Laʻau

Fatu vine Lily o le vanu - se ituaiga fou ma se tofo lelei. Aotelega, tulaga lelei ma le le lelei o le ituaiga

E foliga mai o vine lata mai talu ai nei ua taʻua o se laau tuai, ma e mafai ona ola na o le itu i saute i se tau malulu. Faʻafetai i taumafaiga a le uaina-faʻatoʻaga, o ituaiga e mafai ona faʻataunuʻuina le tauvaga leaga na amata ona aliali mai ma i aso nei e tele naua. Vine mama Lily o le vanu - o se sui iloga o nei oloa fou.

Le talafaasolopito o le galueaina o le vine vine vine Lily o le vanu

Vine Lily o le vanu - o se mea suamalie suamalie, faguina e le Ukrainian winegrower-breeder V.V. Zagorulko i le aai o Zaporozhye. Varia Talisman ma Kishmish le susulu na avea ma uluai muamua. O se taunuuga o le sopoʻia ma le faia o togafiti, o le Lily o le vanu na faʻaalia.

Laʻau matagofie matagofie o Lily o le vanu - teuteuga o soʻo se faʻaputu

Faatasi ai ma isi ituaiga ma ituaiga o ituaiga, o le Lily o le Vanu mai le taimi o lona foafoaga sa auai i le tele o tauvaga a le aufaifaatoaga ma faaaliga faavaomalo, lea na masani ona maua ai faailoga sili ona maualuga.

Faʻamatalaga o le vine vine Lily o le vanu

Lili o le vanu - o se ituaiga o fualaau vine o le vave amata ona matua. E tusa ma le 130 aso le fua. Lauvao vao ma pupu tetele. O fugalaau e faʻapitoa, e mafua mai i le palola e tusa lava pe leai ni isi ituaiga e lata ane. O le gaosiga e maualuga, masani. Lily o le vanu, ona o lona talavou, e lei uma ona suʻesuʻeina tele ma ua na o le suʻeina i vaʻalele eseese. Ae ui i lea, o le tusitala na ia fai mai o le malulu, e mafai ona faigofie ona faapaleni le vevela ile -21 e uiga iMai ma le -30e uiga iMa le malutaga.

O uiga autu o le ituaiga

O le lili vine o le vanu e masani ona fai, e le o se mea e faʻaaogaina, e le mafai ona vaʻaia. O lona mamafa e sili atu i le afa kilokalama. O fua i totonu o le fulufulu o loʻo i ai i se tulaga saoloto, aua le faʻavaivai pe pala.

Lili o le vine vine vine e pei o se kesi masani

O vine e lapoa tele, foliga matagofie o le olonga. O le tele o vine e manaia - o le umi e tusa ma le 3.5 cm, o le diamita e sili atu ma le 2 cm. O le mamafa o le mamafa o vine e mai le 14 i le 18 ma le sili atu i le kalama. O le paʻu o le vine e samasama lanu samasama ma le launi o le lemoni, e matua manaia, ae e le faaleagaina ai le tofo o le pi. Paʻu suamalie suamalie o se tofo lelei ma se faʻafefiloi faʻafefiloi o suka o nutmig ma lili o le vanu.

Le lelei ma le le lelei o le Lily o le Vanu

Lily o le vanu o se ituaiga tele o le taugata, lea na maua ai le tele o tulaga lelei, ae, e ui lava i taumafaiga uma a le au faifaatoʻaga, e lei mafai lava ona aloese mai le fale.

Malosiaga o le eseese:

  • sili ona lelei ma le manogi o fua;
  • foliga matagofie o se fusi ma vine;
  • maualuga le gaosiga;
  • lelei lelei ma tausia lelei fua;
  • faʻamafanafanaina;
  • faigofie i le toe gaosia - e faigofie ona aʻafia pe a totoina uma mea e lua ma vavae.

Vaivaiga o le eseesega:

  • le lelei o le malamalama i le ituaiga ma, o se taunuuga, e leai se faʻamatalaga i le auala e amio ai Lily o le vanu i vaʻaia eseese (fesuiaiga, faʻamaʻi, taumalulu);
  • o le tele o le tetee atu i le milipolo ma le oidium ma, o se taunuuga, o le manaomia mo togafitiga masani o togavao.

Vitio: Lili o le vanu

Vaega o le totoina o vine vine o le vanu

Ina ia totoina Lily o vine vine, e tatau ona e filifilia muamua se nofoaga talafeagai. E lelei pe a fai o se saite la, o loʻo iai se laulau vai e le sili atu i le 2.5 mita. I le vavalalata i le vai o le eleele, e tatau ona mafaufauina se alavai.

O vine e ola lelei i le itu i saute o le fale, lea e puipuia mai matagi i matu. O le eleele e fiafia i le malamalama, manava, mafiafia. Afai o le nofoaga ua filifilia mo le fatuina o loʻo lolovaia i le eleele suamalie po o le taimi o timuga, ona fai lea mo le totoina o oe e fai ai se tamai faaputuga po o se mauga.

A filifilia se nofoaga mo Lily o vine vine, e taua le mafaufau i le tele o lona lumanaʻi, ma o se laau umi lenei. Pe a totoina ni togavao, e tatau ona tuu se mamao o le itiiti ifo ma le tolu mita i le va oi latou, ma le 5 mita i le va o laina.

Pe a totoina Lily mai vine vine i laina, e tatau ona e lava le avanoa, talu ai o se mea malosi tele

E sili atu le toto o le Lily o vine vine i le tautotogo pe a vevela le eleele. Pe a totoina i le tautoulu, e taua le faʻatulagaina o le taimi mo le fatuina ia maua aʻa i luma o le malulu - e tatau ona i ai ia le itiiti ifo ma le tasi le masina e teu ai. Laʻau totō e totō i le tautoulu o le a manaʻomia ai se fale puipui mo le taumalulu.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga o le totoina o lili o le vanu

  1. Tili se pu i le loloto ma lautele o le itiiti ifo ma le 70 cm - o le leaga o le eleele, o le tele o le pu. Ave le pi i le ogatotonu, ma taatia se alavai i le pito i lalo - o se vaega o lapisi, faʻalauteleina o le oneone poʻo pebbles. Sasaa se palapala o le eleele lafulemu faʻatasi ai ma vailaʻau o meaola ma minerale, ona avea lea o se vaega o le eleele masani. O le lua e tatau ona le itiiti ifo ma le lua vaiaso le matua.
  2. Pe a sauni le lua, e mafai ona e saunia le fatu mo le totoina. Mo se ola sili atu, faʻaititia le aʻa o le laau mo le 12 itula i le Epin-Extra solution.
  3. Faʻasua le fatuina o fatuga i totonu o le lua, e aunoa ma le faʻalolotoina o le ua, faʻasalalau aʻa ma fufuluina, faʻapipiʻi faʻatusatusa le palapala. O lenei mea e tatau ona faia ma le faaeteete, aua o aʻa o vine e leaga ma faigofie ona gau.
  4. Nonoa le vine na totoina i se pine, sasaa i le vai ma mulch le pu i le paʻu pe pala i luga o le mutiti.

Le totoina lelei o le Lily o le vine vine - o le laasaga muamua i le auala e selesele ai

O le Epin o se meaola faʻamalosi laau toto ma le faʻalavelave faʻamalosi. O le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e faʻateleina ai le aʻafia o le vaʻaia o soʻo se mea totō, fesoasoani i le totoina o togafitiga e faʻamaʻi ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi, ma faʻafefe ai foi ma tulaga faigata o le tau.

Mo le taimi muamua, e fautuaina e ufiufi le fatu ma se ie e leʻi lalagaina, o mea e ofo ai le tau - o le la, le matagi poʻo le faʻafuasei o le mafanafana e le taofia ai mai le aʻa. A mavae le 2-3 vaiaso, e mafai ona aveese le fale.

O le faʻaogaina o le totoina o vine vine Lily o le vanu

Lily o le vanu e le lelei tele, o lona uiga o le tausia lelei e le ese tele mai le tupuina o isi ituaiga vine.

I le vaitau o le tuputupu ae, e le mafai ona e faʻamago - vai i taimi uma, ae aunoa ma le tele, e puipuia ai le vai. Fertilizing i le 2-3 2-3 tausaga o le a le manaʻomia pe afai na sao le lua i le taimi e totoina ai. Mulimuli ane, i le tautotogo, faʻaaoga fugalaʻau faʻapitoa - compost poʻo humus, ma i le tau o le autumn, fugafula-masini. O le laumua o le Autumn e faʻaaogaina ai faʻamaʻi faʻamalosi e taua ai le taua tele - latou te fesoasoani e faʻasalaina le vine ma saunia le vao mo le taumalulu.

Aʻo lei oʻo i le taimi o le fugalaau, e tatau ona fufulu vine e aʻafia ai faʻamaʻi fatu. Mo nei faʻamoemoega, e mafai ona e faʻaogaina le fomaʻi "Topaz", "Karatan", "Skor" poʻo isi vailaʻau o faʻatusa tutusa.

I le taimi o le tautoulu, o fuālaʻau tetele o le vanu e manaʻomia le teuteuina. I le avea ai o se tulafono, e 10 mata o totoe i luga o pu taʻitasi. O le fausiaina o se togavao o vine o se ituaiga o filosofia, aua o le filifiliga o le fomu e faalagolago i tulaga tau fesuiaiga, ma luga o le ituaiga, ma luga o le nofoaga i luga o le saite. Ma o le teuteuga e faʻasalalau e le fomu filifilia.

Totoina o fua o vine i le taimi o le fausia o se togavao o le vao

Fausia o vine mo le taumalulu

Mo le taumalulu e tatau ona e ufiufi vine. I nofoaga e iai le ogaoga o le taumalulu, faʻapipiʻi moli i luga o le eleele, faʻapipiʻi, ufiufi i lala lala, ona fai ai lea o se ata vevela ma se ie e le nonoa i luga. Faasolo le ie ma piliki poʻo laupapa. E tatau ona ufiufi vine pe a uma le kiona muamua, pe a le maualuga le vevela ole ea -5e uiga iC ma aveese le fale aʻo lei amataina le vevela - a leai o le vine e mafai ona ola.

Faʻaaogaina o le Lili o le fualaau suamalie vine

Ona o le manaia tele ma le manogi matagofie, o le sili ona lelei o fua o lenei ituaiga, ioe, e fou. Ae po o le a lava le matagofie o vine, o le ae le tele ni meaʻai. Ma o iinei e oʻo mai ai auala uma e laveaʻi ai. Juices, compotes, jams, syrups, wine - Lily o le vanu e lelei i soo se ituaiga. E faʻaaogaina e faletua maualuluga vine e teuteu ai ipu, saunia saula ma avea o se vaega o fualaau faisua ma moa.

O keke e teuteuina i vine vine - o le pito i luga o le laulau fiafia

Faʻamatalaga

O le a se mea e mafai ona ou fai atu? O le foliga e malosi, ma le lelei o le fua o le vine. Leai ni faailoga o faʻamaʻi na matauina. I luga o le pupuʻu e 2-3 mea na tutupu. Ou te manatu o loʻo i ai se avanoa mo le gaosiga o galuega. Ou te fiafia lava i foliga vaaia o lenei vine: fua tele ova o lanu samasama ma se mana e le masani ai e foliga mai o le acacia paʻepaʻe (pe afai ei ai se tasi i le tamaitiiti na te aina ona fugalaau ...). O le togavao na tautau mo se taimi umi i luga o le togavao mo le matauina, ma, toetoe lava, e leʻi aveesea lona foliga mai ma lona tofo. Ou te lei vaai i fualaau oona i lenei GF i la matou eria

Fursa Irina Ivanovna//forum.vinograd.info/showthread.php?t=7410

Sa ou maua le fua lona lua o se vao vao e 4 tausaga. E leai ni fuifui tetele, aua aʻo leʻi fuga, o mea na faʻaleagaina na faʻaumatia (sa i ai se mea manaia tele). Ou te fia iloa pe i ai se tasi o matamata i lenei mea? O le tofo, ioe, e sili ona lelei. E tautau lelei lava; e leai se mea e toso ai vine.

ZVV//forum.vinograd.info/showthread.php?t=7410

Na tuiina au i le tausaga talu ai ma le fua muamua o Lily o le vanu ... O le tuputupu ae malosi, vine mama matagofie, o mea leaga i luga o pou uma, o nisi taimi e lua, na ou tuua taitoatasi i le taimi. Fiafia lelei. O pupu uumi, e pei o Bogotyanovsky's, e na o sina miti ma o le lanu e sili atu ona samasama. O le tofo e manaia tele - musika malamalama ma se leo fugalaau. O le manogi o se fusi e faʻalogo i se mamao o le 30-50cm. O le tele o fusi e mai le 0.8 i le 1.7 kilokalama, o lea e le mafai ai ona ou taʻua i latou o ni fatu laʻitiiti pe maualalo. I le taimi nei, o le mea sili ona lelei!

EAN//forum.vinograd.info/showthread.php?t=7410

Lili o le vanu, o loo talavou pea ma e le lava le suesueina, ae foliga mai, o se ituaiga tulaga ese tele. I le iloiloina e ala i iloiloga (pe afai e leai se isi avanoa) o ona uiga lelei uma, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi i suʻesuʻega ma totoina lenei vine i lau 'upega tafaʻilagi. E le faigata ona fai lenei mea, aua e faigofie ona toe gaosia ma aʻa aʻa e aunoa ma ni faafitauli.