Lafumanu

E faʻafefea ona afaina i lapiti ia lava: i se tamaitiiti ma tagata matutua

E toʻatele tagata e iai ni mea faʻafefete i soʻo se mea. O nisi e le fiafia i le la po o le malulu, o isi e mafua ai le le lelei o faailoga o laau totō.

O se tali atu i le lapiti o se faafitauli masani, o mafuaaga ma faailoga o le a talanoaina i le tusiga.

O loʻo taua ai foʻi le faʻamaʻiina ma togafitiga o le faʻamaʻi.

Alu i tagata matutua ma tamaiti

E mafai ona tupu le faafitauli i tagata matutua ma tamaiti. I lenei tulaga, e sili atu le malosi o le tino o le fanau, e mafua ai le sili atu o le le fiafia. O le avanoa o le tupuga e faateleina i le i ai o faʻamaʻi e pei ole foma ma le bronchitis. E mafai ona tupu se faʻafitauli faʻafuaseʻi pe a uma le fanau mai ma le taimi o le olaga.

E te iloa? O faʻafitauli faʻaletonu e le taatele i atunuu tolu o lalolagi, ma tele lava i atunuu atiaʻe. E mafua lenei mea ona o le tele o le tumama e mafua ai le le lava o le atinaʻeina o le puipuiga, ona o le mea e amata ona tali atu ai le tino puipuia ile tino e le mafuatiaina.

O le faʻafitauli o le afai e mafai e se tagata matua ona faʻafesoʻotaʻi le feʻai poʻo le fulufulu mamoe aʻo faʻaleleia ma tausia le lapiti, faʻaola ia te ia mai le leona o le faʻasalaga o faʻamaoniga, peitaʻi i le tulaga o tamaiti o lenei auala o le a le aumaia ai le manaʻoga.

Afai e le mafai e le tama ona taʻalo ma lana fagafao, e le fetaui lona anotusi. Mo lenei mafuaaga, o se fagafao e sili atu le tuʻuina atu pe faʻatau atu.

O le tele o vailaʻau e mafua mai i allergies, o mea faʻapitoa, o lona uiga, e le mafai ona latou faia ina ia mou ese le maʻi, ae naʻo le faʻamalieina o faʻamaoniga.

Mafuaaga

O se uiga le lelei e mafua mai i le polotini, lea e natia e pores, ua aveeseina faatasi ma urine ma feces, ma e maua foi i aano o manu. Ma afai o le faʻaaogaina o oloa e mafai ona faʻasaʻo, ona toetoe lava a le mafai ona puipuia mai i vaega laiti o le mea o le allergen lea e salalau i le ea. Po o le a lava le ulu atu o le allergen i totonu o le tino, e mafua ai ona tutusa faailoga e faigata ona feagai.

Alu i tino masani ma mea teuteu

Talu ai e mafua mai le gasegase e le gata i aano o manu, ae o le fulufulu mamoe, otaota, ma e oo lava i manu felelei, e leai se eseesega i le va o aano o manu ma meaola.

O ituaiga o lapiti o lapiti e aofia ai flandr, paʻepaʻe paʻepaʻe, mamoe poʻa, ma mea teuteu e aofia ai Angora, laʻau pupuʻu lauulu lauulu lauulu, lapiti lapiti lapiti.

Afai o oe poo lau tama ua i ai se tali le lelei i lapiti, ona tupu ai lea o faailoga pe a uma ona faʻafesoʻotaʻi ma soʻo se meaola.

E le tatau ona vaʻaia faʻafitauli faʻapitoa mo lapiti i lona atoaga, ae mo le ulu o manu. I lenei tulaga, o le taua taua o le taalo i le umi o le "peleue". O lapisi lauulu lauulu i le tele o tulaga o le a mafua ai se tali le lelei, o lea e sili atu ai le teenaina o sea faatauga, pe filifilia meaola e pupuu lauulu.

E taua! E mafai ona atiaʻe e le tino i le pau ma le fulufulu mamoe, e mafua ai se tulaga e lamatia ai le ola.

Faailoga

O le faʻapitoa o tamaiti ma tagata matutua e toetoe lava tutusa, ae o le tulaga matautia e masani lava ona tupu i pepe. Faailoga o se tali faʻafefe:

  • le lafoaʻiina o le gaosiga o le nasal;
  • faʻamalosi;
  • mago vaivai;
  • lanu mumu ma lapataiga;
  • sosolo;
  • conjunctivitis atinae;
  • faanatinati;
  • tiga i le manava;
  • vili.

Faʻailoga

O le siama e tatau ona faia faapitoa e le fomaʻi, talu ai ona o na uiga e tupu i le toetoe o soo se mea e teʻa.

I le taimi muamua, o se suʻesuʻega lautele e faia ina ia leʻo ai le malulu poʻo faʻamaʻi viral. Le isi e tuʻuina atu i le auʻiliʻiliga o le immunoglobulin F213. O le faateleina o le anotusi o lenei vailaau i totonu o le toto ua faailoa ai le i ai o allergies i fuga ma aano o manu.

E taua! O le Immunoglobulin F213 e maualuga naʻo le mea e tupu pe a oʻo i se faʻafefe i le palatini. Afai e te maʻi ile fulufulu mamoe, o le aofaʻi o lenei mea o le a masani.

Togafitiga

Mo le togafitiga o faʻamaʻi o le allergic e faʻaaogaina o vailaʻau e poloka ai nisi o faʻaleleia, ma i latou e aveesea mea mai le allergens mai le tino ma faʻaleleia le gaioiga o le tino puipuia.

Antihistamines

Fualaau e mafai ona faʻaumatia ai faailoga o allergies:

  1. "Loratadine".
  2. "Erius".
  3. "Claritin".

Gaogao

Faʻaaogaina o meatotino e faʻaaoga ai mea e afaina ai le tino:

  1. Faʻamalosia le carbon i le paʻu pepa.
  2. "Polyphepan".
  3. "Enterosgel".

Faʻatonuga

O lona uiga, o le gaioiga lea e tatau ona tausisia ai le malosi puipuia (puipuiga o le tino):

  1. "Anaferon".
  2. "Faamasinoga".
  3. Faʻavae o Eleutherococcus.
  4. "Bacteriophage".

E te iloa? O mata o lapiti ua seti ina ia latou iloa ai mea o loʻo tutupu i tua atu o latou. O le mea lea, latou te iloa toetoe 360 ​​° siomia ai i latou lava.

Alu i le lapiti e le togafitia, o lona uiga, o vailaʻau uma lava e faʻaaogaina e faʻamalolo ai faʻamaʻi. O le puipuia e pei o lea o le aveeseina o le allergen, faapea foi ma le faaosofia o le puipuiga o le tino.

Manatua e le mafai ona faia se faʻamautinoaga saʻo i le fale, o lea pe a maeʻa ona faʻaalia foliga vaaia, asiasi loa i se fomaʻi.