Sauniuniga mo laau toto

Faʻafefiloi o le fungicide "Faʻalogo TOP": faatonuga mo le faʻaoga

O le mea e leaga ai, o faifaatoaga ma fai togalaau e masani ona feagai ma faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻaitiitia ai a latou gaioiga, poʻo le oʻo atu i le oti o mea totō. O tagata gaosiga o le fiva i tausaga taʻitasi latou te ofoina atu a latou atinaʻe fou, ua mamanuina e faʻatoʻilalo le faʻamaʻi i le taimi sili ona puupuu. O se tasi o nei fualaau oona o le vaega lua-vaega i le lotoifale o le fungicide "Acrobat TOP", na atiae e le BASF.

Faamatalaga lautele

O le fasioti tagata 'oti "Acrobat TOP" o se vailaʻau fou i le tau faasaga i fualaau vevela. E faʻaopoopo fesoasoani i le rubella ma le uliuli. E maua i le ituaiga o vailaʻau faʻasaina.

E te iloa? Mildew, o se maʻi afaina, na folasia mai i Europa mai Amerika i Matu i le 1878.

Gaoioiga aoga ma le masini o le gaioiga

O mea aoga autu o le dimethomorph (150 g / kg) ma le dithianon (350 g / kg). O le mea o le dimethomorph e lelei lona gafatia, e tufatufa atu i tui laau, e puipuia ai e tusa lava pe leʻi oʻo i togafitiga. O le limotomorph e taofia ai le fausia o sulu fatu i vaega uma o le atinaʻe.

E te iloa? Fungicides o fualaau oona mo le faʻataʻiina o faʻamaʻi, vailaau iniseti e tau faasaga i mea faʻamaʻi faʻamaʻi, ma togavao faasaga i vao leaga.
Dithianon - gaioiga faʻasolosolo. Pepa i le pito i luga ole laupepa o se faʻafefe o le timu e puipuia ai le aʻafia o pala o le salu i totonu o le mafiafia.

Faatonuga mo le faaaogaina

O le fualaau oona "Acrobat TOP" o loʻo i ai faatonuga nei mo le faʻaaogaina:

  • o faʻatusatusa o fuataga mai le 1.2 i le 1,5 l / ha.
  • paluga totoga - e oo atu i le 1000 l / ha.
  • o le numera o vaʻaia e le silia ma le tolu i le vaitau.
  • o le vaitaimi o puipuiga puipuia e 10-14 aso (fuafua i le malosi o le maʻi).
O le muamua gaioiga o vine e fautuaina ina ia faia i le faaiuga o le fuga, e avea o se fuataga o le puipuia poʻo i uluai faailoga o faʻamaʻi. I le taimi lea, o vine e sili ona faʻaogaina i le milipolo. I le va o le togafiti mulimuli o le fungicide ma le seleseleina o le taimi fautuaina i le masina.

Pe a totoina vine i le fale, e tatau ona manatua e sili atu ona faigofie ona maua i faʻamaʻi ma meaola faalafua pe a faʻatusatusa i ituaiga vao. Ina ia aloese mai le faaitiitia o le lelei ma le tele o le oloa gaosi, e fautuaina ai le togafitia o vine faatasi ai ma ituaiga o fuluʻi fualaau: "Fugaina", suauu vevela, mixa Bordeaux, "Thanos", "Ridomil Gold", "Tiovit Jet", "Scor".

E taua! O le maualuga o le taumafanafana mo togafitiga e + 5-25 °, e le sili atu i le 3-4 mita / s.
E vave saunia le fofo aʻo leʻi faʻaaoga. Ua tumu le fagu i le vai mo le tasi vaetolu o le voluma, o le sauniuniga e faaopoopo i le faʻaauau pea o le faʻamalosi, ona faaopoopo lea o le vai i luga. Lafoaina laau ma se fagu moli.

Faʻasaoina o lapataiga

E pei o isi vailaau faʻasaina, e tatau ona e mulimulitaʻi i nisi o tulafono saogalemu:

  • faigaluega i lavalava lima lima, totigilima ma tioata;
  • puipui le isu ma le gutu i se atigipupuni poʻo se gaioiga;
  • A maeʻa le galuega, fufulu fufulu otaota uma ma pusa moli;
  • aloese mai le susunuina latalata i meaai;
  • Taofi le fualaau faasaina mai le aapa atu o tamaiti.
E taua! Afai e oʻo atu le fofo i mata poʻo mucous membranes, vave togafitia i latou i le vai tafe ma talanoa i se fomaʻi.

O mea taua o le "Acrobat TOP"

O fualaau faasaina "Acrobat TOP" e tele ona lelei:

  • E i ai sona aʻafiaga faʻamalosi - e fasi ai le mycelium o le fungi mo le 2-3 aso pe a uma le faʻamaʻi. O le mea lea, e afaina ai lava le foliga e le faʻaalia o le faʻamaʻi;
  • o loʻo i ai se aʻafiaga puipuia - e puipuia ai le atinaʻeina o le paʻu, i totonu o maso totonu ma luga o le lau;
  • o loʻo i ai se aʻafiaga e aʻafia ai - e puipuia ai le salalau o le palapala i totonu o le tovine;
  • tetee i le fufuluina i le vaʻaia;
  • e le o aofia ai le dithiocarbomate.