Fualaau

Auala e ola ai strawberries "Honey" i totonu o le atunuu: fautuaga ma togafiti

O fualaʻau e ola maloloina lelei, suamalie ma lauiloa. O le mea lea, e tatau i faifaatoaga uma ona totoina i totonu o lona fale poʻo lona togalaau.

Ae ui i lea, e le faigofie tele le filifili i le filifiliga o le eseese.

Mafaufau i se tasi o ituaiga muamua o lenei toga, e tatau ona fiafia i ai le au fai togalaau.

Faʻavae vasega

Strawberry "Honey" - o se tasi o uluaʻi ituaiga o togafiti Amerika filifilia. O pisi e mamafa ma malosi, ma o laʻau e ola i le umi e oʻo i le 23 inisi.

Ua oʻo i le ogatotonu o Mati o le tuputupu aʻe o le vaitau e amata i lenei ituaiga. Amata i le ogatotonu o Me, fualaau aina e manaʻomia ona aoina i 2-3 aso mo vaiaso e lua.

O uiga o lenei ituaiga o:

  • maualuga le mafai ona feaveaʻi o fua, aua o loʻo tumau pea le toe oʻo i le 3 aso;
  • sili ona lelei ma foliga vaaia o vine;
  • lelei faʻamaʻi i laʻau ma aʻafiaga.

Faʻaaogaina tekonolosi

E totoina i luga o le eleele e manaʻomia na o na fualasi vine "Honey", lea e sili atu ma le lima laulaau.

E taua! O le mamao i le va o laau pe a totoina e tatau ona le itiiti ifo i le 25-30 cm.
O lenei ituaiga e le fiafia i le faateleina o le palapala o le eleele, ma o le mea lea, i nofoaga maualalo, e tatau ona totōina totō i moega ma le maualuga o le 10-30 cm. I le tautoulu o le a lelei le faia o moa e mautinoa ai le sili atu o le suavai mai strawberries.

O laumua autu e tatau ona matauina pe a totoina fualaau faila "Honey":

  • o le mea o loʻo e faʻaaogaina ai le fale, e tatau ona fetaui lelei pe leai foʻi se faʻaituau;
  • o le eleele mo lenei ituaiga o strawberries e tatau ona avea ma sekene, faapea foi ma le lelei ma le manaia;
  • totoina totoa e tatau ona lapopoa ina ia fetaui ma le aʻa o laau toto;
  • E sili ona lelei le totoina o le laau i moega lea na ola ai le sinapi ma le garlic, ae e le tatau ona e totoina i nofoaga e masani ona avea ma tamato po o pateta;
  • lelei pe afai e talafeagai le tau i timuga.
A o le totoina o strawberries, o le pitonuu ma le pasili, olati, nasturtium, garlic, aniani, pi, mint, astilba, clematis, vine, cloak Turiki, ferns, delphinium, peony, cucumama, sea buckthorn o le ai ai sona aafiaga lelei.
A uma ona e totoina ma le totoa strawberries i le eleele, sasaa i luga ma fufulu i se apa o le sisi poʻo ufiufi i se ata tifaga. Afai e te totō togalaau togalaau i le tautoulu, e tatau ona e mulimulitai i tulafono lava e tasi, ae filifili se vaega sili atu ona malu mo le totoina.

Faʻafefea ona tausia lelei le vasega "Honey"

O lenei ituaiga o fualaʻau e lava le togi i le le lava ma le tele o le susu, o lona uiga e tatau ona totogi le tausiga faapitoa i le fausiaina o le laau. O le vaiaso muamua ina ua uma le totoina o fualaau o le vine "Honey" e tatau ona faasūsūina i aso uma, ona faatoa manaʻomia ai lea e le laau se tasi e fafaga i aso e fitu.

I le vevela o le tau, faʻafefe le laau e tusa ma le 4-5 taimi i le vaiaso. 8-10 lita o vai o le a lava mo le sikuea mita e tasi. Aua nei galo e aveese vao pe a manaʻomia.

E te iloa? Ua iloa e saienitisi o le lanu o vine e faalagolago i le tele o meaʻai i totonu. O lea, o le susulu atu o le fale, o le tele o vitamini o loʻo i ai.
O le laʻei pito i luga o se mea e tatau ai mo le mauaina mai o fualaau faʻasaina mai lea tausaga i lea tausaga. O manaoga Strawberry e eseese ma le vaitau ma le tulaga laau.
  1. I le tautotogo Fugalaau manaomia lelei le fafaga. Muamua e tatau ona e faʻamalo le eleele ma faʻaumatia laʻau ua mate. Ma le isi, e tatau ona e faʻaaogaina se tasi o fomaʻi nei: faʻafefete o manulele manu poʻo mullein i le fua o le 1:10; faʻafefeteina o upega tafaʻi, faʻataunuʻu muamua 4 aso; vai faʻamalo vai. Afai e fuga le laau, e tatau ona faʻaleleia le fafagaina i luga ole lau. Ina ia faia lenei mea, ia togafitia i latou i le vailaʻau o le nitrate poʻo le efuefu.
  2. Fafagaina o le taumafanafana faia i le maeʻa o le seleselega. A o faagasolo lea vaitaimi, o le faʻasusuina ma le manulele o le a sili atu ona lelei le gaosi. O lea, e tatau ona e ave se tasi vaega o le manure ma le 4 vaega o le vai, faʻafefiloi ma tuʻu ai mo le tolu aso. O le isi, e tatau ona faʻaitiitia le fofo i le 3-4 vaega o le vai ma faʻaaogaina e fai ma se pito i luga.
  3. O le faʻapogai o le fuga o le autumn o le saunia lea o le laau mo malulu malulu malulu. E fautuaina le faʻaaogaina o faʻamalaʻau faapitoa faapitoa, e pei o le biohumous poʻo le potassium humate, faʻafefete o manu felelei.
Aua nei galo e uiga i le mulipulu o vine. E sili ona lelei lenei mea i le tautotogo pe a susu le palapala ma vevela i le la. O lenei faiga o le a puipuia ai le laau mai le vevela ma le faʻamagoina o aʻa i le taumafanafana. E mafai ona e faʻaaogaina mea eseese e pei o le mulch, e pei o le paʻu, sawdust, meaʻai laupapa, mutia, vaomago, ma isi.
E taua! O le mulch ua filifilia ua faataatia i le pito i luga o le eleele totoina lea ua ola ai strawberries.

Pest ma faʻamaʻi faʻamaʻi

O fualaau e afaina i ituaiga faamai ma meaola faalafua, o lona uiga e talafeagai le taofia o lo latou tutupu i le taimi.

E aofia ai faʻamaʻi:

  1. Gu pala - o le masani masani ona o faʻamalo mo le strawberries "Honey". Ina ia le mafai e le fale ona maʻi i lenei maʻi, e tatau ona faia ni togafitiga: taimi e tatau ai, e faʻamalamalama ma faʻagasolo ai le eleele ma le eleele susu ma le susu, pulea o vao. Faʻatasi ai ma le malosi o le atinaʻeina o le faʻamaʻi e le mafai ona faia e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau oona. I le vaitau o le tuputupu ae e tatau ona togafitia le togavao i le tolu taimi: o le taimi muamua lea ua ola ai laulaau, o le lona lua - i le faaiuga o le fuga, o le lona tolu - pe a uma ona togi fua.
  2. O le viliina o le verticillary o se faʻamaʻi tutusa masani o strawberries e fesootaʻi ma vaʻa toto. Ina ia puipuia mai lenei faʻamaʻi, e tatau ona e aveese lau o loʻo aʻafia, faʻapea foʻi ma le lua itula aʻo leʻi totoina aʻa i se vaifofo o Fitosporin-M. E aoga foi le fufuluina o fualaau faasaina "Fundazol" ma "Bayleton".
  3. O le vao o Mealy o se patina paʻepaʻe e foliga mai i fugalaau, vine ma le vaega o totoe o le laau. E tatau ona faʻamalolo le "Bautophyt", "Aligini - B", "Topaz" poʻo le "Tilt".
E te iloa? O fualaau aina e aofia ai le sili atu le suka nai lo lemoni, e ui i le mea moni e sili ona suamalie.
Pest strawberries "Honey":
  1. O le miti Strawberry o le fili pito sili ona matautia o strawberries. Afai e na o le faatauina mai o laau, e tatau ona faatofu i le vai i le vevela o le 45 ° C mo le 15 minute ina ia mate le uati. I le tautotogo, e mafai ona e faʻaluaina le suʻeina o le laau ma se teuteuga o tamato. O le gaosiga o le faʻasalaga faʻasalalau o se faʻasalalau o le a aoga.
  2. Spite mite - sola le sua mai le laau ma ufiufi ai vaega o le laʻau faʻatasi ai ma pusa. Ina ia faʻaumatia, e tatau ona faʻamalolo le vao ma le faʻafefeteina o wormwood ma tapaa. Ma afai e te manaʻomia se vailaʻau malosi, e mafai ona e faʻaaoga le "Fitoverm".
  3. O fualaau suamalie fugalaau - e 'aina laʻau ma pulupulu o le laau. I le avea ai o se mea e puipuia ai, e tatau i se tasi ona tatala le vavae ma, i le tautotogo, ia susunuina uma mea ola. I le fugaina o le tau e tatau ona totoina le laau i le teuteu o le oona oona, ma pe a uma ona pikiina fua - decoction o le hellebore.

Fugapaʻu ma lau

O le mimiti o le selu "Honey" e aliali mai i le maeʻa o lona fua. O le teuteuina e tatau ona faia i le tautotogo aʻo leʻi tupu le fua o le laau ma i le tautoulu i le maeʻa ona seleseleina o fualaau aina atoa. I le leai o se tulaga e le mafai ona vavaeeseina lona musika, e sili atu le faʻaogaina o seleulu umi.

E taua! Afai e te manaʻo e faʻaoga fulufulu pei o ni totō, e te le manaʻomia ona tipi. Lafo mo le aʻaina o laasaga 2-3, ma ia mautinoa e aveese le isi musika.

E faʻapefea ona saunia strawberries mo le taumalulu

E oʻo ile taumalulu, e tatau i fugalaau ona fausia se laʻau ola maloloina, o lona faamoemoega o le puipuia lea o fatugaʻo mai le malulu. O le mafuaʻaga lea e taua ai le faʻafefeina o le laau i le taimi i le tautoulu ma puipuia ai le faʻaalia o faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

O se mafanafana vevela o le kiona, lea e le mafai ai ona faʻamago le eleele. Ma afai o le taumalulu e leai se kiona, o loʻo i ai se manaʻoga mo se fale mo strawberries (mo se faʻataʻitaʻiga, lala laʻau poʻo pine o le pine).

Afai e le mafai ona e maua nei mea, e mafai ona e faʻaogaina le "Agrotex" o le 60 g / sq. mita E tatau ona faʻamamafana strawberries "Honey" pe a paʻu le vevela ile lalo ifo o le tikeri.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O le ituaiga vine o le "Honey" na fafagaina i Amerika e ala i le sopoia o ituaiga "Vibrant" ma le "Holliday" ma o loo i ai i aso nei se manaoga tele. E vave ona selesele le seleselega, ma o le taimi o fualaau aina e umi, ma o le mea lea o lenei ituaiga e matua lauiloa. I le averesi, latou te tautala lelei e uiga i strawberries "Honey". Faatoaga e pei o fua o vine, ma uiga autu o lenei ituaiga.

E te iloa? O le toʻatele o tagata e afaina i strawberries, ae afai e te inuina nei fualaʻau i meaʻai susu, e mafai ona e faʻaleagaina le aʻafiaga o le meaʻai.
E i ai foi mea le lelei, e aofia ai le tele o lenei laau i le tele o le susu, o le leiloa o se fualaau aina suamalie i le umi o le teuina, ma le uiga o faamai o le aʻa.

O i latou oe ua filifili e amata ona tuputupu ae strawberries "Honey", o le a aoga e le gata ina faitau le faamatalaga o lenei ituaiga, ae ia vaai foi i oʻu lava mata, ma sili atu ona taumafai, ina ia leai se masalosalo, toto i luga o laʻu saite.

O ituaiga faʻatoʻai vine ma Honey Zengan e masani ona faʻaaogaina mo le faʻatoʻaga e faʻaaogaina ai tekonolosi Finnish.