Tomato ituaiga

Fleshy ma sugary: tamato o le vave ituaiga eseese, fafagaina o falaoa

Tomato eseese "Talitonuga" - o se tasi o mea aupito sili ona lelei na ausia e saienitisi-tagata e galulue i meaola, o loʻo faamalieina ai manaoga faʻaonaponei. O uiga o le tofo o ona fualaau aina, o lona uiga, ma le le lelei i le teuga, e sili atu ona manaia mo tagata fai togalaau nai lo ona aiga.

O lenei tusiga o le a fesoasoani ia te oe e maua ai le maualuga o le taunuuga mai le galuega ua faia.

Faʻamatalaga

O lenei ituaiga na faia i Siberia. E tumau ai le fesuiaiga o le vevela ma le leai o se malamalama. O fua e mafai ona ola i lalo o soʻo se tau.

Busu

Busu o tamato "Khlebosolny" fuafuaina. I luga o le laufanua, latou te ola 0.8-1 mita le maualuga. O ai na totoina lenei ituaiga i totonu o se eleele puipuia e mafai ona matauina se ogalaau e sili atu i le 4 mita. I lalo o nisi tulaga, e amio e le o se mea e le taua. O lala e tutupu aʻe e aunoa ma le ola.

Fua

Fua e totoina mai fatu o le "Siberia Garden", ei ai lanu mai le lanumumu mumu (tomato "lanu malolo") i le mumu mumu. O latou totogo e pei o se tamato, e pei o le tafola, o le mamafa o le mamafa e amata mai i le 400 i le 600 g. O le tofo o le pulupulu e suamalie, suamalie. O le paʻu e fai si puʻupuʻu, ae e le malie. O lenei mea e lavea ai le fua mai le afaina, faapea foi ma le faaleagaina i taimi o felauaiga.

Eseese uiga

O le faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e faʻatatau i le vaeluaga o matata. Mai vine e seleseleina, 114-120 aso pasi. O lenei ituaiga o tamato o le salati pe faʻaaoga foi e maua ai le sua. O loʻo faʻaalia i le maualuga o fua ma fua o fua tetele - i nisi tulaga e oo atu i le 1000 g.

E taua! O lenei ituaiga e teteʻe i le mosaic virus, fusarium, cladosporia.
O lenei mea e sili ona fiafia i ai le tele o fai togalaau.

Malosiaga ma vaivaiga

O le lelei o le "Khlebosolny" e tatau ona aofia ai:

  • o le tetee atu i nai malulu malulu, taua mo tamato;
  • o fatu o lenei ituaiga e tupu ma le matagofie i sina taimi puupuu o le ao ma ua i ai le fua o le germination e lata i le 100%;
  • maualuga ma le mausali o fua o le vao - e oo atu i le 5 fua e tupu i luga o le lala e tasi;
  • sili ona lelei;
  • oloa taua tele: foliga vaaia, tele lapoa, lautele fesuiaiga o le lanu - mai le piniki ma le lanumoana. O nei mea uma e saofagā i lona faʻatinoga;
  • vaitau tuputupu ae;
  • puipuiga i faʻamaʻi;
  • o le avanoa e ola ai i le avanoa tatala ma tapunia.

O mea le lelei o lenei ituaiga e laiti tele, ma mo le au faifaatoaga poto latou te le avea o se taufaamatau:

  • E manaʻomia le fesoasoani i le vavao o vao, e tatau ona tuʻuina atu le taimi mo lona faʻatau:
  • e faigata ona faʻasaoina fua fua, ona o le tele.

Tuputupuina o laau

Mo le totoina vave o laau totō i le eleele e tatau ai ona toto le fatu ile taimi talafeagai - pe a ma le 60 aso aʻo lei fuafuaina. Galuega e pau i le faaiuga o Mati.

Sapalai o le eleele ma le Fatu

Tomato "Faʻafefeteina" e fiafia i se eleele malamalama, lea e mafai ona saunia faʻapitoa e ala i le faʻamamaina o le faapalaga fou ma le faʻaopoopoga o humus, oneone ma eleele. E sili atu le saunia o le eleele i le tautotogo, tuu i totonu o se fagu laau ma tuu i le taumalulu i le ea fou.

O le faʻafefiloi maeʻa e tatau ona faʻamaʻiina i masini. Ina ia faia lenei mea, o le ae manaomia le lefulefu, potassium sulphate ma le superphosphate i le vaega 500: 20: 1: 3 mo se pakete palapala.

Ina ia mautinoa le maualuga o le germination, ia gauai atu i le kamupanī fatu. Ua faʻamaonia lelei lava e le Faʻailoga Siberian Garden. Soo se fatu laau aʻo lei totoina e tatau ona gaosia:

  • mo le afa itula tuʻuina i totonu o se vaivaiga vaifofo o le paluga faʻatoʻa;
  • fufulu i le vai;
  • Saunia se paluga - 0.5 lita o vai faʻafefe + 1 sipuni o le apafata + 1 kupita o le kopa o le sulphati ma le 1 g o le suka. Faʻamau. A maea ona afifi fatu i le gau, tuu i ai iina mo le 3 itula;
  • i le aveina atu oi latou, ua afifiina i se solo ma lafo i le pusaaisa mo se aso;
  • Ona mafanafana lea i le vevela mo le tusa o le 5 itula.
E taua! O taimi uma lava e te manaʻomia e faʻamautinoa ai e tumau pea le susu o fatu. E leai se afaina o le pala.

Faiga faʻavae

A lūlūina e tatau ona pipii i le fuataga: 8 g i le 1 mita sikuea. A le o lena, o le a vaivai le vaovao. O le loloto e le tatau ona sili atu i le 2 cm. O pusa e ufiufi i le tioata poo le polyethylene ma tuu i se nofoaga mafanafana (+20 ° C).

Totoina o togalaau

Pe a oʻo mai pupu, e faʻaitiitia le vevela o le taumafa i le +15 ° C e ala i le faʻaitiitia o le vevela o le radiator poʻo se faamalama ua tatalaina. O totogo talavou e le fiafia i le faʻasusu - e seasea ona sasaa, ae tele. O fualaau o lenei ituaiga e tatau ona pala. I le taimi o le atinaʻeina atoatoa o laʻau e lua, o pupuu ua faʻapipiʻiina i totonu o tane paʻu eseese. Ua tumu i le eleele ma faʻafeinu i se vaivaiga vaivai o le paseka e masani ai. Ua tuu le laau i totonu o le malologa ma ua oomiina malie i le eleele.

E taua! I le faagasologa o le pikiina, e tatau ai ona tipi se vaega o aʻa autu. O lenei mea o le a afaina ai le atiina ae o se aʻa fou.
E tatau ona liligiina i totonu o le palapala ia togalaau aina ma faʻamaʻaina i se faʻamafu i aso uma e 14. Mai lenei mea totino o le a maua vave le malosi. Mo le atinaʻe o toniga, e faʻamalamalamaina atigipusa i isi molī.

Toto ma tausi

E mafai ona tupu i luga o soʻo se eleele.

Upu mo tamato

E tusa ai ma le faʻamatalaga o le ituaiga, o loʻo totōina laau i le eleele e sili atu nai lo le vaiaso lona tolu o Me, ma i greenhouses - i le amataga o Me, lea e mafai ai ona maua se seleselega e talafeagai ma uiga o Tomatoes 'Tomatoes. O ona uiga lelei e le mafai ai ona popole e uiga i meaʻai i le taimi o le tau le totolo o le tau. O lenei fualaau e sili ona fiafia i ai, eleele faʻamaʻapoʻa. I le sikuea 1 sikuea e mafai ona e totoina 3-4 vao. O ituaiga e masani ona tupu, e aofia ai ma tatou, e sili ona totoina lelei. I le pito i lalo o le ogalaau latou te lalagaina vaega o laulaʻau, totō le laau i totonu o le lua ua saunia ma fufulu i le eleele. O ia gaoioiga o le a fesoasoani i se aʻa malosi atu, lea o le a oʻo atu ai i se vaega malosi malosi. E faʻamamaina Tomatoes i se vaifofo faʻamaʻi ma mulumulu ma humus.

E faʻafefea vai

O le vai e sosoo ai e tatau ona faia i le vaiaso, e faalagolago ile tau. I le isi, e manaʻomia ona e mautinoa le tele o le susu.

Uli ma fafaga

Laʻau faʻapitoa na faia e tutusa ma le faʻavaivai. E faaluaina i le masina. I laʻasaga eseese o le tuputupu ae o laau, e tele fesuisuisa o loʻo faʻaaogaina:

  • ao le i fuga, e mafai ona e 'ai le eleele ma le pati faʻasalalau ma faʻaopopo le faʻaofu o laupapa i lalo o le aʻa;
  • i le taimi o seti fualaau suamalie, e faʻaaogaina ai le acidic acid ma le susu. Faʻafefiloi 1 g o le suka ma le soda i le 1 lita o vai;
  • I le taimi atoa o le tuputupu ae, e mafai ona gaosia le fafagaina o le fafaga e faaaoga ai le copper sulphate - ao le i fuga (2 g i le 10 l), ma le superphosphate (50 g i le 10 l) vai - pe a totogo laau.
Laʻasaga o le Hilling e manaʻomia e faʻatino faalua:
  • ao faia le fugalaau;
  • pe a fua le fua.
O lenei mea o le a mautinoa ai le lelei o le maua o meaʻai mai le eleele. Ina ia faaluaina faamanuiaga o lenei galuega, o le mulal areas mulch.

Faʻasalaga ma le faʻapipiʻi

Tomato "Faʻafefefeiloaʻi" e tupu i le 1-2 'ulu. E le manaʻomia e ia se pine. Afai e tuu le laau i se mea pogisa po o totonu o se kiona kiona e le lelei, e sili atu ona lelei le fatuina o se tasi. E maua lenei mea e ala i le aveeseina o laulaau pito i lalo, ma faʻasolo le tulaga tuputupu aʻe. O ituaiga togavao e manaʻomia le lagolago, o laʻau uma e sosoʻo e fusifusia.

I le faaiuga o le vaitau ua vavae ese ia tumutumu, o lea e mafai ai e fua o totoe ona fua i le taimi.

E te iloa? I le Emepaea o Rusia, na tupu aʻe le tamato o se laau teuteu - o le fualaau aina e leai se taimi e toe fua atoatoa ai. Ana ua aloaia o se fualaau faisua faafetai i le tagata e galulue i mea tau fualaau aina o Bolotov AT, o le na ausia le atoatoa atoatoa e ala i le totoina o laau.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le tetee o le ituaiga i le tuai ma isi faʻamaʻi faʻamaʻi o le po o le po ua faia ai lenei ituaiga e sili ona taatele i totonu o togalaau a le au faifaatoaga.

Toto Tomato "Talitonu" e mafai ona aafia i aphids, greenhouse whiteings, apogalevelevele mites ma le fala o le potato Colorado. E mafai ona e taulimaina le meaʻai muamua e ala i le fufuluina o laʻau i le vai ma le fasimoli ma faʻatasi ai ma le mea o totoe e te tau ai ma fualaau oona. E faatagaina lenei mea aʻo leʻi amataina fua.

O le veleina, mulching i vaomago ma le faʻapalapalaina i le vailaʻau faʻasaina o le a fesoasoani mai le pala - basal ma apical.

E mafai ona e suʻeina fua o tumato "Klebarosny" e iloilo ai galuega a tagata Siberia agronomists. O le totōina oi latou i luga o le 'upega tafaʻilagi, ua e talitonu i le le mautonu o lenei vasega ma le maualuga o lona gaosiga.