Fugalaau

O mealilo o le totoina o laau o le turuma ma le tausiga o togalaau

O le taina Turiki e sili ona lauiloa i tagata fai togalaau. O lenei fugalaau e ese le matagofie e lauiloa mo lona umi o le fugalaau ma le le lelei. O le pule a Turki e faatatau i laau teuteu, o lona uiga e manaʻomia e ia se tausiga faapitoa.

Tuputupuina o le turisi mai fatu e ala i fatu

O le turiki e tupu mai i fatu e faʻaaogaina ai se fatu fatu. O le tuputupu ae o se fale Turiki o se galuega e leai se saolotoga e mafai e se fai togalaau ona togafitia. O le mea taua i lenei mea - o le filifiliga tonu o le palapala ma le nofoaga mo fatu. O nei mea taua e aʻafia ai le atinaʻeina atoatoa ma le fuga o le vao Turiki.

E te iloa? E tofu fugalaau taʻitoʻatasi e fa mafolafola faʻatasi ai ma se pito faʻataʻamilomilo faataamilo i itu, e pei o le ava. Talu ai ona o lenei tulaga, ua maua ai e le laau se isi igoa - "faguina o le 'ava".

O afea e totō ai laau

O le tuputupu ae o le turisi i fatu laau e faalagolago i tulaga o le tau. Afai e te fuafua e toto fatu mo fualaʻau, ona sili lea ona fai ia Mati ma Aperila. Afai e te fuafua e toto fatu i le taimi lava e tatala ai le eleele, ona oʻo loa lea o le taimi sili o le tautotogo - o le amataga o le taumafanafana. E sili le faʻatali mo le amataga o le tau malulu pe a amata ona vevela le la, aua o le turiki e le fiafia i le vevela. O afiafi afiafi o le taimi sili lea mo le totoina o fatu. E sili ona lelei le taina o laau i le paolo malu.

Faʻafefeteina o le eleele mo tipu

E faigofie ona e saunia lau lava faʻafefiloi palapala mo mea totō. Ina ia faia lenei mea, o le a e manaʻomia vaega nei:

  • 2 vaega vaega;
  • 2 fasi fanua sodoma;
  • 1 vaega o le oneone oneone.
I le taimi lava lea aʻo leʻi totoina le eleele, e fautuaina e faʻamago pe aisa.

O le malulu o le auala pito sili ona faigofie e vaʻaia ai le palapala. Faʻapipiʻi le palapala i se taga ie ma teu i -15 ° C mo le 5 aso (e mafai ona tuʻu i totonu o le pusaaisa pe ave i fafo i le malulu). A maeʻa lena vaiaso mo le vaiaso e tasi e aumai ai le vevela ile eleele. O ia togafiti e faaosofia ai vao ma fuamoa o parasite, lea e faʻaumatia e ala i le faʻaalia i le malulu (5 aso ile -15 ° C).

Mo le asu, tuu se pakete vai i luga o le afi ma tuʻu le mea faʻafefiloi ma le eleele o loʻo afifi i se taga ie i luga ae o le pakete. Fuʻu le eleele mo le tasi ma le afa itula. Faʻamamago ma ua saunia atoatoa.

E le gata i lea, aua nei galo e tuu se alavai faʻaputu (oneone poʻo le paʻu o maa nutililii) ma faia ni pupu i lalo o le fagu.

Lauina o fatu mo laau toto

E faʻapefea ona totoina le fale turō? O le totoina o fatu o le turiki e le ese tele mai le totoina o fatu o isi laau toto. Ave le atigipusa i le eleele ua saunia ma faʻaloloto i totonu o fatu o cloves. Aua le nofo loloto, o le maualuga e tatau ona tasi le centimita. E masani ona totō fatu i laina, i le mamao e 15 cm mai le tasi. Afai e le tele se avanoa, e mafai ona e vavalalata ia laina vavalalata le tasi i le isi, ae i lenei tulaga ia aua nei faʻatumu i vai. O le mamao i le va o fatu e tatau ona itiiti ifo i le 1.5 cm. A uma ona lūlūina, faʻatusatusa le palapala i luga o fatu ma faʻamalamalama lemu i le vai malulu. Ufiufi fualaau i se fasi vaega o soʻo se mea e leai se mea.

O fatu o le laau e mafai ona ola i le taumalulu, o le mea lea, e mafai ona totoina e oʻo lava i le tautoulu. Ae afai o le fesili, pe a lūlūina le turuki i luga o laau totō, e lapoa, e mafai ona e teuina ia laau i totonu o fagu totonu ma faʻapipiʻiina i latou ile eleele tatala i le amataga o le tautotogo.

E taua! O pine muamua e aliali mai i le 10 aso, pe a fai e totoina i le tautotogo. A oʻo i le fufuluina o fuālāʻau muamua o le a na o le tautotogo e sosoo ai.

Lafoaʻi fualaau aina

O le fufuluina o fatu o le turiki e mafai ona faia i le 20 aso talu ona toto fatu. E mafai ona e tuua se numera faapitoa o tupugo i totonu o se atigipusa, ae ia manatua o le mamao i le va oi latou e le itiiti ifo i le 7 cm. E tatau ona faia le taloina o fatu o le turiki i le afiafi po o se aso puaoa, i le vaivai o le la. A maeʻa ona totoina ni vao, e tatau ona toe ufiufi i mea e leai se mea e lalagaina.

E taua! O nisi o ituaiga o turisi e mafai ona toe totogo i le tautoulu.

Totoina o le turiki e totoina i luga o se nofoaga tumau

E matua taua lava le mamao i le va o laau toto e 20-30 cm, talu mai le faʻatoʻaga o le a leai ni meaʻai. O le mea e leaga ai, o le a mafai ona faamemelo i le matagofie o le totoina o turisi i le tausaga na sosoo ai, aua i le vaitau muamua o le togavao ua faʻatoʻa. I le taumalulu, e mafai ona ufiufiina vao laiti o meaʻai i lala paʻu (o lala pito i lalo o laau vao, mo se faʻataʻitaʻiga, laʻau paina po o vine). I lalo o tulaga lelei, e totogo ai le turisi i Iuni o le tausaga a sau.

Le taimi sili mo le totoina o laau i le avanoa tatala

O le totoina o laau i luga o se nofoaga tumau o le togalaau o le lumanaʻi e sili ona faia i le afa lona lua o le taumafanafana. Ua fautuaina e le au fai togalaau togafiti le faia o lenei mea ia Iulai ma Aokuso, aua o le vaitaimi lenei e maua ai le tele o meaʻai mo le tuputupu ae i le lumanai.

E te iloa? O le gagana Rusia "igoa o le pese" e sau mai le upu Polani "ola", lea na, nonoina mai ai Poles, mai le gagana Siamani. Ma o le mea e faapea o tagata Siamani na taua ina ia fugalaau o meaʻai ona o lo latou tutusa ma le manogi o cloves ma mea manogi (pupula mago).

Filifiliga ma sauniuniga o se nofoaga e tulaueleele ai

O tagata fai togafiti poto, ao lei amataina le ola a Turiki, amata ona saunia ma le faaeteete le nofoaga mo le totoina. O le turiki e sili atu le fiafia i nofoaga matala, ae e mafai ona tupu i se tamai penumbra. Mo le totoina o le turiki e manaʻomia ai se taupulega ma eleele lelei. Afai o le saite mo le totoina e aofia ai palapala oneone ma oneone, ona tatau lea ona togafitia i fugalaau. E faʻaaogaina fualaʻau aʻo lei totoina ma pe a eli le eleele. Mo lenei mea e mafai ona e faʻaaogaina humus, compost, ash poo soʻo se vailaʻau faʻamalosi. Aua nei eli loloto loloto se moega i le lumanaʻi, 25-30 cm le lava. I le isi itu, e manaʻomia le vevela ma susu le palapala. Ufiufi le vaega ua saunia ma se ie mafiafia mo le lua vaiaso, ona alu lea i le totoina.

Totoina laau totō

Ae e te leʻi totoina le turisi, e tatau ona e filifilia se auala e tulaʻi mai ai. Faʻaaoga faʻapitoa mo le faʻatulagaina o le tino o Turki: 20 × 30-35. O lenei polokalame e mafai ai e le laau ona mauaa aʻa ao lei amataina le tau malulu, ma pe a mafanafana, o le a tupu le pala, ae i le taimi lava e tasi.

E taua! Mo le au togalaau e sili ona taua le mulimuli i le fua saʻo o le totoina, aua o le le amanaiaina e mafai ona oo atu ai i le oti o le laau.

E faʻapefea ona tausia le togavao Turki

E pei ona uma ona taʻua, o le Turkish turcon e manaʻomia ai le galue lelei ma le tausiga. O le laau talavou e matua nofouta lava i fesuiaiga i le vevela, aemaise i le taumalulu. O le turiki turisi ua lamatia i le amataga o le tautotogo, ona o le fesuisuiai o le vevela e masani lava i taimi nei. I le gasologa o le aso, e vevela le laau i le la, ma i le po na te faʻaleleia ma faʻaalu. Ina ia taofia le gasegase mai le oti i le vaitau lenei, e tatau ona ufiufi i lala lala. E mafai ona aveesea i le faaiuga o le kiona.

A maeʻa le pala, e tatau ona tipi ona aʻa ma toe faʻapalapala le palapala. O lenei mea o le a mafai ai e le laau ona toto fatu fou i totonu o le masina pe toe fuga foi.

Faʻasaga, veleina ma faʻamalo le eleele

O le pule a Turki, e pei o isi ituaiga o meaʻai, e le mafai ona faʻafefe i luga o le eleele ma vai inu. E tatau ona faia ni talo e faʻaleleia ile 1-2 taimi i le vaiaso. O le mafanafana o le taumafanafana e mafai ona faʻateleina le tele o le faʻamalosia. Faʻasalaga o le tino e tatau ona i ai i le aʻa, aua o le vai i luga o fugalaau e mafai ona mafua ai ona lafoaʻi ma lafo i le la.

Toto ma vavae ese le eleele e tatau ona tuʻufaʻatasia ma le aveesea o vao, aua latou te faalavelave i le laau ina ia atinae atoatoa. E na o se tamaʻi meaʻai e manaʻomia ona veleina masani. O le tino matua e mafai ona taofia le tuputupu ae o vao, ma ufiufi le eleele ma se kapeta mamafa.

E te iloa? I Siamani ma Egelani, ua leva ona avea le faʻailoga o se faailoga o le alofa ma le mama, taʻua e masani ona maua i le tele o tala faʻasolopito.

O le a le taimi ma le auala e fai ai laei

Mo le tuputupu aʻe atoa ma le atinaʻeina o le turiki e manaʻomia le fafaga. I le avea ai o se tulafono, o luga o laei e faia i ni vaega se tolu:

  • O le uluai fafaga. E tatau ona faia i le tautotogo, i le taimi o le tuputupu ae malosi o laʻau. E fautuaina e faʻaaoga soʻo se fomaʻi oona (e tasi le sipunipuni o Agricola Forward, faʻafefe i le 10 lita o vai mafanafana).
  • Le lua fafaga. E faia i le taimi tonu e taoto ai pupu. E faʻaaogaina fomaʻi faʻasamaʻi-potassium (tasi le sipunipuni o le potassium sulfate ma le superphosphate ua faʻafefe i le 10 lita o le vai).
  • O le laei lona tolu. E faia i le maeʻa o le fuga (tasi sipuni tele o Agricola mo fualaau totō, faʻafefe i le 10 lita o le vai).

Mealilo o se fuga umi

Ina ia mafai e le turuki ona faʻafiafia le mata i le fugalaau ma le tele o fuālaʻau, e tatau ona e mulimulitaia tulafono e tolu - vai i le taimi, vela lelei ma fafaga lelei le laau.

Pe a lūlū fatu fatu Turiki vave i totonu o le eleele, e mafai e le roetette malosi ona faia (pupuʻu puupuu ma lau lauitiiti vavalalata). Afai a maeʻaeʻa e aveese fugalaau o meaʻai, ona tuʻuina lea e le laʻau ni aʻa fou o le a totogo matagofie i le tausaga a sau. E mafai foi ona e tipiina le tipi ma i le maea ai o le fuga o meaʻai, totoina i latou mo le totoina. A o lei amataina le tau malulu i luga o nei vavaega e tupu fou le atunuʻu.

Faʻailoga faʻatau

E ui lava i le mea moni e faapea, o le fale turuki e matua malulu lava laau toto, e manaʻomia e ia se isi vaega faaopoopo o soʻo se mea e manava ai. I totonu o pitonuu ma le taumalulu malulu, e tatau ona mulimulusa le palapala ile taamilo e faʻaaoga ai le peat (o le mafiafia e le itiiti ifo ma le 10 cm). A oʻo mai le tautotogo, e le aveeseina le fale e tusa lava pe a uma le kiona, ona o loʻo malolo pea le laau. Faatali mo le taimi e amata ai ona ola le laau, ona aveese lea o le malutaga. Pe a liusua le kiona, e mafai ona e faia ni alavai vaʻaia, ma o le a faasaoina ai le manava mai le faʻaleagaina o le suavai.

Turki Faʻailoga i le Fuafuaina o Fanua

O le matagofie o le matagofie o fugalaau o le laau e mafai ai ona e faia mata lanu ma matagofie. E mafai foi ona faʻaaogaina le taina Turkish e pei laʻau. O pulou pulou e foliga lelei i le va auala togalaau ma auala savali, e mafai ona teuteuina taofi puipui.

E masani ona teuteuina i le turisi Turiki fugalaau ata alpine. O fugalaau fesuisuiaʻi faʻasalalau faʻatasi ma le geraniums toto-toto e mafai ai ona faʻalauteleina laufanua uluai monophonic duet.

I le faʻaaogaina o le turuma i le faʻasologa o le laufanua, e faʻalagolago lava i ou mafaufauga. Afai e te le maua musumusuga, e mafai ona e tusia i taimi uma ni manatu i luga o le Initaneti ma fatuina ni fetuunaiga muamua o le fugalaau.