, e mafai ona e seleseleina se tamato o lenei ituaiga i le 10-15 kilokalama i sikuea mita. O fua o le lanu mumu ulaula ei ai se lamolemole lamolemole, faʻalelei. I le averesi, o tomato "Zimarevsky giants" e tusa ma le 300-400 kalama, ae mafai ona telē lapoa - e oo atu i le 600 glama. O nei tamato ua i ai se pulupulu suamalie suamalie, lelei mo salati. E talafeagai mo le gaosiga ma le faasaoina o sua. O le vaitau mai le germination e oʻo i le matua o tamato muamua o le 100-103 aso.

Filifiliga o fualaau

Mo laau e tatau ona filifilia le matua o le 45-65 aso, ma le 5-7 laulaau. A oʻo mai le faʻatau e tatau ona faʻalogo i mea nei:

  • o laau toto e tatau ona i ai le malosi malosi o lau laau ma laulaau lanumeamata, o aʻa ua lelei ona atiaeina;
  • O fualaau e le tatau ona faʻaloloa (leai se sili atu i le 30 cm);
  • Lanu lanu meamata ma laʻau feʻai o se faʻailoga o le faʻaleagaina o le faʻamaʻi faʻamalolo;
  • e le mafai ona e faʻatauina ni fatu laau e leai ni aʻa, e aunoa ma se paluga eleele. E sili lava le ave i totonu o se atigipusa ma le eleele, ma o tamato e le tatau ona tupu i se faaputuga;
  • laau toto e tatau ona saoloto mai mea leaga, stains, paʻu uʻamea pe pala;
  • e le fautuaina e faʻatau fualaau faiva ma samasama;
  • afai na e faʻatauina ni fatu mai le ovary, e sili atu le vave pikiina mai, o le a mou atu. E sili ona lelei le filifilia o laau mo le totoina aʻo le i fuga mai ma fausia ia ovaries;
  • e tatau ona e tilotilo i le totoina o fatu laau i lalo o laʻau ina ia mautinoa e leai ni meaola faalafua;
  • Aua neʻi faʻatau mai ni fatu laau mai le tele o tagata faʻatau - i lenei tulaga, o le aʻafiaga o le aumaia o laau mamaʻi i lau 'upega tafaʻilagi e faʻatupulaʻia tele.
E te iloa? O Tomatoes na aumai mai le konetineta Amerika i le ogatotonu o le 16 seneturi na ola aʻe e tagata fiafia i le meaola e pei o laau teuteu ma sa manatu e le mafaamatalaina. Muamua na latou amata sauniuni le au Potukale ma le Spaniards i le faaiuga o le seneturi XVII. I le malo o Rusia, na ola le laau mo se taimi umi e avea o se aganuu ese, seia oo ina amataina se metotia o fatu laau ma amata ona oo i le matua.

Tulaga tuputupu ae

O Tomatoes o laau toto-alofa, ma i le ogatotonu o Rusia, o le ogatotonu o le ituaiga e tatau ona tupu i luga o le eleele e na o fualaau. O fatu e ola i le vevela o + 14 ... +16 ° C, ma o tulaga sili ona lelei o le vevela mo lenei laau toto o loo i le va o le 20 i le 25 ° C. Toto Tomatoes i le itiiti ifo o le kiona, ma i le vevela i lalo +14 ma luga atu +35 ° C le toe faʻaaogaina le ovary. Fiafia le umi ole ao ile 12-14 itula. O le aganuu e puipuia mai le lamala, ae ia faia ni tulaga sili ona lelei e tatau ai ona faʻaleleia le tamato pe a uma ona faʻagogo le masini. O tulaga sili mo tamato: pe a oʻo i le 45-60% le maualuga o le ea, ma o le susu o le lalolagi e 65-75%. Faʻasatauga faʻamaina o tamato Kapeti, kukama, fualaau faisua (sei vagana ai pateta), legumes ma melons ma gours e lelei lelei muamua mo le laau. E le tatau ona totō totogo pe a uma le isi po. I luga o le fasi fanua lea e ola ai tamato, e mafai ona totoina pe a uma le tolu tausaga.

O Tomatoes e sili ona lelei le oneone ma le oneone, ma o le alofilima o le 5-6 pH. I le maualuga o le eleʻele o le palapala, e tatau ona avea le lime i le 3-4 tausaga. E tatau ona eli le oneone palapala i luga o le oneone (8 kg / 1 sq. M), paʻu (5 kg / 1 sq. M), fafie, humus poʻo le faapalaga (5 kg / sq M).

E taua! A oʻo ina totoina tomato, e mafai ona e faʻaaogaina metotia o le faʻatoʻaga faʻatoʻaga - lūlū peas poʻo isi tagata o le itu i le eria ua faʻasao mo i latou mai le autumn. I le tautotogo, o nei laau totō e tatau ona moa, tipi ma eleele i le palapala, ma a maeʻa le lua vaiaso e mafai ona e totoina fatu o tamato.

Fatuina o fatu ma totoina

O ituaiga o Tomato "Zimarevsky giant" e masani lava ona ola ma laau toto. Muamua fatu ua saunia mo le totoina - tausia i se fofo o le fualaau faasaina "Fitosporin" mo le tusa o le afa itula. Ona tuu ai lea mo le 40 minute i se vaifofo vai o le faatupuina o le tuputupu ae o laau toto.

I faleoloa o agro latou te faʻatau ai le eleele faapitoa mo tamato pe fai foi ia latou lava. Le faia o lenei mea i le tutusa tutusa o eleele tuʻufaʻatasi faʻatoʻaga ma le faapalaga. E manaʻomia le tauaveina o le faʻaleagaina o eleele mo le totoina, mo lenei faʻamoemoe e teuina i le maualalo o le vevela (lalo ifo o le 0 ° C) i luga o le faletusi poʻo le tuʻuina i totonu o se faleisa. E le mafai foi ona faʻaleagaina le faʻaleagaina i le faʻamamaina o le palapala i luga o se fagu tao i totonu ole ogaumu. O le auala pito sili ona faigofie e fufulu ai le palapala, fafagaina i le vai inu poʻo se vaifofo o le potassium pati. Toto i luga o fualaau na faia i le faaiuga o Fepuari po o Mati. I le taumalulu, o le totoina e faia ia Fepuari, ma i luga o le vaʻaia lelei, i le afa muamua o Mati, e mafai ona toto fatu i le itu i saute i le amataga o Aperila.

Faitau e uiga i le auala e filifili ai le saʻo gafatia mo tipu.

Totoina o fatu na gaosia e pei ona taua i lalo:

  1. Pusa ua saunia mo le totoina (maualuga 10-12 cm) ua tumu i palapala.
  2. Faʻamaʻa le palapala ile vai mafanafana.
  3. Faʻamau se fulufulu ma se loloto e tusa ma le 1 cm.
  4. E totoina fatu i se va o le 1.5 cm ma ufiufi ile eleele i luga.
  5. O pusa e ufiufi i paʻu palasitika poʻo le taga ma siitia atu i se nofoaga mafanafana.
O fatu e tupu i totonu o le 5-10 aso. O le ata tifaga e tatalaina i taimi uma mo le ea. A oʻo ina totoina le totoina o fuamato "Zimarevsky giant" e manaʻomia ona e tausia se faiga masani:

  • ao faagasolo le aso, e tatau ona i ai le vevela i le lautele o + 18 ... +22 ° C;
  • i le po o le vevela e tatau ona oʻo atu i le +16 ° C;
  • moli - e le itiiti ifo i le 12 itula. Mo lenei mea, e masani lava ona tuu i luga o le windowsill. Afai e le lava le malamalama faalenatura, ona faʻaaogaina lea o le fulufulu poʻo le fugalaʻau, lea e faʻapipiʻi i le maualuga o le 0.3 mita mai fualaau.

Laʻau e masani ona faʻafeinu. E le tatau ona faʻamago le eleele. Pe a tupu aʻe se fatu, o lana spud e fai ai aʻa malolosi.

Matou te fautua atu ia te oe ia iloa pe e te totoina ni fatu i kaseti.

A maeʻa foliga o le 1-2 laulaʻau, ona totoina lea o vine i vavae eseese poʻo ipu. Lelei mo ipu faapitoa o peat. 14 aso aʻo leʻi totoina i le lauʻeleʻele poʻo se lauʻeleʻele, e amata ona faʻamalosia le amataina e ala i le faʻafeiloaʻi atu i se faletalimalo poʻo se loggia. I le taimi muamua, e faia mo ni nai itula, ma a maeʻa le taimi faigata. Laʻau faʻafuaseʻi ona faʻaaogaina i tulaga tau le siosiomaga ma o le a sili atu ona faigofie mo i latou ona fetuutuunai i le totoina o le togalaau poʻo le fale mafanafana.

Totoina o tamato "le Zimarevsky giant" i luga o le eleele avanoa poʻo totonu o le fale lauʻeleʻele na faia ia Me ma Iuni, pe a vevela le lalolagi.

E taua! O Tomatoes o ni laʻau e fiafia i le la, o le mea la mo lo latou totoina oe e te manaʻomia le filifilia o se nofoaga lelei.
Aʻo lei totoina, o loʻo lelei le palapala ma faʻaleleia vaieli mo le totoina o le 0.4 m. E sili ona lelei le tuʻuina o pu i totonu o se siaki siaki. O lenei mea o le a fesoasoani i le puipuia o le faʻasusuina ma sili atu ona faigofie ile tausiga o vao. Ua tuʻuina atu Tomatoes i le lua ma se paluga o le eleele poʻo se ipu tioata. O le palapala o loo siomia ai laau totō ma faʻaleleia ile vai mafanafana.

Tausiga ma le tausiga

Ina ia maua se seleselega lelei, e manaʻomia e le tamato a le Zimarevsky Giant le tausiga faifaipea. Latou te manaʻomia le faʻafeinu, faʻamaʻaina, lelei ona fausia se togavao ma faʻataʻitaʻiina vave togafitiga o meaola faalafua ma faʻamaʻi.

Muamua lava, e tatau ona e faʻamautinoa lelei le faʻamautuina o tamato, lea e tuusaʻo saʻo ma le tau. A maeʻa le tau ma e leai se vaiinu, o lenei aganuu e faʻateʻa ese le ovary, ma o laʻau ma le mea e mate ai - oti le laau. O le susulu tele o le susu e afaina ai foi tamato ma taitai atu ai i le tele o faamaʻi.

Vitio: Fafagaina Tomato A maeʻa ona totōina togavao masani e amata ile vaiaso. Aʻo le i aliali mai ni mea leaga, e faʻamaʻaina le togavao i tolu lita o le vai i aso uma e tolu, e le tatau ona malulu le vai mo le fausiaina, e lelei tele le faʻaaogaina o le laʻau. I le vaitau o le fugalaau, e tatau ona e faʻaopopo atili vai - ia le itiiti ifo ma le 5 lita i le vao, ae o le fafagaina lava ia e tasi i le vaiaso. Pe a fuaina le fua, o le suavai e itiiti lava le tapulaa ina ia le amata ona tafe mai tamato. A uma ona faʻamalosia oe manaʻomia e vaʻaia le eleele ma ia mautinoa o vao. Afai e totogo le tamato i totonu o se fale koli, ona tatau lea ona aloese mai le tele o le susu. Vai vai e manaʻomia ona i ai aʻa, ina neʻi paʻu le vai i lau ma fugalaau.

E taua! A oʻo mai le vevela o le taumafanafana, e tatau ona faʻateleina le faʻaleleia o le vai ina ia leai se mea e teu ai le laau.
Tomato ituaiga "Zimarevsky giant" manaomia le fafaga i le faasologa lenei:

  • ao le i fuga;
  • i le taimi o le faʻaleleia o fatu;
  • i le amataga o le faʻaalia o le fua.
Mo le faʻataʻitaʻiga pito i luga luga o le vai o le a atoatoa. Ole fuālaʻau e aofia ai le eletise, lea e faʻatupulaʻia ai numera o tipu. O fualaau oona e maua ai le Nitrogen-faʻaaogaina i le amataga o le totoina o tamato. A maeʻa lena, e tatau ona folasia se pito i luga ma le mea o loʻo iai i le potassium sulfate ma le superphosphate i le fua faatatau o le 10 lita o le vai, 20 kalama o fugalaau taʻitasi. O le vaifofo o le a sasaa ifo lemu i lalo o aʻa, aloese mai le fesootai atu i lau. I le va o nei togafitiga e tu i le va o le 14 aso.

Atonu o le ae aoga e iloa auala e fafaga ai tamato ma le fefete.

E mafai ona suia fugalaʻau moli i le pefu. O le aso ao le i faasuina i le 10 lita o le suavai faʻasaʻo le 3 ipu o le apa. Ona sosoo ai lea ma le aso e sosoo ai, o le vaifofo e maua ai o le totoina o tamato. O le uʻu asu e aoga e faʻaopopo i le palapala faʻataʻaliʻoliʻo le laau pe a tatala. Toma Tomato "Zimarevsky giant" e faatatau i ituaiga maualuluga ma e manaʻomia se pusi i se fale mautu. Mo lenei faamoemoe, lata ane i togavao uma, o se laupapa laugatasi po o se isi fausaga e lafoina i le eleele. Ona oʻo lea i le pito i luga, uʻu ma, pe a tatau ai, pulumu le tumato i se lagolago. E matua faigofie lava ona nonoa le laau ile va. Ina ia faia lenei mea, e lua ni laupepa e ave i totonu o le eleele ma e tolu laina uaea e vaeluaina i le va oi latou i le va o le 45 cm, lea latou te nonoa ai se togavao tomato.

O lenei ituaiga o tamato e manaʻomia le pasynkovanie. O le togavao ua fausiaina i le lua stalks. Ua aveeseina ma le lima ia totoa tetele i aso uma 7.

E te iloa? Mai se vaaiga o meaola, fua o tomato - fualaʻau. Ae ui i lea, e masani lava ona taʻua o fualaau faisua, aua latou te ola i togalaau fualaau aina ma e le o faʻaaogaina mo le taumafataga. I le 1893 i le Iunaite Setete o le filifiliga ave tamato i fualaau faisua Na faamaonia i le faamasinoga.

Faʻamaʻi ma le puipuia o manu

Toto Tomato "Zimarevsky giant" e lelei le tetee atu i le fusarium. O le puipuia o le tele o faamai ma foliga vaaia o meaola faalafua, e tatau ona pipii atu i agrotechnologies, e faia ai le ea o le fale koli, e aveese ai vine tetele. Faatasi ai ma le amataga o aso mafanafana ma timuga e masani ona i ai le lamatiaga o le tele o faamai o tamato, e aofia ai le phytophtoras. Mo togafitiga puipuia, e fautuaina e tagata atamamai gaoioiga nei:

  • faʻaoga le faʻafefete o le fafie. Ina ia saunia, ave le 500 kalama o le apa ma fufulu i luga o se afi filemu i le 1.5 lita vai. Ona fufulu lea ma faʻafefe i le 10 lita o vai, faʻaopopo le 50 kalama o le sapalai tagamea. O le vaifofo o le a fofoina i tamato;
  • faaaoga le fualaau faasaina "Trihopol". I totonu o se pakete vai, ua faʻamamaina otaota otaota 5-6 ma 250 g o le susu ua sasaa. Ona togafitia lea o lenei fofo o le laau;
  • I faailoga muamua o le paʻu o le paʻu, ua togafitia tamato i le tattu fungicide e tusa ai ma faatonuga;
  • mo le puipuia o le tele o ituaiga o faamai ma meaola faalafua, o togalaau e togafitia i ni biopreparations faapitoa e pei o le "Tomato Saver", lea e avea foi ma se faaosoosoga tuputupu aʻe. E mafai foi ona e faʻaaogaina se vaifofo o le Bordeaux vai poʻo le sulfate copper;
  • fufuluina o le faʻasalaga o le keleni poʻo le masima vaifofo. Mo le sauniuni o le faʻasalaga vavalo e ave ipu tioata e lua tioata ma sasaa vai vevela, ae le o le vai inu. Ona fofo ai lea o le fofo i le 10 lita ma fefiloi, ona faamamaina lea;
  • mo le faasusuina e tatau ai ona faʻaaoga le vai i le vevela e lelalo ifo i le 15 ° C;
  • Ia mautinoa e tatala le tamato ma fafaga i latou - o le a faʻamalosia ai tamato i le tele o faʻamaʻi.

Faitau atili e uiga i faailoga, puipuia ma le pulea o faʻamaʻi tamato.

Seleseleina ma teuina

Tomato cultivars "Zimarevsky Giant" e seleseleina ia Iulai-Aukuso ao fua mai le fua ma teuina i le vevela o le potu mo le silia ma le lima aso. I totonu o le pusaaisa i totonu o se fagu mo fualaau faisua, e mafai ona taoto ai tamato mo le lua vaiaso. Ona o le lapoa ma le vevela o manu, o lenei ituaiga e le fautuaina e teuina mo se taimi umi, ae ua atoatoa mo le faasaoina. Mai fua tetele ma le pula lelei e faia ai sua suamalie lelei, adjika, pasta, ketchup, ma isi mea. O ituaiga eseese o tamato "Zimarevsky giant" o ni fua mautu i climates eseese, ua tupu lelei i totonu o se nofoaga puipuia ma tatala. E matua fua tele lava ma o ona fua e tofo tele ma e lelei tele mo salakeke ma vai inu tomato. O lenei laau umi e manaʻomia se faʻamalosi, aveeseina o laasaga, ma a faʻapea o lona tekonolosi mea faʻapisinisi o se tulaga masani mo le totoina o fuamato.