Faatoaga faatoaga

Tuputupu ae tala i le fale: vevela, tausia ma fafaga

E aoga le gaosia o geese ona oa latou uiga sili ona lelei, o le lelei o lafumanu ma le gaosiga o fuamoa. I lalo o tulaga lelei, o se manulele e 4-pauna ma aano o manu, o le maualuga ma le fulufulumanu e tupu mai i se tamaʻi moa pe a uma le 2 masina. Aoao mea lilo o le tuputupu ae o le talalelei i le fale.

Faʻaleleia e le tagata o ia lava tala i le fale

E vaʻaia le gase e le gata i lo latou gaosia, ae faʻapea foi i lo latou saoasaoa vave i le siosiomaga o mea latou te maua. I le fale, o nei uarota le lelei e mafai ona tupu faatasi ai ma se moa po o totonu o se afi. Mafaufau i itu uma e lua.

E taua! O laumei e lua ni oona, foliga le lelei, o mea sese po o vaʻaia i totonu o le atigi, o toto i totonu o vaeluaga, nofoaga le talafeagai pe tele tele potu malulu e le talafeagai mo le faʻavelaina.

Incubator

E sili atu le faigofie i le fausiaina o fanau laiti i le fesoasoani a le fusi kusi. Ae afai e leai se avanoa faapena, o le a fesoasoani se mea faigaluega. E tatau i tagata faʻatoʻa ona saunia mo faafitauli faʻapitoa, aua o laumei o lenei manulele e tele ma e tele mea aoga. Faʻatasi, o nei mea e aʻafia ai le fuainumera o moa felafoaʻi ma le fuainumera o fuamoa fuamoa. E masani lava, o le numera e 70 pasene. E mafai ona e faʻaleleia, iloa pe faʻapefea ona tuʻu fuamoa i totonu o fata o le masini, ma le auala e tausia ai i latou i le lumanaʻi. E tatau i faifaatoaga a le aufaifaatoaga a Novice ona amanaia ia foliga o le fafagaina o goslings:

  1. Mo nei faʻamoemoega, mo na o le 10 aso, ua na o fua fou fou e maua ai le saʻo saʻo lelei. E le tatau ona fufuluina, ae o le faʻapalapalaina i se vaivaiga vaivai o le paluga o le galala e mafai ona faʻatagaina.
  2. 3-4 itula aʻo leʻi tuʻuina le faʻavevela i le vevela o +39 ° C.
  3. I le taimi o le tuʻuina o fuamoa, e taua le faʻamautinoa o le tapuni o le masini e le faʻaleagaina ai le atigi, lea e masani ona tupu ona o le tele o latou fua.
  4. A uma ona tuʻuina atu faʻataʻitaʻiga filifilia i fuamoa moa, e tatau ona iai le masini i le fua o le vevela o + 38 ° C mo le 4-5 itula. Ma, ina ia aloese mai le vevela, o lenei fuainumera ua faaitiitia i le +37.2 ° C, ma a mavae le 1-2 itula i le +37.5 ° C.
  5. E taua tele le faʻamafanafanaina o fuamoa taitasi. O lenei faafitauli e fofoina na o ia lava i masini mumu, ma i le semi-automate ma mamanu faigofie muamua, e tatau i lē e ana ona faia le faagasologa o le liliu o fuamoa i le sili atu ma le 6-8 taimi i le aso. A le o lea, o le siosiomaga lelei mo le atinaʻeina saʻo o le tamaʻi pepe o le a faʻalavelaveina, ma o le a pipii atu i totonu o le pito i lalo o le incubator.
  6. A maeʻa le 15-aso, e tatau ona faʻamalosia mea e faʻaaogaina ai soʻo se ituaiga ma le mamanu.

Saili le tele ma pe faapefea ona teuina fuamoa fuamoa mo le incubator, faʻapea foi ma le taimi e amata ai ona amata mai geese.

Oselei gofie

O lenei metotia o le fausiaina o vao i totonu o le faleoloa moa ua manatu e matua faigofie ma e le manaʻomia se isi faʻaopoopoga i auala masani. Ae o nisi taimi e tupu ai o le kusi ua le lelei le atinaʻeina o faʻalatuaga. Ona sili atu lea ona faʻaaogaina se masini. Afai e leʻi paʻi atu lenei faafitauli ia oe, e tatau ona e tausia tulaga lelei i le fale. E taua tele o le potu e mago ma mama, ma le faʻaauau le maʻoti o le thermometer i lalo ifo o le 14-15 ° C vevela. Faʻasalalauina i lea taimi ma lea taimi ma aua le faʻatuputeleina le faʻaoloa o le hen ma fuamoa. E tasi le tagata e mafai ona nofo i le maualuga o le 14 chicks.

E sili atu le vavaeeseina mai isi uso fulufulu uumi ina ia maua e manulele avanoa i vai ma meaai. Ia mautinoa o loʻo i ai le vai fou i le tagata inu i aso uma.

Ole fanau e faatoa fanau mai pe a mavae le 28 aso, o lea aua le tuua le kusi mo se taimi umi e aunoa ma se meaai. Afai e tatau ai, e tatau ona alu e savalivali ma e le tatau ona faalavelaveina. Ae a maeʻa le 10-15 minute, ona toe foʻi lea o le moa i lona nofoaga.

Fiafia mo moa Toulouse, Kholmogory ma Linda geese. Latou te tutoʻatasi lava ia fuamoa e faʻamafanafana ai i latou ma le faamaoni ma faʻamaunuuina la latou misiona.

E taua! A o faagasolo le taimi e faʻaolaina ai, e tatau ona asiasia le tulaga o le masini faalua: i le aso lona 11 ma le aso 27. Filifili ni fuamoa e leʻi faʻaaogaina, e susulu i luga o le lumen, e aunoa ma se vaega pogisa o le tama. O uʻamea o loʻo i ai se pepe ua maliu o loʻo aveesea foi mai le faamoega, lea e vaʻaia ai mama pogisa i autafa o le lautele poʻo le faʻavaʻa. I le asiasiga lona lua, o tamaʻi maliu ua vaʻaia e pei o se paʻu pouliuli.

Auala e tausi ai goslings mai aso muamua

Mai aso muamua e manaʻomia ai e le moa pepe le tausiga faaopoopo. A leai, e mafai ona oti le atua. E faapefea ona puipuia le ola faitino, ma o le a le mea e tatau ona faia e le faifaatoaga i lenei taimi?

Corral

E tusa lava pe i ai se tioata faʻatupu faʻatasi, e le tatau ona e tuua le goslings i totonu o le faamoega i totonu o le faamoega. Ua vave ona ave i latou pusa eseese ma le vevela auala auala. O le a latou toe foʻi atu i le moa pe a oʻo mai le fuʻa mulimuli mai le pipiʻi. O le poto masani gusevody na fautuaina e toe faafoi tina i le afiafi.

I le lumanaʻi, o le tausiga o le aiga fou e tatau ona faia i se isi peni. Mo lenei mea, o le a fetaui lelei se tamai fale, lea e te manaʻomia muamua e fufuluina ai puipui ma le lime. O lenei manulele ei ai lona taualuga i luga aʻe o lona ulu ma se maʻa mama, mago.

Ia faʻamasani oe lava i ituaiga o gaioiga o aiga ma mea autu o la latou fagaga: Arzamas, Palani Hungarian, Rhenish, tulafono a Danimaka, Tula, Saina, lanu uliuli, ma le lapoa tele ma papae.

Manatua o tulaga faigata tele o le mafuaaga taatele lea o le oti o manu laiti, o lea ia vave ona tufatufaina lelei le nofoaga.

Ua fautuaina e le au popoto le tuu o manulele i sikuea mita:

  • 10 gosulu mai le 1 i le 30 aso;
  • 4 geese mai le 1 i le 2 masina;
  • 2 geese matutua atu i le 60 aso.

E matua le taliaina i totonu o le fuʻa ma le malulu. Filifili potu ei ai se fale mafanafana, o mea e le mafai ona faʻaleleia ai le susu. E le gata i lea, a aunoa ma le toilalo, ia tuʻuina atu ni faʻamaʻi vaalele

E te iloa? I totonu o le Iunaite Setete o Amerika, e faʻaaogaina foi vao mo le veleina o moega i luga o togalaau. O le mea moni e faapea latou te le 'ai i le fuga, ma o vao leaga ua faʻaumatia lelei.

Litia

E fautuaina le tuʻuina o le fola i totonu o le peni ma se fasi vaomago, 10-15 senitimita le mafiafia. Afai o le auala e lei amataina tumau le mafanafana o le tau, o le a le o se nofoaga e iai se fagu vai vevela. O totonu o le mama e taua, ia mama le palapala palapala i se taimi talafeagai ma mataʻituina le vevela o le ea.

E matua le fetaui mo togafiti o karite kosi ma isi fatu saito umi. Ia aloese foi mai le susunuina o mea ma mea eleelea.

Lulu

Mai aso muamua o le olaga mo le faʻataʻitaʻiga o goslings e taua. I le malulu, o le a latou pipii faatasi ma tuʻimomomo le tasi i le isi, ma i le tele vevela o le a latou oti ai. E le gata i lea eletise o le vevela e tatau ona fetaui ma le tausaga o chicks:

  • aiaiga e fautuaina mo tagata taitoatasi o le vaiaso muamua o le olaga i +27 - +28 ° °;
  • O faʻamatalaga mai le 15 aso le matutua e faʻaalia ai le vevela i le maualuga o +24 - +26 ° le;
  • o le laʻau, lea na ola i le 20 aso talu ona maeʻa, e ono i ai i tulaga o +18 - +23 ° C.

E te iloa? Gase ua leva ona ola ma mafai ona sili atu i le kuata senituri.

Malamalama

Mo talavou, e tatau ona tumau aso o le ao e le itiiti ifo i le 14 itula. Ae afai e te tuʻuina molī mo le mafanafana, lea o le a faʻaauau pea ona galue i le aso atoa, o le a le mafatia tamaiti. I se isi itu, i le 7 aso muamua o le olaga, e manaʻomia e goslings le lagolago o le puleaina o le vevela, ma o le tausiga o le a avea ma auala mo i latou. O le taimi umi o le a fesoasoani i le faʻaleleia atili o metabolic processes, lea o le a oʻo atu ai i se manaʻoga lelei mo uarota, faapea foi ma lo latou tupu aʻe.

Vitio: goose brooder

I le gasologa o le aso, i le manino ma le mafanafana o le tau, o le talavou ma lo latou tina mai aso muamua o le olaga e mafai ona tuʻu i luga o le auala mo le savali. Sili atu mo lena mea faaauupegaina se tamaititi laitiitilea o le a puipuia ai manulele mai i mea taufaaleaga ma isi mea lamatia. I lenei auala, o le a masani ai ona e masani i au manulele e fafaga.

Totogi

I tulaga o le le lelei o le ea, o le mimiti e matauina i le kusi-bob, lea e mafua ai ona tele le leiloloa o manu. O le mea lea, ua fautuaina e le au atamamai e faʻalosolo i taimi uma le potu ma puipuia ai le ea mai le faʻaogaina i totonu. E le sili atu i le 65 pasene le maualuga o le faʻamamafana. I le vevela o le tau, e mafai ona tuʻuina i lalo i le po ia pulou o le ea. Faʻaauau foi le mataʻituina o le mama o le otaota, aua o se tasi lea o mea taua e aafia ai le maualalo o le siosiomaga i le fale. O le mea lelei, e tatau ona suia i isi aso uma.

E te iloa? Gase, pei o swans, e tasi le tasi. O se ulugalii e filifili o latou taimi mo le olaga. Ma a oʻo i le maliu o se soa filifilia, e tele ni tausaga e mafai ai e le kusi ona faʻanoanoa.

Fafaga ma tagata inu

A aunoa ma nei uiga, e leai se kusi e mafai ona mafaufau i ai. O o latou uiga matagofie e tatau ona mafaufau i ai i le taimi mulimuli, i le pito i luma - faigofie ma aoga.

Mo meaai mago ma le susu, o vaa laupapa e sili atu ona fetaui, ma mo mash, plastic and metal. O le tele o fafaga e faʻalagolago i le numera o manulele o loʻo tausia. O le tele o tagata atamamai latou te faia lava a latou lava masini, aʻo tuʻuina atu i se mea itiiti e ono mafai ai ona fafaga meaʻai. A uma mea uma, e fiafia le geese e feʻaʻei i totonu, o se taunuuga lea latou te faʻasese ai meaai. O le puipuia o lenei mea mai le tupu, e fausia ai e le fai togalaau ni fagafao mai paipa uamea, ma o se nofoaafi e paʻu i luga o fausaga laupapa, lea e mafai ai e le manulele ona pipii i totonu na o le ulu.

Aoao atili e uiga i le faia o au lava meaʻai.

Palu falala ma fafaga, e taua le faʻapipiʻiina i luga o se mea faʻapitoa faapitoa, o loʻo i ai ni fata maʻa mo le aoina o vai. O lenei mea e aloese ai le tele o le susu ma tausia le ola maloloina o le tupulaga talavou.

E le mafai ona e tuʻuina ni atigipusa avanoa i vai i le fale mo kusi. Aua nei galo o loo matou talanoa e uiga i sui o le vaifowl o le fauna, oe vave aʻea i totonu o le vaituloto e aau. O le mea moni, pe a uma se togafiti e inu, o le a le mafai ona faʻaaoga lenei vai. O le mea lea, ina ia le mafai ona tu i luga o le pulu ma se pakete vai mama, e fautuaina e faifaatoʻaga masani le faʻapipiʻiina o fausaga ma se masini faʻaleleia, o se tamai paʻu ma se pulumu ma se masini faʻapitoa e pulea ai le tafe o le vai i le tagata inu. Mo le tuputupu ae, o se fagu uamea e gaosia i totonu o fale ma pupuni faʻamalo ma pupu inu pusa o le a lelei. Ae o tamaʻi moa e manaʻomia le filifilia o le gafatia, lea o le a le mafai ai ona latou tataʻi.

E te iloa? I vaalele uumi, o le lafu o vao vao e mafai ona tulaʻi maualuga i se mea e le mafai ona manava ai se tagata e aunoa ma se okesene o le okesene ona o le vaivai o le a vaivai. O le faamaumauga aloaia ua faamauina i le tulaga e 10.5 kilomita.

O le a le mea e fafagaina ai le tala

O le taimi lava e malogo ai tamai tala, e mafai ona ofoina atu muamua meaai. I le lumanaʻi, o le taumafataga i aso uma e faʻavaeina e fuafua lava i le matua o uarota meli.

Tausaga o goslingsFautuaina meaai
0-3 asoUmi vevela o fatu sapalai o sana ma saito; sunflower po o le soybean meal; fuamoa fuamoa; taloina lemu.
4 asoPeʻa o le eleele; uʻamea paʻu; lala; meaʻai mineral (iliili, atigi eleele, oneone, penisina); kāloti kuka; greens greens.
5-6 asoPalu pateta; faamamā le keke.
7-14 asoTotoina fualaʻau aʻa (beets, kāloti);
14-21 asoLafoaia o le eleele; raw potatoes (e tusa ma le 30 pasene o le aofaiga o meaʻai); mūmū faʻafefe mai le pata, saito, oona; yogurt po o le uila; fualaau faisua (e oʻo atu i le 50 pasene o le tuufaatasiga o meaola); mutia vao po o vaomago (tuʻuina atu e fai ma sui i meaʻai fualaʻau).

E fafagaina ai moa i aso uma i le 3 i le 4 itula, ma i le faaiuga o le vaiaso muamua o le fuainumera o feedings e faaitiitia i le 4 taimi mo le 24 itula. O se meaai faapitoa o le kusi e tausia seia oʻo ina tupu aʻe fulufulu.

E taua! Ina ia lelei le tuputupu aʻe o le goslings, ua faaopoopoina i latou i supple supplements. O se tasi o nei mea o le acid ascorbic, o le aofaiga lea e fuafua i le vaega o le 1 tsp mo lita taitasi o vai. E le gata foi i le tuufaatasiga o le masa e le o se iʻa e sili atu le lelei ma le fefete.

Puipuia faʻamaʻi

O le puipuia o mea masani mo saline samese, pasteurellosis, colibacillosis, aspergillosis, neyserioza ma isi faʻamaʻi e vavalalata vavalalata ma le tausiga o le vailaʻau ma mea mama i totonu o le fale moa, ma e aofia ai foi ma nisi o fuataga faaopoopo. Ma latou te amata i se taimi umi ao le i oo mai faaaliga.

O faiga faavae nei e tatau ona faia e fale taʻitasi:

  1. I totonu o le potu o loʻo e fuafua ai e tuʻu le kusi ma lau tama, faatulaga se faamamaina masani i ni nai vaiaso: aveese le tuai tuai ma le fale, faʻamama le fola i soʻo se vailaau faʻamaʻi (mafai ona e faʻaaogaina le 2% caustic soda solution), faʻamalama le taualuga ma puipui, faʻamaʻi le lisi ma meafaigaluega.
  2. 5 aso ao lei totoina moa i totonu o le peni, ia ufiufi le fola i vaovao fou ma mago. I le taumalulu, o le palapala e faʻamafiafia i le 15 simita. I le lumanaʻi, ia eʻi totoʻa faʻapitoa i nofoaga e lata i atigi pusa ma fafaga ma aua nei faatagaina le susu i le potu. Ia manatua e le tatau ona sili atu i le 25 pasene le susu ole palapala ile palapala.
  3. Ia mautinoa e vaʻaia le nofoaga mo le savali.
  4. Ina ia aua nei osofaia e le sufui siamu, i le pito i lalo o lona faamoega, i lalo ifo o le palapala, ia sasaa se paluga o le fafie laupapa ma soʻo se iniseti. E mafai ona e faʻaaogā tapenaga masani o lauʻau: wormwood, chamomile Persian.
  5. Faʻaauau lau vaai i le mama mama i totonu o le ofaga ma le fale. O se faʻamaoniga lea o faʻamaʻi faʻamaʻi o faʻamaʻi vaʻaia avian, e aofia ai le aspergillosis ma le fiva paratephoid, o le a le faʻavalea i fuamoa.
  6. Mo nisi gaʻo, e naʻo tamaiti laiti soifua maloloina e talafeagai, ma o loʻo vaʻaia ai le gaoioi gaioiga, o loʻo faʻamautinoa le mama mamani mama ma le pusa susulu.
  7. I le aso muamua o le ola, e fautuaina le goslings e inu se vai lanu piniki mumu o le potassium, lea o le a puipuia ai i latou mai siama o le gastrointestinal tract. I le taimi foi lenei, ua faaalia ai o se tonic e faaopoopo ai le kulukose i meaai i le fua faatatau o le 1-2 kalama i le ulu.
  8. O faʻailoga o loʻo i ai se togafiti maʻaleʻale, e faapena foi i le masina muamua ma le afa o latou olaga, o lenei vaega e tatau ona tuʻuina atu faapitoa faapitoa. Mo lenei faamoemoe, o manu laiti e 11-12 aso le matua ua tuʻuina atu, e tusa ai ma fautuaga a le kamupanī, o le fualaau faasaina Kormogrizin K-5. I le 13-14 aso o le soifuaga, o le eleelea "Biovita 120" o loʻo faʻaalia, ma mo le 15-20 aso - "Parafoma". I le faaopoopo atu, mai le 10 i le 40 aso o moa e mafai ona tuʻuina atu "Satema Selenite".
  9. O timuga vevela, faʻataʻitaʻiga ma le paʻu'ū e mafai ona avea ma mafuaʻaga o le sinusitis, o le mumū o le maxillary sinuses i tamaiti laiti, faʻapea foʻi ma le matutua matua. Afai e iai tagata mamai i totonu o le lafu, e tatau ona vavaeeseina i latou i lena taimi, ma e tatau ona tuʻuina atu fualaau sulfalamide mo isi.
  10. Ia mautinoa e mataʻituina le fou o le fafagaina, aua neʻi tuʻuina atu i totonu o le fafaga mea inu, faʻafaigofie poʻo le tuʻufaʻatasiga. E le gata i lea, e le manaomia le fafagaina o le kiona o soʻo se tausaga ma faʻamaʻi ma vailaau faʻasaina.
  11. Ia faʻamaoni i uarota paleni taumafa. Faatasi ai ma meaai talafeagai, o le a latou maua le malosi malosi.
  12. I le fafagaina, ia mautinoa e faʻapipiʻi pulou i ipu inu mo goslings. E sili ona matautia mo togafiti a goslings pe a mavae le timu poʻo le taimi o le tele o le sau. O ia tulaga e mafua ai ona pula i totonu o moa ma vailaʻau vitis.
  13. Vaʻai lau lafumanu i aso uma. Tuputupu ese tagata vaivai ma vaivai.

E taua! Pe a totoina ni moa, e tatau ona e mautinoa e vavae ese mai le tasi ma le isi, ina ia latou le tau.

Vitio: Faʻamatalaga Faʻamatalaga

Afai e mafai ona e faʻapipiʻi se peni mama ma mamago mo au fagafao mumu, o mea paleni paleni, ma faʻalogo foi ia matou fautuaga e uiga i le vevela ma le suamalie, aso o le ao, meaola moa ma le fafagaina o fafaga, o le a vave ona e maua ni meaʻai maloloina.