Laʻau

Apricot honey: faʻamatalaga, nuances o faʻatupulaia, iloiloga

Apricot O le Honey e le o aofia ai i le Setete Setete o le Malo Rusia, ae e manaia le avea o se tasi o sui o se vaega e le masani ai ae o le taumalulu ma le apricots. O le ituaiga o meaʻai sa fafagaina i le Chelyabinsk Research Institute, lea ua uma ona tuʻuina atu mafuaaga e mafaufau ai e talafeagai mo le galueaina i totonu o le Southern Urals ma - sili atu le lautele - i le ogatotonu.

Apricot Honey: Faamatalaga

Apricot - o le aganuu e le fou mo Turkey, o le itu i saute o Iukureini, o le North Caucasus, ae mo le Middle Strip poʻo le Moscow Region e matua fou lava. E le o se mea e ofo ai ona o le tele o faʻamatalaga e uiga i nisi o faʻatoʻaga e tufatufaina e pei o le taumalulu-e faigata tele. Apricot O le meli foi e mafua mai i ia togi.

Na fafaga i le South Ural Research Institute of Horticulture and Potato (UUNIISK) i le 1996. Filifiliga - K.K. Mullayanova, o ia foi o le tusitala poʻo le tusitala o ia ituaiga o apricot pei o Kichiginsky, Prizewinner, Snezhinsky, Golden Bone, Early Chelyabinsk, Velvet.

Apricot O le meli e maua mai i le auala o le faʻafefeina saoloto o laau o le ituaiga Kichiginsky, faʻafeiloaʻi i le fale faʻapitoa suʻesuʻe. Apricot Kichiginsky o se laau laʻau tele e amata ona fua fua mai - i le 5 tausaga, faatasi ai ma fualaau samasama samasama - 14 g, ae maualuga le maualuga o fuataga - 4.5 points.

O le tupuaga tuusao o le ituaiga Meli - apricot Kichiginsky

O le ituaiga o Meli e sili atu ona tele fualaau aina - 15 g, ma samasama i lanu, e aunoa ma le vevesi, faatasi ai ma se aofaiga e le mafaitaulia o lanu mumu i luga. O le pulupulu e tutusa i le vevela ma le maualuga, lanu samasama i le lanu, ma se ponaivi lelei. E laʻititi le laʻititi o le togi o le togi - 4.3 mata, ae o le tofo e tosina mai i ni meli lemu. O fua e suamalie, e le oona, e le faʻafefeteina, e pei o augatuaa o nei ituaiga laau - Siberia ma Manchurian apricots, o loʻo i ai fua e le talafeagai mo meaai. E ui i le mea moni o fualaau o le apricot Meli e le o lauiloa, pe afai tatou te faʻatusatusaina i ituaiga o lenei fua i le lautele, latou te maualuga le maualuga o le maualuga ma le tofo, ma e matua lelei lava, aemaise lava le maualuga o le teteʻi o le laau. E talafeagai mo le taumafaina fou, ona o le tele ma le lapoa, e lelei mo le kukaina o aiga.

E mafai e le laau ona faʻafefe malulu taumalulu e oʻo atu i -40 ° C, e le faigofie tele i le matua ma e le mafatia tele mai le faʻafeiloaʻi o le tautotogo i le itu i saute. O laau o le Meli e tupu tele - e oo i le 4-5 mita, o le pale e felafolafoaʻi pe tusa ma le 4 mita le lautele. E oʻo mai i le faʻaleleia o fua i le 5 tausaga, o le fua mai le tasi laau e 20-30 kilokalama.

Minus o se ituaiga o le tagata lava ia, e manaʻomia se palota. Mo lenei faamoemoe, o le Kichiginsky ituaiga e talafeagai lelei.

Uluai ata o le Apricot Apia na ave e tagata faʻasalalau o UNIISK

Eseesega o le faʻaleleia o le Ural

Laupapa: taʻiala i lea laasaga taʻitasi

E i ai tulafono lautele mo le totoina o fualaau aina:

  • Ua saunia le eleele aʻo lei amataina.
  • E tuʻuina se fatu i le vai aʻo le i totoina.
  • Vaʻai aʻa aʻo leʻi totoina, aveese faʻamaʻi, maʻi, tipi umi.
  • O le nofoaga o tui e tatau ona 10 cm le maualuga nai lo le palapala.
  • I le tautotogo latou te totoina ai naʻo totonu o le mafanafana, mafolafola eleele.
  • Mo meaʻai mafanafana: totoina o le tautotogo pe a maeʻa le taufaamataʻu o le malulu.

Faʻatau ma sauniuniga o tipu

Faʻatau mai le vao apricot seedlings e tatau mai i le tagata na amataina - ile UNIISK. A e faʻatau i isi nofoaga, e manaʻomia lou faʻaeteete - faʻatauvaʻa faʻatau oloa e masani ona faʻatau atu i luga o laau i lalo o igoa eseese. O sea apricot i le ogatotonu o le a oti i le tausaga muamua. O le mea aupito sili ona lelei o le faʻatau mai o fatu laau mai tagata taʻutaʻua taʻutaʻua faʻapitoa e galulue i lau eria, ae e mamao lava mai taimi uma e mafai ai. O fualaau e ave i le matua o le 1-2 tausaga - o le laʻititi o le togalaau, o le sili atu ona fetaui. O le filifiliga lelei o le totoina o lau oe lava laau mai le fatu. O lona fetaui lelei i tulaga i le lotoifale o le a sili atu ona lelei. E tatau ona iai ni aʻafiaga o aʻafiaga o aʻafiaga mai fatuga. O faʻamaumauga faʻatasi ma se aʻa mausali ua faʻafefeteina i se fofo o se tuputupu ae faʻaolaola (Kornevin, Epin, Heteroauxin) mo le 12-24 itula.

Apricot tipu o le filifiliga a Chelyabinsk i se semi-dwarf rootstock na faatauina e NGO Gardens o Rusia. Faiga Faʻavae - Paʻu

Ia manatua o mamanu o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le faʻafefiloi o peat and sawdust ma afifiina i se upega o loʻo manatu foi o ni fatu laau ma o latou aʻa.

Laasaga taʻitasi i le laasaga

O le ituaiga Meli e totoina i le auala tutusa e pei o isi ituaiga o apricot:

  1. E sili atu le toto i le amataga o le tautotogo. Pe a fuafuaina le mamao i le va o laau toto, e tatau ona manatu o le aʻa o le laau e faalua ona tele e pei o le pale (manatua, o le lapoa o le pale o le apricot Honey o le 4 m). O mamao masani mo le totoina o apricots e 3 mita i le va o laau, 5 m i le va o laina.
  2. Pits mo tiiti ua saunia muamua, i le tautoulu. Le tele o le tasi lua - 80 cm3, tietie se siteki i le ogatotonu o le lua ina ia oʻo i le 50 cm i luga aʻe o le eleele.
  3. Ua sasaaina le alavai i le pito i lalo o le lua - o se vaega o lapisi, lapotopoto maa, piliki gau. O le mafiafia e faalagolago i le microclimate, e masani lava e 15-20 cm.
  4. O le eleele mai le lua o loʻo faʻafefiloi ma le peat, fertilizers (humus, ash, superphosphate), e ono manaʻomia le lime, ma toe foʻi atu i totonu o le lua. O le ituaiga, aofaiga ma le vaega o mea faaopoopo e faalagolago i uiga muamua o le eleele. Taumafai e faʻatalatalata atu i le mea lelei: meaʻai oneone oneone poʻo le loam faʻatasi ma se tali faʻaituau poʻo sina aluma. O le apricot e masani lava e le faʻaaogaina i le eleele o le fuga o le eleele, faʻalogo lelei i mea faʻainisinia o le eleele - e tatau ona mama, manava, ma faʻafefe lelei le susu. I le tele o tulaga, o le faʻafefiloi o eleele masani, peʻa ma oneone i le fua faatatau o le 1: 1: 1 ua lava.
  5. E mafai ona e faʻapipiʻi se aluga o le alumini-o lenei mea e sili atu ona faʻafefiloi paleni, lea e faʻafefete i le pito i luga ma se palapala o le eleele masani, ma na o se fatuga e totoina - e tatau ona aʻafia aʻa i le aluga.

    O le faatulagaina o le toto toto mo le apricot

  6. I le tautotogo, ia eli se pu o le saʻo, ia taulai atu i le umi o aʻa o le fatu, fai se tamai paʻu mai le palapala, vai ma soli, ona tuu lea o se fatu i totonu o le lua, ma sosolo aʻa i luga o le mauga. Afai e tapunia le aʻa, o le vaega o le lalolagi e saʻoloto mai le ata puipui ma tuu i totonu o se pu e aunoa ma le paʻi i aʻa.
  7. Fafasi i le eleele ina ia mafai ai e le aʻa ona alu maualuga i luga ae o le eleele. E le mafai ona eli i totonu!
  8. O le taamilosaga o le laau e fausia ai se liʻo vai ma itu. E tatau lea mea ina ia le lolovaia le pusa i le vai, ma i le taimi lava e tasi e le tafe.
  9. O le laau e matua susu ma ua nonoa i se pine.

O nai fautuaga mo le saunia o le saite ma eleele:

  • E sili atu le filifili e le o se nofoaga laugatasi, ae o se tamai malifa, o le a tafe ai le susu, puipuia le laau mai le matua.
  • Afai e leai se taula, ia faia se mauga laugatasi (diameter - 2 m, maualuga - 0.5 m).
  • Afai o le eleele o le ele, faʻaopopo atili oneone, tamai maʻa.
  • O le eleele malosi o le lime.
  • I le le lava o eleele paleni e tatau ona faia (i le 1 toto toto): humus - 30-40 kg, superphosphate - 600 g, lefulefu - 2 kilokalama.

Vaega o le galueaina ma le faʻaogaina o tausiga

I le tulaga aoao, e le lelei le laau, ae o laau talavou o le Meli e manaʻomia ai le tausiga lelei. Ma o le manatu e le faapea o lenei mea o se eseesega eseese, o se faafitauli i le aganuu atoa, aua nei galo e oo lava i apricots na lafo mo Siberia ma Urals o se mea fou lava.

Faʻaiga ma fafaga

O le apricot matua e puipuia i le afu, ae o le laau talavou e fiafia i taimi masani ma suavai tele - e tatau ai ona fausia ni aʻa fou. I se taumafanafana matutu, e manaʻomia le suʻeina. Taulai atu i ou tulaga - o le tele o vai inu e le manaomia foi, o aʻa o le laau e nofouta i le tele o le susu. Ina ia puipuia le susu ma aveese vao, o le eleele e matala ma mulumulu.

Afai e toto le laau i le eleele lelei, ole lua tausaga ole fafagaina o le a le manaʻomia. Ona amata lea ona e fafagaina:

  1. Mo le 3 tausaga, 100 g o le faʻaaogaina o minerale faʻapitoa e faʻapipiʻiina i le poloka poloka.
  2. O lenei fuataga e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua: e tatau ona faʻaaogaina ia Mati, ma le isi i le taimi lava e uma ai (le vaitau o le ovate).
  3. Nai lo o fomaʻi faʻapitoa, o le urea ma le ammonium nitrate e mafai ona ofuina (30 ma le 40 g i le sq.) M.)
  4. Mataʻituina lau pH - o lona tulaga e tatau ona 7.0 pe laʻititi maualuga. Mo le faʻaleagaina o le palapala, o le falaoamata o le dolomite (300-400 g i le laau) e faʻaopoopo i le tasi 3-4 tausaga.

Teuteu

Mo se faʻatoʻaga e pei o le apricot, o le faʻatulagaga talafeagai e matua taua tele - i le amataga o le matua ma gafa, ma le faigofie o lenei seleselega e selesele ai, faʻalagolago i ai. O le aganuu e faʻapitoa, faʻateleina le tuputupu ae, faʻateleina o le pale ma le leai o se malamalama i lala laititi o le a matua faʻaitiitia ai fua.

Tasi se teuteuga o le apricot i le tausaga

I le taimi lava e uma ai ona totō, e oti le laau i le maualuga o le 70-80 cm mai le eleele. O lenei mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae o lala skeletal. I le tausaga e tasi, o lala o le apricot talavou o le a tupu i le 70 cm. I le ogatotonu o le taumafanafana, ua fusiina e faaosofia ai le fausia o lala o le isi faasologa.

O le ola maloloina o le przekzu e faia i la latou pule faitalia - vavae ese mea, tuputupu aʻe i totonu o le pale, faʻafefeina lala. Ia mautinoa ia aveese lala o loʻo ola i le ogalaau e latalata i le 45-50 °. Apricot pe a uma ona selesele mai le tasi le fua o le tuputupu ae e masani ona tupu mai ai ni laau se lua, e tatau ona aveese se tasi o nei laau toto, e na o le tafieseina o se vai vaivai.

A mavae le 2 tausaga, ona maua lea e le apricot se pale paleni. Spurs e amata ona aliali mai i luga o ona lala skeletal - o le mea lea e selesele ai fua autu. Latou te i luga o lala o le 2-3 tausaga. O lona uiga, i le lumanai, o le teuteuina o lala tuai o le a manaomia, ae o nei teuteuga o le a le manaomia e le sili atu ma le tasi i le 4-6 tausaga.

Apricot e fua mai i lālā pupuu - vaʻa, lea o loʻo faia i luga o lala paʻu

Auala e taulima ai le kuka

O le faʻamamaina o le apricot o se tasi lea o faigata ogaoga e feagai ma le au faifaatoaga i tulaga o Urals, Siberia poʻo le Moscow Region. Ina ia puipuia lenei faafitauli, filifili le nofoaga sao: la, malulu puipuia mai le matagi, sili ile luga o se mauga. Laʻau maualalo, nofoaga malulu, vavalalata o le eleele, le ata o laau maualuluga poʻo fale - sese tele, atonu o le a oti le laau. Aloese mai nofoaga o le a malulu ai le kiona i le tautotogo. Mai le amataga o Mati, e tatau ona faʻamautinoa e le o fesootaʻi le ogalaau o le laau ma le kiona, aemaise lava i le kiona malulu. I le autumn, e tatau foi ona e taumafai e puipuia le laau mai le susu tele - o laau e totogo ina ia tafe le vai. I le amataga o Novema, o le ogalaau na aveesea mai le kiona: 4-6 laina o loʻo taʻavale i totonu o le mamao o le tele o senitimita mai le ogalaau ma ua toso se mea e faʻasaoina (mo se faʻataʻitaʻiga, polypropylene). O le pito i luga o le meafaitino e fesootaʻi ma le twine. I lenei auala, o le ogalaau o loʻo faʻamago.

Puipuiga o le apricot talavou mai le matua i le vaeluagalemu. O le aʻa e vavae ese mai le fesoʻotaʻiga ma le kiona

Togi

O le faʻamafanafanaga, e ui lava o le laau o le Meli o loʻo faʻaalia e pei o le malulu ma e talafeagai mo le ola i totonu o Urals, e manaʻomia pea. E le o iai i le aso nei ni togafiti e faʻamafanafana ai apricoti, o laau talavou e leai se taimi e sauniuni ai mo le taumalulu, mo se faataitaiga, ona o timuga, timuga ma le malulu. O le apricot meli e tatau ona mafanafana seia oʻo i le 3-4 tausaga le matua, ona - pe a talafeagai. O apricots talavou i totonu o Urals poʻo Siberia ua afifiina atoa - latou te tuʻuina se ata tifaga i luga o le laau, o ona pito o loʻo pipii i 'olo ua lafoina i totonu o le eleele, ma fufuluina ile palapala i luga. I le ogatotonu, o se vaega o mulch (vao, sawdust) ma le maualuga o le 20 cm latalata i le poloka poloka ua lava.

Lafoaia o Apricot Stem

Ae e tatau ona malamalama mo le mafuaʻaga e fefe ai le aganuu i le malulu. O le mea lautele, o le apricot e maualuga le malosi o le kiona - o le tuputupu ae o le taamilosaga e oʻo atu i -45 ° C, fualaau aina e oo atu i -35 ° C, fugalaau e oo i le -5 ° C (ma e ui lava ina o le fugalaau o le apu e malolo i -3 ° C), ma o le aʻa o le sili lea o le malulu o fualaau aina uma. O le faʻalavelave o le faʻalauiloaina o tulaga faigata. O le apricot e sili atu lona vave ola nai lo apu o le apu, o lona uiga o loʻo i ai se avanoa sili atu e feagai ai ma gutu o faʻamaʻi. Apricots i le natura e ola i luga o maa papa, vaigogo, eleele suavai, latou te nofouta i le malulu o le susu ma e le mafai ona gafatia pe a malulu lenei susu - e le o le paʻu po o aʻa e fesuisuiai i mea o laau o Siberia ma Urals e fesuisuiaʻi i le: tele o le susu i le tautotogo, o le kiona na amata ona liusuavai, palau ma toe foi mai le malulu, pe a mafai ona ufiufi luga o le laau i le aisa, o le vevela ma le masani ona suia o le vevela, vaitau pupuu e tau le maua i le la ma se malulu malulu - e ui lava o le fugalaau fugalaau e foliga mai ulufale vaitaimi malologa puupuu.

I faaupuga faasaienisi, o le apricot e maualuga le malosi o le kiona, ae o le maualalo o le taumalulu i le taumalulu - o lona uiga, o le gafatia e faapaleni le seti atoa o mea tau le taumalulu le lelei. O le a toleniina e le laau se taumalulu malulu ma le mausali, e sili atu nai lo se mafanafana mafanafana ma mafanafana taimi ma le malulu. O le taulaiga faapitoa e totogi i le vaega o le "vavae ese" (na amata ona feeseeseaʻi ia keke pi) - o le taimi lenei o le apricot e sili ona vaivai. I lenei laasaga, o le apricot o loʻo ia Aperila. O le malulu ile -6 ° C o le a afaina i ovaries - o le a le tatau ona e faatali mo se seleselega i se tausaga faapena. O le ituaiga Meli, e pei o ituaiga uma o le faʻaleleia o le Chelyabinsk, o loʻo faʻaalia i le tele o teteʻe ile toe faʻafoʻi mai o timuga.

Maʻi ma faʻamaʻi. O ituaiga autu ma tali i le faafitauli

Apricot i latou o loʻo faʻatupulaia i Siberia poʻo totonu o le Urals, ua faaalia ai o ia o se aga faʻamaʻi, sili atu ona mausali nai lo, mo se faataitaiga, pala. Ae ui i lea, e mafai foi ona ono aafia i faamaʻi faapitoa:

  1. Moniliosis poʻo le mimita moli. O le gaosi mafuaʻaga o se mea malie. E mafua ai le paʻu o le ovaries, ona paʻu ai lea o lālā ma faʻamago. O le fua o le lauulu e pala, lea e faʻaalia e aʻa i fua, o se ituaiga o moniliosis. O le taua faasaga i lenei faamaʻi e faifai pea. O le puipuiga e taua tele: o le teuteuina o le vevela faʻamalosi, lime fufulu ma le sulʻamea suauu, faʻapipiʻiina ma fuluʻi (iron or copper sulfate, mixing Bordeaux). E suʻeina i latou i taimi o le sili ona vaivai: i le taumalulu ma fomaʻi faʻamalosi (Skor, Strobe, Saprol, Horus), 3-4 aso aʻo leʻi oʻo i le fugalaau ma le cashazole, 2-3 vaiaso pe a uma ona tupu aʻe faatasi ma tapenaga o Horus poʻo Topaz. Afai o faailoga o le maʻi o maua i luga o fua, o le a aveesea ma faʻaumatia. O se auala aoga e teuteuina e tusa ai ma le metotia a Polofesa P. G. Schitt, lea e mafai ai ona faatuai le fufuluina mo le 7-10 aso, lea e faaitiitia ai le malulu ma le vaivai o le laau i le ogo.

    O le apricot lau laʻau na mafua ona o se liona o moniliosis

  2. Faʻasalaga faʻapitoa (kleasterosporiosis). O le gaosi mafuaʻaga o se mea malie. O se tasi o faʻamaʻi fua tele o fualaau aina. O meaola e aliali mai i luga o laʻau, pulupulu, fugalaau, fua, lea e tupu i luga o le taimi. O lanu e enaena, e iai le laʻau o le fugalaau. O foliga o loʻo i ai i nofoaga o le mea e afaina ai, o loʻo aʻafia ai le paʻu o lauʻau. Togafitiga e talitutusa ma togafitiga o moniliosis.

    Laʻau Apricot ma Fua e afaina i le Toto

  3. Brown spotting (gnomoniasis). O le gaosi mafuaʻaga o se malie. E afaina ai lau laulaau, o sina mea laitiiti - fua. Laititi samasama samasama e aliali i luga o laulaʻau ia Me, lea e tupu ma liu enaena, maua vaega sili atu ma sili atu ona taua, o le ogatotonu o le mea e mamae i fafo, o le pito e lanu samasama, gaugau, ma gaʻo. Laʻau afaina e mafai ona pa'ū. E maua fua i luga o fua, o fua o fua ua sili atu ona leaga.

    Brown e mafua mai le Gnomonia erythrostoma i lau apricot

  4. Cytosporosis. O lenei malie e afaina ai le paʻu. O vaega na aafia o le cortex e mama, mama, afaina i luga o latou (pathogens atinaeina i totonu), fugalaau ma paʻu mago, e le pa'ū i lalo o se laau mo se taimi umi, i mataupu sili, o le faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻamaʻi. Latou te togafitia le faʻamaʻi i le laasaga muamua, aveʻesea vaega na afaina o le cortex ma le togafitia o manuʻa i le togalaau.

    Le faʻatoʻilaloina o le cortex e pathogens o le cytosporosis - o le popo o le Cytospora carphosperma Fr

  5. Bacterial necrosis (iniseti po o le kanesa masani, mu). O le maʻi e tutusa ma cytosporosis, e ui lava o nei faʻamaʻi eseʻese eseese na aʻafia e fomaʻi eseese. I le kanesa o le uliuli, e le o afaina tagata taitoatasi i luga o le cortex, ae o liʻo faʻasalaga, e sili atu le pogisa o le cortex ma ua amata ona faʻamalosi, e le tupu i le cytosporosis. Faatasi ai ma le faʻamaʻi mulimuli, o le cortex o loʻo tumau pea i le nofoaga, ae o le a le manaia. Mo le puipuia o le maʻi, e tatau foi ona e mataituina ma le totoʻa le faamaoni o le cortex, faʻaleagaina faʻaleagaga faʻaletonu i le taimi.

    O le kanesa o le Black i luga o se ogalaau laau aina

  6. Gum maʻi (hommosis) e le o se faʻamaʻi ese, ae o se tali i faʻaleagaga o le tino. O le mea e leaga ai, o nei "loimata" o le laau e le oi ai ni meaʻai, e pei o le coniferous resin, ae o loʻo aofia ai polysaccharides e manaia i microorganisms. O le mea lea, e tatau ona togafitia le maeʻa o le pulu seia oʻo ina oʻo atu i ai le pathogen ma ua atili ai ona leaga le laau. E aveeseina uma pulu i se naifi malosi, aveeseina e fufulu laau, matau ma le faaeteete e leai ni siama faamaʻi, ona togafitia lea o le manua ile sulfate sulfate 1%.

    Apocos siapo siama

Pests:

  1. Aphids. Faʻailoga i le pito i lalo o lau. O laulaau e fai ma mea totino, faʻafeiloaʻi i tubules, ma paʻu'ū. Ovaries ma fualaau aina ua faaleagaina. Fesoasoani i le faʻaalia o iniseti vevela ma vailaʻau e lata ane. O le auala sili e tau ai o le taimi lea o le aveeseina o lau o loʻo aʻafia, o le a mafai ai ona e le faʻaaogaina iniseti. I le avea ai o se mea e puipuia ai, o laau toto vevela ua ola latalata ane. O fili olaola o aphids o pepebugs, tits, ma manuʻa.

    Lea na afaina ai Aphids

  2. Leafworm o se tamai butterfly nocturnal lea e 'ai e ona laʻau ia laʻau ma afifi i latou, e pei o se palanikeke. Puleaina o pest - asiasiga o le laau ma ave faʻasolosolo lau laʻau i iniseti. O aʻaʻo e matua leaga lava, e sola ese, ma e tatau ona aoina ma le faʻaeteete. Mai le taulealea o le apricot, ina ia faʻasaoina le lanu meamata, e na o ni vaega e aoina, e aunoa ma le tipiina o laulaau. O laau tetele e togafitia i iniseti.

    Leafworm Caterpillar

  3. Laʻau piʻu po o le paʻu. E toatele e masani i le moa apu apu, o ia lava caterpilla tutusa e mafai ona maua i apu oona. Peach ma plum e le eseese tele. Latou te 'ai lelei i laʻau apricot ma fua. Latou te lalafi i le paʻu, o le auala autu o le puipuia o le aveesea lea o le paʻu tuai, le togafitiga o le ogalaau. E le gata i lea, e le gata i lea, ae leʻi amataina e le anufe ona faaleagaina fualaau aina, o le aoina o fua ua faaleagaina - seia oo ina tuua i latou e le anufe na tanumia ma tanu ai i latou. i totonu o le paʻu poʻo le eleele (ma latou vave faia, i le aso lava e tasi na pau ai le fua).

    Aeterfly plum moth

  4. Togavao. Faʻaaoga le tele o mea leaga. Maʻa, moa ma kusi e mafai ona faʻaumatia atoa le laau. Mo le puipuia mai i le meaola, o pa puipui masini e masani ona faʻaaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, latou te afifiina lala laau ma pepa mafiafia. Fesoasoani lalaga paʻepaʻe, faʻasalalau i le faʻafefiloi o le omea, mullein ma le acino carbolic, faʻaogaina o le mafiafia o le Storm wax briquettes i tafatafa o le ogalaau.

Faʻamatalaga e uiga i le tuputupu ae o apricot i le ogatotonu

Manatua se tasi taimi ma mo Apricots uma e ola ma fua mai i laufanua, ae na o Moscow ma Siberia filifilia! O le mea autu o le matua mataʻituina le tekinolosi o mea taufaatoaga ae le o le toto i ni malulu, nofoaga susu. O le itu i matu o le itulagi ua matua faʻafitauli.

Kondrat

//www.forumhouse.ru/threads/1322/page-4

O loʻo i ai se faʻamatalaga, e le taua le moligao i le taaloga. Afai e te manaʻo ma maelega, e mafai ona e ola i pineaples i le togalaau pei o kapeti, ae o le tofo e le tutusa ma e tele naua galuega. E oo lava i Saratov, o le apricots breed i le 3-4 tausaga, latou te aveina ni nofoaga se tele, aphids alolofa ia te ia i soo se taimi. Ma pe a oʻo i le tautotogo, ua faʻafuaseʻi lava ona liu fugalaau fugalaau - ou te fia tagi. E moni, o loʻo i ai ni ituaiga o le kuibyshev e faʻasaʻoina le malulu. I fafo atu, o fua e le mafaamatalaina, e foliga mai e felelei, ae e le maua ai se mea suamalie, suamalie.

Okluba

//www.forumhouse.ru/threads/1322/page-2

Na totoina apricots i tausaga taʻitasi mo le 6 tausaga, e masani foi ona mou atu. I le ono tausaga talu ai, sa totoina ai e loʻu tina fatu, ma ua uma ona matou i ai le tausaga lona tolu ma apricots. MAʻOʻE TATOU FAIA TATOU FAʻATASI MA I LATOU! Latou te tutupu aʻe (pah-pah-pah). Oona - i tagata uma ...

PMarina

//www.forumhouse.ru/threads/1322/page-3

O le eseesega o le Meli e matua le lelei lava le tofotofoina i le faatinoga, o le uluai tagata na maua muamua fualaau mai fatu na o le 1991, ma o fua muamua mai le apricots Honey na aveesea na o le 1996. I le aso, o le vasega o le silia ma le 10 tausaga o se taimi puupuu lava mo se aganuu faataitai. Leai le tupu o apricot i le ogatotonu ma i le Urals, e toalaiti lava. O le mea lea, e matua faigata lava ona taʻu atu le tele o le apricot o le meli e sili atu ona manaia nai lo isi ituaiga taumalulu, ae o loʻo i ai faʻamoemoega lelei, faʻamasinoina e ala i iloiloga o Siberian ma Ural ituaiga eseese i le lautele.