Faatoaga faatoaga

E faʻafefea ona avatu le fefete i moa ma mea faʻafefete fefete

O meaʻai faʻanatura mo manulele mo mafuaaga eseese e le o taimi uma e maua ai le maualuga o le gaosiga. O le mea lea, e taumafai ai faifaatoaga e faʻaleleia le taumafataga e ala i le faaopoopoina o meaʻai faaopoopo. Fafaga le fefete o loʻo faʻaaogaina i le gaosiga o meaʻai manu, faʻapea foʻi ma se mea e 'ai i le mea autu o le hens. O le a matou talanoa pe faʻaaogaina le fefete pe a lelei ma pe faapefea foi ona tuʻu sao i latou.

O le a le fefete

O le fefete o se fuamoa e tasi le pulou lea e faʻaaogaina e faʻamalosi ai le masini vai o le oloa. O le fefete a le meaʻai o se paʻu enaena lanu enaena, e faʻaaoga e faaosofia ai le tuputupu ae o manulele. O le fefete o se faʻagasologa o le faʻamalosiina o fualaʻau o le saito i le eleele ma le fua o le fefete. A o faagasolo le gaosiga, o le paluga e faʻateleina faʻamaoaigaina i vitamini ma le inisalini fualaʻau. Ua faateleina le taua o le oloa, faapea foi ma le digestibility o meaʻai. O le sini o le fefete o le faʻaleleia lea o le manava o moa, faʻaleleia le gaosiga o fuamoa, faʻavave le maua o le mamafa i aano o manu. Meaʻai taua faapitoa ma le faʻaaogaina o meaai faʻamafanafana i le tau malulu, aua faʻamalosia le taumafataga o moa ma vailaʻau misi ma moli. O le fefete e mafai ona avea ma saito, cereals, vaega o mea totino. A faʻamafanafanaina i le taumafataga, e mafai ona e faʻaopopo aano o manufasi ma ponaivi e faʻalautele ai le taua o meaʻai.

E te iloa?Yever - o le microorganism sili ona leva na faʻaaogaina e le tagata. O le gaioiga o nei sigi faamanuiaina na faʻaaogaina mo le 6000 tausaga TLM. i Aikupito anamua i le gaosia o pia.

Meaola

O le gaioiga o meaʻai o le fefete ua faʻaaogaina i le gaosiga o taumafa mo le tele o tausaga. O i latou lava o mea suamalie i aso nei e silia ma le 1,500 ituaiga. E mafai ona e mauaina mai toetoe o soʻo se mea e gaosia mai le gaosiga, faʻapea foʻi ma susu. E naʻo nisi o ia mea e faʻaaogaina lautele i le alalafaga taumafa. O le igoa o le fefete e atagia mai ai le autu autu o lo latou faaaogaina.

  • falaoa - faʻaaoga mo le taoina. Ua tupu aʻe i totonu o le siosiomaga ua faʻamaoaigaina i le okesene, suka ma gaʻo eletise. Avanoa i foliga mago ma susu.
  • vine - e mafai ona maitauina i le tulaga o le pusa i luga o vine vine. Latou te fesoasoani i le faʻaleleia o le tofo o meainu o le uaina.
  • susu - faʻavaeina i totonu o mea inu. Faʻaaoga mo le sauniuniga o oloa lactic acid.
  • fale pia - saunia e ala i le suamalie, lea e maua mai i le maualuga o le maualuga o le tino.
  • ava malosi - O nei faʻafitauli na faʻapipiʻi faapitoa mo le falemaʻi ava. O la latou galuega o le vave faʻavavevave vave o le oloa.

Fafaga le fefete e mafai ona:

  • suavai - na faia i laupapa ma otaota gaogao mamago;
  • mataʻutia - na mafua mai le gaosia o le ava malosi;
  • polotini-vaitamini - ua tupu i luga o otaota otaota e le o fualaau faisua.
E te iloa?O le muamua o le fefete a Brewerry na amata ona gaosia ma faʻaaogaina i le gaosiga o kamupani pia "White labs" talu mai 1995. Ma mo le taimi muamua na maua ai mai le fefete vao i le gaosiga o le tagata mama Tenimaka o Emil Hanson i le XIX senituri.

E tatau ona ou tuuina atu

O le fefete e maualuga i le palatini. I le gasologa o lo latou olaga, latou te paʻuina le kulūkose ma le carbon, ma faʻaaogaina ai le malosi. O lo latou auai i le taumafataga e faʻaleleia ai le taua o le taumafa, faʻamalosia ai i aʻafia ma vitamini. O le palapala e faʻaaluina 40% o le malosi na maua mai meaʻai mo le gaosia o fuamoa. O le fuamoa o le fuamoa o le taumalulu e mafua ona o le le lava o le malosi, lea e ulu atu i totonu o le tino, o lea la o le fefete e matua manaomia lava i le taumafa o le faapaleniina. Latou te faʻaleleia foi le faʻasalaga o meaʻai e le tino ma saofagā i le faʻaleleia o le tino o musika e tagata faʻatau. Latou te faʻateleina le mamafa o fuamoa ma a latou mea e faʻaaogaina, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia o le tamaʻitaʻi e 15%.

Faia se fagaoa moa i le fale, ma fai le meaai saʻo.

Taumafa tau taumafa

Fafaga le fefete atonu e aofia ai le 40 i le 60% protein. Mai vitamini ma elemene o loʻo i ai le selaline, siama, biotin, o le kulicotinic acid, riboflavin, gaʻopala. O se faʻalautele masani o le vitamini B. O Riboflavin e aʻafia le manava o le tino ma le gaosiga o fuamoa, faʻapea foʻi ma le gaogao o fuamoa. Lecithin, o se vaega, e aafia ai le metabolism cell. E tusa ma le aofaiga o le lecithin, o le fefete a le fai meaʻai e lona lua i le fuamoa fuamoa. O le tuufaatasiga tele o vitamini ma microelements i le fefete e mafai ona eseese ona o le ituaiga o sigi, o latou tulaga o le totoina ma isi mea. O suʻesuʻega faʻapitoa i luga o le aofaʻiga o suiga i le fua o meaʻai pe a uma le fefete. Na matou suʻesuʻeina le tele o faʻataʻitaʻiga o le gaosia o manulele e fafagaina - faʻanoanoa ma masani.

O faʻamanuiaga

O aoga o le talosaga:

Mo fuamoa:

  • faateleina le fausiaina;
  • faateleina le tele;
  • gaosia o fuamoa i moa i le vaitaimi o le taumalulu ua faateleina i le 23.4%;

Faitau foi pe faapefea ona tuʻuina moa moa, aano o manufasi ma ponaivi ma falaoa.

Mo aano o manu:

  • faʻavaveina le tuputupu aʻe o le maso maso (mo moa, o lenei fuainumera e 15.6%);

Mo manulele:

  • faʻaleleia manaoga;
  • puipuia le le atoatoa o le vitamini;
  • faateleina le digestibility o meaʻai;
  • faʻaosofia le gaosia o laupega puipuia;
  • e faatonutonu ai le gaosiga o le porotini;
  • faʻapupulaina le digestibility protein;
  • O le tuuina atu o vitamini aoga ma elemene o elemene e faateleina.
E taua!E faʻamutaina le faʻagasologa o le faʻamalosi pe afai o le tuʻuina atu o suga i totonu o le meafaitino e faʻaumatia. O le mea lea, afai e le tupu le fefete pe ogese. - na ona faaopoopo i ai se lua sipuni tele o suka i le fafaga.

Faʻafitauli

O meaai faʻamafanafana ua tuʻuina atu i manu felelei i le vaitau mai ia Novema ia Aperila. i le taimi o le leai o greens i le taumafataga. O le i ai o le mutia ma le la i le taumafanafana e lava lea e faʻaleleia uma ai auala i le tino o moa. O meaʻai i le taumafanafana taumafa e oʻo atu ai i le sili atu o le polotini ma le eletise. O maʻi nei e mafua mai i le tele o aʻafiaga:

  • manava manava i moa;
  • afaina o le malo ona o se taunuuga o le le atoatoa o le tino;
  • afaina o sooga;
  • tafaoga i totonu o le pusa.
Ina ia aloese mai tulaga ogaoga, e faʻafefiloi ai meaʻai o le fefete i le tele o taʻavale, amata i nai tootoo laiti - 5-7 g mo moa. Afai e faʻafuaseʻi lava ona faʻaalia le faʻamaʻi, e tatau ona faʻaitiitia le aofaʻi o meaai faʻamafanafana e 50-70%.

Yeve faiga

Ua maeʻa le masini o le muaʻi saito. Mo le auala saʻo, e taua le laʻititi o vaega laiti pe a mafai ai.

O laasaga faiga e:

  • faʻapitoa;
  • pito sili;
  • amataga.

Saili po oa vitamini e manaʻomia mo le tuʻuina o sens.

Vaega:

  • E le tatau ona sili atu le vevela o le vai i le vevela i le tino 36-38 ° C. I le maualuga o le vevela, e mate ai le sigi.
  • O le malosi lea e osofia ai le masini e tatau ona 2/3 sili atu nai lo le voluma o fafaga ua uma ona faʻaaoga, talu ai i le taimi o le faʻamafanafanaga o le a faateleina le siʻitia.
  • O le fefete e tatau ona faʻamavae atoa, e aunoa ma le fausia o lumps. Ina ia faatelevaveina le faagasologa, e mafai ona e faaopoopo atu 1-2 laulau punetini o suka.

O le sipuni

O le sauniuniga o le sipuni e aofia ai vaega e lua:

  • uʻu paluga;
  • fefete fafaga.

O le pipi ua saunia mai le 200 g o le saito ma le 10 g o le fefete ua faamamaina i le 0.5 l o le vai mafanafana. Ofo lelei i totonu ole 4-5 itula. Ona faʻafefiloi ai lea ma isi fatu - 800 g ma se lita o vai mafanafana. Faʻamalosia 4 itula.

E taua!O nisi ituaiga o le fefete o vailaʻau faʻapitoa lea, pe a fegalegaleai ma le tino, mafua ai le faʻaogaina o le inflammatory. O le mea lea, faʻaaogā na o le fefete na maua mai se punavai faʻamaonia i le kuka mo le faʻamautuina o lens.

Metotia e aunoa ma le omomi

Totoga: 1.5 l o le vai mafanafana ma 0.2 g o le fefete ua ave mo le 1 kilokalama o le saito. Faʻafesoʻotaʻi le fefete o le fefete ma fatuga, faʻafefiloi ma tuʻu le faʻamalosi mo le 6-7 itula. I le faagasologa o le faʻamalosi, e tatau ona faʻafefiloi faʻavave le masini, talu mai O le vaalele e taua mo galuega. A oʻo i le faagasologa o le faʻamalosi, o le suavai o loʻo faʻafefiloi uma i le paluga, e manaʻomia ona faʻaopopo 1-2 ipu tioata vai. E mafai ona tuʻuina le lapisi i moa pe a maeʻa le 8 itula, i le fua o le 20 g i le 1 moa. O le fefete e mafai ona tuʻuina i aso uma poʻo isi aso uma. E mafai ona e teuina ni meaai faʻamalosia sauniuni mo le silia ma le 1 le aso. E mafai ona faʻamalo se vaega o le fafaga mo le tele o aso, ae o le aoga o le faʻaaogaina e matua faʻaititia.

Sourdough auala

10 g o le fefete ua solo i le 0.5 l o le vai mafanafana. Faaopopo le 0.5 kilokalama o le fatu o fatu. Faʻaosooso 6 itula. Ona faaopoopo lea o le saito o totoe - 0.5 kilokalama ma le 0.750 lita o le vai, faʻaosooso ma tuʻu mo se aso. Fafagaina i manu felelei ile 20 g i le 1 moa.

Lefete sili atu ona lelei

Le faʻaogaina o metotia taʻitasi o le fefete ma lelei, e mafai ona e faʻaleleia atili le tuufaatasiga o le fafaga i le faʻatamaoaigaina:

  • E mafai ona suia le vai vevela i le susu susu susu. O le a faaopoopoina ai le kulimi i le masini ma le suka, sukalatini, casin, faapea ma elemene - potassium, magnesium, phosphorus, uʻamea. E le gata i lea, o le serum o loʻo i ai vitamini o le vaega B, acid ascorbic, tocopherol, choline ma isi.
  • O le faaopoopo o le suka e faateleina ai le tele o meaai mo le atiina ae o le fefete ma faateleina ai le taua o le taumafataga i le 15-20%.
  • O le faʻaopopoina o le fualaʻau fualaau - beets tao, pateta, elekeni e faʻaleleia ai le eseesega ma le tele o fualaʻau.
  • O le faʻaopoopoga o fatugogo ua totogo foi e faʻaleleia ai le fafagaina o meaʻai O fualaau o Germinated o meaola olaola. E i ai a latou meatotino faʻasolosolo, faʻavasegaina le metabolism, e afaina ai le faʻaogaina o meaʻai ma fesoasoani i le atinaʻeina ole microflora intestinal benefits.

O le a manaia le iloa poʻo le a le ituaiga o fafaga mo moa.

E tatau ona faʻaaoga le fefete. O le fefete fefete e faʻaleleia ai le taua o le fafagaina, faʻaititia le tau o meaʻai, faʻaleleia le gaosiga o lafumanu, ma faʻateleina ai le gaioiga o le faatoaga.