Laʻau faʻasoifua

Le aoga ma le afaina o fualaau o le saffron

O le totoina o le lūlūina e le o se mea mai i lalo ifo o le eleele, e pei lava, atonu na vave ona e mafaufau. O lenei togalaau, lea o loʻo galueaina nei i ni vaega tetele se lua: o le uluai oloa i le gaosia o suauu ma avea o se faʻatoʻaga o le meli.

Ua amata ona tatou toe tepa i tua, toe foi atu i fua tuai, o lea e tatau ai ona e aoao atili e uiga i le gafatia o lenei fale.

Faamatalaga faʻamalosi

O se tasi lenei, o le vaomatua, aiga faipisi. O le maualuga o le ogaumu e mai i le 30 i le 80 cm, e saʻo, e sili atu ona le lava mai le pito i lalo, o loʻo i ai sona lala vavalalata vavalalata pito i luga. Laʻau laititi, latou te le toe faʻaaogaina i foliga o se laʻau, faʻamalosi faʻamalosi. I le lautele - mai i le 2 i le 15 mm, i le uumi - e oo i le 10 cm. O fugalaau e samasama, fugalaau e pei o ni fatu ma e latalata latalata i le pito i luga. Ituaiga ituaiga eleʻele - pulumu. Uluulu ile laulu i Me ma fua mai ia Iuni. E faʻaleagaina e iniseti. O le fua o se paʻu foliga paʻu, o ona puipui e mamafa ma fetaui. E oo i le 10 mm le umi ma 5 mm le lautele. O loʻo faʻatauina i luga o se fasi iela manifinifi, lea e maua mai ai ma ua manino le teenaina e faatatau i le au. I fatu fatu, lapisi 2x1 mm, lanu mumu-lanu enaena.

Faasalalau

Redhead ei ai isi igoa i tagata: ua taʻua o le mumu po o le camellin. E tufatufaina atu i Rusia, Urals, Siberia (Sisifo ma Sasaʻe) ma Sasaʻe Sasae. E mafai ona e feiloai i tafatafa o auala o Himalayan ma auala. Tupu i Amerika i Matu ma Ausetalia. Na manumalo le laau e oo lava i Saina (i Sisifo ma Northern), Mongolia, Korea, ma Iapani.

Vailaau faʻamaʻi

Talu ai o le taʻiala autu o le faʻaaogaina o lenei mea totino o le suauu popo, e sili atu le taulai atu i le vailaʻau kemisi o le fua. I la latou tuufaatasiga:

  • mai le 33 i le 42% suauu gaʻo;
  • mai i le 25 i le 30% palatini;
  • ma fuamini E.
E tusa ai ma lenei tuufaatasiga o fatu, o le suauu mai ia i latou e sili atu lona taua. Malosiaga faʻapitoa faʻamalosi:

  • linoleic;
  • eicosene;
  • vaʻa;
  • palmitic;
  • totogi;
  • epoxy-linolenic;
  • ma gondoin.
E le gata i lea:

  • peta peti;
  • phospholipids;
  • uila;
  • elemene taua. O le tele o sui o le magnesium (Mg).

Mea tau vailaau

O le oloa autu o le camellin o le suauʻu, ma e faʻaaoga lelei i vaega eseese o lo tatou olaga, e aofia ai vailaʻau.

Matou te fautuaina oe e saili pe o le a le aoga ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina le suauʻu mai cloves, pine, sesame, arasi, cumin cine, oregano, flax, uka.

O le suauu o le ginger ona o le faateleina o mea o le vitamini E o se antioxydant sili ona lelei, ma ona o gaʻo gaʻo (pe tusa ma le 60%) o se vaega lelei i togafitiga faʻapitoa o faʻamaʻi o le cardiovascular system, faʻamautinoaina o le toto maualuga, faʻamautuina o le cholesterol ma le lipid metabolism.

E taua! O le suāuʻu mai le camelina e mafai ona maua ai faʻamaʻi faʻafuaseʻi, o lea ao leʻi faʻaaogaina e tatau ona faia se suʻega mo le le faʻamaoni.
O le suauu o le ginger o se punavai o magnesium, beta-carotene ma vitamin D, F, R ma E kulupu. Polyacids Omega-3 ma le 6 faʻavae le paleni o le hormonal. E faigata tele ona faʻamaualuga le aoga o suauu mo fafine o loʻo mafatia i le maʻi o le monnostal, mo tina o loʻo susu.

I le avea ai o se punavai o le Mg, o se oloa gaosi e matua taua i le faiga o le tino, e pei o, i le taimi o le fesuiaiga o le malosi (protein ma le gaʻo). O le puipuiga lea o faʻamaʻi o le osteoporosis, atherosclerosis, maualuga o le toto suka ma faafitauli i le gutu prostate. O lona taua o mea taumafa, o le vailaʻau-minerale ma le tofo e masani lava ona fetaui ma le suauu sasama ma le fatulala.

E te iloa?O le suauu manogi e iai sona tosoga tele: e faʻamaʻi faʻamaʻi vave ma liua i totonu o faʻamalolo saoloto. O se aoga taua o le suauu kamela e le o se mea itiiti i le tuufaatasiga o le suauu mama, e sili atu ona mausali ma e le ovavave vave, ma e le lamatia ai le ola maloloina.

Talosaga

I le faaopoopo atu i le faʻaaogaina o se mea suauʻu maualuluga ma se faʻavae mo le seleselega o le meli, ua avea camelina ma mea sili ona lelei e amataina ai le gaosiga o meaola.

O se tasi o oloa taatele o camelina o le suauu kamelaina. I lona tulaga e le mafaatusalia, e faʻaaogaina i le alamanuia: mo le gaosia o varnish, vali, i le gaosia o le fasimoli, aemaise lava le fasimoli lanumeamata. I le fale masini ma le metallurgy, o le oloa o se lubricant lelei. O le faʻamaloloina o uiga masani o le suauu e faʻaaoga lelei i le manogi ma le cosmetology. O o tatou augatuaa na faʻaaogaina laau mo le gaosia o pulumu ma mea e faʻaoga mo le malupuipuia o taualuga o fale ma fale. O fua o laau totō faʻaaogaina o mea lelei ia mo manu, ma fatu mo moa. E masani ona faʻaaogaina suauu mo moli moli faʻapitoa.

Aoao mea e aoga ma pe faʻapefea ona faʻaaoga fatu lili.

I totonu o tagata faʻamaʻi

O vailaau faʻaaoga e faʻaaogaina ai le laau i foliga o le faʻaleagaina e tau ai le kanesa. Faatasi ai ma faʻamatalaga mo le faʻaaoga tatau o se fofo:

  • urolithiasis;
  • maʻisuka;
  • osteoporosis;
  • meaʻai;
  • vaivai le puipuiga;
  • diathesis;
  • psoriasis;
  • urticaria;
  • neurodermatitis
O aso taʻitasi, e 'ai le 15 ml o le suauʻu, e te ufiufi ai le tino i aso taʻitasi mo le vailaʻau E, lea e lagolagoina ai le cardiovascular system, maso ma toto toto. Faʻaaoga lelei le meafaigaluega ma faʻamaʻi faʻamaʻi, angina, toto maualuga, anemia, thrombophlebitis, veins veinose, vevela gaʻo, cholecystitis, cirrhosis o le ate, maʻi gallstone, hepatitis, helminthiasis ma le gynnecology.

O le suauu e maua mai ai le anti-inflammatory, antihelminthic, antibacterial, anti-sclerotic, hypoallergenic ma le faʻamaʻi manuʻa. O le faʻaauau pea o le faʻaaogaina o le suāuu e fesoasoani e aveesea ai le tino o masima mamafa, siaki ma toxins.

I le cosmetology

I le cosmetology, e masani ona faʻaaogaina le kamelaina, e faʻamamaina i le lauulu, latou te fufulu le paʻu o le paʻu e afaina i le paʻu. I luga o lona faavae, faia ni kulimi vali, masini ma vailaau faafomai. O nei meafaigaluega e fesoasoani i le tauina o fesuiaiga o paʻu o le matua. E le gata i lea, o se faavae lelei mo le masima masima. Uu manogi - naʻo se panacea mo faʻamaʻi leaga e pei o psoriasis ma seborrhea.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

O suʻesuʻega auiliili na faʻaalia ai o le suauu kamela o se mea masani lava o le gaosiga o oloa. E talafeagai mo maʻi, tagata soifua maloloina e avea o se faʻasolosolo ma avea ma vailaau. E faʻaaoga foi i le togafitiga o vasega faapitoa o tagata gasegase: mo tamaiti, fafine maʻitaga ma tagata matutua.

  • Pau lava le faʻalavelave faʻaleagaina e mafai ona na o le le lava o se tasi i le oloa. O le isi itu taua e tatau ona gauai i ai. O le suauʻu manogi e foliga mai e le o se mea e sili ona manaia nai lo le faʻamamaina, ae sili atu ona tumu i le vaitamini E, ma o le mea e sili ona taua, e sili atu le faʻaitiitia, faʻafeiloaʻi e avea ma mea inu mo o tatou tino.

E taua! O le maualuga o aso taitasi o le 2 sipuni tele. Aua nei galo o le aoga tele o le oloa e maualuga tele i calorie, e ui lava o le 91% i le tuufaatasiga o le suauʻu gaʻo o loʻo nofoia e gaʻo maloloina lelei. Totoga faʻasolosolo maualuga - e oo i le 15 ml i le aso i luga o se manava gaogao, mo 2-3 masina.

VITIO: MAI LE MEA O RYZHIKOVO OIL FROM

Aoina ma sauniuniga o meafaitino mata

O le ituaiga sili ona lauiloa e faʻaaogaina o le tautotogo o le tautotogo. E pei ona taʻua i luga, o le mea lenei o se fualaʻau taʻitasi. Vaitaimi mai le 60 i le 90 aso. O le vao lenei, o lea e matua puipuia ai le maualalo o le vevela ma le malulu, e toʻafilemu e tumau i le vevela e oo i -12 ° C ma faʻaleagaina e faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi. E le afaina i le tau ma le lelei o le eleele.

E le fautuaina le seleseleina o le kamela seia maeʻa le matua, talu mai le taimi e gaosi ai fatu o loʻo i totonu o le pipi. Faʻatonu ia latou faʻamago. O le seleselega e tatau ona faia i le aso vevela o le la, a o susu fatu, susulu, pipii faʻatasi. O le seleselega e tatau ona gaosia: faʻataʻitaʻiina se faamama muamua mai fatu vao, ona sosoo ai lea ma le lua. E mafai ona atili faʻagogoina e ala i le lele. Teu i totonu o se potu pogisa, mago ma le susu o le 10 i le 11%.

E te iloa? O le tele o faʻamatalaga e fai mai o le suauu e leʻi faʻaaogaina e iai se mea e sili ona lelei. E leai. E i ai faʻamatalaga a le radish, aua o se laau faʻasatauro. Ae e sili atu lona tofo e pei o se sesame, o le mea lea o le igoa "Siamani samema, til". O le tofo o le oloa e sili atu le alofa ma le mamalu nai lo le tofo o le laisa ma le sinapi.

Fuga kuka

Kamupani Camellin - o le faavae mo se tele o fua o fua. E faʻatupeina e ala i le faʻamalosi. E sili le lelei le ave o le oloa o le tui muamua, e maua i le malulu. E sili atu ona tumu i meaʻai ma vitamini nai lo le oloa o le faʻavevela vevela. O le suauu gaosiga, faʻafe, teuteu e faʻaogaina e faʻamautu ai le toto ma le kanesa.

Tincture

Mo le saunia o le tincture o fatu o le mumu, e tatau ona e muai sufuluina, mo se faataitaiga, i se mea e teu ai le kofe. I le isi 1 itula o le sipuni o le fatu eleele mo le 200 ml o le vai kuka ma tuu e faʻaaoga mo le itiiti ifo ma le 40 minute. Faaopopo le sua o le 1 lemoni. Talia le 30-40 minute ao leʻi faia taumafa 2-3 taimi i le aso.

Atagofie

O le susu e saunia i le auala lenei: fatu eleele (3 punetini) sasaa 3 ipu vai. Cook mo 10-15 minute. Inu le afa afa i le aso ao leʻi 'ai.

O le a le mea e aoga ma e togafitia ai se teuteuga o le oats.

Fatu fatu

Ae o loo i ai le filifiliga o le mauaina o fatu eleele i lona tulaga mama. O lenei fua e aoga i maualuga maualuga o suka. I le taeao i luga o se manava gaogao ma i le afiafi ao le i alu i le moega 1 teaspoon o le fofo e tatau ona fufulu ma fufulu ile vai O le taimi lava e tumau ai le maualuga o le suka, taofi le ave pe faʻaititia i le 1 taimi i le aso (sili atu i le taeao).

Ginger o se oloa taugofie. O suauu filifilia lelei ma meaʻai kuka ma teuteu kuka e aoga tele ma lauiloa i togafitiga faafomaʻi ma teuteu. Tau lava ina ia iloa lenei oloa mo oe lava - ma o lau auupega o le ai ai se auupega sili ona malosi mo le feagai ai ma le tele o faʻamaʻi ma faʻafitauli faʻaleleia.